Hlášení - chybějící soubor *.ace

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
prosím o pomoc,při načítání se mi objeví hláška-chýbí soubor *.ace v Global/textures .V trati je ,ale nechci rozšiřovat Global.Díky

V tomto prípade je chyba v zápise v .sd súboru. Zistite si, ktorý objekt používa túto textúru, a otvorte si jeho .sd súbor. Tam musíte opraviť položku ESD_Alternate_texture (alebo tak nejak) ak nájdete 257 musíte dať 256 ak 251 tak 252. Ak to nezabere, prepíšte hodnotu tejto položky na 0. Potom to fungovať bude.

Mám hodně podobný dotaz. V editoru úkolu, když si hodlám udělat nový consist, tak u jedné zahraniční tramvaje, jakmile na ní najedu a chci si jí zobrazit , vyskočí na mne velké množství hlášek typu, že chybí soubor s koncovkou *.ace a další a další. Je tam těch hlášek hodně a když je odklepnu, spadnu do Voken. Dá se to nějak spravit anebo co s tím. ConBuilder mi žádnou hlášku v mašinách nehlásí !

tata22:
převeď si .s soubor do textového formátu pomocí FFedit.bat a najdi si přes položku "hledat" .ace soubory.Tam budeš mít asi jiný název,než je ve skutečnosti ve složce té tramvaje.Pokud si nebudeš vědět rady,tak mi pošli .s + .sd + všechny .ace soubory a já se Ti na to podívám.

help.. :)

Prosím o radu.. Přeistaloval jsem už několikrát TrainSim a u všech tratí mi chybí textura povrchu.. mám koleje ve vzduchu a přitom jsou všechny textury tam kde mají být.. :(

To vypadá na rozhozené registry. Zkus Msts úplně odinstalovat a znova nainstalovat. Mě se zase choval systém, jak kdyby tam Msts nebyl, a přitom tam byl a fungoval.

nepomohlo to.. :( napadlo mě přeinstalovat ovladače u grafiky.. ale ostatní textury to ukazuje.. jen tu důležitou ne.. :o)

Re: help.. :)

slexx napsal:
Prosím o radu.. Přeistaloval jsem už několikrát TrainSim a u všech tratí mi chybí textura povrchu.. mám koleje ve vzduchu a přitom jsou všechny textury tam kde mají být.. :(
Tohle je chyba v adresáři World,nejsou tam všechny soubory,které by tam měly být.Pokud je to u všech tratí,tak pomůže jen kompletní přeinstalace MSTS,ale pozor,zde se také můžou vyskytovat chyby.Buď má instalační CD některé sektory nečitelné,MSTS se tak nenainstaluje kompletně.Pokud je chyba pouze u některé trati,stačí přeinstalovat pouze tuto trať.Jest-li je to i u defaultních tratí,tak jedině vše smazat,vyčistit registry a pak zkusit novou instalaci.Když i potom budou chybět textury,zbývá jedině výměna instalačních CD.Poruchu vypalovačky bych si otestoval V Nero Info Tool,ale to už je hraniční možnost.

Back
Nahoře