padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Edie napsal:
Nejsem si jist, jestli je toto přesně i váš problém, ale pokud si načtu aktivitu s 163.047 a poté připojím k dízlu 751.158, tak mi MSTS nespadne. viz http://leteckaposta.cz/994186319
To je příliš málo informací,z toho se nic nevyčte.Jaký je to model 163 nový dvousmetákový?Jaký Bin a jaká trať a dále nastavení msts.Jaký OS a jeho nastavení.Bez těchto informací je video k ničemu,nafilmovat se dá cokoliv...:D Jinak se mluví o tom,že elektrika a motor budou v jednom consistu,ne zvlášť.
Josef Vogeltanz napsal:
Vrátím se velmi širokým obloukem na úplný začátek k problému, který popsal Petr Novák a který nakonec skončil v žumpě tohoto fóra:Jízda s 163.048-2 (tj. s "dvousmetákovým" modelem J. Tovačovského) v soupravě se šesti béčky mě nečinila žádné potíže za použití jakéhokoliv pohledu (Athlon64 X2 2.1GHz. 3G RAM, Nvidia 7600GS).

Napadla mě ještě jedna možnost a to špatné nastavení *cvf.Ať hledám jak hledám,nikde nemohu najít doporučený cab na tento stroj. :cool: Mohla by mi nějaká dobrá duše dát odkaz,odkud se dá stáhnout funkční cab?Díky.

Naposled editoval moderátor:
Budu bádat s čerstvou instalací MSTS. A v každém mezikroku nastavení nebo instalace (záplaty, čeština, BIN atp.) zkusím spustit consist s postrkem. Uvidíme, ve kterém momentě to klekne.

Petr Novák napsal:
Napadla mě ještě jedna možnost a to špatné nastavení *cvf.Ať hledám jak hledám,nikde nemohu najít doporučený cab na tento stroj. :cool: Mohla by mi nějaká dobrá duše dát odkaz,odkud se dá stáhnout funkční cab?Díky.

Jsem z toho poněkud na rozpacích. Zkusil jsem úplně čerstvou instalaci s originálním trainsetem a traťěmi:

Čerstvá instalace
Pokouším se vytvořit consist, který tvoří Acela HHP-8 a GP38. Vybírám elektrifikovanou trať NorthEast Corridor, z loklistu Acelu - a marně hledám čerstvě napsaný consist. Přepíšu-li některý stávající, zmizí i ten. MSTS tedy nepadá, ale odmítá servírovat consisty s vozidly elektrické a motorové trakce.

Instalace Microsoft Train Simulator Update
beze změny

Instalace Microsoft Train Simulator Tools Update
beze změny

Instalace češtiny
Přidávám češtinu v podobě Trainsimulator_dll_cz. Opět beze změny

Změna trainsetu a tratí
Na řadu přichází razantnější zásah. Odstraňuji veškeré původní tratě i trainset. Instaluji klasiku - Vysočinu-CD se všemi aktualizacemi i aktivitami (ty musím upravit podle mého trainsetu). Zároveň Xtracks 3.20.
Bohužel mám trainset již vyladěný na MSTS Bin a default 80cm. Simulátor nejde pro množství hlášek v souborech eng. a .wag spustit. Nezbývá než testování v této fázi vzdát a nainstalovat ještě MSTS Bin. Použil jsem stabilní verzi 1.7.051922. MSTS nabíhá bez reptání. Vybírám consist obsahující 754.059 a 110.038 a s napětím spouštím.
MSTS opět padá a kombinaci motoru a elektriky v této konfiguraci nespustí.
Zkusím ještě v dohledné době instalaci s BP a trainset s defaultem 30cm. je mě ale divné, že to nefunguje od samého počátku.

Josef Vogeltanz napsal:
Jsem z toho poněkud na rozpacích. Zkusil jsem úplně čerstvou instalaci ...
Josefe, chýba tu jedna dosť podstatná informácia !
XP alebo Vista ? Ak Vista, 32 bit alebo 64 ? ďalej - ak Vista, spúšťal si inštaláciu tak, ako sa ponúkla sama, alebo si zvolil systém D ( E ... optická mechanika ) > Preskúmať > Setup.exe > pravý klik myšítkom a Spustiť ako Administrátor ?

Alebo písal si to a ja som ju prehliadol ? :?:

Tax napsal:
Josefe, chýba tu jedna dosť podstatná informácia !
XP alebo Vista ? Ak Vista, 32 bit alebo 64 ? ďalej - ak Vista, spúšťal si inštaláciu tak, ako sa ponúkla sama, alebo si zvolil systém D ( E ... optická mechanika ) > Preskúmať > Setup.exe > pravý klik myšítkom a Spustiť ako Administrátor ?

Alebo písal si to a ja som ju prehliadol ? :?:

Soustrojí jsem popsal o několik příspěvků výše. Systém je Windows XP, instalace prováděna z účtu s oprávněním admina. Spoštění instalačních souborů přímo přes souborový manažer Total Commander. Instalační médium CDROM, ostatní soubory stažené z internetu.

Kromě diskutovaného problému se MSTS chová ve všech směrech přesně tak, jak se od něj očekává. Včera jsem ještě doinstaloval Šnekovu trať 180 +0183 a jel s historickým vlakem s 475.111 v čele a plecháčem 242.281 od J. Skůry na postrku z Plzně do Dobřan. Tato kombinace problém nedělá.

Josef Vogeltanz napsal:
Soustrojí jsem popsal o několik příspěvků výše. Systém je Windows XP ...
Ano, železo som tam videl, len to XP tam chýbalo. U XP problém pri inštalácii zvyčajne nebýva, teda ak to vyslovene nepohnojí médium umiestnené medzi stoličku a klávesnicu ...
Pády MSTS v spojení elektriky s dieselom v MSTS Bin patria k už legendárnym záhadám - čoskoro bude treba k tomu zrejme prizvať Foxa Muldera a Danu Sculy :cool:
Ešte by bolo možné skúsiť predbinovú verziu MSTS 1.4 a engy z tejto doby, či sa to prejavuje aj tam ... Mám pocit, že predbinový eng od terajšieho sa odlišuje najmä nastavením svetiel. Samozrejme cabview treba zrejme použiť takisto predbinový.
Mám za to, že modely spred zavedenia MSTS Bin toto nerobili, alebo aspoň nikto sa takýmto problémom nezaoberal a nezdokumentoval ho.

Uvidím jak se to bude chovat s trainsetem 30cm a tratí BP. Tuším ale širší problém přímo v jádře MSTS. nebudu ale předbíhat.

Na druhou stranu se nejedná o až tak zásadní problém. Může být ochuzeno akorát jen několik typů aktivit. Vlak tažený motorovou lokomotivou a postrkávaný elektrikou (nebo obráceně) není exotická záležitost, ale ani zcela každodenní záležitost. Dá se bez toho žít.

Josef Vogeltanz napsal:
Uvidím jak se to bude chovat s trainsetem 30cm a tratí BP ...
30 alebo 80 cm by na to nemalo mať žiadny vplyv, ani trať na inom globale. Skôr to vyzerá na ten Bin alebo na samotný MSTS - i keď v minulosti - pred zavedením MSTS Bin - sa toto tuším naozaj neprejavovalo.
Ilustračné screeny z webu TBP:

1ada6205a37f706e932a5d5f7379f183.jpg

428a59c63bcf23bcc19d4440240e5319.jpg

Ovšem toto sú screeny už z doby, keď sa používal MSTS Bin, i keď sa môže jednať o vlečenie nečinného vozidla ...

V době před Binem byly větší problémy. Pád se konal asi 70:30 vždy, pokud jsme se pokoušeli spojit na přední spřáhlo lokomotivy. A když se to podařilo, děly se pak divy. Možná někde v historii budou obrázky vlaku, jak jede s dveřmi od vozů nad střechou, atd.

V XP je nutné vše nastavit podle desatera a musí to fungovat za všech okolností i na slabším PC bez pádů. Ale za prvé je nutné vyčistit disk, defragmentovat a správně si nastavit virtuální paměť PC na pevné hodnoty. Ale pagefile.sys musí být celistvý, nikoli rozdrobený po celém disku. Poznáte jej tak, že spustíte defragmentaci oddílu, kde máte virtuální paměť. Podíváte se na to zelené. To je ono. Pokud to máte rozdrobené, to může být příčina problémů. Virtuální paměť je nutné nastavit ihned po instalaci systému, pak tento problém rozdrobení není. Ale ideální je, když se virtuální paměť směruje na jiný fyzický disk, než je systém. Pokud je k dispozici.

V XP je nutné vše nastavit podle desatera a musí to fungovat za všech okolností i na slabším PC bez pádů....

Dobrý den,
já používám XP a samozřejmně mám vše nastaveno jak píšete.tento problém jsem zaznamenal již dávno.Je úplně jedno o jakou se jedná trať,jestli je to např. BP,nebo Ztracená.Kombinace el.a mot.loko nemá také žádný vliv.Mám vyzkoušený bin 1.7.010302,na kterém se bez jakýchkoliv dalších úprav napojím.Ostatní novější Biny způsobí okamžitý pád.Pouze poslední pracovní verze ze stránek autora se mi chová jinak.Normálně dojde ke spojení,ovšem v okamžiku přechodu do druhé loko,opět následuje pád.
Žižkovský J.

Tak už jsem odzkoušel i instalaci s tratí BP a trainsetem na 30cm. Instalace provedena z dvoj-DVD ve verzi82 (z 10.12.08) dle návodu. Vytvořený consist ( a následně vybraný k volné jízdě) z žehličky a kocoura nebyl ani načten a MSTS šel do kytek.

Po tomto experimentování mohu prohlásit, že společná jízda el. a mot. hnacího vozidla v MSTS není možná. Nelze načíst consist s takto vytvořenou soupravou (nezávisle na tom, zda jsou trakční vozidla samotná nebo v kombinaci s vagóny), natož pak uvažovat o nějaké aktivitě. Budu rád pokud mě někdo přesvědčí o opaku. Znovu opakuji, že se jedná o problém společné jízdy elektrické a motorové lokomotivy, tedy nikoliv tažení někré z nich mimo službu. Nechci taky tvrdit, že se jedná o problém neřešitelný.
Problém není fatální a nebýt nechutné hádanice v "odpadu", kde z tohoto problému byli obviňováni autoři modelů s vyšším počtem polygonů, ani bych si ho nevšiml.

Pozn.: nezkoušel jsem variantu s některou českou tratí a trainsetem z "předkolumbovské" doby MSTS, tedy bez BINu. Upravovat kvůli tomu trainset za takovou prkotinu nestojí.

Zaujala ma táto veta -
"Po tomto experimentování mohu prohlásit, že společná jízda el. a mot. hnacího vozidla v MSTS není možná."

Tak som si to išiel vyskúšať. Vytvoril som si consist: el.loko 350+ 3xA+ mot.loko 740. Natiahol som trat Čáslav-Třemošnice (kvôli rýchlosti načítania). Používam posledný "Bin". MSTS beží na XP.

Po úvodnej obrazovke som si do volnej jazdy načítal hore uvedený consist. Všetko prebehlo v poriadku. Jazda s 350 v pohode. Odpojil som 740 - jazda v pohode. Opäť som 740 pripojil - OK. Presadol som si do 740 - nič mimoriadne sa nedeje. Jazdim, opäť odpájam tentoraz 350 -OK, znovu pripájam 350- OK. Presadám si znovu do 350 - OK. Skúšam rôzne pripájania a odpájania, presadám sem i tam ale MSTS nepadá!!!

Takže vo volne jazde mi tento consist nevyvolal žiadny pád. Takže minimálne pre voľnú jazdu u mňa táto veta neplatí.

Kebarko

Kebarko napsal:
Používam posledný "Bin". MSTS beží na XP.
.......
Takže vo volne jazde mi tento consist nevyvolal žiadny pád. Takže minimálne pre voľnú jazdu u mňa táto veta neplatí.

Kebarko

Poslední = 1.8.052113 ? Já používám verzi označenou jako stabilní ... Ale jinak je to dobrá zpráva , jdu to zkusit s touto variantou.

No, nepochodil jsem ani s poslední verzí binu 1.8.052113. K pádům při načítání consistu dochází rovněž.
To Kebarko: Zkouším funkčnost jízdy kombinace elektriky a motoru na elektrifikované trati. Čáslav - Třemošice je myslím neelektrifikovaná trať a já nevím jak se v tomto případě chová MSTS k el lokomotivám. Možná na popisovaný problém definice TV nemá žádný vliv, možná ano.

Já bych se tak dlouho netrápil. To je ztráta času. Požádal bych někoho, co bydlí blízko, aby se mi na počítač podíval a vše nastavil tak, aby MSTS nepadalo. Eventuelně bych i s počítačem za někým přijel.
Já jsem MSTS a svou trať instaloval na hodně počítačů a od období BINU, nevím co je to pád MSTS. Včetně většiny uživatelů mé trati. Na velká testování čas nemám, ale jedna s příčin pádů MSTS u jednoho mého uživatele byla nesprávně nastavená virtuální paměť v systému PC. Tenkrát měl slabší šunku a všechny mé aktivity, kde se jezdí motor elektrika, bez problémů pak odjezdil.
Jinak se už opakuji, ale vím že ve Vistách, jakmile sáhnu na nastavení v MSTS a změny uložím, opravdu není možné spojit motor a elektriku. Po reinstalaci BIN je to už opět OK.

Josef Vogeltanz napsal:
.....
Po tomto experimentování mohu prohlásit, že společná jízda el. a mot. hnacího vozidla v MSTS není možná.
....
Josefe píšeš to špatně. Takto kategoricky pronesená věta měla znít:
"Po tomto experimentování mohu prohlásit, že společná jízda el. a mot. hnacího vozidla v MSTS není možná na mém počítači ."
Dělal jsem naprosto stejné pokusy na mém stroji (XP Professional + Bin 1.8.052113) jak s defaultními vozidly AcelaHP8 + GP38, tak i se současnými stroji a nikdy nebyl jediný problém a výsledky přesně opačné takže mohu kategoricky pronést:
"Po tomto experimentování mohu prohlásit, že společná jízda el. a mot. hnacího vozidla v MSTS je bezproblémová na mém počítači ."
V tvém případě by asi opravdu bylo vhodné se věnovat správnému nastavení systému.

Miran napsal:
Josefe píšeš to špatně. Takto kategoricky pronesená věta měla znít:
"Po tomto experimentování mohu prohlásit, že společná jízda el. a mot. hnacího vozidla v MSTS není možná na mém počítači ."

Uznávám, že takto kategoricky jsem to psát nemusel. Nemám vůbec tušení, kde hledat chybu v operačním systému. Než jsem se pustil kvůli bádání do čerstvé instalace MSTS, provedl jsem opatření podle Zdeňkova desatera.

Mohl bych vidět nějaký screenshot, kde má elektrika zdvižený smeták k troleji a v závěsu za ní bafá diesel (či opačně)? Abych uvěřil, že za určitých podmínek to skutečně funguje? Děkuji

http://www.semora.cz/msts/archiv7.htm
Zde je hodně obrázků i elektrika-motor. Dokonce i zdvižený sběrač. Když najedu s traktorem na elektriku, tak nejprve zdvihnu sběrač. Ale je fakt, že v Kutné Hoře, když jedu na traktoru jsem nezkoušel nechat zdvižený sběrač na elektrice, vypadalo by to blbě a ještě bych to někde mimo trolej mohl oškubat. Ale při BIN 1.70819, když jedu z traktoru, tak elektriky táhnou, jako by měly sběrače nahoře. 1.8 to už má ošetřeno.

Dobrý den,
docela by mne zajímalo,jak je potom možno vysvětlit,že při stejně nastaveném počítači,pod jedním Binem se bez problému spojí diesl s elektrikou.A jakmile dám jiný v mém případě novější Bin,dojde za stejných podmínek při spojení k okamžitému pád simulátoru.A když dám poslední pracovní verzi Binu ze stránek autora.Loko se spolu spojí,ale jakmile přejdu do druhé kabiny,okamžitě simulátor padá.Kde je tedy chyba v nastavení PC?

Josef Vogeltanz napsal:
Mohl bych vidět nějaký screenshot, kde má elektrika zdvižený smeták k troleji a v závěsu za ní bafá diesel (či opačně)? Abych uvěřil, že za určitých podmínek to skutečně funguje? Děkuji
Nedalo mi to a vyzkoušel jsem, jak mi funguje spojování elektrika - motor. Výsledek je kladný, vše funguje tak jak má. Jedu a XPečkách a BIN mám ten nejnovější, tady je video jako důkaz.
Video má cca. 25MB, kvalita není nejlepší, ale pro naší věc je to dostačující.

Back
Nahoře