padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
martin novy napsal:
Prosím o radu,jak je možné,že u některých lokomotiv mi při zmáčknutí tlačítka F4-tratový monitor, spadne MSTS do windowsu.Mám nahraný poslední BIN 1.7.022420.Díky
To se mi běžně stávalo už od počátku MSTS a hlavně když jsem hru dlouho neuložil. Na lokomotivě nezáleží. Proto track monitor zásadně nepoužívám a když už musím, tak pro jistotu až po stisku F2

Ne, máš tam moc .srv súborov a myslím, že aj moc consistov. MsTS to proste nezvláda ... používať Train Store alebo prečistiť ...

Hned při spuštění simulátoru se mi začala objevovat hláška "selhala inicializace terénu" a následuje pád simulátoru. Editory jdou spustit normálně. Nevíte někdo čím to je? Myslím, že to neovlivňují aktivity. Dík.

Jan Švec napsal:
Hned při spuštění simulátoru se mi začala objevovat hláška "selhala inicializace terénu" a následuje pád simulátoru. Editory jdou spustit normálně. Nevíte někdo čím to je? Myslím, že to neovlivňují aktivity. Dík.

Zdravím,
tento problem jsem měl, když jsem měl špatný soubor tsection.dat
ve složce GLOBAL.

Špatný tsection.dat mohu vyloučit, schválně jsem jej zkopíroval znovu a problémy setrvávají. Na jiné trati se stejným globalem vše v pořádku.

Já myslím, že právě v tom je problém. Pravděpodobně došlo k chybě při označování jednotlivých Globalů a ta trať teď používá špatný.

To určitě ne, jde o trať 321 a global originálně dodávaný (xtracks). Já jsem jenom stáhl poslední aktualizaci a přepsal jsem tsection.dat ... na tuty ve správném globalu.

Nakkonec jsem to vyřešil pomocí nového počasí od Blackwolfa. Takže příčina byla pravděpodobně v chybějícím env souboru. Děkuju vám (a Blackwolfovi) za pomoc :)

Zdravím,
vyskytl se mi problém se spuštěním MSTS, najede mi do nabídky ale dále pak nerozjedu nic, ani volnou jízdu ani aktivitu. Pokaždé mi MSTS spadne s hláškou že mi chybí textury z globalu liteglow.ace, shadwrnd.ace. Absurdní na tom ale je to, že jsem neistaloval nic nového, mám aktualizovaný BP takže tady to nebude. Prostě ze dne na den:)Jedine co jsem tam hodil noveho je bin, ale potom mi msts dva dny jel, ale dneska rano zapnu pc a ciao amigo.

blazo napsal:
Zdravím,
vyskytl se mi problém se spuštěním MSTS, najede mi do nabídky ale dále pak nerozjedu nic, ani volnou jízdu ani aktivitu. Pokaždé mi MSTS spadne s hláškou že mi chybí textury z globalu liteglow.ace, shadwrnd.ace. Absurdní na tom ale je to, že jsem neistaloval nic nového, mám aktualizovaný BP takže tady to nebude. Prostě ze dne na den:)Jedine co jsem tam hodil noveho je bin, ale potom mi msts dva dny jel, ale dneska rano zapnu pc a ciao amigo.
A jsou ty soubory fyzicky na disku a v pořádku ? Jaká je kondice PC, co běží vše na pozadí, fragmentace disku a řada dalších možností...?

bob57_cz napsal:
blazo napsal:
Zdravím,
A jsou ty soubory fyzicky na disku a v pořádku ? Jaká je kondice PC, co běží vše na pozadí, fragmentace disku a řada dalších možností...?

Právě že ty soubory na disku vůbec nejsou ale byly... Jak říkám, včera večer jsem jezdil a dneska rano konec. Je možné aby se ty soubory samy poškodily či dokonce vymazaly? To je nesmysl ne? Mohl bych kdyžtak poprosit jestli by mi ty dva soubory někdo poslal? Zkusim to doplnit... děkuju (blazo.martin@email.cz)

Naposled editoval moderátor:
Tyhle dva soubory MSTS Bin zaměňuje za jiné stejného názvu (přepisuje).. souvisí to s dynamickými stíny. Zkus re-instalovat Bin. Když to nebude fungovat, myslim, že není proti licenci Ti je poslat.

blazo napsal:
Právě že ty soubory na disku vůbec nejsou ale byly... Jak říkám, včera večer jsem jezdil a dneska rano konec. Je možné aby se ty soubory samy poškodily či dokonce vymazaly? To je nesmysl ne? Mohl bych kdyžtak poprosit jestli by mi ty dva soubory někdo poslal? Zkusim to doplnit... děkuju (blazo.martin@email.cz)
Máš je v instalačce, také v BP přejmenované a také v instalátoru "bin". Stačí se jen porozhlédnout.
Vymazat se asi nemohly, ale ztratila se o nich informace v tabulce FS.
Buď si rozšíříš tabulku podle návodu "triky" v časopise CHIP 2007/05 ( nebudu to hledat ) nebo naopak úplně zrušíš indexování. Potom se budou soubory vyhledávat podle skutečného umístění mimo indexy, bude to jen pomalejší.
Neškodilo by taky udělat pořádek na disku ( pořádná defragmentace, v poslední době se to tu zrovna tímto problémem hemží ), pokud máš jen disk C:, tak se není ani čemu divit, že to najednou blbne.
Už jsem tu kdysi dával návod. Někdo k němu sice měl určité výhrady, ale mi se správa PC podle něj vyplácí a nemám tyhle problémy.

neonxc napsal:
Tyhle dva soubory MSTS Bin zaměňuje za jiné stejného názvu (přepisuje).. souvisí to s dynamickými stíny. Zkus re-instalovat Bin. Když to nebude fungovat, myslim, že není proti licenci Ti je poslat.

Už zase funguju, stačilo od a znova naistalovat poslední bin. Děkuju za pomoc. :wink: :P

Stalo se už někomu, že jedna 163 funguje a druhá při načtení spadne na plochu? Mě padají některé druhy lokomotiv (163, 452).

Kedy to spadne? Nieco sa vypise? Este pred tym sa nieco vypise? Odkial su predmetne vozidla stiahnute? ConBuilderom, ConVoiom alebo niecim podobnym si to kontroloval? Pouzivas BIN?

To JOHNZ
ono to zřejmě souvisí s jeho dotazem na blbě fungující zvuky a vypadá to na nějaký zmatek v instalaci MSTS.

Back
Nahoře