padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Tak nevím, chybí tu nějaké příspěvky aby debata dávala smysl nebo jsou erupce na slunci ...
Petr, který podle mne patří ke zkušeným uživatelům, popsal svoji chybu, aby upozornil, jaká drobnost může zavinit pád ... vždyť i já to znám, kdy pro Pikka nebo Taxe něco dělám - stačí jedna opomenutá závorka, a přiznejme si, že to se stane raz dva, a je průšvih - takový wag nebo eng ale pochopitelně neopustí můj počítač, než jde zpět k vydavatelům, musí vše fungovat.
Ale vůbec pak nechápu Jarinovu předrážděnou reakci.

Jarin napsal:

Končím nadobro s MSTS mějte se tu krásně.

P.S.Martensi a Pawlíku nebojte se 17.8.vše platí toto ještě pro MSTS udělám.
Opravdu, tady se dějí neuvěřitelné věci.... Nevím nic o tom že by ti tady někdo něco nechutného poslední dobou udělal, nevím nic o tom že by tě někdo jakýmkoliv způsobem urazil, nebo znectil. Nic takového jsem tady nezaznamenal. A právě proto mi pořád nejde na rozum tento tvůj ohromný, obludně červený výkřik. Pokud tady někdo chce skončit, tak to udělá jednoduše: přestane sem přispívat a pokud bude na svém odchodu trvat napíše adminovi tohoto fóra SZ, ve které požádá o smazání účtu. Admin toto zajisté ve vší slušnosti a tichosti udělá a je vymalováno. Snad jediné vysvětlení mi padlo na mysl: Neudělal jsi toto gesto pod nějakým nevybíravým nátlakem? Samozřejmě nám po tom nic není, a ani já a ani nikdo jiný neočekává žádnou odpověď. Pouze musíme vzít na vědomí toto tvé rozhodnutí a basta.

Už si vůbec nevím rady,když dám hrát hru tak se mi objeví hláška "parent on screen tips does not exist" můžete mi někdo pomoci s touto chybou?

Pád MSTS během aktivit

Zdravím během aktivity se mi stává,že jedu a najednou se zasekne obraz po chvíli přestane jít zvuk a pak mi hra spadne? Nevíte jak pomoci?
Děkuji za odpověď

zdravím.taky přihodím problém.týká se pouze trati 321.aktualizace mám všechny,global funkční.když chci jet aktivitu tak se dostanu do Načítání trati (asi 10 čárek) a poté msts spadne.když chci jet jen prohlížení trati,tak to dopadne stejně jako u aktivity a ještě mi to zanechá soubory explorer.act a explorer.srv ve složkách trati.zkoušel jsem i aktivitu s jedním krátkým vlakem bez trafficu a pouze s jediným consistem a jediným path ve složkách a dopadlo to stejně-pádem msts,ale když jsem jel jen prohlížení tak to fungovalo!napadá někoho něco co s tím?děkuji

Jakou ti to píše hlášku? Jestli žádnou, tak spusť simulátor v okně a hlášku uvidíš. Mě to taky tak někdy dělá.

Pavlik:zkusil jsem to a furt stejný.pokud jste teda nemyslel hlášku:V aplikaci train.exe došlo k problému a je třeba ji zavřít.Omlouváme se za vzniklé potíže. - ta se ukáže vždy,ale nic jiného
EDIT:sorry vy ste to psal asi členovi nademnou.tak pak nic

Pavlík: dííky moc.měl jsem už dávno nastaveno pouze Devatero Zbyňka Šemory :D jediný co sem neměl byl spouštěcí parametr -mem:512 a teď už to funguje.a tolik večerů co jsem se s tím sr.l .a ještě divné je,že jsem nikdy ten parametr nepoužíval a všechno fungovalo i bez něj.no už jsem poučen a tobě i Zbyňkovi ještě jednou dik

edit:popravdě jsem tam možná ten parametr měl(nepamatuju si),ale minulý týden jsem přeinstalovával msts tak proto tam teď nebyl :)

Dobrý den,
mám problém s tím,že při hraní aktivity se MSTS zasekne a vyskočí hláška: Microsoft Train Simulator v1.4 has stopped working. A poté následuje pád do Windows. Můžete mi prosím poradit co s tím??? Děkuji BOBBY

Bobby napsal:
Dobrý den,
mám problém s tím,že při hraní aktivity se MSTS zasekne a vyskočí hláška: Microsoft Train Simulator v1.4 has stopped working. A poté následuje pád do Windows. Můžete mi prosím poradit co s tím??? Děkuji BOBBY

Problém vyřešen již vše chodí tak jak má. ;) Dokonce jsem věnoval, dotyčnému mojí češtinu do nejnovější verze Route Riteru. Říkal, že šlape v pohodě. :?:

Naposled editoval moderátor:
Hláška "Nelze přidat vozidlo......."

Zdravím....

Mám problém... nainstaloval jsem aktivitu, doplnil vozidla (mimo jiné i vůz Kils) a chtěl vyjet. Jenže jakmile se má objevit doproti jedoucí nákladní vlak, msts spadne s hláškou "nelze přidat vozidlo CD_Kils_c(id xxxxxxx) do světa". Nic jsem neupravoval ani nepředělával a MSTS je nastaven podle desatera z webu trati BP. Prosíím moc prosíím o radu. Díky.

RE:

Martin V napsal:
stavalo se mne to taky a ma to co do cineni s komplem. pokud mas starsi masinu a k tomu s integrovanou grafikou, tak hledej problem tam.

Pochybuju že tyto problémy způsobuje starší počítač. Mám čtyřjádro na 2,83GHz, 4GB RAM a 7900GT. Je mi sice jasné, že MSTS nevyužije čtyři jádra, ale stejně...

Add hor410: Napadají mě tři možné důvody, proč se nezdaří přidat do hry nějaké vozidlo (bohužel si nepamatuji přesné znění zpráv v jednotlivých případech):
a) máš složku s vozidlem pojmenovanou jinak než autor aktivity (chybu by hlásil i ConBuilder a TrainStore)
b) chyba v trase trafiku - vlak má moc krátkou trasu a nevejde se do ní (nastává u odstavených vozů, u protijedoucího vlaku nepravděpodobné)
c) na trati je moc vozů, kolem moc objektů a počítač je nestíhá načítat - pomůže snížit množství detailů v nastavení grafiky.
Pokud jsem na něco zapomněl, snad mě někdo s lepší pamětí doplní.

Tomachekov bod B si skontroluj ako prvé. Mne sa to stávalo dosť často pri odstavených vozoch,že boli mimo koľaje :roll:

Tomachek napsal:
...

c) na trati je moc vozů, kolem moc objektů a počítač je nestíhá načítat - pomůže snížit množství detailů v nastavení grafiky.
...
Detaily grafiky nesnižovat, jinak budete mít děravé domy, které mají v modelech odstupňován LOD.
Chyba je jednoznačně ve špatně zapsaném parametru -mem:512 v zástupci pro spuštění.
Pokud vynechám například mezeru, dvojtečku nebo zápis jinak pokazím, tak je parametr nefunkční. Doporučuji zapisovat přes ctrlC a ctrlV z pokynů na DVD a přepíšu vše za posledním lomítkem:
10. Parametry pro zástupce MSTS:
hra
train.exe" -mem:512
hra v okně:
train.exe" -vm:w -mem:512
editory:
train.exe" -toolset -mem:512
Jak to má vypadat komplet je právě na obrázku v desateru.

Jinak pokud si nainstaluji aktivitu, tak první co udělám, alespoň Conbuilderem projedu test Consists včetně Loose consists.
Předpokládám, že tohle tazatel udělal, jinak by se zde neptal. :D

Zdravím. Mám problém. Když jedu trať Bratislava-Praha,chci objet soupravu,stisknu F9 tak mi msts spadne bez jedinné chyby. Kdysy jsem četl ve FAQ,že to dělá,když je moc consitů.(asi 800 mám jich 798) Prosím o radu!!!

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře