Je dobré si zopakovat, proč se píše parametr. Nevylepšuje FPS, ale je to jen o stabilitě, aby si MSTS vzal ze systému víc paměti. Jen u sedmiček, když dám víc než 512, tak nejen, že se to stává nestabilní, ale i se degraduje FPS. Nemá smysl střílet do větru, spíš by to mohl nějaký "ajťák" logicky objasnit. Jestli to funguje při vysokých hodnotách parametru, tak proč. Jenomže tudy cesta nevede, protože nemůžete vzít paměť i operačnímu systému. Snad pokud mám 8 giga ramek, tak bych mohl tak vysoký parametr zapsat. Ale otázka je, jestli to opravdu má nějaký efekt.
A soundcfg do Global, to vzniklo, když jsem testoval na aktuálním Binu svou připravovanou Topírnu noc, která byla velkou zátěžovou zkouškou. Vše šlo hladce až do stanice Dřísy, kde jsem přecházel z jednoho dlouhého nákladního vlaku na druhý. Tam to začalo padat. Poslal jsem load tenkrát Džordžovi a on tohle vyřešil zvýšením hodnot v zápise soundfg.dat. Jacek později použil ještě vyšší hodnoty a ty stejné používám i v global.exe (abych to stále dokola nemusel přepisovat ručně) Jak jsem nedávno nahlížel, Jacek to udělal u sebe blbuvzdorné, kdyby náhodou někdo nedal šoupátko nastavení zvuků na maximum. Takže tato úprava také nezvyšuje FPS, ale řeší situace, kdy na nádraží máte velmi husté zaskládání soupravami, kdy každý vagon je jeden zvuk.
Pokud někdo chce zvýšit FPS, tak je to o procesoru vyráběným na nejnovějších nanotechnologiích a dále se FPS zvyšuje v závislosti na vyšším taktu procesoru. Pro srovnání, stařičký Pentium4 o taktu 3giga má v určité aktivitě FPS 5 a moderní Intel i5, o taktu 2,8 giga má na tom samém prostředí FPS 20.