padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Pád aktivity

Borek napsal:
Prakticky každá aktivita, kterou rozjedu, zkončí následující hláškou : "Can't add car "jméno" to world. Pak mě to pošle k Billovi. Není nějaký program, který by aktivitu "projel" za mě a na tyhle chyby mě upozornil ?

Btw - jak upravit právě tu onu ?

Díky moc

Tuhle hlášku nezpůsobuje chybějící model, tohle je známka toto, že na to comp nemá, a došly mu systémové prostředky. Takže aktivita je OK. Kdyby něco chybělo, hlášky jsou ve smyslu "Nelze najít soubor ....."

To je nějaký divný, ne ? Nestává se mi to na nejvytíženějších úsecích, ale spíš tak nějak mimo. Třeba trasa do Lednice, tam to blbne furt. Mno, zkusím vyměnit ty vlaky. Díky za tip

stavalo se mne to taky a ma to co do cineni s komplem. pokud mas starsi masinu a k tomu s integrovanou grafikou, tak hledej problem tam.

Varování pro všechny

Pokud chcete mít nainstalován MSTS, v žádném případě nVidie nebrat.
Pořídil jsem si nedávno do práce GeForce6600GT/128 DDR3, celkem nadupaná, ale při práci v editoru MSTS mi to spadne do windows asi 3x za 10 minut. A to kdekoli v okamžiku, kdy chci tvarovat terén. Pokládání objektů ji nevadí. Někdy se mi to podaří i uložit, ale většinou to spadne. Takhle se opravdu nedá pracovat.
ATI Radeony jsou všechny OK. Největší radost mi udělal Gigabyte s ATI Radeon X800/256 verze AGP. Cena této grafiky je sice už někde jinde, ale doma, kde ji mám nainstalovanou (Athlon2800XP/1024RAM) jsem od té doby neměl v editoru ani jeden pád, hodně jsem ji provokoval, mám 100% místa, kde při prudkých pohybech to zákonitě padalo. Ovladače jak original, tak nejnovější. Šlape to jak hodiny.
Nevíte někdo co s touto grafikou 6600GT? Přece jen spláchnout ji do záchodu :twisted: a střídat grafiky častěji než ponožky :lol: není moc ekonomické, byla to investice necelých 6000. Při hře mi to ještě nespadlo, ale nadupanou aktivitu jsem na ní ještě nejel (v práci na to není čas). Zkusil jsem nastavit větší výkon na úkor kvality, padá a padá dál. Když zapnu rozšířené nastavení v menu grafiky, tak po spuštění editoruMSTS mám všechna okna přes sebe, což mne také vytočilo.
To byl opravdu kup století.

Zdravím, přesně tuto grafiku mám taky (GeForce 6600GT), je to sice výkonná grafika, ale pokud chcete pracovat v editoru MSTS, tak nebrat. Padá mi to přesně tak, jak popisoval Zbyněk, stačí popojet po mapě, přiblížit nebo oddálit a končím u Billa. Dřív jsem měl GeForce 3 a tam to bylo naprosto bez problémů, čili to není problém karet NVidie, ale této karty konkrétně. Ze zkušenosti vím, že pro MSTS je lepší používat starší výbavu a systém, protože náš pravěký MSTS má s nejnovějšími systémy a nadupanými vnitřnostmi počítače evidentní problémy. Úplně nejspolehlivěji mi MSTS běhalo na starší sestavě s Win98, jak zvuk tak stabilita naprosto v pohodě. Před půl rokem jsem nadšeně pořídil nadupanou sestavu (především kvůli MSTS) a že by se nějak výrazně zvedlo FPS, to tvrdit nemůžu, navíc začaly problémy se stabilitou editoru a do zvuku se mi přimíchává prskání, kterého se zaboha nemůžu zbavit. Tato sestava v pohodě utáhne nejnovější herní pecky v prvotřídních detailech, ale stěží rozdejchává Train Simulator z roku XY, kde nejsou žádné grafické orgie, žádné reálné nasvícení a stínování, prostě nic, co by mělo počítač zatěžovat, to jenom svědčí o neskutečně špatném enginu této hry. Myslím, že Kuju a Microsoft tímto vyhrály soutěž o nejhorší engine tisíciletí :D . Mějte se. Lord.

Super jednoduché riešenie spolupráce kariet NVidia a MsTS editorov ... vyprdnite sa na zoopár milliónoov farebných odtieňov a prepnite na 16bitovú farebnhĺbku ... a uvidíte ...

JOHNZ napsal:
Super jednoduché riešenie spolupráce kariet NVidia a MsTS editorov ... vyprdnite sa na zoopár milliónoov farebných odtieňov a prepnite na 16bitovú farebnhĺbku ... a uvidíte ...

Mám kartu GeForce Fx5600XT, při ovladačích verze 55.03 je editor ok.Nainstaloval jsem nové a editor padá.

Žižkovský Josef napsal:
JOHNZ napsal:

Mám kartu GeForce Fx5600XT, při ovladačích verze 55.03 je editor ok.Nainstaloval jsem nové a editor padá.
Já zase FX5600 a úplně to samé - nové ovladače dělají problémy i na 16 bitech.Tak jsem se vrátil na staré ovladače a je klid.Zatím mi editor při 32 bitech nespadl,ale je pravdou,že to zatím nebyla náročná práce.

JOHNZ napsal:

Johnz, jsi jednička. Přepnul jsem to na 16bitů a problém je vyřešen. Editor jsem provokoval, jak to šlo a držííííí.
Sice ATI to udrží i při 32bitech ale co už.
Ještě zjistit proč při aktivování rozšířeného nastavení editor MSTS otevírá všechna okna přes sebe a bude to i dobrá grafika. :lol:

JOHNZ napsal:
Zožeň si z n-tej ruky starý SB Live! 16 PCI (dá sa zohnať za 300 SK -> 250 kČ) a nielenže budeš mať po problémoch s ovládačmi ... lebo žiadne nie sú, už Win98 ich má v sebe vstavané, W2k/XP nápodobne. Nielenže si ušetríš kopec problémov so zvukom, ale ešte si o nejký 1-2 fps vyšvihneš výkon MsTS ... lebo ten závisí úplne od všetkého ... ako tu Josef Vogeltanz spomenul ... upraviť do rozumnej formy a máme objektívny benchmark ktorý vydrží niekoľko rokov ...

Tak jsem to nevydržel a po přečtení všech příspěvků jsem se rozhodl objednal si tu zvukovku. Doufám, že obyčejný SB Live 25 PCI bude postačovat. V podstatě si to objednávám jen kvůli MSTS ánžto jinak mám raději klídek malých repráčků či sluchátka než burácení HIFI soustavy (ona by mne stejně asi manželka vyhnala i s klukem a hlukem někam do polí, jak se stalo kámošovi, kterej dobře a hodně investoval a smí si to pustit leda když je doma sám a sousedi jsou na dovolený...).
Díky za info, JOHNZOVi naprosto věřím. Zároveň jdu do tý 16-bitový hloubky. Doufám, že už budu s MSTS na věky happy a MSTS se mnou taky. Návrat do W98 opravdu po těch letech neplánuju... Howgh !

tata22:ale doporučoval bych si tu zvukovku nejdřív od někoho půjčit na zkoušku,mě to taky nedalo,testoval sem několik zvukovek a nemělo to žádnej efekt,fps bylo úplně stejné jako s integrovanou zv.(ale nevím čím to) :?

Re: GF6600GT

bob57_cz napsal:
Zkontrolujte si , zda máte shodné nastavení 32b/16b ve win i v MSTS.
Zlobí to,pokud je nastaveno jiné ve win a jiné v MSTS.
Nemusíte se omezovat jen na oficial ovladače od NV případně MS, ale je možno si stáhnout i některé speciály z http://www.guru3d.com/ .

AHOJ, všude se tady píše o tom, že MSTS nemá rádo nejnovější ovladače grafické karty. Má někdo vyzkoušený jaký ovladače jsou teda nejlepší anebo alespoň vyhovující pro MSTS. Je tu hodně psáno o nVidii ale já mám ATI Radeon 9600 Pro. Případně jaké speciální z výše uvedeného odkazu použít. Možností je mnoho a zkoušení je hodně časově náročné. Díky za radu.

Naposled editoval moderátor:

tata22 napsal:
... AHOJ, všude se tady píše o tom, že MSTS nemá rádo nejnovější ovladače grafické karty. Má někdo vyzkoušený jaký ovladače jsou teda nejlepší anebo alespoň vyhovující pro MSTS. Je tu hodně psáno o nVidii ale já mám ATI Radeon 9600 Pro. Případně jaké speciální z výše uvedeného odkazu použít. Možností je mnoho a zkoušení je hodně časově náročné. Díky za radu.
Ja mám síce len Radeon 9250, ale všetko je v pohode, mám poslednú aktualizáciu driveru pre VGA z aktualízácií na stránke Windows update. Napodiv všeko ide, ako má. Ono to bude najskôr vo výrobcovi karty - existujú rôzni, ale medzi bezkonkurenčne najlepšie karty patria výrobky Saphire, Gigabyte a Asus. Lenže karta Asus nemusí bežať dobre v doske iného výrobcu - tu platí že všetko treba mať optimálne zladené - železo aj SW

Tax: to je ATi ... ATi je s M$ dohodnut0, a ovldače majú testy a cert. WHQL ... NVidia sa na M$ vykašľala, a občas sa teda jej najnovšie veci nemajú rady s najnovšími aktualizáciamu WinDOSu ... ja už dávno praktizujem aký výrobca dosky, taký aj grafiky ... a RAMky Kingstony (sice drahe ale ta 5 rocna zaruka za to stoji) ... a MsTS slape jak vino ... Brno ... 4 traffiky ... 15fps

Tax napsal:
tata22 napsal:
... AHOJ, všude se tady píše o tom, že MSTS nemá rádo nejnovější ovladače grafické karty. Má někdo vyzkoušený jaký ovladače jsou teda nejlepší anebo alespoň vyhovující pro MSTS. Je tu hodně psáno o nVidii ale já mám ATI Radeon 9600 Pro. Případně jaké speciální z výše uvedeného odkazu použít. Možností je mnoho a zkoušení je hodně časově náročné. Díky za radu.
Ja mám síce len Radeon 9250, ale všetko je v pohode, mám poslednú aktualizáciu driveru pre VGA z aktualízácií na stránke Windows update. Napodiv všeko ide, ako má. Ono to bude najskôr vo výrobcovi karty - existujú rôzni, ale medzi bezkonkurenčne najlepšie karty patria výrobky Saphire, Gigabyte a Asus. Lenže karta Asus nemusí bežať dobre v doske iného výrobcu - tu platí že všetko treba mať optimálne zladené - železo aj SW
Já mám kartu od Saphire (mám za to, že nakupovat značkové zboží se v tomto případě sakra vyplatí). Mám za to, že i železo i software mám celkem v pohodě, protože nemám žádné problémy v programech ani jiných hrách. Jen z MSTS nejsem úplně happy, i když se to celkem dá. Ale pokud by to mohlo fungovat lépe, byl bych rád.
Jestli tomu správně rozumím, tak nepoužíváš ovladače od ATI ale od Windows ?

tata22 napsal:
... Jestli tomu správně rozumím, tak nepoužíváš ovladače od ATI ale od Windows ?
Správne si pochopil, pri prvom nainštalovaní bežala karta rovno tak, ako má, a samé wokná si aktualizovali driver - mám pokoj a odvtedy môžem mať súčasne spustené MSTS aj 3ds max a nespadne to. S origoš ovládačmi bol občas problém - teda jak som mal 3ds max a zapol MSTS, viac sa 3ds max nedal použiť, teraz to fakt nemá problém. MB aj VGA mám od Gigabyte, Wokná XP Home anglické so slovenským jazykovým modulom a inštalované všetky záplaty a updaty od Mrchochvostu. No ale rád by som povýšil na Radeon 9600XT s 256 MB - samozrejme zas od Gigabyte

Chtěl bych poradit. Pokud načítám MsTS z instalace přímo ani se mně nenačte a bez hlášení padá do oken (přitom CB v pořádku). Pokud spouštím přes TrainStore, tak se načte v pořádku, ale jen do chvíle pokud nechci načíst uloženou aktivitu (např. z důvodu textur u Dl. Třebové - směr Ústí). Upozorňuji, že při spouštění instalace přímo samozřejmě překopíruji veškeré soubory, které jsou TrainStorem přesunuty jinam, zpět do hlavního adresáře MsTS. Mám podezření na špatné definování světel, jak o tom psal Ppoollll, ale ten příspěvek nemůžu za boha najít. A dá se tato chyba nějak odhalit, když na ni MsTS neupozorňuje?

Zacni testovat ... VYHADZ (VYHADZ rozumej presun inam) vsetky konzisty a vlaky (kabiny a zvuky mozno ponechat a ponechaj jedno vozidlo podla lubovole. Na to potom vyrob konzist. VYHADZ vsetky trate okrem jednej. Vytvor na to jedno vozidlo consist aj aktivitu a skusaj. Jak nabehne je chyba vo vozidle. Jak nenabehne, vymen vozidlo. Jak nenabehne skontroluj svetla (mmch, naco tu mame volbu hledat). Jak nenabehne skontroluj ci sedi tsection.dat. Jak nenabehne daj druhu trat. Jak nenabehne ani potom, reinstall MsTS jak nenabehne ani potom, reinstall windoze, jak nenabehne ani potom tak

Naposled editoval moderátor:
Diky za tip a hlavne popis priciny - nasledky. Jdu se do toho rypat a doufam, ze to odhalim v casti retezce a nedojdu az nakonec. Nerad bych vyhazoval kompl z okna po nenaskoceni Billova vytvoru.

Back
Nahoře