Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak tu první chybu jsem vyřešil, ale teď mám jiný problém. Opět se program rozběhne a asi po deseti sekundách se otevře okno a napíše tohle:

TS DB-Utility - Vers.: 3.1.020
All Rights Reserved.
Copyright (C) 2003,2004,2005 by ...CarlosHR...
PgmDate: 16.01.2005

Function called from >> OS-system:'windows xp', Version:5.1 <<
Java-system >> Java-JRE :'sun microsystems inc.', Version:1.5.0_02 <<
>>TSUtil 'move' 'C:\Hry\MS Train Simulator\MSTS\ROUTES\Trat 321' '0' '-150' 'C:\Program Files\Route_Riter\Reports\Trat 321_Move.log'<<

Route-Shift selected for 'C:\Hry\MS Train Simulator\MSTS\ROUTES\Trat 321'!
( 23.04.2005 18:52:51 )

Route-name : 'Trat 321'
TS Systempath: 'C:\Hry\MS Train Simulator\MSTS'
TS Route-path: 'C:\Hry\MS Train Simulator\MSTS\ROUTES\Trat 321'

Value of 'dz' must be a multiple of 8 -- Function terminated!

Musím odkliknout EXIT a v programu ROUTE RITTER je dole napsáno FINISHED. Následně se v mojí trati vytvořila nová složka "newRoute" a v ní jsou další tři složky, ale jsou prázdné!!!!!
Ještě je v mojí trati nějaký další soubor "CleanUpNew.bat", ale nic se neděje, když ho pustím, jenom problikne nějaké okno a to je vše...
Takže může mi někdo poradit, co se mi to tu vlastně děje?????

Tahle hláška říká to, že posunutí musí být dělitelné osmi, což 150 samozřejmně není, a za tento údaj se omlouvám. Zkus tam zadat 160. Ale já jsem takhle zkoušel posunout BP. S aktualizací 46 se mi to povedlo, po aktualizaci 47 to jde k čertu. Podle všeho a hlášek tam zřejmě není s tratí všecho OK. Pro normální provoz to nevadí ale tady to spadne. Upozorňuju na to že po pádu programu jsou původní soubory nepoužitelné a trať se musí obnovit ze zálohy. Ty aktualizace na posunutou trať samozřejmě nebudou fungovat jinde, ale bylo by nutno vydat posunutou tratˇznovu. Jinak hodně štěstí.

Když jsem zadal o 160, tak už to šlo, ale po spuštění tratě tam vůbec nebyl terén. Koleje a ostatní objekty byly v pohodě, ale místo terénu všude jenom bílá plocha.
Takže to asi nechám tak... :?

Když jsem zadal o 160, tak už to šlo, ale po spuštění tratě tam vůbec nebyl terén. Koleje a ostatní objekty byly v pohodě, ale místo terénu všude jenom bílá plocha.

Stavitelxx napsal:
No bodejť když nemáš o těch 160 čtverců níže vygenerovany terén.

KaMat:

mě to stačí říct jednou :D
A to jako musím ještě generovat terén???? Ale vždyť to tam bude jenom rovná placka, né?? Já myslel, že to posunutí je i včetně terénu...

Roman, a jak si to ty udělal?

KaMat, to že mi stačí říct jednou, beru zpět! Ten tvůj příspěvek se mi tu zobrazil 8 krát za sebou, ale byla to chyba u mě, při opětovném načtení stránky už tu byl jenom jednou... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Přesně tak , jak to popisuje Miran a při zkušební jízdě z Čadce přes Jablunkovský průsmyk vše OK!!!

Stavitelxx napsal:
A může být problém v tom, že mám třeba nějaký starší Route Ritter?

To asi nebude tím, on RR dělá vlastně FrontEnd programovému balíku TsUtils, který má ovládání pouze z příkazové řádky. Tenhle balík je i s kompletním popisem na na http://www.train-sim.com , pokud mne paměť neklame, a v něm jsou obsaženy všechny funkce ze záložky TsUtils v RR.

A pro KaMat: pokud vše funguje tak jak má, tak se žádný terém o 160 čtverců na jih generovat nemusí, ona ta funkce move přepíše všechny údaje tak, jako kdybys na nové pozici stavěl od začátku. No a v opačném případě.... ale ty konce tady již byly popisovány.

Tak jsem to zkusil znova a opravdu to jde. Ale nesmí se přepsat soubory ve složce "Tiles" těmi ze složky "newRoute" a musíš ignorovat "CleanUpNew.bat" v adresáři tratě . Po otevření v editoru trati tam potom žádný terén opravdu nebyl...........

KaMat napsal:
Aha. A co kdyz mam vygenerovnay teren o velikosti 200 kostek smer jih ?

Vždy ti to vezme vše co je obsaženo v databázi tratě a posune to na nové umístění. Všimni si, že se tě to neptá na rozsah toho co chceš posunout, ale kam chceš vše posunout!

Tak jsem to posunutí zkusil znovu s tím, že jsem nenahrazoval složku "Tiles" a už to jde i s terénem, takže je to ok.
Díky Romane. :P

Nemáte někdo schéma kolejiště mezi stanicemi Ostrava-Svinov a Polanka nad Odrou??? Nedávno byl plánek na stránkách http://www.k-report.net/koridory, ale včera už jsem ho tam nenašel...

KaMat, proč jste pozastavili projekt tratě 270 Bohumín-Přerov? :?:

Tak a dlouho jsme se z úspěchů neradovali, dostavily se další komplikace, čert ví, jak se to mohlo stát.
Zkrátka jeden čtverec (leží na něm stanice Čadca) vypovídá službu, jakmile na něj s kamerou najedu, tak mě to okamžitě posílá k Billovi.
Snažím se to dát do kupy celé odpoledne, zkoušel jsem všechno možné, od znovu vygenerování čtverců, přes Globaly, až po přeinstalaci systému, ale marně.
Jediné co pomohlo, bylo posunutí tratě, pak bylo vše OK.
Takže jsou teď dvě možnosti, buď to tam na Slovensku úplně zabalím a půjdu stavět jiným směrem, například jednokolejky do FM, do Opavy, nebo třeba směrem na Přerov, když byl projekt Bohumín-Přerov přerušen.
Anebo je druhá možnost, že celou trať posunu, čímž odstraním závadu v Čadci, a budu pokračovat se stavbou podle plánu dál na Slovensko.
Navíc se ještě zbavíme té kritické rovnoběžky u Jablunkovských tunelů.
V tomto případě ale bude problém s aktualizacemi, samozřejmě po posunutí tratě nebudou fungovat.
Takže se bude muset začít od začátku, zrušíme Download na stránkách Filipa Havla a umístíme tam již posunutou trať, která bude dostavěná až do Žiliny. Akorát budete muset všichni stahovat znovu celou trať...

Jiná možnost už není, buď jedno nebo druhé...
Takže máte někdo konkrétní návrh, jak z toho ven?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře