Ohraničení při připojování vagónu

hummus

Začátečník
Ted bych potreboval vedet jak urcit ohraniceni pro pripovani vagonu.
docetl jsem se,ze se to dela v souboru *.sd a predpokladam,ze je to tento radek
ESD_Bounding_Box ( -1.51 4.007 -7.1 1.51 4.007 7.1 )

Predpokladam,ze prvni je sirka druhe vyska a posladni delka(delka a sirka jsou polovicni hodnoty)

Ale at menim delku jak chci ce hre se nic nemeni.

S pozdravem Milan.

Predpokladáš správne, ale s týmto súvisí ešte nastavenie Size () a InertiaTensor ( Box ()) v .eng súbore. Tam musíš zadať rozmery modelu v metroch (v podstate sčítaš príslušné hodnoty z .sd súboru a hodíš za každú z nich m. Ale aby to nebolo také jednoduché, musíš to ešte upraviť tak aby to presne sedelo ( a to už je vec najmä experimentovania) - príslušné smernice viď: ftp://msts.tyk0kso.sk/bpnavody/navod.rar (autor Ondřej Frinta, Ppoollll, Petr Novák a Zbyněk mi dúfam prepáči priamy link) Inak ak už máš vyexportovaný funkčný model v .s súbore, môžeš ho sem predhodiť, je tu dosť schopných ľudí napr. Jacek a Ppoollll, ktorí už .eng súbor dorazia.

Naposled editoval moderátor:
Diky za navod.Lokomotiva jeste neni plne funkcni.Treba animace sprazenych kol dela co chce a jeste musim kompletne preanimovat rozvod.Bude na tom jeste hodne prace.

S pozdravem Milan.

Ked su na kolesach aj ojnice treba to cele rozanimovat rucne na 8 faz (8 snimkov). Kazdu ojnicu treba nalinkovat na nejake koleso (cez hierarchiu) potom naanimovat otacanie kolesa (po 15 stupnoch) - to ze sa budu divoko tie ojnice tocit je jedno lebo potom sa naanimuje otacanie ojnic (vzdy o -15 stupnov takze vysledok bude taky ze to bude vypadat jak ma)

Hummus: Já jsem jednu parní mašinu dělal takže kdyžtak se na mě můžeš obrátit (kontakt přes ICQ, online budu ale asi zase až v pátek); jinak JOHNZ má pravdu v tom že se to musí dělat na 8 dílů, ale po 45 stupních (JOHNZI, 360:8 je 45, ne 15! :) :wink: ) ale části se musí se to pak správně spojit a některé díly se jen posunují, bez otáčení. Dále bude asi potřeba naanimovat obě strany zvlášť (475.1 je stejně jako 433.0 dvouválcová mašina a má tudíž rozvody na jedné straně posunuty o čtvrt kruhu...ale to asi víš)
Kdyžtak více na mailu nebo na ICQ, kontakt asi máš

OndraJ: to vieš gymnázium zanechá na človeku nezmazateľné stopy :eek: :mad: :lol: :wink:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře