padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Jedna sa o to, ze aj ked ty si v tom menej zatazenom useku, ten zatazenejsi sa moze prave nacitavat, ty ho sice nevidis, ale pocitac s nim robit musi ... a ak je tam integrovana grafika (alebo nieco slabsie), tak nestiha vymienat data do pamate, skoci tam timeout a potom to vypise onu hlasku, Can't add vehicle to world ...

Tak já mám s MSTS problémek ten, že i v defaultních tratích se po několika minutách jízdy při vnějším pohledu sekne a vrčí, případně se rovnou sám restartuje. Mám P4 3GHz, MB Asus P5GD2 a VGA Asus Extreme N6600GT. Je zajímavé, že se vždy sekne při vnějším pohledu. Jiné i mnohem náročnější hry běží v pohodě.

Jarda750 napsal:
tak jsem si nechal posatvit novej comp 3GHz pentium 4, 512 MB pamět a grafika čip nvidia 6600, 128 MB, gigabyte... tak všechno chodí mimo msts, to naběhne chvíli to jede a pak se sekne - s tím, že to začne buď vrčet nebo se to resetuje. Nestalo se to už někomu ??? Všechny ostatní aplikace, 3D mark, všechno chodí. mám xp SP2, totálně mě to štvě, protže právě na tohle jsem se hooodně těšil

Tak já měl stejný problém. Deska Asus P5GD2 DeLuxe a grafika Asus N6600GT. Zamrznutí při jízdě s následným vrčením či restartem opravdu způsobuje onboard zvukovka s čipem CMI, ALE není třeba ji hned vypínat v biosu a shánět starší zvukovku do PCI. Mělo by stačit pohrát si ve WIN s hardwarovou akcelerací zvuku, jde nastavit několik stupňů od plné po pouhou emulaci. Já to stáhnul po první stupeň nad emulací a ejhle, najednou nic nezamrzá!!! Takže bios až když všechno selže.

Já jsem vyřešil padání MSTS během vytváření aktivit v Editoru tím, že jsem snížil hloubku barev ze 32 na 16 bitů. Stávalo se mi to často, že, když jsem měl otevřený Editing tools a vytvářel jsem nějakou aktivitu, a myšší jsem zoomoval, tak mne to vždy poslalo k billovi. Pak jsem pochopil, že musím snížit hloubku barev.

Je velice zajimavé, že to dělá vždy grafická karta GeForce. Mám ještě jeden počítač s jinou grafickou kartou a tam mi to problémy nedělá.

PuDr. Matějko napsal:
Já jsem vyřešil padání MSTS během vytváření aktivit v Editoru tím, že jsem snížil hloubku barev ze 32 na 16 bitů. Stávalo se mi to často, že, když jsem měl otevřený Editing tools a vytvářel jsem nějakou aktivitu, a myšší jsem zoomoval, tak mne to vždy poslalo k billovi. Pak jsem pochopil, že musím snížit hloubku barev.

Je velice zajimavé, že to dělá vždy grafická karta GeForce. Mám ještě jeden počítač s jinou grafickou kartou a tam mi to problémy nedělá.

Ehm, zdá se,ze jsi objevil ameriku.....uz se tady o tom píse celkem dlouho....stacilo se podívat jenom na konec týhle stránky.....

Čau, chtěl bych poznamenat, že mi někdy takhle něco spadne, když si to spustím znovu, tak projedu. Myslím, že compem to asi není. Mám P4 3 GHz 2 MB cache, 1 GB DDR2, grafika ASUS N6200TC 64 MB PCI Express. Jedu na XP profi SP1. Hrozně rád bych věděl, na čem jede MSTS v pohodě.

MSTS je snad nejnáročnější věc co na PC mám..A bohužel si musí každý zvyknout na ten nějaký sek..
A že to občas spadne,to se mi taky stává...A když daným místem jedu podruhé ve stejné aktivitě,tak je vše v pohodě...

Ex141Detvan napsal:
MSTS je snad nejnáročnější věc co na PC mám..A bohužel si musí každý zvyknout na ten nějaký sek..
A že to občas spadne,to se mi taky stává...A když daným místem jedu podruhé ve stejné aktivitě,tak je vše v pohodě...

Ono to je velice jednoduchý: engine je zastaralý, ale jde hlavně o modely. Vem si třeba orig DASH9 a prohlídni si ji v ShapeVieweru a podívej se jak je "odfláknutá" a ptom si vem nějakou novou mašinu z českých dílen a podívej se na ni. Porovnávej počet detailů, modelové zpracování a polygony naskakujou a naskakujou ..... No a ve svém důsledku to comp nemůže rozdejchat. a když se podíváš na doporučení výrobce programu co se nároků na PC týká, tak ta sestava podle doporučení by z dnešních modelů neutáhla téměř nic....

2 Miran>Máš recht a to sakra velkej....asi si někdy projedu nějakou orig. trať a taky budu koukat jak je zpracovaná co se týče detailů.....Docela by mě zajímalo na kolik FPS by mi teď orig Train běhal....

Jinak jestli si vzpomínám tak např. Kiha měla i low res. verze, například s neprůhlednými okny atd...

Help

Prosim vas, mam opat problem. Uz sa mi to stalo asi pred 2 tyzdnami, kompletne som musel "z okna vyhodit" celu polrocnu pracu na mojej trati. A teraz sa mi to stalo znova. Staviam trat, vsetko je v pohode, len v niektorych pripadoch, ked presvihnem vysku terenu a Y(Z)-kom po kliknuti na kolaj chcem urovnat vysku v okoli kolaje, jednoducho to cele zblbne a vyhodi ma z Editoru. To vsak este neni najvacsi problem. Parkrat som trat ulozil, a slo to v pohode, lenze zrazu po neviem kolkom ulozeni trate mi nechce uz trat spustit an v hre ani v editore, vzdy pri konci nacitavania -> Nacitavam Svet... mi to sekne a totalne ma vypne. Nijak som to nevedel spravit, jednoducho som stratil nervy a vymazal celu trat s tyzdnovymi sokom z toho. Nakoniec som sa rozhodol, ze zacnem znova, lenze ako som zistil, ta hra ma nema rada. Preto zatial nechcem znova amzat, lebo by som uz odznova nezacinal, nemal by som uz na to naladu. Tak sa chcem este predtym spytat, ci niekto vie o takychto problemoch a ci sa to da riesit, ci sa da ta trat este zachranit a uchranit ju aj do buducna pred takouto "zradou"...

A padá a padá...

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu. Při startu tratí z Routes X - mimo originál tratí - mi simulant najede "na Albatrosy", chviličku se nic neděje a pak padáme do wokýnek. Stalo se to poté, co jsem zkoumal a poté vyhodil trať VM 15 Budapest - Nyíregyháza. Tratě z Routes BP nabíhají v poho. Startuju vždy z Train Store, a poté, co jsem jednu malou tratičku přeinstaloval, se mi na této načetla úvodní stránka, ale s černými tlačítky (mimo výuky). Global jsem kontroloval, X-tracks 3.16 přeinstaloval, a nic. Za radu předem děkuji. motorová Myš

To by som tipol na špatné nastavenie v TrainStore, kedy sa TrainStore snaží nanútiť trati nekompatibilný tsection.dat ...

JOHNZ napsal:
To by som tipol na špatné nastavenie v TrainStore, kedy sa TrainStore snaží nanútiť trati nekompatibilný tsection.dat ...

K tsection: Tak, ako máš tú zložku x Routes, tak si vytvor zložku x Global a potom tam kopíruj Globaly príslušných tratí. Takto potom môžeš mať v MSTS viac tratí ( nebije sa X-Tracks napr. s globalom trate BP, ale o tom tu už bolo ). Budeši jednoducho vymienať nielen trate a aj globaly... :wink:

Tak už je po problému, přehrál jsem ze zálohy ten tsection.dat, a pro jistotu celej Global (používám jak radí zsbeer G-X a G-BP) a je to už v pořádku. Díky za rady. motorová Myš :D

Caute.
Niekedy ked hram aktivity tak mi napise ze VLAK VYKOLAJIL ALEBO ZE POSKODENIE SPRIAHADIEL...Da sa to nejako zrusit???chcem mat jazdy bez poruchy a nehod,lebo ked mi napise tieto chyby aktivita hned skonci...
Poradite??diky.MAjte sa

Fender napsal:
Caute.
Niekedy ked hram aktivity tak mi napise ze VLAK VYKOLAJIL ALEBO ZE POSKODENIE SPRIAHADIEL...Da sa to nejako zrusit???chcem mat jazdy bez poruchy a nehod,lebo ked mi napise tieto chyby aktivita hned skonci...
Poradite??diky.MAjte sa

No a to keď napr. cúvaš s loko na vozne rýchlosťou svetla tak si ti nevykoľaja? A to chceš potom ešte pokračovať? A zrušiť sa to nedá, to máš podobne ako s prejdením návestidla Na "stoj"! - prejdeš, končíš ...

Naposled editoval moderátor:
Ale tie spriahadla a vykolanie mi nastane niekedy aj pri rychlosti 40km/h

Vykolajenie si mozes vypnut v nastaveni MsTS ... no a tie spriahla mas zrejme bud debilne nastavene .wag subory ... stiahni si nove bud z http://train-sim.cz alebo od Zbyňka ... alebo s tym uz fakt nevies jazdit ...

Naposled editoval moderátor:
Fender napsal:
Ale tie spriahadla a vykolanie mi nastane niekedy aj pri rychlosti 40km/h

No tak keď do vozňov nápáliš 40km/h, tak sa nečudujem, že sa vykoľajíš. Mna to vyhodilo už aj pri dvadsiatke, že zničené spriahadlo.
Skús tak, že asi nejaké 2 metre zastaneš pred voznami a potom daj výkon na 100%. Takto to ide. A ked posunuješ, tak sa prepni klávesou 6 ( budeš vidieť kolmo vozne aj kolajnice ). Pri tomto pohlade sa zobrazia čísla, ako ďaleko si v metroch od vozňov. ( tuším od 50m do 1m ) :wink:

Back
Nahoře