padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
Orlov, nedělej si tady srandu. :D

Tak som to teraz pre istotu znova vyskúšal - ak odinštalujete BIN, tak sa soundcfg.dat nastaví na pôvodné hodnoty ! Aspoň ja tak robím, že keď znova inštalujem BIN, tak ho pre istotu predtým odinštalujem.

A proč se má asi spouštět po instalaci BIN ten global.exe. Já z toho Orlova asi už dostanu mladý :D
Asi proto, že po reinstalaci BIN se hodnnoty v soundcfg.dat přepíší na default. :D

Jenomže bod 13 je jen pro uživatele BP, ostatní global.exe v adresáři nemají, tak si to přepíší ručně. :D

Pán Šemora, nie každý vlastní Vašu trať, ja ju nevlastním, tak si musím poradiť ináč, ako s nejakým global.exe.

dobry den mam otazocku ted zapnem msts a v menu dam trate a vlaky tak mi hra sekne ked hu zapinam tak mi vihodi chybu z nelze najit subor: gui.sms prosm vas poradte mi

Ad Josef Struhar

gui.sms = jeden z definičních souborů ve složce SOUND v adresáři MSTS (nikoliv v adresáři konkrétní tratě). Měl by být součástí základní instalace.
Víc o jeho funkci a účelu nevím.

Ahoj, stává se mi jedna věc, doufám, že to tu ještě nebylo :D, je to ta věc, že když hraju, především ve velkých stanicích mi MSTS zamrzne, dam ctrl+alt+del-> procesy a msts mi ukazuje 1,8 GB vyuziti paměti. Nikdy to nebylo víc, snad jednou se mi stalo, že mi spadlo při 1,5 GB. Všechno mám podle desatera mam WIN7 64bit, ale tím si myslím, že to není. Nevíte si někdo rady prosím?

Skús si nastaviť -mem:512 vraj je to stabilnejšie. Kedže píšeš že ti využíva 1.8 GB pamäti tak tipujem že "mem" máš nastavené na 1024 poprípade 2048. Každému to občas pri aktivite kde je veľa vozidiel zvykne padať. Ak sa to stáva občas tak to je viac menej v pohode.

bobor napsal:
Skús si nastaviť -mem:512 vraj je to stabilnejšie. Kedže píšeš že ti využíva 1.8 GB pamäti tak tipujem že "mem" máš nastavené na 1024 poprípade 2048. Každému to občas pri aktivite kde je veľa vozidiel zvykne padať. Ak sa to stáva občas tak to je viac menej v pohode.

No..mám to nastavené na 3072 :D, zkusím to, díky :)

Ja mám Vistu 32-bit a skúsil som nastaviť parameter mem:512 namiesto doterajších 1024. Výsledok bol vcelku zaujímavý. Pri pohľade 2 (zvonku) mi v Žiline pri dosť hustom trafficu padlo FPS až na nulu. Po prepísaní na mem:512 to bolo na tom istom mieste, pri tom istom pohľade už FPS 5 (vzhľadom na to, že nemám žiadny supervýkonný PC, je to u mňa úspech :D). A tiež využitie pamäte kleslo z niečo nad 1,5 GB na 0,9 GB. Takže môžem potvrdiť aj názor, ktorý vyslovil bobor, že s parametrom mem:512 je MSTS stabilnejší.

Jen musím poznamenat, že bobor jen tlumočil výsledky našeho kolektivního testu v tomto vlákně:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3184&pid=115392#pid115392
Jinak něco mi do pošty k tomu napsal bob57.
Já když měl Sedmičky nové, tak mi vše fungovalo i s parametrem 2048.
Bob57 mi právě napsal, že je to příčina 64bitových systémů, kdy vyšla nějaká záplata, která zalepila nějaké díry ve Windows, ale způsobila nestabilitu MSTS. Proto stále preferuje provozovat MSTS na samostatném systému, kde se OS neaktualizuje a zůstává originál. Ale asi to není 64 bity, ale novými aktualizacemi Windows všeobecně. Podstatné je, že zmenšením parametru na 512 můžeme plnohodnotně jezdit dál.
Ještě upozornil na jednu věc. Kdysi dávno Džordž vydával dvě verze a nepsal se žádný parametr. Highmem a lowmem. Raději budu citovat:
...poté přišel na to, že dělal zbytečnou práci a stačilo rozšíření definovat jako přídavný parametr mem. Jenže je to zase něco za něco. Za to, že si uživatel do parametru přidá ono rozšíření, zaplatí tím, že sice simulátor si alokuje více paměti než v defaultním spuštění, ale díky tomu se přestane zároveň starat o řádné uvolňování paměti od již nepotřebných souborů. Toto vede až ke stavu naplnění a nakonec k jevu, kterému se říká bufferoverflow - přetečení paměti, který má za následek pád aplikace případně i celého systému.
V každém případě je velká škoda, že už Džordž se BIN nevěnuje. Už by jej nemusel rozšiřovat, ale kdyby se jen upravoval a dolaďoval na základě dlouhodobých testů. Jinak věřím tomu, že požadavky nás uživatelů z celého světa na něj asi byly už neúnosné.

Naposled editoval moderátor:
No takže, dal jsem parametr na 512 a je to pořád to samé, akorát je změna v tom, že už to není 1,8 GB ale 1,1 GB :D napadla mě tada ještě jedna věc, když odinstaluju všechny aktualizace, tak by msts mělo jet úplně v klidu a bez problémů?

Dobry den mam problem... Ked spustim aktivitu zs_05_topirna noc.act tak ked mi nacita uz hru tak mi hra bez akehokolvek okna spadne hra... v trati je stiahnuta aktualizacia... nastavene :mem512 aktivita prisposobena na verziu hry... nevim cim to mze byt... ale je zaujimave ze ostatne aktivity mi idu bez problemov. Cim to moze byt? prosim

Dadik napsal:
Dobry den mam problem... Ked spustim aktivitu zs_05_topirna noc.act tak ked mi nacita uz hru tak mi hra bez akehokolvek okna spadne hra... v trati je stiahnuta aktualizacia... nastavene :mem512 aktivita prisposobena na verziu hry... nevim cim to mze byt... ale je zaujimave ze ostatne aktivity mi idu bez problemov. Cim to moze byt? prosim

Zdravím máš prepísaný soundcfg.dat??? alebo pred daným usekom save...

CANDY napsal:
Dadik napsal:

Nie nemam... a save ani nestihnem dat lebo len co odklikam f11 tak mi padne hra.

Dadik napsal:
CANDY napsal:
Dadik napsal:

Nie nemam... a save ani nestihnem dat lebo len co odklikam f11 tak mi padne hra.

počkaj tebe sa tá aktivita ani len nenabehne?? tak skús dáť menšiu grafiku a menšiu viditelnu vzdialenosť ...

nabehne ale lenn co dam radic do predu hned padne. alebo ked uvolnim brzdu proste ked hoci co urobim...

Dadik napsal:
......
Tak to není co řešit. To že spouštíš MSTS s parametrem -mem:512 si jenom myslíš. Opak je pravdou....

Miran napsal:
Dadik napsal:
......
Tak to není co řešit. To že spouštíš MSTS s parametrem -mem:512 si jenom myslíš. Opak je pravdou....

tu je presna cesta C:\Hry\MSTS\train.exe -mem:512 je to spravne ne?

Back
Nahoře