padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Odinštaluj si MSTS. Potom choď do program files/microsoft games/ adresára a zmaž zložku TrainSimulator. Programom CCleaner si prečisti registre. Nechaj defaultné nastavenia CCleaneru, lebo ak máš legálny windows a dáš zmeniť nastavenia fungovania Ccleaneru tak si môžeš uplne odpinkať aktualizácie windowsu.

Potom nainštaluj MSTS znovu a oficiálny update MSTS. Nedaj tam nič a otestuj či ti ide. A potom až nainštaluj BP od Šemoru podla presného návodu na jeho DVD (vrátane BIN-u). potom ti to bude musieť ísť.
Zbyňek bol rýchlejší :)

Naposled editoval moderátor:
Ahoj všem :)
Mám problém v mé virtuální tramvajové Olomouci. Když chci udělat aktivitu trvající přes změnu textur z denních na noční, hra spadne. Dočetl jsem se, že pád může způsobovat animovaný objekt, který má nastavený i noční textury. Tak jsem všechny animované objekty vymazal. Bohužel problém dále trvá. Zajímavé je, že v jednom místě se mi změna podaří, klidně na tom místě (Nový Ulice) mohu stát hodinu a nic nespadne. Jak se ale blížím k centru, zřejmě tam něco vadí a MSTS spadne (i když už změna textur proběhla, zřejmě se načítá další čtverec či co...). Dále jsem zkontroloval automobilový provoz, tam jsem nastavil jen jedno vozidlo, o kterém vím, že je OK, abych vyloučil, že problémy způsobuje okolní provoz aut.
Dále jsem vygooglil, že ve WORLD souboru je animace definovaná " StaticFlags ( 00080000 ) " - je tomu opravdu tak? Protože se obávám, že jsem někde nějaký animovaný předmět v trati nevymazal a ten ty pády způsobuje. Proto bych se vás, co tomu rozumíte více než já, chtěl zeptat, jak jinak mohu definici animovaného souboru ve world souboru najít. Protože mnou najítý kód se již nikde v mé trati nevyskytuje a stále se mi změna textur v aktivitě nedaří :-(

Předem všem moc díky za jakékoliv rady, případně typ, co pád může dále způsobovat. Bin používám 1.7.051922.

Ahoj,
také mám problém. V aktivitě Topírna noc při najíždění na odstavené elektriky na pískové koleji mi msts bez varování padne. Bin mám 1.7.081920, ten co je u aktivity předepsaný.

Reinstalovat MSTS BIN, pak už nesahat na nastavení a pak už to bude bez problémů.

Také jsem se natrápil, než jsem na tohle přišel.
Měli jsme vedle sebe dva počítače. Mě napojení na elektriky šlo, kamarádovi to vždy po najetí spadlo. Proto vzal bednu s sebou, abych mu ukázal co má špatně. Tenkrát jsem na příčinu nepřišel.
Jediný rozdíl v nastavení byl, že já měl zapnuté trolejové vedení a on ne. Tak jsem si jej vypnul a už mi to také padalo. Tak jsem jej zase zapnul a padalo to také. Až za nějaký čas jsem přišel na reinstalaci MSTS BIN. :D Respektive jsme to probírali tady na fóru a nějak se k tomu dospělo. Podrobnosti už nevím.
Jenomže současně se tak daleko nedostanu. Změním například rozlišení obrazovky ve hře při testování, loadnu hru a rovnou to spadne. Takže reinstalovat BIN podle bodu 13 v pokynech a vše zase šlape jak má.

Ja som mal tiež problém s prechodom z motorovej na elektrickú loko, mne to spadlo vždy. Pomohla mi však úprava súboru soundcfg.dat, odvtedy mám pokoj.

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2929&pid=113954&highlight=soundcfg#pid113954

Však bod 13 praví, že je ještě nutné kliknout na global.exe, což je to samé jen s tím rozdílem, že nemusí hledat a otevírat soundcfg.dat a hledat příslušný řádek, kde si pozmění hodnoty dle Jacka, ale vše se mu provede automaticky. A je to blbuvzdorné. Stačí jen kliknout.

Tak reinstalace Binu ani úprava soundcfg.dat nepomáhá. Zkoušel jsem i novější Bin, ale pořád nic. Najedu na elektriku a následuje pád.

po reinstalaci Binu mám načíst uloženou pozici a nebo jet celý úkol znova?
díky už to šlape. Je třeba načíst celou aktivitu po reinstalaci Binu od nuly. Já to načítal z uložené pozice.

Stačí uložená pozice. V rozehrané aktivitě se nesmí měnit nic v trati a nic ve vlastní aktivitě. Ale pokud aktualizuji vozidlo nebo vlak pod stejným názvem nebo verzi bin nebo si konfiguraci přenést do jiného systému nebo počítače, load funguje.
Reinstlovaný BIN load nepovolil ? Je to možné, také se mi z nepochopitených důvodů nedávno nepovedl load.

Zbyněk Šemora napsal:
Stačí uložená pozice. V rozehrané aktivitě se nesmí měnit nic v trati a nic ve vlastní aktivitě. Ale pokud aktualizuji vozidlo nebo vlak pod stejným názvem nebo verzi bin nebo si konfiguraci přenést do jiného systému nebo počítače, load funguje.
Reinstlovaný BIN load nepovolil ? Je to možné, také se mi z nepochopitených důvodů nedávno nepovedl load.
Záleží také na verzi Binu,není totiž jedno,pod jakou verzí Binu se jezdí.Některé verze Binu nepovolí přechod mezi jednotlivými typy lokomotiv,to mám vyzkoušeno s některými kolegy od msts.

komarek napsal:
Tak reinstalace Binu ani úprava soundcfg.dat nepomáhá. Zkoušel jsem i novější Bin, ale pořád nic. Najedu na elektriku a následuje pád.

Len pozor ! Inštalácia BINu prepíše soundcfg.dat na pôvodné hodnoty. Takže najskôr BIN, potom úprava soundcfg.dat.

Orlov, nedělej si tady srandu. :D
Komárek paří aktivitu Topírna noc, tedy pro něj platí 100% bod 13 pokynů na DVD nebo na mých stránkách. Takže buď stále znovu dokola objevuješ Ameriku nebo si opravdu děláš jen legraci.
Přečti si nahlas bod 13, podívej se co instaluje global.exe a pak konečně pochopíš. Je to posáno i v průvodci instalátoru.¨
http://www.semora.cz/msts/desatero.htm

Zbyněk Šemora napsal:

Jojo, nepovedlo se načíst uložený úkol.

Dobrý den!
Při jízdě se mi jednotka 471 chová normálně, ale když zastavím a chci přejít na druhé stanoviště, MSTS mě vyhodí s tím že se nechce načíst cabwiev. Nevíte jak na to?? Přeji hezký víkend a nashle.

Nedávno jsem na těchto jednotkách něco testoval a jezdil jsem z obou stanoviští. Takže problém vidím jen ve staré, původní verzi ladění modelu z dob, kdy ještě neexistoval MSTS BIN.

Zbyněk Šemora napsal:
Nedávno jsem na těchto jednotkách něco testoval a jezdil jsem z obou stanoviští. Takže problém vidím jen ve staré, původní verzi ladění modelu z dob, kdy ještě neexistoval MSTS BIN.

Dobrá, ale kde bych mohl stáhnout novou verzi?

Back
Nahoře