Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
Nejde trat ZSR150

Kedze uz je tu popisanych 40 stran o tejto trati, tak naozaj nemam chut travit cely den len citanim, tak sa rovno budem venovat mojemu problemu, aj ked ste ho mozno uz riesili.
ZSR150 mi zhadzuje MSTS.
Mam tam nainstalovanu trat p. Semoru Praha - Bratislava s poslednymi aktualizaciami z webu.
Potom mam este trat ZSR130.
Vsetky trate idu bez chyb a padania.
Ovsem ked tam dam ZSR150 + Global (postup podla navodu v .pdf subore), tak MSTS sa nespusti a zhodi aplikaciu s chybovou hlaskou, ktora je kazdemu asi znama.
Ked vyhodim adresar ZSR150 z Routes, tak MSTS zasa ide OK.
Pomozte zufalemu zaciatocnikovy.
Diky vopred.

Miran napsal:
Trať 150 má jiný Global a nesnáší se s tratí BP v jedné instalaci.

Akoze fakt prestavam chapat celemu MSTS...
Tak nestabilnu hru ako MSTS som snad v zivote nevidel.
Som dlhodobym pouzivatelom MS Flight Simulatoru ako pilot (cez 1100 nalietanych hodin), ako tvorca addonov, kde mam par sceneriek za sebou, ale v zivote som nevidel, aby dve scenerie nemohli fungovat spolu (su vynimky, ale velmi zriedkave)
Akoze v MSTS co trat to ina instalacia MSTS ????...nechapem...nechapem...
Co je toto za komunitu, kde sa nevedia ludia dohodnut na jednom spolocnom postupe...
MSFS komunita rulez....

P.S.
Vdaka Zbynkovy za jeho trat, tam som v zivote nemal problem az na par aktivit, ale to zkusnem

Stáhni si trať a Global z webu.
Z MSTS si odsuň složky Routes a Global jinam nebo si je přejmenuj např. na Routesbp a Globalbp.
Poté nakopíruj Trať 150 do nové složky Routes a nakopíruj Global tak abys měl v MSTS složky Routes a Global jen s tratí 150.
Poté už stačí jen přejmenovávat složky podle chuti na hraní.

PS:Abys to pochopil,tak v MSTS existují dva druhy kolejiva,které se mezi sebou nesnáší.Proto jiné složky Global.Na modrém nebi se ti nic podobného stát nemůže. :wink:

Naposled editoval moderátor:
xwing napsal:
Miran napsal:
Trať 150 má jiný Global a nesnáší se s tratí BP v jedné instalaci.

Akoze fakt prestavam chapat celemu MSTS...
Tak nestabilnu hru ako MSTS som snad v zivote nevidel.
Som dlhodobym pouzivatelom MS Flight Simulatoru ako pilot (cez 1100 nalietanych hodin), ako tvorca addonov, kde mam par sceneriek za sebou, ale v zivote som nevidel, aby dve scenerie nemohli fungovat spolu (su vynimky, ale velmi zriedkave)
Akoze v MSTS co trat to ina instalacia MSTS ????...nechapem...nechapem...
Co je toto za komunitu, kde sa nevedia ludia dohodnut na jednom spolocnom postupe...
MSFS komunita rulez....

P.S.
Vdaka Zbynkovy za jeho trat, tam som v zivote nemal problem az na par aktivit, ale to zkusnem
Tu pravá ruka nevie čo robí ľavá. Ber to tak.

erytrocyt napsal:
Tu pravá ruka nevie čo robí ľavá. Ber to tak.

No prave...vovovo tom to je :)

Takze ten kto ma Zbynkovu trat s jeho Globalom je ten blby, ako som pochopil.
Len je divne, ze Zbynek tu trat zacal este v roku 2003. Podla mna Zbynek udal standard a malo by sa ho drzat a neboli by taketo chore torturi s premenovanim, kopirovanim a bohvie coho este.
Chalani co robia trat ZSR130 sa prisposobili lebo zacali neskor a ide to perfektne.
Kurna chlapi, my sa nevieme dohodnut na takom malom smetisku ako je Slovensko, a pochopit, ze zakladom je mat vsetko rovnake ?
Ked sa robili scenerky do MS FS2004, tak sme si urcili vo FS komunite, ake kodove cisla pouzijeme na taku alebo taku texturu lesa, pola, cesty. mesta, dediny apod.
A cuduj sa svete, ze Cesi a Slovaci sa dohodli a vysledok su nadherne uzemia v CR a SR pre MS FS2004.

xwing: Aj to už tu bolo písané. BP vznikla v dobe, keď sa stavalo prevažne s default kolajiva a potom prejsť na X-tracks sa už nedá, preto vzniklo kolajivo BP, aby sa dali stavať krajšie zhlavia. Nebolo to dobré riešenie, ale bolo jediné možné, preto sa kolajivá vydali dvoma smermi. Ja som ŽSR130 začal stavať tiež na globale BP, lebo to bolo prehladnejšie, ale keď som videl nové možnosti X-tracks, tak už som chcel stavať na ňom, lenže už sa to zmeniť nedá. Na tomto globale vzniklo len niekolko tratí. Dokonca aj niektoré trate pod rôznymi verziami X-tracks robia problémy, keď sú spolu.

Dráčik napsal:
xwing: ... BP vznikla v dobe, keď sa stavalo prevažne s default kolajiva a potom prejsť na X-tracks sa už nedá...

Nemáš tak úplně pravdu Dráčiku, Zbyněk stavěl bez XTracks vědomě, protože to bylo v době, kdy se zdálo, že vyjde MSTS2 a logicky chtěl mít svoji trať kompatibilní se základním stavem. (MSTS2 měl podporovat zpětnou kompatibilitu) V té době už Tygy s Trundou dávno upravovali XTRacks tak, aby bylo lze použít různé druhy kolejiva pro různé typy kolejí (koridor, jiné pražce atd.) a Tygy to dělal záměrně tak, aby měl kolejivo kompatibilní mezi XTracks a tím co upravil. Vhledem k tomu, že autoři XTracks mu zakázali používat název XTracks, musel svoje kompatibilní výtvory přejmenovat na UZK. Osobně jsem nešťastný ze dvou Globalů, ale vypořádal jsem se s tím po svém :) K té kompatibilitě XTracks - jeden jejich release byl vadný, a kdo měl to "štěstí" a začal s tímto vadným XTracks stavět, nemá nyní kompatibilní trať.

Navíc tam byl ještě problém s dynamickou kolejí, prostě se to tak sešlo. Je to škoda, ale v současnosti je pro mě jasným řešením UZK, protože trať 090 je moje domácí.

xwing napsal:
erytrocyt napsal:
Len je divne, ze Zbynek tu trat zacal este v roku 2003. Podla mna Zbynek udal standard a malo by sa ho drzat a neboli by taketo chore torturi s premenovanim, kopirovanim a bohvie coho este.

Lenže stavba 150-tky začala ešte v roku 2001 keď vyšiel MSTS a je kompatibilná s takmer všetkými traťami,ktoré používajú základný Global s doplnenými X-tracks...povedal by som,že štandard udali tvorcovia MSTS.

Tak to se mám opět tady stydět, že jsem si dovolil vyrobit vlastní kolejivo?
Takže znovu:
Když jsem začínal stavět, o kolejivu Xtracks jsem vůbec nevěděl, internet byl na úrovni tamtamů a komutita MSTS téměř žádná. Fórum žádné. Odpovědi na emaily s dotazy také téměř žádné nebo vyhýbavé. Jediná konstrukční komunikace byla s Tomim, později s panem Starým.
Jenomže v té době jsem zkusil Xtracks nainstalovat. Moje trať byla jen na základním kolejivu a tedy kompatibilní.
Jenomže. Global Xtracks nedovoloval editovat hustě zastavěné plochy jako tenkrát ...bla bla bla, je to z tehdekší doby napsáno na mých stránkách
Můj příklad: Trať Kúty - Brno - Třebová Xtracks nepoužívá. Do Global kopíruje jen změnu ve zvukovém souboru. Chtěl jsem otestovat trať 180 a dva Protrainy. Global jsem si zálohoval a udělal dobře. Vše normálně fungovalo až do chvíle, kdy jsem chtěl v editoru potočit se stromem ve čtverci Brno hl. nádraží. Po save jsem padnul do Windows s následným atomovým výbuchem v dané oblasti. Snad 10x jsem to zkusil ze zálohy obnovit a vždy se stejným výsledkem. Na jiných, méně zastavěných místech jsem mohl v terénu tvořit dle libosti a vše fungovalo. Po výměně Globalu za původní jsem už mohl v Brně tvořit dle libosti a bez pádů.

Závěr? X tracks sice rozšíří možnosti kolejiva a vyhýbek, ale zřejmě omezí maximální počet možných objektů na čtverec. Angličany a kříže na zhlaví mi velmi chybí, ale nejen po těchto zkušenostech jsem rád, že jsem do Xtracks nešel. Doporučuji, co trať, to záloha Globalu, pokud se tam s tratí něco instaluje a bude vám fungovat vše.
Proto později vznikl Global BP, který je vlikostně stejný jako původní a pády už nezpůsoboval.
Tratě tehdy vzniklé na Xtracks nebyly tolik zastavěné, proto fungovaly.
Dnes máte za zády Džordže, který zvýšil stabilitu MSTS, tak je každý chytrej jak rádio, že já se nedržím světových norem. Však kolik je na světě adekvátních tratí? Ohledně kompatibility Xtraků, já mám v adresáři Global150, Global321, Global Vlastík, protože nic spolu kompatibilní není.

Zbyňku,ty sa stydět nemusíš,nie je to tvoja chyba...pri každej trati je napísané ktorá s ktorým koľajivom funguje...mám v adresári 7 ČS tratí, 3 Globaly a žiadny problém (teda sem-tam okrem stavby mojej trate).To nehovorím o zahraničných,ktoré sa mi nepodarilo rozbehnúť ani raz.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to se mám opět tady stydět, že jsem si dovolil vyrobit vlastní kolejivo?
... Ohledně kompatibility Xtraků, já mám v adresáři Global150, Global321, Global Vlastík, protože nic spolu kompatibilní není.

No to asi nikdo nechce aby ses styděl, to je blbost :) Mě to třeba mrzí, že není kompatibilní 090 s BP, ale co se dá dělat - a jak říkám, popral jsem se s tím po svém. A s těmi XTRacks - mám 090, 180, 321, Vysočinu, Opava Olomouc, ZSR150, svoji trať Vraňany - Lužec, komplet předělanou 024 plus úzkorozchodnou Weisseritzbahn (už kvůli úzké nemůžu mít GlobalBP) a všechno mi chodí jak má. Tak nevím kde je chyba (nemohu ovšem tvrdit, že jsem projel všechny trati celé, třeba se někde skrývají zádrhele o kterých nevím) 8)

Presne ako hovoria ostatný, len sme koštatovali, prečo sú veci tak ako sú. Nikto nechce aby si sa hambil. K tomu doplneniu X-tracks do defaultu, aby bolo jasné aj nezainteresovaným, hotové trate boli spolu kompatibilné, ale pre stavitela, ktorý mal položenú dynamickú kolaj v defaulte, už nemohol pokračovať v ďalšej stavbe pod X-tracks, lebo pri načítaní pôvodnej dynamickej kolaje v hre došlo okamžite k pádu. Dôvody vieme, len aby nevznikali ďalšie dotazy.

Nebulusovi nabehli do PC trpaslíci murárici a z pôvodného zvolenského zámku urobili tento...a na niektorých ďalších objektoch ešte pracujú....

ZV_zamok_1.jpg ZV_zamok_2.jpg

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře