padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Nejlépe bude, když si pro tyto účely nainstaluješ v multiboot druhý OS a v něm pak zkoušet hledat řešení. Neriskuješ tak nabourání základního OS.
Něco už jsem zkoušel, ale základní nastavení OS XP po instalaci neumožňuje přímo vstup do rozšířených voleb.
Na prvním místě je podmínka XPprof - "home" tuto správu nemají.
Druhou podmínkou je zrušení "zjednodušeného sdílení", které je defaultně doporučeno, ale blokuje právě rozšířené funkce.
Další podmínkou je zrušení rychlého přihlášení userů pomocí grafické obrazovky a nastavit přihlašování jako ve win2k pomocí jména a hesla a tyto nesmí být "prázdná" - každý user musí mít jméno a heslo.
Samozřejmostí je přitom NTFS ! - FAT32 nemůže spravovat rozšířené atributy.
No a pak už by to mělo být přístupné. Všechny funkce ale zase nejsou přístupné z jednoho nastavení. Něco se musí nastavovat přes kontextové menu, něco jiné přes nabídku start a kontext a něco jenom přes panely.
Co konkrétně z které cesty v tuto chvíli samozřejmě nevím.
V práci máme rozšířenou správu a práva se přiřazují na konkrétního usera podle zařazení do skupin. Navíc je verifikace prováděna přes síť, takže na určitém PC je nastavena určitá skupina, která tento PC používá přednostně a mají místní práva. Jenže konkrétní user může přejít i na jiný PC v síti a tam se přihlásit namísto svého "domovského". PC ověří, zda je tento user v místní databázi, není-li nalezen zde, odešle dotaz na serverovou databázi, která vrátí zpět potřebná práva a user dostane na "cizím" PC vše jako na svém "výchozím". Takto migruje po trase asi 35 userů ( dozorčí a instruktoři ) na 7 PC.

bob57_cz napsal:
Nejlépe bude, když si pro tyto účely nainstaluješ v multiboot druhý OS a v něm pak zkoušet hledat řešení. Neriskuješ tak nabourání základního OS.
Něco už jsem zkoušel, ale základní nastavení OS XP po instalaci neumožňuje přímo vstup do rozšířených voleb.
Na prvním místě je podmínka XPprof - "home" tuto správu nemají.
Druhou podmínkou je zrušení "zjednodušeného sdílení", které je defaultně doporučeno, ale blokuje právě rozšířené funkce.
Další podmínkou je zrušení rychlého přihlášení userů pomocí grafické obrazovky a nastavit přihlašování jako ve win2k pomocí jména a hesla a tyto nesmí být "prázdná" - každý user musí mít jméno a heslo.
Samozřejmostí je přitom NTFS ! - FAT32 nemůže spravovat rozšířené atributy.
No a pak už by to mělo být přístupné. Všechny funkce ale zase nejsou přístupné z jednoho nastavení. Něco se musí nastavovat přes kontextové menu, něco jiné přes nabídku start a kontext a něco jenom přes panely.
Co konkrétně z které cesty v tuto chvíli samozřejmě nevím.
V práci máme rozšířenou správu a práva se přiřazují na konkrétního usera podle zařazení do skupin. Navíc je verifikace prováděna přes síť, takže na určitém PC je nastavena určitá skupina, která tento PC používá přednostně a mají místní práva. Jenže konkrétní user může přejít i na jiný PC v síti a tam se přihlásit namísto svého "domovského". PC ověří, zda je tento user v místní databázi, není-li nalezen zde, odešle dotaz na serverovou databázi, která vrátí zpět potřebná práva a user dostane na "cizím" PC vše jako na svém "výchozím". Takto migruje po trase asi 35 userů ( dozorčí a instruktoři ) na 7 PC.
Bobe, jenomže tuhle operaci s dalšími OS si nemůžu na notebooku dovolit - my nemáme 7 PC a ani to není domácí PC, které když klekne, tak se nic neděje, ale zhruba 100 notebooků jenom v Čechách a to celé zapojeno do domény, kterou spravují Němci v rámci mezinárodní firmy a na serveru s ADS..... takže to, co si můžete dovolit na 7 PC má daleko větší možnosti a máte daleko větší práva než my v nadefinované international user policy ..... dokonce ani jako adminové nemáme právo nastavovat práva doménových uživatelů - a idkyž, tak při prvním přihlášení to přerazí Helmuti a docela nám tim komplikují život ....

A je fakt, že na W2k s SP4 mi MSTS normálně fachalo ve skupině user, ale na XP ani náhodou.....

Martens napsal:
Bobe, jenomže tuhle operaci s dalšími OS si nemůžu na notebooku dovolit - .....
Právěže instalace druhého OS je to jediné, co si můžeš dovolit na firemním notasu, abys neriskoval havárii firemního systému. Je to naprosto jednoduché a oba OSs si sebe navzájem nevšímají. Zapotřebí je jen dostatek volného prostoru pro druhý OS, může být nainstalován i do stejné partitions jako původní OS a dá se smrsknout i hodně pod nějakých 800MB při přípravě instalačky pomocí nLite nebo ruční přípravě winnt.sif. ( Instalace nesmí být spuštěna z běžících win, ale výhradně z bootCD.)
( Jinak těch 7PC, co jsem zmiňoval je v rámci jedné podskupiny, ti userové se mohou zalogovat na kterémkoliv jiném PC v síti s několika stovkami pracovních stanic.)

Vzhledem k tomu, že se přihlašuje jediný účet, tak asi má adminová práva. Tak pravil majitel. Já se ptám: Co tedy musím udělat/nastavit, aby mi to nepadalo? A pořád je mi divné, že asi před 14 dny to fungovalo v pohodě. Reinstalovat MSTS se mi opravdu nechce...

Ronoath napsal:
Vzhledem k tomu, že se přihlašuje jediný účet, tak asi má adminová práva. Tak pravil majitel. Já se ptám: Co tedy musím udělat/nastavit, aby mi to nepadalo? A pořád je mi divné, že asi před 14 dny to fungovalo v pohodě. Reinstalovat MSTS se mi opravdu nechce...
To právě nemusí být tak jednoznačné. Přihlašuje se účet, který je předdefinován jako přednostní pro automatické přihlášení a tento nemusí mít práva administrátora ( v Linuxu je to takto pro usera vždy s menšími právy než root právě kvůli ochraně systému a nelze to obejít ). Účet administrátora v systémech NT je v normálním režimu skrytý a nezobrazuje se ve výběru, pokud existuje spolu s účtem jakéhokoliv usera. Pokud se má v takovém případě zobrazit i účet administrátora, musí se udělat změna nastavení ruční editací registrů, ve volbách systému není tato položka nikde definována. Jediný případ, kdy se zobrazí účet administrátora mezi výběrem userů, je nouzový režim.
Co na tom PC je opravdu za účty lze zjistit přes správce uživatelů nebo nouzový režim.

bob57_cz napsal:
Ronoath napsal:
To právě nemusí být tak jednoznačné. Přihlašuje se účet, který je předdefinován jako přednostní pro automatické přihlášení a tento nemusí mít práva administrátora ( v Linuxu je to takto pro usera vždy s menšími právy než root právě kvůli ochraně systému a nelze to obejít ). Účet administrátora v systémech NT je v normálním režimu skrytý a nezobrazuje se ve výběru, pokud existuje spolu s účtem jakéhokoliv usera. Pokud se má v takovém případě zobrazit i účet administrátora, musí se udělat změna nastavení ruční editací registrů, ve volbách systému není tato položka nikde definována. Jediný případ, kdy se zobrazí účet administrátora mezi výběrem userů, je nouzový režim.
Co na tom PC je opravdu za účty lze zjistit přes správce uživatelů nebo nouzový režim.

Bobe, ale tady nejde o účet administrátora jako takového - jde o to, že můžeš vytvořit jakýkoliv účet s právy admina.....a nemusí se zrovna jmenovat administrator - a máš ho normálně přístupný......

Martens napsal:
Bobe, ale tady nejde o účet administrátora jako takového - jde o to, že můžeš vytvořit jakýkoliv účet s právy admina.....a nemusí se zrovna jmenovat administrator - a máš ho normálně přístupný......
To já vím, jenže jemu se to chová právě tak, jakoby ten účet ty práva administrátora neměl a o to tu přece běží.

Martensi, on asi možná bude problém někde jinde. Mám v PC dva HD, na jednom pracovní OS WinXP a na druhém pouze OS pro MSTS WinXP. V obou případech user s plnými právy admina. Na pracovním OS jde ukončit MSTS normálně, na special OS pro MSTS to šlo také, ale od jisté doby (nevím odkdy) mi nejde ukončit MSTS korektně (zůstane černo s modrým okrajem). Tak to řeším tak, že místo volby "Ukončení MSTS" kliknu vpravo nahoře na podtržítko a shodím MSTS na lištu. Na liště kliknu pravým tlačítkom myši na MSTS a zvolím "Uzavřít".
Proč to začalo na special OS pro MSTS blbnout, to nevím. A na NB kde je také vše dohromady s WinXP, tam to jde zavřít korektně. Proč, to je mi záhadou.
Karel

No, tak mam takovou asi dost blbou teorii zda zatim nevjezí třeba aktualizace. Možná je to blbost ale třeba natom něco bude.

Johnz: Díky, ale co si mám představit pod tím pojmem bordel ? Rád bych si to uklidil, jen nevím co. Trainset je komplet nový z DVD. Díky spouštění přes TrainStore jsou v Trainsetu jen potřebné .eng soubory, ostatní je odložené. Předešlou větou pouze říkám, že je to spouštěné přes TrainStore, aby mne náhodou někdo nechytal za slovíčko.
Karel

Martens napsal:
Bobe a Karle, buď už tu diskusi skončete, nebo vás musím odstřihnout a udělat solo vlákno....tahle diskuse už nemá s padáním MSTS nic společného....Díky
Jojo, někam k Hardware pro MSTS či všeobecné poradně apod.

Mám problém jako pár lidí tady.Po spuštění i jenom čistého train simulatoru mi po rozjetí spadne celý komp.Mám Athlona 3000+,Asus Nvidia 6600 gt 256MB,MSI K8N Neo4, 1Gb ram.Zkoušel jsem všechny možné ovladače, časování ram,vypnutí zvukovky v Biosu,hardwarovou akceleraci zvuku,defragmentaci disku a pořád nic.Prosím poraďte někdo nebo do toho už fakt kopnu :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
jacobs napsal:
Mám problém jako pár lidí tady.Po spuštění i jenom čistého train simulatoru mi po rozjetí spadne celý komp.Mám Athlona 3000+,Asus Nvidia 6600 gt 256MB,MSI K8N Neo4, 1Gb ram.Zkoušel jsem všechny možné ovladače, časování ram,vypnutí zvukovky v Biosu,hardwarovou akceleraci zvuku,defragmentaci disku a pořád nic.Prosím poraďte někdo nebo do toho už fakt kopnu :eek: :eek:

Padá ti to na modrou obrazovku nebo na reset PC?
A pak taky jaký Widle máš?

jacobs napsal:
Rovnou reset mam origo home
Restartuje, protože default nastavení XP je právě takové. Dá se to vypnout a pak bude padat jen aplikace a neklekne celý PC :
Vlastnosti systému/Upřesnit-Spouštění..,selhání../Nastavení- zrušit zatržítko u volby "Automaticky restartovat", (OK,použít,ok,ok).

jacobs napsal:
Rovnou reset mam origo home

Jestli ti to fungovalo na tý sestavě dřív tak se bodem obnovy vrať zpátky do onoho datumu. Nezapomeň si stažený soubory zálohovat.

Tímto způsobem sem vyřešil problém ukončování MSTS. Kdy sem koukal na okno s černou výplní.

Právě že na téhle sestavě to padá pořád :eek:

Koukni do DX jestli tam něco nepíšou o problémovim souboru. A padá pouze MSTS nebo i jiný hry. Jaký DX používáš?

Používám 9.0c žádné chybné hlášky nejsou.Pádá mi jenom train jinak vše máká i poslední need for speed bez problémů.Jo a restartne se to i teď když jsem to zakázal

Back
Nahoře