padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
bob57_cz napsal:
ES 499.0001 napsal:
Tak to bude asi to grafickou kartou páč jsem si koupil novou. Ted by to chtělo nějak odblokovat, třeba pomocí BINu protože jinak aktivitu můžu tvořit ale s omezením....
Bin s tím nemá nic společné. Nastavení grafické karty je jedna ze základních podmínek správné funkce operačního systému v GUI a nastavuje se stejně jako ostatní komponenty přes Ovládací panely.
Další nastavení je přímo v MSTS !
Některé z posledních verzí ovladačů NV obsahují i profil pro MSTS.

A nevíte kde na internetu by se právě takové ovladače našli? Právě že mám N Vidia.

ES 499.0001 napsal:
bob57_cz napsal:
ES 499.0001 napsal:
Tak to bude asi to grafickou kartou páč jsem si koupil novou. Ted by to chtělo nějak odblokovat, třeba pomocí BINu protože jinak aktivitu můžu tvořit ale s omezením....
Bin s tím nemá nic společné. Nastavení grafické karty je jedna ze základních podmínek správné funkce operačního systému v GUI a nastavuje se stejně jako ostatní komponenty přes Ovládací panely.
Další nastavení je přímo v MSTS !
Některé z posledních verzí ovladačů NV obsahují i profil pro MSTS.

A nevíte kde na internetu by se právě takové ovladače našli? Právě že mám N Vidia.
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
ftp://download1.nvidia.com
ftp://ftp.levi.cz/pub/support/driver/vga/

Naposled editoval moderátor:
Zdravím.
Nejde mi ani o padání MSTS, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma. Už asi půl roku mám skoro hotovou aktivitu s Balt Orientem. Teď ji předelávám na BIN 1.6. A stává se mi takováto věc. Vyjedu z Břeclavi na Bratislavu a asi 1 km před Lanžhotem se mi pravidelně strhává záchranka. Po zastavení však nejde odbrzdit. Pro upřesnění doplním, že jedu s řadou S 499.1. Eng mám této verze: Ppoollll, Jacek, Martens, Frinta - verze 0.1. Zkoušel jsem 2 různé kabiny a nic. Při Binu nižších verzí jsem neodjel ani z Břeclavi, při 30 procentech výkonu konec. Před Binem fungovala normálně. Za případné rady jak to odstranit předem díky.
P. S. pro moderátory: Pokud to nepatří do tohoto vlákna, tak prosím o přesun do správného. Díky.

Davidus napsal:
Zdravím.
Nejde mi ani o padání MSTS, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma. Už asi půl roku mám skoro hotovou aktivitu s Balt Orientem. Teď ji předelávám na BIN 1.6. A stává se mi takováto věc. Vyjedu z Břeclavi na Bratislavu a asi 1 km před Lanžhotem se mi pravidelně strhává záchranka. Po zastavení však nejde odbrzdit. Pro upřesnění doplním, že jedu s řadou S 499.1. Eng mám této verze: Ppoollll, Jacek, Martens, Frinta - verze 0.1. Zkoušel jsem 2 různé kabiny a nic. Při Binu nižších verzí jsem neodjel ani z Břeclavi, při 30 procentech výkonu konec. Před Binem fungovala normálně. Za případné rady jak to odstranit předem díky.
P. S. pro moderátory: Pokud to nepatří do tohoto vlákna, tak prosím o přesun do správného. Díky.

Mno nechci si rejpat, ale caby jsou jenom vizualizačním prostředkem stavu patřičných hodnot v engu....
ta rychlobrzda se strhává pravidelně? zkoušel jsi i jiné vozidlo?

Hádal bych, že ta rychlobrzda se strhne následkem překročení rychlosti, někde se mi třeba stalo, že v nějakém krátkém úseku na zhlaví byl limit 0 km/h...
Odbrdit jde vždy, ale až po nastavené době 90 sekund - penalizace

Rychlostním limitem to nebude. Jediný způsob odbrždění je přejití do druhé kabiny a zase zpět. Když jsem toto udělal, mohl jsem v klidu jet dál, ale po chvilce se zase strhla záchranka.
Vyzkoušel jsem to s 350 a ta se chovala takto. Sama šla z výkonu a i když jsem jel na 100%, tak zpomalovala. Zastavil jsem a pomalu nabíral výkon a nebyl problém. Po nějaké době však zase začala zpomalovat a dokonce si sama od sebe zkrokovala i s animacemi až do EDB. Tak a teď kde je problém. Původně jsem tipoval něco jako bylo se 471, ale to by dělalo i na dřívější nebinové instalaci. A když to dělá i s jiným vozidlem, tak je to buď v trati nebo v simulátoru. Myslím, že trať se taky může vyloučit, tak už jen ten simulátor. :?: Ale je to jen můj odhad.

Stržení záchranky je určitě vyvoláno vnějším podnětem. S největší pravděpodobností to bude způsobovat překročení rychlosti, ke kterému dojde i v případě krátkodobého výskytu rychlosti nižší, než kterou momentálně jedeš.
Ten problik nižší rychlosti může být způsoben chybkou v trati nebo se něco z trati špatně přepočítává - sleduj Trackmonitor.

V monitorech vozidel jsou nastaveny parametry pro jednotlivé výskyty stavů.
Konkrétně uvedená 499.1 má určitě aktivovánu rychlobrzdu v OverspeedMonitor( při překročení rychlosti. Druhá věc je, jak je posléze v tomtéž odstavci definováno resetování. Může tam být příliš dlouhý čas penalizace nebo tam potřebný reset chybí.
U mnou nastavené 350 není při překročení rychlosti aktivována rychlobrzda, ale je tam nadefinováno vypnutí trakce. Reset se provede buď zastavením nebo za jízdy pomocí pohnutí směrové páky ( což nahrazuje vybavovací tlačítko ochran, které v msts není - vázat to na tlačítko VZ by bylo vlastně zrušení tohoto monitoru ).
Přeskokem do druhé kabiny a zpět se vlastně načtou výchozí hodnoty a tím i stav bez zásahu monitorů.
Zkrokování ze stupňů a přechod do EDB však již není způsobeno monitorem, taková fce v msts není, ( ač bychom ji u některých vozidel potřebovali - 451/2 ) a pravděpodobně bude způsobeno vytížeností paměti a procesoru ( tohle by byl tedy spíš dotaz pro Džordže ).

Tak teď se mi podařilo dojet bez problémů až za Sekule. Pak zase záchranka. Počkal jsem si 90 s a šlo odbrzdit, ale jakmile jsem se rozjel, tak po chvilce zase. A nikde nic neprobliklo. Projel jsem si potom podrobný vyhodnocení a tam se píše, že jsem nepřekročil rychlost. Tak už nevím. Jestli to pomůže, přikládám patřičný odstavec z engu.
OverspeedMonitor(
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit( 5 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit( 90 )
MonitoringDeviceCriticalLevel( 71.3 )
MonitoringDeviceResetLevel( -1 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake( 0 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeBeforeOverSpeed( 10 )
MonitoringDeviceDoesSuppressionReset( 0 )
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed( 71.4 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed( 1 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin( 3.1 )
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed( 1 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton( 0 )

Davidus napsal:
Jestli to pomůže, přikládám patřičný odstavec z engu.
Pošli mi eng té mašiny - zkusím to nastavit, je tam toho víc. Je třeba sladit to i ve vztahu k ostatním monitorům.

Citovaný monitor je v pořádku. Zajímalo by mne ale jak se testovací ENG (verze 0.1 je jen první nahození) dostal na veřejnost a ke které lokomotivě přesně to je nastavené. S 499.1 je neúplné označení a nic takového teď u sebe nemohu najít.

Byl u nějaké 240, ale nevím přesně které. Používám ho na vícero skinů kvůli úpravené EDB. Myslím, že to bylo dokonce součástí některé aktualizace BP, ale nechci kecat blbosti. Každopádně ho mám legálně.

Ppoollll napsal:
Citovaný monitor je v pořádku. Zajímalo by mne ale jak se testovací ENG (verze 0.1 je jen první nahození) dostal na veřejnost a ke které lokomotivě přesně to je nastavené. S 499.1 je neúplné označení a nic takového teď u sebe nemohu najít.
Příkladem z T-BP:
Wagon ( 240044
comment( Ppoollll, Jacek, Martens, Frinta - verze 0.1 )
Comment( EDB upravil Martens - 11.4.2005 )
Comment( pro BP upravil Semora )

Wagon ( 240053

Wagon ( 240094
Comment (sprahla na 30cm nastavil Semora)

ŽEBY NĚKDO UKRADL MUSTR ? Tomu radši nechci věřit. :D :eek:
a je to pěkně zmaštěný nastavení - jen tak mimo řeč - proto to taky blblo.
Už jsem mu to opravil.

Naposled editoval moderátor:
Davidus

Tak už vím o který eng se jedná. Příště ale uveď celé označení v comentech. Je jich tam víc (comentů) a tvoje nedostatečná informace byla zavádějící.

Jinak v mém výchozím nahození ty rychlosti byly v pořádku ale následní upravovatelé je poněkud snížili. Zda vědomně či nevědomně nemohu posoudit.
Původní hodnota - 77.4 - byla přepsána na - 71.4 - což při jízdě přibližující se maximální rychlosti této řady (240 - 120/km/h) muselo zákonitě vést k aplikaci postihů.

A k tomu že se zveřejnila nedoladěná (ale přesto již slušně fungující) verze vedla pouze interní dohoda mezi mnou, Martensem a ZŠ kvůli nové animaci kabiny.

Já napsal S 499.1, protože ta aktivita je s těmito loko. A eng na tyto skiny jsem použil právě z těch uvedených 240.

Davidus

A je to tady. Sám si něco upravíš a pak se ptáš. Uvedeš přitom ale jen částečnou informaci a jak se mám pak dobrat s čím pracuješ? Naklonuješ si eng a píšeš pak již jen o klonech. Uvědom si ale že nejsem jasnovidec a nevidím na dálku na tvůj monitor. Takže příště uveď více informací a buď konkrétnější.
A to platí i pro ostatní.

Zrovna nedávno jsem musel odkázat jednoho tazatele kamsi neboť reklamoval nefunkční kabinu na 810 u které byl můj doprovodný texťák. Tím jsem se sice dobral k tomu, že má kabinu z mých stránek, jenže tato kabina nebyla na veřejné části - byla určena na otestování (na méně veřejné části) společně s chystanou řadou 810 - a vzhledem k vývoji MSTSbin již nebyla zcela aktuální. Ale i tak to je stále funkční jako celek. To ale platí jen pro to jak to bylo zkompletováno. A pokud do toho někdo jiný sáhne ne zcela korektně tak jak já mám za to pak ručit či poradit co s tím je za problém? Já mohu ručit jedině za to co zveřejním zcela veřejně - na veřejné části webu - a když do toho nikdo jiný nezasáhne.

Zdravím, nainstalvoal jsem MSTS+BPtrat na nový komp. MSTS sám o sobě chodí naprosto v pohodě (např. aktivita s Hurvínkem). Nicméně mi (v případě aktivit s elektrickými vozidly) vyhazuje takovouto hlášku:

Error reading train database file
File:
Line 245

po odklepnutí OK se objeví toto:

Error reading train database file
TRAINS\TRAINSET\cd_362\cd_362164.eng
Line 245.

Koukal jsem a v trainsetu 362164.eng mám (dneska jsem pro sichr stáhnul kompletní 362.rar, abych to měl OK).
Bin mám poslední, rovněž i ty aktualizace trainsetu pro poslední bin.

Samozřejmě mi poté MSTS spadne...

Nemáš nainstalován MSTSbin. Tolik verdikt z onoho uvedeného řádku.

A že to dělá jen u elektrik je shoda okolností v tom, kde už jsou a kde ještě nejsou upravené parametry pro světla v závislosti na MSTSbin.

Ppoollll napsal:

A že to dělá jen u elektrik je shoda okolností v tom, kde už jsou a kde ještě nejsou upravené parametry pro světla v závislosti na MSTSbin.

Dobrá, řekl jsem si, třeba jsem měl vlčí mlhu, když jsem instaloval MSTS Bin Patch 1.6.102213. Zkusíš to tedy znovu, dej na rady zkušených. A ejhle, ono to hlásí: Momentálně máte na počítači nejnovější verzi MSTSBin Patch. Ukončete klepnutím na Dokončit.

Takže co teď?

dusanh napsal:
Ppoollll napsal:

Dobrá, řekl jsem si, třeba jsem měl vlčí mlhu, když jsem instaloval MSTS Bin Patch 1.6.102213. Zkusíš to tedy znovu, dej na rady zkušených. A ejhle, ono to hlásí: Momentálně máte na počítači nejnovější verzi MSTSBin Patch. Ukončete klepnutím na Dokončit.

Takže co teď?
Musíš ten starší Bin odinstalovat a pak naistalovat ten Patch 1.6.102213.

Back
Nahoře