Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
mám zapnuté textury oblohy vypnuté stíny všechno nastavené tak jak by mělo býtnebulus napsal:To je málo informácii, aké trate, aký global? Zapnuté textúry oblohy? Vypnuté dynamické tiene?
Dělá ti to u všech tratí nebo u nějaké konkrétní? zkoušel jsi více vozidel nebo jenom jedno? trošku to rozveďslanour napsal:mám zapnuté textury oblohy vypnuté stíny všechno nastavené tak jak by mělo býtnebulus napsal:To je málo informácii, aké trate, aký global? Zapnuté textúry oblohy? Vypnuté dynamické tiene?
Hynďa napsal:Dělá ti to u všech tratí nebo u nějaké konkrétní? zkoušel jsi více vozidel nebo jenom jedno? trošku to rozveďslanour napsal:mám zapnuté textury oblohy vypnuté stíny všechno nastavené tak jak by mělo býtnebulus napsal:To je málo informácii, aké trate, aký global? Zapnuté textúry oblohy? Vypnuté dynamické tiene?
To je pravda. Na druhou stranu jsou tu stále nevyřešené problémy na jejichž dotazy už nikdo nereaguje.Zbyněk Šemora napsal:Mám pocit, že se dotazy o nefungování MSTS opakují stále dokola.
Zbyněk Šemora napsal:Já mám časté dotazy :
"Po nainstalování trati MSTS zamrzne, program neodpovídá"
Odpověď má 3 řešení.
1. Počkat asi deset minut, než se hra načte
2. Nainstalovat si program Activity Mover a přesunout nepoužívané aktivity do odkládacího adresáře. Doporučuje se ponechat jednu.
3. MSTS spouštět přes trainstore.
Je tady ještě jedna možnost a to nekompatibilní Global k trati či chybějící soubory v Globalu,ty spolehlivě shodí msts
"Při načítání MSTS mi vyskakují chybové hlášky u vozidel "chyba na řádku xxxx"
Odpověď: reinstalovat MSTS BIN Vozidla nejsou kompatibilní s původním MSTS.
Bin s tím má jen společné to,že nové vozy jsou nastaveny podle něho.Pokud vyskočí hláška,že je chyba v nějakém řádku,tak je špatně nastavený eng a je třeba ho opravit podle požadavků Binu.Není třeba přeinstalace Binu.Pak je další možnost a to že Bin není vůbec nainstalován a jsou použita upravená vozidla,což je dnes pravidlem.
"MSTS padá při spojování vozidel různých trakcí"
Odpověď: Pokud po instalaci MSTS BIN se zasahovalo do nastavení MSTS, je nutné reinstalovat MSTS BIN. Ve Vistách to ale neřeší všechny kombinace.
Spřáhla a eng nejsou správně nastavena podle požadavků Binu,není třeba přeinstalovávat Bin,pokud nebylo vrtáno v nastavení iom souborů,což se důrazně doporučuje,ne každý ví,jaké nastavení v iom souborech měnit.
Tohle se mi na stejné verzi Binu stalo jednou,když jsem do trainsetu nahrál spoustu nových vozidel,msts se spustil a pak se nadobro odmlčel.Reinstalace Binu nemá smysl,mě pomohlo nechat v trainsetu jen Default a postupně přidávat překotrolovaná vozidla.Ono stačí mít špatně nadefinovaná světla pod více vozidly a výsledek je úplně stejný,v tomto případě Conbuilder nepomůže.Pokud by bylo málo chyb,tak msts bude reagovat spoustou hlášek o chybách v eng a wag souborech,ale někdy se dá spustit.Kolik chyb způsobí nemožnost spuštění msts,to přesně nevím,odhaduji to na více než 30 chyb v celém trainsetu.Rocker napsal:Práve som si spravil aktualizáciu Trainsetu update 7.2 a MSTS mi vôbec nejde spojazdniť.Totálne lahol.Nefunguje ani Editor & Tools ani samotná hra.Spravil som si aj testy Conbuilderom a nepomohlo.Skúsil som aj preinštalovať BIN a nepomohlo ani to.Používam verziu 1.7.102222.Nestalo sa niekomu niečo podobné ?
Aktualizace jsou testované a jsou vpořádku. Testy s jsou s 0 chyb. Jen je nutné nejprve doplnit věci dle seznamu a odkazů v průvodci instalace. Také použitá verze BIN nebude zrovna to pravé a ořechové. Tato verze myslím nezná nové věci jako ampérmetry a pak MSTS vyhazuje chyby. Také není možné nějakou předchozí aktualizaci vynechat.Rocker napsal:Práve som si spravil aktualizáciu Trainsetu update 7.2 a MSTS mi vôbec nejde spojazdniť.Totálne lahol.Nefunguje ani Editor & Tools ani samotná hra.Spravil som si aj testy Conbuilderom a nepomohlo.Skúsil som aj preinštalovať BIN a nepomohlo ani to.Používam verziu 1.7.102222.Nestalo sa niekomu niečo podobné ?
Právě proto se držím nižší prověřené verze a navíc verze 1.7.81920 neexistuje,existuje verze 1.7.081920.Ve verzi 1.7.102222 ladím páry už přes rok a dají se nastavením engu vytvořit efektní kouřové vlečky z komína,když topič přihodí pod kotel pár lopat uhlí,mimo jinéZbyněk Šemora napsal:Starší verze Bin dělají problémy při změně den/noc, nesvítí všechna návěstidla ve stanicích a chová se jinak výkon vozidel. Proto jsme se téměř všichni shodli na verzi 1.7.81920. Ta má snad jen jeden vedlejší účinek a to že někdy velmi zřídka mizí objekty, ale po save/load se může pokračovat dál. Ono totiž si myslím, stabilní verze se může označit až po dlouhodobém testování. Ale je možné, že například u parních lokomotiv je přátelštějští jiná verze BIN. To už si zase páraři musíte domluvit mezi sebou. Jedná se hlavně o aktivity. Ty by se měly jezdit ve verzi, ve které byly vytvořeny.