High res x low res

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Mám velký problém: V mém MSTS mi nejdou high-res modely. To by nebylo to nejhorší, neboť občas se na netu dají schrastit i low-res modely, akorát by se mi hodil návod jak si je předělávat sám. Poradíte někdo? Myslím, že na tuto část se trochu zapomíná...

Precti si sekci FAQ na msts.cz - je to tam popsane a to vcetne duvpdu, proc ti to nejede.

Ronoath napsal:
Mám velký problém: V mém MSTS mi nejdou high-res modely. To by nebylo to nejhorší, neboť občas se na netu dají schrastit i low-res modely, akorát by se mi hodil návod jak si je předělávat sám. Poradíte někdo? Myslím, že na tuto část se trochu zapomíná...

Anonym

Naprosto matoucí odpověď. Dotaz byl jak převádět textury z 1024x1024 na menší rozlišení 512x512. V sekci FAQ na hlavní straně tohoto webu o tom není ani písmenko.

Ronoath

To že ti nejdou spouštět v simulátoru modely s HiRes texturama bych neřešil konverzí těchto textur ale updatem samotného simulátoru. V sekci FAQ - dotazů a odpovědí - na hlavní stránce Starého jsou funkční odkazy na update. Mimo jiné tak vyřešíš i několik dalších problémů (ne všechny) které neupdatovaný simulátor má.
Toto je určitě mnohem jednodužší řešení než konvertovat textury.

To Ronoath:

Daji se lehce predelat textury 1024/1024 na 512/512
staci k tomu mspaint - malovaci program ve windows, dale tgatool2 - to je program prave na konverzi a prevadeni textur na obrazky bmp a opacne, zjednodusene receno. Tgatool2 vyuziva nastroje obsazene v MSTS (extraktor ace-souboru - jeho presny nazev si nepamatuju)
Postup - otevrit v tgatools2 ace-soubor, vyexportovat bmp-soubor, tento upravit (v menu malovani obrazek-roztahnout ci zkosit, dat tam 50% na oba rozmery) a vysledek ulozit (samo se to uklada do Temp) dale v tgatools2 dat ulozit jako "targa image" a ten ulozeny pak vyexportovat jako ace- a da se nastavit ruzny typ komprese.
Pro textury s alfa-kanálem, je to trochu slozitejsi, ale ne nemozne. Staci zmensit alfa-kanaloy zdroj (cernobily "obrazek prusvitnych mist") v malovani uplne stejnym postupem
Hodne zdaru

Ronoath napsal:

Řekl bych, že nemáš veliký problém, nastav si v menu MSTS rozlišení obrazovky na 1024x768 a je to.
Předělávat textury je nesmysl a taky by to byla škoda. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře