padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Petr Novák napsal:
A co takhle: "C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512

Petře,záleží jak to ma nainstalované,nemusíš mít nutně C:\Program Files\Microsoft Games\.Já to kdysi nainstalované jak píše Dadik,ale nevím jestli bylo to pravé ořechové.:D:D:D

Miky: taky si myslím :D..podle mě je to nejlepší na jiném disku než na systémovém. Obecně platí, že čím víc máš zaplněný HDD na systemovém disku tak OS pracuje pomaleji.

cestu si viem spravne zadat na odkaz... len fakt nechapen ci to bude v tom... lebo som to skusal uz spustat presne tak jak som to uz x krat cital na fore lenze je zaujimave ze ziadne chybove okno mi nevyskoci a iba pri tej jednej aktivite... aj ked hram Den Blbec kde prechadzam takmer celu radu trati BP tak mi to ide v poho ale toto mi neide do hlavy.

Ty uvozovky tam být musí. Na začátku jsou taky jedny....
Takže "C:\Hry\MSTS\train.exe" -mem:512

Miran napsal:
Miran má zápis správně, ale jinak je to odstrašující příklad, jak si rozdrbat adresáře a pak se divit, že nefungují aktualizace. Pak mohu psát do návodů jak chci o nějaké složce Train simulator, když si ji někdo přejmenuje jinak. Podobné změny adresářů jsou vhodné jen pro mazáky, kteří nemají potřebu se na cokoli ve fórech ptát, protože už jsou znalí. :D
Bezpečná instalace a zápis do zástupce je:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -nofiltercab
Disk D proto, že instalace na disku C má nějaké konfliktní stavy, kdysi to vysvětloval b57.
Dále to má výhodu, že když reinstaluji systém, tak nijak nenaruším data z MSTS. Pak stačí po reinstalaci systému si jen přejmenovat složku Train Simulator, nainstalovat na stejnou cestu MSTS , smazat nebo dát do záloh nově vytvořenou složku Train simulator a přejmenovaný dřívější například zálohaTrain simulator přejmenovat zpět na Train simulator.
Nainstaluji Bin a mám opět aktuální MSTS, kdy nepotřebuji žádné soubory aktualizací ani nějaká dávná DVD s tratěmi. :D
Složku program files na D vytvářím proto, že při instalacích jen jednoduše změním C na D. Je to rychlé a bezpečné.

nofiltercab se píše proto, aby se při pohledu z kabiny nedělala bílá mřížka. Ta vzniká, pokud si udělám kvaltní obraz nastavením na grafice na manuál anizotropní filtrování. Na tohle přišel nedávno Michal

Já tedy nevím, ale nepocítil jsem nikdy žádný rozdíl mezi tím, jestli mám Train Simulator na disku C, D nebo externím disku. A léta jsem měl MSTS pouze na systémovém disku, a žádné konfliktní stavy jsem nezaznamenal (pokud jsem si je tedy nezpůsobil sám např. špatným globalem, apod.). O co by mělo jít?

Miran napsal:

Ale je zaujimave ze ked tam vlozim uvodzovky tak mi potom zmiznu... tak to ma byt?

Tom Kanka napsal:
Já tedy nevím, ale nepocítil jsem nikdy žádný rozdíl mezi tím, jestli mám Train Simulator na disku C, D nebo externím disku. A léta jsem měl MSTS pouze na systémovém disku, a žádné konfliktní stavy jsem nezaznamenal (pokud jsem si je tedy nezpůsobil sám např. špatným globalem, apod.). O co by mělo jít?
Tady měl někdo problémy, že se mu smazaly některé soubory s adresářů. Jeden čas to dělalo při aktualizacích grafické karty. Já už si podrobnosti nepamatuji, ale odjakživa na disk C dávám jen systém a drobnosti kolem systému a všechny programy a instaluji na disk D. Proto oddíl C mám malý a D největší. Při havárii systému jsem výhody podobného uspořádání už psal a pokud mám na dalším disku i jiný systém, mohu sdílet například MSTS ten samý adresář jak z XP, tak ze Sedmiček.
Pokud mám vše na C a havaruje mi systém, disk nemám možnost dát do jiného počítače, abych si zachránil data nebo dám počítač do servisu, tak často zapomenou před formátováním data zálohovat, tak přijdu úplně o vše. A to je nutné si uvědomit.

Dadik napsal:
....ze ked tam vlozim uvodzovky tak mi potom zmiznu... tak to ma byt?
Přeinstaluj si MSTS na disk D do klasiky jak cesta má být bez přejmenování a určitě to bude fungovat.

Naposled editoval moderátor:
Miky945 napsal:
Petr Novák napsal:
A co takhle: "C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512

Petře,záleží jak to ma nainstalované,nemusíš mít nutně C:\Program Files\Microsoft Games\.Já to kdysi nainstalované jak píše Dadik,ale nevím jestli bylo to pravé ořechové.:D:D:D

Nemusí to být nutně tak jak je to v defaultu,ale nezapomeňte na to,že ta defaultní cesta se standardně používá při instalaci čehokoliv pro msts,např. spousta pomocných programů typu Route Riter,Sview,EngMexx,ConBuilder a další mají nastavenou cestu k adresáři tu defaultní.Také Bin má nastavenou defaultní cestu.Můžete namítnout,že to lze změnit.Ano,lze to změnit,ale pak musíte mít změněno úplně vše a nezapomenout na instalaci tratí,tam se na to hodně zapomíná.Pokud má trať instalátor,ten bývá většinou nastaven na defaultní adresář.Jak už psal Zdeněk,rozdrbete si adresáře a pak málo znalý pláče na foru,že mu nejde tamto a tohlecto.I to je důsledek vlastní instalační cesty.A nefunkčnost některých aktivit.Co se týče uvozovek na uvedení cesty k adresáři,ty tam musí být,proto jsem dal defaultní odkaz a zapomněl jsem připsat,že jsou povinné.Miran už to napsal.

Jo, jenomže pokud tu změněnou cestu uživatel zvolí již při instalaci tak se nic neděje. Cesta k instalaci se zapíše do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\Path a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\EXE Path a sem se koukají správně napsané instalátory a utility. Až pokud si vše přejmenuje později a nepřepíše ony zmíněné klíče, zadělává si na pořádný průser. A co se týká uvozovek je to tak. Pokud je neuvedu tak systém ten parametr vzadu nevidí, protože si myslí že za mezerou před parametrem už nic není.

:D Uvozovky se musi pouzit, pokud se v ceste nebo jmenu programu vyskytuje mezera! V C:\Hry\MSTS\train.exe zadna neni, proto nejsou treba.
Je to proto, aby system vedel, kde konci cesta se jmenem programu a zacinaji parametry. ;)

Má pravdu soudruhu předsedo :D (Slunce, seno....)
Teď jsem se díval na zástupce na ploše a skutečně, tam kde nejsou mezery, tak se uvozovky nevytvořily. Zase jsem o něco chytřejší.

Mal by som takúto otázku. Mám trať 321 s aktualizáciou 19. Stiahol som a rozbalil som aktivitu od Dana J. Ranní směna OKD pre verziu trate 19. Consisty som prebehol v ConBuilderi, kde všetko vyzerá byť OK, žiadnu chybu mi nevyhadzuje. Po spustení hry ( skúšal som cez TrainStore a neskôr aj bez TrainStore) a výbere aktivity mi zrazu vyskočí hláška, že v adresári trate 321 v zložke Shapes chýba súbor ( napríklad okd_753703.s) ktorý ale nikdy predtým v tej zložke nebol. Ak odkliknem túto hlášku, vyskočí mi, že ,,nelze přidat vozidlo do světa,, a MSTS ma posiela k Billovi. Pokiaľ daný súbor doplním, okamžite vyskočí rovnaká hláška len s iným súborom, a tak to pokračuje dokola.
Vo FAQ som sa dočítal, že to môže byť spôsobené slabým PC, čo v tomto prípade rozhodne nehrozí, keďže mi bez problémov idú aj systémovo omnoho náročnejšie programy.
Všetky parametre mám nastavené podľa Desatera od Zbyňka Šemory.
Vedel by mi niekto poradiť s týmto problémom?

Back
Nahoře