Zatmění v 13:00

NO vidim, ze mi nikto nevie asi poradit :cry: . Uz 5 hodin sa snazim prist na to, preco sa mi takto vlastne MSTS sprava. Myslel som, ze mam v MSTS nejaky bordel, ktory mi sposobuje taketo problemy a tak som si vytvoril este jednu instalaciu MSTS. Do tejto instalacie som pridal iba trat BP so vsetkymi aktualizaciami a trainset BP so vsetkymi aktalizaciam a poslednu verziu MSTS bin. Ked som si pustil volnu jadzu, bol som opat nemilo prekvapený.

Volna jazda 17:00 - pomaly sa zacina stmievat, kabiny denne,
Volna jazda 18:00 - uplne taky isty stav oblohy a kabin, ako pri 17:00,
Volna jazda 20:00 - o niečo vacsie šero ako o 18:00, kabiny stale denne,
Volna jazda 22:00 - konecne prislo k prepnutiu kabin, ale o normalnej tme sa zdaleka hovorit neda,
Volna jazda 24:00 - ten isty stav, co o 22:00,
Volna jazda 03:00 - prepnutie kabiny na denne, uz skoro denna obloha,

Po tomto teste som odinstaloval bin 1.6.122319 a nainstaloval bin 1.6.102213, ale neprislo vobec k ziadnej zmene.

Takze zaver je asi taky ze kabiny sa prepnu na nocne okolo 22:00 a na denne sa prepnu okolo 03:00 pricom uplna tma /standardna/ pocas noci v MSTS vobec nenastane.

Vobec neviem preco mi MSTS toto robi a cim je to sposobene. Ma niekto nejaky napad? Uz som zufalý :cry: Dakujem

Otevři si ve wordpadu soubor "Breclav - Praha.trk", tam v části "Environment" zjistíš, které soubory se mají upravit - nalézají se ve složce "Envfiles". Opět otevři ve wordpadu, najdi odstavce "world_sky_satellite", v jednom se nastavuje východ a západ slunce, v dalším východ a západ měsíce. Parametr "world_sky_stellite_rise_time" určuje čas východu, "..._set_time" čas západu. V jednom z odstavců "world_sky_layer" se nastavuje čas rozednívání (parametr "..._fade_in") a stmívání (parametr "..._fade_out"). Takže s tím zaexperimentuj, ale raději si ty soubory nejdřív zazálohuj. Snad jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně... :?
dave01

dave01 napsal:
Otevři si ve wordpadu soubor "Breclav - Praha.trk", tam v části "Environment" zjistíš, které soubory se mají upravit - nalézají se ve složce "Envfiles". Opět otevři ve wordpadu, najdi odstavce "world_sky_satellite", v jednom se nastavuje východ a západ slunce, v dalším východ a západ měsíce. Parametr "world_sky_stellite_rise_time" určuje čas východu, "..._set_time" čas západu. V jednom z odstavců "world_sky_layer" se nastavuje čas rozednívání (parametr "..._fade_in") a stmívání (parametr "..._fade_out"). Takže s tím zaexperimentuj, ale raději si ty soubory nejdřív zazálohuj. Snad jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně... :?
dave01

Dakujem za radu. Bohuzial mi ale velmi nepomohla. Som si dokonca skopiroval celu zlozku ENVFILES z inej instalacie MSTS, ktoru mam na druhom PC, ale stale sa mi to sprava tak isto. Tu prikladam obrazok, ako to u mna v MSTS vyzera o 04:00 http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/87087/04-00.jpg_109.4kB.html . Kabiny su prepnute v tuto dobu uz na denne.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem s posledním MSTSBinem vyzkoušel volné jízdy večer a v noci a na žádný problém jsem nenarazil. Kabina se přepnula krátce po osmé večer, v devět hodin (v létě) už byla venku tma skoro jako v pytli.
Samozřejmě na to má trochu vliv i počasí, resp. nastavení v ENV souborech. Pokud používáš Sky!Conductor2, tak můžeš vyzkoušet moje odzkoušené ENV soubory - jejich download a podrobný postup jak je vyměnit, je o pár příspěvků nahoře.

Back
Nahoře