Nový model pre Čoudu a Jonáša

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Vzhľadom na to, že náši znamenití, železničnému realizmu naladení členovia fóra, Čouda a Jonáš pociťujú trvalý nedostatok vhodných hnacích vozidiel pre koridorové trate, rozhodol som sa im urobiť radosť a zostrojiť pre nich vhodný model pre ich nadmieru realistické požiadavky:

Je to nákladný motorový voz pre dopravu expresných zásielok, najmä reklamných tlačovín a predvolebných letákov. Vyrobili ho v Škode Plzeň a jeho oblasťou pôsobenia sú trate okolo Brna. Keďže sa jedná o vozidlo nezávislej trakcie, nie je problém s prechodom na ktorúkoľvek napäťovú sústavu, dokonca má možnosť pohybu vlastnou silou aj na tratiach s nezatrolejovanými kolajami. Na rozdiel od máloobľúbeného prňďolína v tomto motoráku nemrznú CéDéRómy, teda letáky s predvolebnými sľubmi sa vždy dostanú na miesto určenia včas. K zvýšeniu prepravnej kapacity sa pri ňom používa pôvodom lazaretný voz Zsb.
Jediný nedostatok u tohoto na koridoroch a hlavných tratich prepotrebného modelu je skutočnosť, že jeden nezodpovedný člen tohoto fóra doteraz neurobil originálnu kabínu s Mirer a LS90, namieto toho sa pohráva s kabínami na kdejaké nahlúple a nepotrebné modely, ako napr. rada 736 ZSSK namiesto toho, aby sa vážne venoval veciam toľko potrebným.

No nech vás nenaťahujem rečami, pokochajte sa screenmi, kým nebude model nachystaný k voľnému downloadu:

m134-0beta1.jpg

m134-0beta2.jpg

m134-0beta3.jpg

m134-0beta4.jpg

m134-0beta5.jpg

m134-0beta6.jpg

Tax :lol: Ten komentar sa ti podaril, 5 minut som slzy utieral Modely tiez

Naposled editoval moderátor:
Kua musím sa strašne smiiiaaať keď čítam ten príhovor :lol: Tax tak toto ti fakt vyšlo :lol:

Inak,pekná práca :wink:

Naposled editoval moderátor:
Taxi, paráda. už se moc těším, až bude ke stažení. :D Teď se šikne každý historický vůz do připravované aktivity z 45. roku, na které už makám. Kdyby byl ten přívěšek náhodou i v provedení jako lazaretní s červeným křížem, tak to by byla pecka. S pozdravem Dan. :D

Dan J. napsal:
... Kdyby byl ten přívěšek náhodou i v provedení jako lazaretní s červeným křížem ... :D
Až mi naskenuješ článok Pod hrozbou války z časopisu Svět železnice 3/2007, tak môže byť aj to.

Tax napsal:
Dan J. napsal:
... Kdyby byl ten přívěšek náhodou i v provedení jako lazaretní s červeným křížem ... :D
Až mi naskenuješ článok Pod hrozbou války z časopisu Svět železnice 3/2007, tak môže byť aj to.
Nooo, tak to fakt nevím kde bych sehnal. :D :D Jinak jsem náhodou na německých stránkách na jeden lazaretní vůz narazil. Bohužel z 60. let, takže pro mě totálně nepoužitelný. Ale teď vážně. Vůbec si s lazareťákem hlavu nelámu. To mě jen tak napadlo. Myslím, že nádherných modlů, které použiji z x train alsat je k dispozici opravdu dost. S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Tax napsal:
Dan J. napsal:
... na německých stránkách na jeden lazaretní vůz narazil...
A to zas mňa láka lazaretný vlak rádu Maltézskych rytierov z čias monarchie. Podkladov k nemu mám pomerne dosť, aj nejaká parná mašina k nemu by sa našla, akurát ten čas chýba - radšej sa povenujem M284.0 a Ganzu M295.0.
V rukáve mám aj zaujímavú novinku, ktorú som ešte neprezentoval. Ak sa zadarí, na slezine ukážem jej preview - hehe, Pikku už chrochtá blaženosťou nad tým modelom, hoci zatiaľ videl len screeny. Ovšem nebudem ho prezentovať prinajmenšom dovtedy, kým neprebehne prvý export do MSTS a kým model nebude použiteľný a odsúhlasený testermi.

vypadá to hezky, ale motorovej hytlák opravdu není vhodný pro provoz na koridoru...

No možná by ses Čoudo divil, ale někteří zoufalci jsou opravdu schopni si to na ten koridor dát a jezdit s tím do zbláznění.

Jonáš napsal:

No Jonáši, možná by ses divil, ale jsou tu i lidé kteří k smrti nesnáší koridory. A o to raději sáhnou po různých lokálkách. A ještě raději uvítají nový historycký model. Než 100 skinů na na loko jim mic neříkající řady hnacího vozidla.

carlos
No Jonáši, možná by ses divil, ale jsou tu i lidé kteří k smrti nesnáší koridory. A o to raději sáhnou po různých lokálkách. A ještě raději uvítají nový historycký model. Než 100 skinů na na loko jim mic neříkající řady hnacího vozidla.

Tak po čem chceš asi jezdit v 21. století po lokálkách s nevyšší rychlostí 70 km/h tak to by tu dráhu mohli zavřít a veškerej provoz přestěhovat na silnici. Jako kdyby už teť na těch silnicích toho nebylo dost.

Já když se osobně přiznám tak taky koridor nemusím ale i tak se po něm rád svezu.

Pánové, proč se tu furt hádáte o pí*ovinách???? tak si každý jezdí kde chce a s čím chce!!! To ještě není důvod aby byl za to urážen. Opravdu se chováte jak malý děti na písečku!!!! Zamyslete se nad sebou!!!

Jonáš napsal:
Tak po čem chceš asi jezdit v 21. století po lokálkách s nevyšší rychlostí 70 km/h tak to by tu dráhu mohli zavřít a veškerej provoz přestěhovat na silnici. Jako kdyby už teť na těch silnicích toho nebylo dost.

Já když se osobně přiznám tak taky koridor nemusím ale i tak se po něm rád svezu.

Jelikož né každý staví tratě k dnešnímu datu, tak v žádném případě nepohrdnu nějakým postarším modelem a mám takový dojem, že dlouho z Poříčan do Nymburka nebudeme mít koridor, tak asi zůstanu u žabotlamek.
A už vůbec by se mi nelíbilo, kdyby mi někdo říkal, proč onen model dělám, když ho skoro nikdo nepotřebuje.
Takže doufám, že si to tito lidé nechají pro sebe a neotráví další. Toť můj názor

Jinak Taxi super práce, asi to na tom koridoru zkusim ;)

Taxi, jako vždy super práce. Jednak se mi líbí víc staré časy a jednak oceňuji, že si dáš práci hledat podklady. Už se těším na oficiální uvolnění ke stahování.

To Edie:

s rejpáním začal Tax, tak jsme si rejply taky. nechceme se zase hádat.

Čouda napsal:
To Edie:

Čoudo, nechcem napísať iné označenie, ale s rýpaním ( a to dosť nasrpostastým a nekultúrnym ) začal tvoj kolega Jonáš. Ešte dodnes sa za svoje pridrbané kecy, ktorými dehonestoval prácu modelárov, ktorí si dovolia skákať inak, než sa jeho veličenstvu žiadalo, patrične neospravedlnil. Navyše je spupný, nafúknutý, natvrdlý, sfanatizovaný, intolerantný a má klapky na očiach ... Takže zďaleka nejde o rýpanie, ale len o jemné a kultúrne vrátenie toho, čo tvoje dvojča Jonáš vychrapúnil v tej svojej deformovanej nadutosti a obmedzenosti. Pritom ani jednému z nás, o koho si otrel tú svoju špinavú papulu sa nemôže rovnať ... Ale to už nijako nezmeníme, proste to je Jonáš a tak to zostane. Somár ostane somárom aj vtedy, keď ho do zlatého rúcha oblečieš.

Taxi, veľmi pekné modely, len čo je pravda, na Dvoukolejke alebo Vysočine_1960 sa budú vynímať jedna radosť, nechcem predbiehať udalosti, ale od toho nákladného motoráku veľa nechýba k vežáku M 120.0, ale to nech posúdia skúsenejší, ani neviem či som trafil označenie, he.

Čouda napsal:
To Edie:

Ale chápej, je na každym s čím a kde bude jezdit, a pokud se ti daný model nelíbí nebo ho nepodkládáš pro tebe důležitý či si myslíš že ho nebudeš používat, tak z toho nemusíš dělat aféru na x stran. To je můj dojem, a myslím si, že asi nejen můj. Prostě ta debata je o ničem!

možná by ses divil, ale jsou tu i lidé kteří k smrti nesnáší koridory. A o to raději sáhnou po různých lokálkách. A ještě raději uvítají nový historycký model.
Přesně tak. Prvorepubliková a krátce poválečná éra ČSD, to je moje kafe.

Back
Nahoře