padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: pady msts

mmouka napsal:
dik za radu
ten restart si poopravim, ale nejde mi na rozum ze do te doby nez jsem zacal pouzivat bin tak to jelo hlavni instalace je vzdy na D: neb jou tam i original trati. (tudiz by na toto mel byt odkaz i v registrech) je pravdou ze ani na D a ani na E mi nikdy nesli rozpakovat activity (v apk) ale to je zas nekam jinam.
Zkusim jeste neco vymislet treba na to prijdi (ikdyz me to trapi jiz dlouho tak jsem to jeste nevzdal) :D

Tak tady bych hledal chybu mezi klávesnicí a židlí. Podívej se na to co jsi instaloval, jak se choval MSTS před tím než došlo k údajné chybě. Mohou to být detaily, třeba nainstalovaný jiný soft, který přepíše systrémové knihovny. atd........

Zdravim. Je niekto taký, kto pouziva poslednu pracovnu verziu MSTS bin 1.6 a ma stiahnutu aj poslednu aktualizaciu BP s aktivitami???

Pretoze odkedy som ja nainstaloval poslednu aktualizaciu BP s aktivitami, tak sa zacal moj MSTS spravat velmi nestabilne. Hocikedy mi MSTS "zamrzne" (niekedy uz iba pri pokuse pohnut sa s lokomotivou), dokonca mi uz "zamrzol" aj vo volnej jazde - a to sa mi este nikdy nestalo.

Pri hrani poslednej aktivity mi dokonca vyšla hlaška ze vlak vykolajil, a pritom mam moznost vykolajenia vypnutu a isiel som este asi 5km pod maximalnou dovolenou rychlostou v tom mieste trate.

Tieto problemy som zacal pozorovat po nainstalovani poslednej aktualizacie BP s aktivitami a cabom pre 350-ky. :cry:

Ivan. Nejen v tomto případě je opět nutné číst, co instaluji. Na mých stránkách je jasně napsáno, že všechna vozidla jsou kompatibilní s verzí MSTS 1.4. V MSTS BIN mám zatím úspěšně otestovánu verzi 1.57 a pro ni je vydán balík update. V tomto balíku jsou upraveny kabiny pro klávesu 1, aby se dalo přejít na druhé stanoviště a vybrané modely, které mají upravená světla pro MSTS BIN, aby nám to svítilo dopředu i z druhého stanoviště. Ohledně verze 1.6, napsal jsem, že ji začnu používat až budu vědět za jakých podmínek je tato verze stabilní. Pokud tuto verzi používáte, tak se ani neptejte, proč balík aktivit z mých stránek Vám nefunguje.

Zbyněk Šemora napsal:
Ivan. Nejen v tomto případě je opět nutné číst, co instaluji. Na mých stránkách je jasně napsáno, že všechna vozidla jsou kompatibilní s verzí MSTS 1.4. V MSTS BIN mám zatím úspěšně otestovánu verzi 1.57 a pro ni je vydán balík update. V tomto balíku jsou upraveny kabiny pro klávesu 1, aby se dalo přejít na druhé stanoviště a vybrané modely, které mají upravená světla pro MSTS BIN, aby nám to svítilo dopředu i z druhého stanoviště. Ohledně verze 1.6, napsal jsem, že ji začnu používat až budu vědět za jakých podmínek je tato verze stabilní. Pokud tuto verzi používáte, tak se ani neptejte, proč balík aktivit z mých stránek Vám nefunguje.

Ja si uvedomujem, ze MSTS bin 1.6 este nie je plne funkcny a vyladeny. Ja som bol iba zvedavy, ci tu jeniekto taky, kto uz pouziva MSTS bin 1.6 a ci ma aj on problemy so stabilitou MSTS.

Já bych doporučil pro test 1.6 odinstalovat a z balíku updatetrainset157.exe si aktivovat 1.57 a vyzkoušet, jestli je problém také nebo už vše funguje. Jedině tak budeme chytřejší a dá se zjistit, proč u 1,6 msts zamrzá. Pokud nebude fungovat ani ovládání u 1.57, tak je chyba jen ve Vašem Trainsetu nebo nějaké kolizní nekompatibilní aktivitě.

Zbyněk Šemora napsal:
Já bych doporučil pro test 1.6 odinstalovat a z balíku updatetrainset157.exe si aktivovat 1.57 a vyzkoušet, jestli je problém také nebo už vše funguje. Jedině tak budeme chytřejší a dá se zjistit, proč u 1,6 msts zamrzá. Pokud nebude fungovat ani ovládání u 1.57, tak je chyba jen ve Vašem Trainsetu nebo nějaké kolizní nekompatibilní aktivitě.

Jasne, aj to hned planujem urobit, aby som vedel na com som. Ale podla mna chyba v trainsete nebude, pretoze okrem toho ze som dal do trainsetu ten novy cab pre 350-ky, tak som s trainsetom uz dost davno nehybal.

A když jsi s Trainsetem už dlouho nehýbal, jak můžeš používat Bin 1.6? Já Bin 1.6 mám nainstalovaný, ke Zbyňkově poslední aktualizaci jsem se zatím nedostal, ale jinak nemám problém. A nevidím jiný důvod pro nestabilitu systému, než Trainset. Problémem může být třeba zrovna cab pro 350.

Mimochodem, když jsem si podle mne teoreticky správně předělal Trainset na Bin 1.6, tak mi simulátor padal jak o život. Takže musel celý Trainset do archivu a zobám jedno vozidlo za druhým a kontroluji. Zatím jsem nachytal na švestkách jen sebe ... jak je tu mnohokrát řečeno ... nejčastější chyba se vyskytuje mezi klávesnicí a židlí.

Já používám MSTS BIN 1.6 a nový cab na 350 mi funguje perfektně. Je sice pravda že mám trainset v tom nejlepším pořádku. Jak to vypadá u ostatních to nevím.

Já momentálně používám verzi 1.6. Při instalaci jsem zatrhl zvýšení počtu zvukových kanálů a nyní projedu bez pádů místa, která jsem dřív vůbec neprojel :D . Vlastně mi MSTS ještě ani jednou nespadl.

Honza napsal:
A když jsi s Trainsetem už dlouho nehýbal, jak můžeš používat Bin 1.6?

:roll: Jaj, jasne, na to prepisovanie pohladov som uplne zabudol. Tak teda akurat s tym som hybal. Ale tieto pady som si vsimol od nainstalovania poslednej aktualizacie BP (tym samozrejme nikoho nechcem obvinovat).

Pajavlaky napsal:
Já momentálně používám verzi 1.6. Při instalaci jsem zatrhl zvýšení počtu zvukových kanálů a nyní projedu bez pádů místa, která jsem dřív vůbec neprojel :D . Vlastně mi MSTS ještě ani jednou nespadl.

:roll: Zvysenie poctu zvukovych kanalov? A kde sa to pri instalacii nastavuje? Nejak si nespominam, lebo som uz dlho neinstaloval MSTS. Ale asi to urobim, ked tie pady neodstranim. Na zaciatok to mozno nieco pomoze.

Ivan.ps napsal:
Pajavlaky napsal:

:roll: Zvysenie poctu zvukovych kanalov? A kde sa to pri instalacii nastavuje? Nejak si nespominam, lebo som uz dlho neinstaloval MSTS. Ale asi to urobim, ked tie pady neodstranim. Na zaciatok to mozno nieco pomoze.
Je to volba v instalátoru bin.( Ne v inst MSTS. )

bob57_cz napsal:
Ivan.ps napsal:
Pajavlaky napsal:

Je to volba v instalátoru bin.( Ne v inst MSTS. )

Jaj, preto sa mi to nezdalo. Mrknem na to. Dakujem

Chci se zeptat ostřílených hráčů.....při zapnití AE a přiblížením mapy mi editor vytuhne! Včera mi to šlo v pořádku, dnes už ne! Přitom jsem si nehrál s ničím co je spojené s MSTS. Jen jsem si odinstaloval pár her a programů...může to mít na to vliv? Děkuji.

ES 499.0001 napsal:
Chci se zeptat ostřílených hráčů.....při zapnití AE a přiblížením mapy mi editor vytuhne! Včera mi to šlo v pořádku, dnes už ne! Přitom jsem si nehrál s ničím co je spojené s MSTS. Jen jsem si odinstaloval pár her a programů...může to mít na to vliv? Děkuji.

Neprestavoval si farebnu hlbku vo Windowse??? Aj mne to zamrzalo. Treba vo Windowse nastavit farebnu hlbku 16 bit.

Ivan.ps napsal:
ES 499.0001 napsal:

Neprestavoval si farebnu hlbku vo Windowse??? Aj mne to zamrzalo. Treba vo Windowse nastavit farebnu hlbku 16 bit.
Píše o přiblížení, takže je třeba zredukovat zobrazované detaily a zapnout je až po přiblížení na potřebnou úroveň.
Řekl bych, že nevytuhne, jen nestíhá.

bob57_cz napsal:
Ivan.ps napsal:
ES 499.0001 napsal:

Píše o přiblížení, takže je třeba zredukovat zobrazované detaily a zapnout je až po přiblížení na potřebnou úroveň.
Řekl bych, že nevytuhne, jen nestíhá.

Je jedno ze pise o približení. Ja ked som mal vo Windowse 32 bitove farby, tak sa mi AE otvoril, ale zatuhlo to az po približení. A to stacilo, ked som mal zobrazene iba samotne kolaje.

Len aby ste neobjavili Ameriku s tým 32 bitovým nastavením: AE pri tomto nastavení a istých typoch grafických kariet naozaj padá, ale len pri pokusoch o približovanie mapky. Consisty a pod. je možné normálne vyrábať a editovať.

Tak to bude asi to grafickou kartou páč jsem si koupil novou. Ted by to chtělo nějak odblokovat, třeba pomocí BINu protože jinak aktivitu můžu tvořit ale s omezením....

ES 499.0001 napsal:
Tak to bude asi to grafickou kartou páč jsem si koupil novou. Ted by to chtělo nějak odblokovat, třeba pomocí BINu protože jinak aktivitu můžu tvořit ale s omezením....
Bin s tím nemá nic společné. Nastavení grafické karty je jedna ze základních podmínek správné funkce operačního systému v GUI a nastavuje se stejně jako ostatní komponenty přes Ovládací panely.
Další nastavení je přímo v MSTS !
Některé z posledních verzí ovladačů NV obsahují i profil pro MSTS.

Back
Nahoře