padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
To chce klídek. Já slepý nejsem, ale odpověď bych jako nový také na první pohled na fórum nenašel.
Bohužel, MSTS je stará hra a její modernizace má své oběti a omezení.
Já se vše snažím napsat do pokynů k DVD své tratí, ale ne každý je ochotný tyto návody číst nebo když nemá moje DVD, tak nebere vážně ani desatero nastavení. :D

To Zbyněk
je to marné, je to marné, a znovu je to marné. Bohužel se tady pořád vyskytují exempláře "uživatelů MSTS" kteří zásadně nečtou manuály a navíc si myslí že tvoje "Desatero nastavení" platí pouze pro trať BP. A můžeme tady tisíckrát opakovat že "Desatero" platí obecně, opak je pravdou. No jo ale co s nimi? Toť otázka......

Ale dvacka byl na slezině. Je to mladý voják a Poison mu tam vše pracně vysvětloval a dvacka to stejně nechápal. Asi je to na něj moc informací najednou.
Zeptal se slušně, tak si nezaslouží reakci "jsi snad slepý"
Asi by to chtělo nějaké výraznější desatero. Napsat návod není vše. Aby to byl dobrý návod, musí být jasný a srozumitelný. Já sice nadělal všude obrázky, ale je to asi málo. Možná by ke každému bodu chtělo napsat, co se stane, když se tohle neudělá.

Zbyněk Šemora napsal:
... Asi by to chtělo nějaké výraznější desatero. Napsat návod není vše. Aby to byl dobrý návod, musí být jasný a srozumitelný. Já sice nadělal všude obrázky, ale je to asi málo ...

Zbyňku, skutočný záujem začiatočníkov niečomu sa priučiť, niečo sa dozvedieť dokladuje napr. táto anketa: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2794
Tí dvaja, ktorí prejavili záujem doučiť sa čomu ešte nerozumejúv MSTS sú pomerne ostrieľaní užívatelia. Nováčikovia sú skôr zrelí len na ten strieborný podnos. Alebo druhá možnosť - platené služby: Nevieš nastaviť a nestačí ti to, čo sa nachádza na fóre, zavolaj si niekoho, kto ti to ukáže, kto ťa to naučí :D

Naposled editoval moderátor:
[split] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den. Po přechodu na windows7 jsem si znovu nainstaloval Msts a trať pana Šemory.Nainstaloval jsem vše podle návodu na DVD. Po instalaci jsem akorát nahradil nainstalovaný trainset svým který jsem měl zalohovaný ještě z XP. V zálohovaném je vše z DVD plus to co jsem za ty roky postahoval. Na XP fungoval bez problému. Jenže teď při spuštění jakékoliv aktivity nebo i při volné jízdě nejde načíst žádnou mašinu. Pokaždé píše chyba při čtení souboru vozidla(konkrétně třeba Trains\Trainset|cd_242\cd_242259eng.) Určitě je to nějaká banalita, ale nějak se mě nedaří přijít na to jaká. Byl bych rád kdyby mě aspoň někdo navedl kde mam hledat.Děkuji.

To jak84ob
právě že jsi vše asi nenainstaloval. S pravděpodobností hraničicí s jistotou ti chybí nainstalovat MSTS Bin.

No, na chvilku jsem znejistěl, jestly jsem takovej Jarda.Ale naistalovaný Bin mam, dokonce jsem pro jistotu vše smazal a znova naistaloval. Bohužel stále házi stejnou chybu. Opravdu nevím.

Budu jen střílet od boku, co mne napadne, něco jsou banality, ale občas právě na nich i zkušený člověk pohoří ...

Používal jsi na XP Trainstore? Pokud ano, než jsi zálohoval Trainset, dal jsi vrátit vše zpět do MSTS? Zkontroloval si fyzickou přítomnost souborů podle chybových hlášek? Provedl jsi kontrolu např. ConBuilderem? Nenastavily se u souborů při kopírování do Win 7 nějaké prapodivné vlastnosti (jen pro čtení, přístupová práva, ...)

Všechno jsem zkontroloval a soubory tam fyzicky jsou. V conbuilderu to ukazuje, že je vše v pořádku. Přístupová práva jsem taky zkontroloval. Jinak jsem zkusil ten můj Trainset dát bokem a naistalovat originální z DVD a háže stejnou chybu.

Pak už zbývá poslední dotaz. Jak jsi instaloval MSTS ?
Jestli klasikou autorun - další - ....
Tak tady je zakopaný pes.
Je nutné po vložení CD 1 zvolit "otevřít složku", najít setup a pravé tlačítko myši a první volba "Spustit jako správce"
A pak vše musí šlapat jak hodiny.
Tax napsal:
...

Zbyňku, skutočný záujem začiatočníkov niečomu sa priučiť, niečo sa dozvedieť dokladuje napr. táto anketa: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2794
...
Tak to je dobrý, tohle vlákno mi uniklo. Instruktoři by hráli přesilovku :D.

Zbyněk Šemora napsal:
Pak už zbývá poslední dotaz. Jak jsi instaloval MSTS ?
Jestli klasikou autorun - další - ....
Tak tady je zakopaný pes.
Je nutné po vložení CD 1 zvolit "otevřít složku", najít setup a pravé tlačítko myši a první volba "Spustit jako správce"
A pak vše musí šlapat jak hodiny.

Děkuju, problém vyřešen. Tohle by mě asi nenapadlo.:eek:

Tak z toho mám radost, že rada pomohla. Já tohle kdysi slyšel z fóra ve stylu JPP, proto jsem si koupil příručky o Vistách za nemalé peníze, tam jsem se dočetl, jak mám zapínat počítač a podobné základní věci, ale o instalaci systémem "Spustit jako správce" tam není ani ň. Nebo jsem špatně hledal. (1000 Tipů a triků a uživatelská příručka (tak nějak se to jmenovalo))
Ještě že máme MSTS fórum, protože sám bych na to určitě také nepřišel :D

Hledal jsem svůj problém, ale nenašel jsem ho tu, tak píšu: V Editoru úkolu, jsem si chtěl udělat svůj úkol na trať 183. Postavil jsem vlak na železnou rudu a nastavil, aby dojel až do Plzně. Uložil jsem to, že zkusím jestli to vůbec jede. Jelo, ale v editoru úkolů, už to nemohu otevřít. Kliknu na svou aktivitu, dám otevřít a pak už jen ODESLAT/NEODESÍLAT. U aktivit, kde není tak dlouhá trasa je to v pohodě. Nezdá se mi, že bych měl tak špatný PC, aby tohle bylo moc složité. Každopádně ve správci úkolů mám CPU na 100% už když mám okno, kde se vybírají editory. Neznáte někdo řešení?

Jooo,tak to nevím,ja zas mám jiný problém,během hry nemůžu jít do WIN,pač když zas nahodím hru,tak to padne a sem tam se ukáže modrá smrt :D... a nebo kdž si rozehraju hru a uložím ji, a chci začít novou,tak to taky padne,vždy musím vypnout a zapnout msts....ale třeba to když jdu do Winu,tak to ještě nahodím...ale nesmím bejt ve Winu moc dlouho:D....jinak už to nenahodím,no.....ještě lépe.....dělá mi to jak kdy...a nechápu to...ale s tím editorem tedy fakt nevím.nikdy sem to nezkoušel....

Ahojte som nováčik a mám jeden problém. Dúfam že mi pomôžete nájsť odpoveď a riešenie :) . Idem si spustiť voľnú jazdu nastavujem si lokomotívu, miesto začiatku štartu, počasie a veci okolo toho dám Štart naskočí mi načítavanie MSTS a naraz asi tak v polovici ma vyhodí do Windowsu. A píše tam Niečo že nelze najít soubor clean_in alebo water_in stlačím tlačítko okey hodí ma to do hry a už sa zdá že to niako neprekáža opäť ma hodí do Windowsu a opať napíše takúto podobnú chybu. Potom sa opäť chcem vrátiť do hry ale keď kliknem v lište na kolonku MSTS tak mi naskočí čierna obrazovka. Ale zvuk mi ide. Prosím Vás poradíte mi niekto? Som v tom nový a neviem v čom môže byť problém, prosím niakeho skúseného chlápka čo by mi poradil a vysvtelil ako sa k tomuto vyvarovať. Budem Vám veľmi vďačný. Ďakujem ...

No....možná by se hodilo definovat tu PODOBNOU chybu :)...to clean_in,nebylo to spíš clear_in??...hledám hledám a nenacházím...něco takového mě to taky házelo

jakou máš trať??předpokládám že 321. Já mám BA-PRAHA a 321,už nevím u jaké tratě mi to dělalo...ale ze složky sound(C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\SOUND-tam sem to našel) sem z jedné tratě zkopíroval zmiňovaný clear_in,clear_ex(téže mi to házelo že není k nalezení) přestalo mi to dělat,co se týče toho water_in sem nidke nenašel.....a co se týče druhého problému-trošku víe rozveď.....respektive jakou podobnou chybu,používáš MSTS BIN??....snad to néní chaotické...únava

Mám takový dojem, že Martin i 321 psal, že je podmínka mít zapnuté textury oblohy v nastavení MSTS. Já takové šílenosti nezkoušel, abych povypínal úplně vše a co to udělá.

Zdravím,
u trate 321 se mi stava ve vetsich nadrazich(Olomouc, Přerov,Hranice), že když přijedu k začátku peronu, msts spadne. Už jsem zkoušel snad vše, co jste zde radili. -mem:512 mám nastaveno... Je zvláštní, že když si hru uložím (těsně před nádražím) a znova načtu, tak daný úsek projedu. Nechápu to. I consists jsem mazal... Jestli někoho z vás něco napadne, budu opravdu velmi vděčný.

Back
Nahoře