padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Tyto pády jsou většinou způsobeny staničním rozhlasem. Více na stránkách autora. Pomáhá taky úprava souboru soundcfg.dat. Více zde na fóru v sekci MSTS Bin. Vzhledem k tomu že zde není uvedena sestsva PC, nelze více poradit.

Nazdar,
pri spustení akejkoľvek aktivity mi MSTS vyhodí, nelze přidat vozidlo do světa, a MSTS mi padne. Neviete čo s tým?

augustus napsal:
Nazdar,
pri spustení akejkoľvek aktivity mi MSTS vyhodí, nelze přidat vozidlo do světa, a MSTS mi padne. Neviete čo s tým?
Moc málo informací k určení příčiny pádu.Jaká trať,jaká verze Binu a o jaké vozidlo se jedná.Bez toho je to vaření z vody.

Trať je Dvoukolejka verzia 3,0, verzia binu 1.8.010516.. Najprv mi to vyhodí, že nemôže pridať do sveta vozidlo csd_Vt a potom Plasser

Tak ti to vozidlo chybí v trainsetu, nebo a to spíš, by sis měl opravit consist pomocí třebas conbuilderu. Tahle hláška se ukazovala taky při poškozeném .s souboru, nebo pokud PC nestíhal. Zkus ten conbuilder a uvidíš, no.

Čouda: Ono ide o aktivitu Ranní směna ktorú testujem, a Dan mi poradil aby som v CB nič nezamieňal lebo by sa aktivita nemusela vhovať korektne. Ale už tuším, kde by mohol byť problém, takže všetkým ďakujem za rady a pomoc

Jde o to pořádně otestovat celý Trainset na chyby eng/wag/s/sd v Conbuilderu. Trvá to sice delší dobu, ale potom předejdete takovýmto chybovým hlášením.

Je možné, že na trati 236 mi při přechodu na druhé stanoviště ve žlebech padá msts jen když mám zaplý rozpis jízdního řádu nebo mam jen něco špatně nastavené? :D

Vypínání MSTS

Chtěl bych se zeptat ohledně toho když hraju hru na českých tratí, tak se mi z ničeho nic vypne monitor a nejde inic dělat inež to restartovat. Chtěl bych se zeptat čím to může být.Děkuji za odpověď.

Ahoj všem,
řeším docela závažný problém. Dělám test aktivity autora "Silnice není závodní dráha", která je hotová, ale finále aktivity před Břeclaví se bohužel nedaří projet.
Při výjezdu ze stanice Hrušky za odjezdovým návěstidlem na břeclavském zhlaví aktivita bez pardonu padá.
S autorem jsme konzultovali problém, snížil jsem všechny možné parametry hry na skousnutelné minimum, ačkoliv jsou v úseku Frýdek-Ostrava-Přerov úseky taky značně náročné na načítání, po vyjímečných pádech se to dalo projet.
Autor sám již jednou snížil počet souprav v koncovém bodě, tedy v Břeclavi, ale jev se na úplně stejném místě opakoval a to několikrát.

Zde je konfigurace mého PC:
PROCESOR: AMD Athlon II X2 250, socket AM3, 2x3GHz, 2MB cache, BOX ZÁKL. DESKA: MB N68-S, GeForce 7025, DualDDR2-800, SATA2, RAID, LAN, VGA, mATX PAMĚŤ: DIMM DDR2 2x2048Mb 800Mhz dual channel HDD: HDD 500GB SATA2 GRAFICKÁ KARTA: nVidia GeForce GTS250 1024MB DDR3, PCI-E, 2xDualDVI/HDTV

Vše doteď fungovalo velmi dobře, na 321 FPS 40-50 na volné trati, opravdu husté úseky 15-10 vyjímečně

Třeba někoo něco napadne a poradí,
díky moc všem.

Padání hry

Čau, mám takovej problém stáhnul sem si aktivitu EC 144 Detvan pro trať 321 na stránkách http://blackwolf-msts.ic.cz/.Zkontroloval sem si všechny consisty,conbuilder i AA ukazuje že je vše ok ale těsně před ŽST Hranice na Moravě mi to vždy spadne.Uložil sem si to těsně před místem padání ale opětovné najetí aktivity nepomáhá, zkoušel sem i různé pohledy ale ať mám kameru i úplně mimo stejně to vždy spadne na jednom a tom samém bodu.Setkal se někdo s něčím podobným?

RE: Padání hry

tomasvon napsal:
Čau, mám takovej problém stáhnul sem si aktivitu EC 144 Detvan pro trať 321 na stránkách http://blackwolf-msts.ic.cz/.Zkontroloval sem si všechny consisty,conbuilder i AA ukazuje že je vše ok ale těsně před ŽST Hranice na Moravě mi to vždy spadne.Uložil sem si to těsně před místem padání ale opětovné najetí aktivity nepomáhá, zkoušel sem i různé pohledy ale ať mám kameru i úplně mimo stejně to vždy spadne na jednom a tom samém bodu.Setkal se někdo s něčím podobným?

Ahoj,
a načetl si znovu aktivitu, když si jí uložil ? :D Já osobně, když mám problém s padáním aktivity, tak dám pohled za 3 a kameru si ,,naštyluju´´ jakoby hned za poslední vagon...( tudíž se díváš na spřáhlo ). Někomu se to zdá hloupé, ale pomáhá to :D

Myslím že jsem to už jednou psal,ale zase mě po dlouhý době zlobí MSTS.Úvodní načítání se načetlo do 3/4 a černá obrazovka.Po minutě hláška V aplikaci train.exe došlo k problému.

To honzyf04:
Asi jsi někde udělal nějakou botu. Zpytuj svědomí a hlavně netvrď že ty nic, že to samo!

tomasvon napsal:
Jo to sem zkoušel, ale problém byl v tom že už mi pc asi nestíhalo křížení vlaků v hranicích, smáznul sem jednu soupravu a už to jede jak má.Ale nedávno sem si chtěl zkusit aktivitu EC 110 ze stránek http://tkanlokopage.ic.cz/, po najetí aktivity mi vyjede rámeček co a jak mám dělat, ale jak zmáčknu ok tak to napíše nějakou chybu v TRAIN.EXE a je konec.Zkoušel sem promazat traffic, všechno možný ale nic nepomáhá.

Zkusil sem ještě promáznout jeden consist v trafficu a jede to v pohodě problém musel být asi v nějakým vozidle nebo mi to pc nestíhalo.Chtěl jsem se ještě zeptat co znamená hláška nelze načíst SMS objekt,tohle mi MSTS vyhodilo ve Vršovicích.Když sem zmáčkl enter hláška zmizela ale oběvila se další, tak sem to zkusil všechno odentrovat, po cca 4 min byl pokoj ale po 100 m najednou končila trať a já jel jakoby vzduchem.Vidět byly akorát textury povrchu a zvlnění reliéfu až asi po kilometru bylo vše normální.Nesetkal se s tím někdo?

To znamená, že ti nestíhá PC zejména kvůli husté zástavbě. Řešením je hru před tímto inkriminovaným bodem uložit a pak znovu načíst. Někdy je třeba před znovunačtením uložené hry opustit celý MSTS a znovu ho spustit.

Back
Nahoře