padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
JLhota napsal:
Počet složek a souborů souhlasí. Mělo by být všechno vpořádku, ale nejde to spustit, pořád ta tabulka

Zkus dát do složce, ve které je nainstalován MSTS právo "everyone" pro čtení i zápis.

- v průzkumníku na složce kde je MSTS dej pravý klik myší
- klikní na "vlastnosti"
- otevři kartu "zabezpečení"
- klikni na tlačítko "upravit"
- klikni na tlačítko "přidat"
- do editačního okna napiš "Everyone" (bez uvozovek)
- klikni na OK
- v seznamu klikni na "Everyone"
- dále zaškrtni "měnit", "zapisovat"
- klikni na "použít"
- klikni na OK
- klikni na OK

Myslím, že pak už nebude ani třeba spouštět MSTS jako správce.

Mám systém Windows XP, takže jsem tam v průzkumníku žádnou kartu zabezpečení nenašel. Prosím o screen

YoLi napsal:
Myslím, že to, čo písal Vidlák, sa vzťahuje pre Visty a novšie OS.

Přesně tak, sorry. Jaksi jsem automaticky předpokládal Windows7, kde složka "Program Files" je defaultně pouze pro čtení. V novějších windows to dělá většině starších programů zásadní problém. Obchází se to pomocí spuštění jako správce...

Vidlák napsal:
... Windows7, kde složka "Program Files" je defaultně pouze pro čtení. V novějších windows to dělá většině starších programů zásadní problém. Obchází se to pomocí spuštění jako správce...
Stačí inštalovať MSTS ( a ďalšie súvisiace programy ) do inej zložky než je Program Files alebo Program Files x86 na disku C:\ a je po probléme. Ale to sa tu už x-krát písalo, len ktože by sa namáhal čítaním

Naposled editoval moderátor:
niečo sa ti tam domrvilo... včera som trošku blúdil po internete. Nesnažil si sa meniť úvodný screen v MSTS za nejaký iný?

JLhota napsal:
Právě že ne, nic jsem s tím nedělal a teď tohle

A čo tak HW chyba disku? Alebo nejaký "inteligentný" ladiaci či upratovací program? Zapnuté/vypnuté indexovanie? A mnoho ďalších faktorov, o ktorých my tu nevieme, pretože ti nevidíme do PC?

Tax napsal:
A čo tak HW chyba disku? Alebo nejaký "inteligentný" ladiaci či upratovací program? Zapnuté/vypnuté indexovanie? A mnoho ďalších faktorov, o ktorých my tu nevieme, pretože ti nevidíme do PC?

Jo, nebo jestli si nenainstaloval některý z přehršle takzvaných "antispyware"... Ty miluju obzvláště.

JLhota napsal:
Právě že ne, nic jsem s tím nedělal a teď tohle

Zkus si projít programy, které jsi instaloval v poslední době. Zvláště ty, které mají prý zlepšit výkon PC, nebo chránit proti bůhvíčemu. Oni totiž většinou nadělají víc škody, jak užitku.

JLhota napsal:
Žádné jsem neinstaloval, ale jenom jsem defragmentoval disk. Může to být tím?

Ak máš formát NTFS, tak môže. S čím si to vôbec defragmentoval?

Zdravím všetkých. Po dlhšej odmlke som si nainštaloval MSTS na nový notebook s tým, že som snáď dodržal celé desatoro od ZŠ. Napriek tomu mi v aktivite Topírna noc MSTS spadne potom, ako chcem prestúpiť z puklíka na (myslím) 163jku - teda hneď pri prvej výmene HV. Cca hodniku hľadám tu na fóre nejaké rady, ale bohužiaľ neúspešne.
Pri prvom pokuse som sa dokonca na sekundu aj dostal do kabíny 163, ale vzápätí to padlo, neskôr som už do kabíny ani nenahliadol.
Bude problém v nastavení či inštalácii MSTS alebo v chybnom vozidle/kabíne alebo to bude niečo iné?

Ďakujem za reakcie.

Myslím že problém bude v soundcfg pozri na jackových stránkach kde je ku stiahnutiu. S topírnou som mal aj ja problém a za 6 rokov sa mi ju ani raz nepodarilo prejsť až do konca :D

... a pod Vistami se mi to nepodařilo rozchodit nikdy. Prostě, nikdy se mi nepodařilo donutit MSTS ke stabilitě, když se leze z mašiny na mašinu.

Doufám, že jsem tě touto optimistickou odpovědí potěši:-P

Delay napsal:
Myslím že problém bude v soundcfg pozri na jackových stránkach kde je ku stiahnutiu. S topírnou som mal aj ja problém a za 6 rokov sa mi ju ani raz nepodarilo prejsť až do konca :D

No nevím,
ale dle mých zkušeností jsem topírnu vždy zvádl bez nějakých problémů. Záleželo celkem na verzi MSTSBinu, ale to jenom v okamžiku když máš pohnout pomocí puklíka s celou soupavou šesti lokolmotiv. Někdy to byla legrace, protože ti i nefunkční HDV pomáhaly jako byly činné, někdy ne a to nebyla legrace to celé zvládnout. Ale co se přestupování ze stroje na stroj jsem nikdy neměl potíže.

Co se OS týká vyzkoušeno pod XP a W7 64.

Dakujem za rady, bohuzial reinstalacia Binu pomohla len v tom smere, ze MSTS padne az po tom ako prestupim do kabiny 163 a nie predtym...
Ten zvukovy subor soundcfg som bohuzial na strankach Jacka tiez nenasiel...
Mimochodom pokial ide o pripojenie 6 HV, tak tam som nemal ziaden problem...

Ahoj, stačí zadat do Google a soundcfg.dat jsem našel.
http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Máš tam i návod, kam to nakopírovat.

Lukáš

Back
Nahoře