padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím. Po úspěšném vyřešení pádu při načtení savu, se mě začal objevovat další problém. ( Asi jsem magnet na padání )

Hra mě bez nějaké periodiky spadne, jak na zastavěné Praze tak i někde na koridoru. I na ostatních tratích než je BP a 321 mě sim padá :( Pád vždy to končí tabulkou odesílat-neodesílat .. train.exe

- Jako první jsem zkusil přeinstalovat Bin, bez výsledku ( používám verzi, která je na DVD BP verze 84 )
- Spouštím pomocí trainstore .. -mem:1042
- soundcfg je v každém globalu
- msts nastveno dle desatera ( několikrát překontrolováno )
- zkoušel jsme také reinstal ovladače na graf.kartu

Prosím kdo má nějaké nápady, tak napište.. :) děkuji :)

MSTS mi dříve takto nečekaně padal, když jsem měl svapovací soubor na stejném disku, jako MSTS. Po přemístění virtuální paměti na jiný disk a nastavení na 2048 bez potíží. /Mám XP SP3, 1G RAM/

Také mám problém, zřejmě souvisí s nedokonalým chlazením graf. karty /???/.
MSTS mi vydrží jet dlouhé desítky minut - pokud se dívám z loko, je to OK.
Pokud ale dám pohled 2 nebo 3, MSTS po několika desítkách vteřin spadne. Při pohledu 4 nepadá.
Pro mne nevysvětlitelná, zřejmě hardwarová chyba.
Dříve /před instalací aktualizace 85 a oprav/ jsem podobné problémy nezaznamenal - zřejmě to spolu nesouvisí.

Rád bych se zeptal jak nastavit to svapování ?

Jinak v GK bych problém neviděl, páč to by dělalo i v jiných náročných hrách dnešní doby ( Medal of Honor 2010, R.U.S.E atd..)

To neotryx
nastavení swapování tady bylo popsáno několikrát. Je to i součástí desatera nastavení, tak si to tam najdi a netvrď že to máš podle něj nastaveno. S GK nemáš pravdu, moderní hry mají jiný, modernější herní engine, proto tolik nepadají. MSTS jede ve velkých projektech na hranici svých možností.

neotryx napsal:
....- Spouštím pomocí trainstore .. -mem:1042
...
Tohle snad není platná hodnodnota do parametru. Chybný zápis rovná se žádný zápis.
Jinak si uvědomte, že MSTS nelze hrát na počítačích ala 486.
Jako HW minimum bych viděl nějaký stařičký Athlon na frekvenci nad 2giga a i tak v zástavbě se pojede s FPS kolem 5 až 7.
Jinak pády mají příčinu hlavně v nesprávném zápise parametru, trochu víc uložených saves, ale také si přečtěte nové desatero (návody jak jsem vystavil zde o na svých stránkách), kde je upozornění na nutnost vypnutí indexování na disku, atd.
Pak MSTS shodí jen vražedné kombinace vysoké polygony na vysoké polygony, jak tady někdo psal v jiném vlákně 2xT698 a projíždět Tišnovem. S tím nenadělá nikdo nic a nezvládnou to ani počítače NASA.

Miran napsal:
To neotryx
nastavení swapování tady bylo popsáno několikrát. Je to i součástí desatera nastavení, tak si to tam najdi a netvrď že to máš podle něj nastaveno. S GK nemáš pravdu, moderní hry mají jiný, modernější herní engine, proto tolik nepadají. MSTS jede ve velkých projektech na hranici svých možností.

No já právě v desateru nic o přímo o swapování není (žádné slovo swap či podobné jsem nenašel )
tuším, že je to toto ?
http://semora.cz/msts/desatero/2vp.jpg

Jinak, než jsem psal jak to udělat se swapováním, tak jsem samozřejmě hledal zde na foru a jelikož jsem laik tak jsem hledal slovo .. svap, nebo svapování a nic mě to nenašlo.. proto jsem se ptal :)

Ještě bych se rád zeptal co je na parametru -mem:1042 špatně ?

512 a pak je 1024 ne 1042 :D
Já jsem nepsal o swapování, ale o virtuální paměti. To je myslím to samé.
A je pro tyto účely úplně jedno, na kterém disku mám tento soubor.
Já ho dřív míval na oddíle D, ale zkušenější mi tenkrát poradili, že pokud nemám jiný fyzický disk, tak jej ponechat na oddíle, kde je systém. Pokud mám jiný fyzický disk pomalejší než systémový, tak je také lepší virtuální paměť nechat na rychlejším disku, tedy na C.
Zkrátka jsem MSTS provozoval na všech popisovaných kombinacích, ale žádné viditelné rozdíly jsem nepozoroval. A v žádné kombinaci mi MSTS nepadal. Viděl jsem MSTS nestabilní u jednoho uživatele, který měl defaultní nastavení VP. Když jsem mu to přepsal na konstantní hodnoty, MSTS padat přestal.

jéé já jsem opravdu blbej a splepej. Děkuji moc ... Snad v tom byl zakopaný pes :-)
neotryx napsal:
jéé já jsem opravdu blbej a splepej. Děkuji moc ... Snad v tom byl zakopaný pes :-)

a koukám, že i hezky negramotný ..

* slepí ..

Naposled editoval moderátor:
Swapovací soubor je název pro soubor virtuální paměti - nenapadlo mne, že někdo tento pojem nezná. Omlouvám se. i když textu
...když jsem měl swapovací soubor na stejném disku, jako MSTS. Po přemístění virtuální paměti na jiný disk ...přímo vyplývá, že je to jedno a to samé.

Nespomeniete si niekto ako opraviť registre bez preinštalácie MSTS? Voľakedy tu bol na to odkaz, ale už je nefukčný. Pamätám si že som to raz podľa neho robil.

Postupuj podle tohoto: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3068
Obecně nejrychlejší v tomto případě je přejmenovat si svůj adresář Train Simulator na Train Simulator Old.
Potom znovu nainstaluj MSTS do stejného umístění v Microsoft Games. Abys ušetřil místo a čas nemusíš instalovat všechny tratě.
Tím se ti přepíší registry na default. Můžeš si dokonce orig MSTS spustit jako nový přes Launcher.exe. Tím se ti taky spustí MProfile který ti očuchá železo.
Dále smaž nově nainstalovanou složku Train Simulator nebo ji přejmenuj na Train Simulator New.
No a nakonec přejmenuj onu původní složku zpět na Train Simulator, nastav si vše podle potřeby a reinstaluj Bin tak jak je to popsáno ve FAQ. Jo a nakonec si nastavení registrů exportuj do souboru. A příště ti postačí v případě problému s registry tam pouze nahrát obsah souboru s exportem a je hotovo.

Naposled editoval moderátor:
Mirane, díky ale viem že keď som raz mal tiež problémy s AE, tak stačilo nejaké hodnoty v registroch zmeniť na nuly. Ale asi mi neostane iné ako to preinštalovať.

Uvidíme doma, po zmazaní jednej loko nastal stav, že pri voľbe kategórie dieselové loko to hneď padne.

Takže problém vyriešený, vymieňal som jeden eng za novší a bola tam chyba v názve položky Wagon. Je zaujímavé že jedna chyba v engu sposobí celkový pád AE. Conbuilder to odhalí ako syntaxovú chybu.

díky nebulus, tvoj návod mi dosť pomohol :) .. lenže mám daľší problém ... :( na trati zsr 150 som si vyrobil aktivitu ... načítala sa mi úplne v pohode... lenže po asi 5 sekundách .. ma vyhodí do windowsu :( neviete prosím vás niekto čo je s tým ?neexistuje nejaký program na odstránenie chýb v aktivitách ? ...ten aefixer by asi nepomohol , že ?

Zdravím mám problem odinstaloval jsem MSTS složku s nesmazanima souborama jsem vymazal a naistaloval znova MSTS a trať Praha - Bratislava a když si spustim MSTS a vyberu aktivitu tak po načtení hra spadne. Neukáže se mi ani vlak ani trať prostě to hned spadne a žádna chybová hláška se neukáže. Myslím že může být problem v registrech jak sem již zde četl tak by se to po odinstalování vymazat ale bohužel nevím jak. Děkuji za odpověd.

Pokud hra spadne hned při načítání a před tím to fungovalo, nic se nepřidávalo, tak pomůže reinstalovat MSTS BIN. On totiž nemá rád ani změnu rozlišení obrazovky.
Vrtat do registrů se nedoporučuje, pokud člověk neví co tam dělá. Když už, tak odinstalovat MSTS, smazat zbytky a pak projet ccleanerem, který registry vyčistí. Ale před veškerými manipulacemi nejprve zálohovat celou funkční složku Train simulatoru s aktuálními vlaky a tratěmi.

Back
Nahoře