padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zkus tam dát jinou soupravu a jakou že to jedeš tratí?Podle toho co píšeš by to vypadalo na chybějící textury trati,tady MSTS nevyhazuje žádnou hlášku,někdy to jednoduše všechno spadne.Zkus jinou trať a jinou soupravu a pokud to bude OK,tak tam hoď 810 a když nebudou problémy,tak na 99% bude chyba přímo v trati,na Global by to muselo spadnout ve 3/4 načítání MSTS.

Petr Novák napsal:
Zkus tam dát jinou soupravu a jakou že to jedeš tratí?Podle toho co píšeš by to vypadalo na chybějící textury trati,tady MSTS nevyhazuje žádnou hlášku,někdy to jednoduše všechno spadne.Zkus jinou trať a jinou soupravu a pokud to bude OK,tak tam hoď 810 a když nebudou problémy,tak na 99% bude chyba přímo v trati,na Global by to muselo spadnout ve 3/4 načítání MSTS.

Ostatní soupravy sou v poho, dělá to na všech tratích

Tak sem na něco kápnul, já když necham původní eng u 810 tzn že budu mít automatickou převodovku atd. tak to jede, ale jak dam manual tak konec, to je prostě něco..

To znamená, že je chybne napísaný eng. Pokiaľ sú v engu správne hodnoty tak pri prehodení z manuál na automatik a opačne sa to musí správať korektne.

Byl jsem pár dní pryč,tak teprve teď se koukám,co je nového.S Kebarkem souhlasím,když je nějaká chyba v engu,trať se nemusí načíst,protože MSTS kontroluje všechno.Zkus si ten eng načíst v EngMexx,pokud ho máš a ten by ti měl říci,kde je chyba,na kterém řádku.U 810 používám ten upravený od Jacka a Ppoolllla ve verzi 1.5 a no problem. :wink:

Petr Novák napsal:
Byl jsem pár dní pryč,tak teprve teď se koukám,co je nového.S Kebarkem souhlasím,když je nějaká chyba v engu,trať se nemusí načíst,protože MSTS kontroluje všechno.Zkus si ten eng načíst v EngMexx,pokud ho máš a ten by ti měl říci,kde je chyba,na kterém řádku.U 810 používám ten upravený od Jacka a Ppoolllla ve verzi 1.5 a no problem. :wink:

Petře, jsem rád, že to píšeš a potvrdil má slova ...... nedávno na toto téma proběhla celkem vášnivá diskuse ...

Jo a ten eng na 810......pokud se nemýlím, tak ten eng ještě nebyl releasnutý a je stále v testech.....je to tak?

Martensi,to tedy zaboha nevím a ani nevím,jak se ke mě zatoulal,mám jich ve složce 810 takto upravených víc.Možná mi to někdo poslal k otestování a mě to fakt problém nedělá,řekl bych,že eng je dobře vyladěný.A co se týče problémů,asi si v něm dělal vlastní úpravy,je o tom krátká zmínka a zřejmě něco přepsal a pak se diví,že mu to nefunguje.No víš moc dobře sám,jak jsou lidé nepoučitelní.

Tak to jsou mi věci, po nainstalování aktualizace 71 BP, mi ty motory šlapou jak hodinky od TISSOTU, prostě, nevim čim to bylo a je.....

Nedělal jsi náhodou též aktualizaci Trainsetu?To by pak vysvětlovalo vše,v aktualizovaném Trainsetu jsou všechny engy naprosto funkční. :lol:

Petr Novák napsal:
Nedělal jsi náhodou též aktualizaci Trainsetu?To by pak vysvětlovalo vše,v aktualizovaném Trainsetu jsou všechny engy naprosto funkční. :lol:

Já sem aktualizoval jenom common.cab a dodal vozidla z 9.6

No jo,pak se nediv,že ti to dělá občas problémy.Musíš aktualizovat pravidelně celý Trainset,ne jenom nějakou část,ono se to předělává na pochodu.Nejlepší cestou je,pokud nemáš aktuální DVD,si stáhnout ten model,co dělá problémy,znovu a budeš mít jistotu,že to bude fungovat.A pozor na caby pokud používáš MSTS Bin,tam si zkontroluj,zda-li s ním bude cab funkční,poznáš to na downloadu u p.Šemory že je vedle cabu poznámka MSTS Bin. :lol:

Pád při F4 - Track Monitoru

Nevíte někdo co s MSTS, když spadne při zapnutí track monitoru - F4?

Začal mi padat "zničeho nic", myslel jsem že je to poslední aktualizací od pana Šemory, ale po totální reinstalaci msts to padá i s aktualizací 70.1

Zde jsou výzkumy -

nespadne při rozlišení 640*480 (ani při F4)
nepadá při jakémkoli jiném rozlišení ale bez track monitoru. Jenomže bez něj se jezdit nedá...

Re: Pád při F4 - Track Monitoru

michalt napsal:
Nevíte někdo co s MSTS, když spadne při zapnutí track monitoru - F4?
Nez jsem napsal tenhle dotaz, tak jsem poctive hledal ve forech a nenasel.
Zato jsem samozrejme nasel asi hodinu pote, co jsem se tady zeptal...

Bylo to opravdu tim, ze v adresari CONSISTS bylo skoro 940 souboru.
Pote co jsem jich 270 odebral tak to zacalo fungovat (prestalo padat).

Z nekterych chyb zustava rozum stat...

No ja teda bez track monitoru jezdit neumim :eek:

Diky moc za rady.

Naposled editoval moderátor:
Podobný problém jsem již řešil a myslím si,že je někde chybný zápis v registru.Počet consistů není až tak podstatný,hranice je tady podle diskuze okolo 800,pak již jsou problémy,ale aby se nezobrazoval Track Monitor,to s consisty nijak nesouvisí.Já jsem to řešil tak,že jsem kompletně odinstaloval celý MSTS,před tím jsem si dal stranou to,co jsem považoval za důležité,tedy Gui,Global (mám jej modifikovaný,není standartní) a Sound.Poté jsem vyčistil registry,bez toho nemá cenu novou instalaci dělat.Používám program jV16 Power Tools již nějaký rok bez problémů.Poté následuje nová instalace MSTS a vložení zálohovaných adresářů.Pak zkušebně spustím MSTS,vyberu nějakou trať a zkusím ji projet.Pokud nejsou žádné problémy,je čas na instalaci nových tratí a Trainsetu.Poté znovu všechno vyzkoušet.Tento postup se mi osvědčil,dělal jsem jej již alespoň 10x,protože mi syn vždycky něco z MSTS smazal a ten pak vyhazoval všelijaké chybové hlášky.Kompletní přeinstalace je rychlejší,než hledat chybu,o které nevím,jak vůbec vznikla.

ad bob57_cz
Myslím,že už ti Martens či jiný moderátor napsal,že ne všichni jsme tak vyspělí uživatelé PC,abychom mohli používat veškeré tvoje návody.Jak můžeš vědět,kde se stala chyba a podle toho přepisovat registry,když vůbec nevíš,zda-li byla nějaká chybová hláška či to rovnou všechno spadlo?Ono se hrabat v registrech se normálně nedoporučuje,to snad víš.A že někomu napíšeš,přepis klíč ten a ten tím a tím v té a té sekci,tak z toho bude mít v hlavě pěkný guláš,zvláště pokud nebude vědět,co vlastně v registru dělá.Hrabat se v registru s tím,že mi pak nenaběhne celý OS,to je tedy příliš vysoké riziko.Pak aby si někoho pozval z branže a pěkně mastně mu zaplatil.Návdavkem dostane kázání,aby nelezl někam,kam nemá.A každý zálohu nastavení registrů nemá,nebo si snad myslíš,že je to běžná činnost?To spíše využije v XP Obnovení systému,to je uživatelsky přívětivé.Nabídl jsem laicky jednoduchou cestu k odstranění problémů s MSTS,ty jdeš na to vysokou školou.Zeptej se na foru,kolik lidí používá v praxi tebou navržené postupy,to by mě také zajímalo.

Zdravim Ked si zapnem v trati ZSR 150 nocnu jazdu, tak mi tesne pred spustenim hry ( po nacitaní)MSTS padne. Robi to iba nocna jazda. Denna jazda, alebo jazda podvecer je v pohode. Uz som tu trat hraval (aj nocnu jazdu), ale prednedavnom som preinstaloval MSTS a teraz mi to robi toto. Vie mi niekto pomoct?

Ivan.ps napsal:
Zdravim Ked si zapnem v trati ZSR 150 nocnu jazdu, tak mi tesne pred spustenim hry ( po nacitaní)MSTS padne. Robi to iba nocna jazda. Denna jazda, alebo jazda podvecer je v pohode. Uz som tu trat hraval (aj nocnu jazdu), ale prednedavnom som preinstaloval MSTS a teraz mi to robi toto. Vie mi niekto pomoct?

Keď chceš jazdiť v noci spusti najskôr trať v režime explore route cez deň, hneď keď ti to načíta to stopni a môžeš jazdiť v noci. :roll:

Prosím o pomoc!

Dobrý den,
nikde jsem odpověd na toto nenašel(1hod), tak se ptám:
Najednou se mi jako blesk z čistého nebe začala při startu MsTS zobrazovat hláška:

Selhalo otevření souboru:
routes\.\sigcfg.dat

ale při běhu simulátoru se navestidla chovají normálně.
Poslední akce, kterou jsem udělal bylo naistalování nějakých vozidel. Předtím to běhalo bez hlášky ale po odstranění těchto vozidel to dělá furt. Nepomohla ani reinstalace MsTS. Dělá mi to při všech tratích, s původním globalem, globalem 321, i BP.

Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím? Já už jsem z toho celý vsteklý.

Předem díky za radu.

Back
Nahoře