padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Už jsem uspěl i já. Zkoušel jsem postupně na složku "Train Simulator" kopírovanou ze zálohy čisté instalace aplikovat MSTS Patch. A to všechny dostupné ke stažení a jedné starší. U té jsem se nakonec chytl - MSTS Patch 1.6.102213.
Trochu pracné, ale zabralo to. Občas u některých kabin prská kvůli některým prvkům (např. ampérmetr u řady 350), ale funguje to jak jsem si představoval:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.ukazto.com/img_small/4047542~Duom3.jpg[/URL]

Bezproblévý i přechod mezi stanovišti loko. Bohužel patche řady 1.7.xxxx a 1.8.xxxx u mě takto nefungují, což je dost zvláštní při stejném nastavení systému. Dalších komentářů se tedy raději zdržím.

Josef Vogeltanz napsal:
Už jsem uspěl i já. Zkoušel jsem postupně na složku "Train Simulator" kopírovanou ze zálohy čisté instalace aplikovat MSTS Patch. A to všechny dostupné ke stažení a jedné starší. U té jsem se nakonec chytl - MSTS Patch 1.6.102213.
Trochu pracné, ale zabralo to. Občas u některých kabin prská kvůli některým prvkům (např. ampérmetr u řady 350), ale funguje to jak jsem si představoval:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.ukazto.com/img_small/4047542~Duom3.jpg[/URL]

Bezproblévý i přechod mezi stanovišti loko. Bohužel patche řady 1.7.xxxx a 1.8.xxxx u mě takto nefungují, což je dost zvláštní při stejném nastavení systému. Dalších komentářů se tedy raději zdržím.
Tohle mi funguje taky.Nejspíš jsem to blbě napsal,mě to padá pouze u dvousmetákových elektrik:!:

Jjj.I u mne v pohodě,zkoušel jsem na DVK moji aktivitu povodně,kde jezdí soupravy 754+neschopná el.+vozy.Mno a já pitomec jsem si dal na svoji soupravu brejlovce s esem ele nenadefinovaném jako vůz,tudíž činném jen měl dole sběrače a šlo to v pohodě,tuto chybu jsem objevil asi za dva dny v conbuilderu...

Protože mě už to štvalo,že mě to nejde,ale někomu ano,tak jsem kompletně smazal celý msts,vyčistil registry a nainstaloval msts z placky.Pak jsem nainstaloval češtinu,povýšil msts upgradem podle návodu u Binu a nainstaloval Bin verze 1.7.081920.Pak jsem vyhodil celý trainset i s consisty a nahrál svůj na 80cm.Žádné další věci nebyly přidány,tratě,Sound i Global jsou defaultní.Pak jsem nastavil podrobnosti grafiky a vypnul stíny.Najednou běžela 163 s oběma smetáky bez problémů.Nestačil jsem se divit.Tak jsem sestavil consist 163+730 a ejhle,ono to funguje.Dá se přejít mezi lokomotivami,ale blbne to u druhé loko (motoru),když chci mít boční výhled z kabiny.Jinak to funguje jak má,screen je zde: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img16.imageshack.us/img16/5676/163730x.th.jpg[/URL]
Otázkou bude,jak se bude consist chovat při přidání jiných tratí a změnách v Sound a Global... :cool:

Ani niekolko hodín strávených na fóre sa mi nepodarilo nájsť riešenie mojho problému a teda: Pri tratach BP, 321, 090 po načítaní aktivity MSTS zamrzne. Doteraz bežalo všetko ako hodinky. Tak som si cez Editor odobral niekolko súprav a trafficu a jazdil som si tak 10-15 min a znovu ten istý problém. Problém sa neprejavuje pri volnej jazde a spokojne si jazdm aktivity na trati Brno-Jihlava, Luhacovice, ZSR 130 a 150 bez pádu. Bin som stiahol nový 1.7.081920, nehybal s nastaveniami, aktualizoval ovladac ku grafike. Zatial mam podozrenie na traffic, pripadne .con subory, tak sa mi zda ze pady su sposobene nacitanim trafficu v aktivite, jeho odobranim pokracujem opat par minut navyse a opat pad. Možno to nesúvisí, ale tieto problémy sa objavujú od aktualizacie trate 321, Aktualizacia 16, ale instaloval som aj vela vozidiel :-(
PC: Dell 1330, Grafická karta 128 MB NVIDIA GeForce 8400M GS, procesor 2 GH, Vista 32bit

dakujem za akukolvek pomoc

Po trápení s msts vylezly na světlo zajímavé skutečnosti.Problémy s padáním msts způsobuje na mém PC Global.Po mnoha pokusech jsem se dostal do stadia,kdy mi jednom Globalu běží bez problémů defaultní trati spolu s 090,150,183,240,310,321 a dále s Vysočinou,Ztracenou,Zapadlou,Dvoukolejkou a historickou tratí lokálkou Hradec - Solnice a předělanou Route Hungen - Laubach - Freienseen (Vogelsberger Westbahn).A co víc,dvousmetákové elektriky se bez problémů zobrazí a taky funguje consist elektrika + motor (v mém případě nový model 163 +Vrbamova 730).Screen je o příspěvek výše.Podle mě je zakopaný pes v Globalu,každý stavitel tratí používá jiný global,přidává tam svoje soubory a to došlo tak daleko,že máme těch globalů požehnaně.Pokud se podaří přidat další funkční trati bez pádu train.exe tak se potvrdí to,co si myslím už delší dobu - že budeme potřebovat pouze dva globaly a to na trati typu BP a trati typu Xtrack.Víc jich nebude třeba.Možná,že časem se podaří mít pouze jeden global na všechny trati.Na ověření toho si budu muset koupit u p.Šemory jeho trať,protože ji mám z r.2005 a to už je někde jinde... Můžete si myslet,že je to blbost,uvidíme časem.

Petr Novák napsal:
....Můžete si myslet,že je to blbost,uvidíme časem.
Blbost to rozhodně není, byl by to ideální stav.
Petr Novák napsal:
.........Po mnoha pokusech jsem se dostal do stadia,kdy mi jednom Globalu běží bez problémů defaultní trati spolu s 090,150,183,240,310,321 a dále s Vysočinou,Ztracenou,Zapadlou,Dvoukolejkou a historickou tratí lokálkou Hradec - Solnice a předělanou Route Hungen - Laubach - Freienseen (Vogelsberger Westbahn).
Mám jen otázku, zda jsi zkusil projet ty tratě i v zimním období nebo v noci. V našich globalech jsou totiž i textury a někdy celé modely objektů a kdoví čeho ještě. A jsou potřeba zpravidla v jiném období než léto a den. Léto a den je zpravidla OK, protože tam se problém s objektem ukáže již při stavbě trati. Málokterý nový global vzniknul proto, že by autorovi nestačil sortiment kolejiva v Xtrack's.
PS: O tom jsme také před nějakým pátkem rozjímali ve vláknu tratě JZD.

Mám jen otázku, zda jsi zkusil projet ty tratě i v zimním období nebo v noci. V našich globalech jsou totiž i textury a někdy celé modely objektů a kdoví čeho ještě. A jsou potřeba zpravidla v jiném období než léto a den. Léto a den je zpravidla OK, protože tam se problém s objektem ukáže již při stavbě trati. Málokterý nový global vzniknul proto, že by autorovi nestačil sortiment kolejiva v Xtrack's.
PS: O tom jsme také před nějakým pátkem rozjímali ve vláknu tratě JZD.
Co se týče zimního období,tak jsem všechny trati projel Route Riterem a v každé trati chybí nějaká zimní textura.Něco se překopírovalo navzájem,ale úplně všechny textury tam nejsou a tak předpokládám,že to bude někde řvát.Ono projet takovou 321 je minimálně na týden při volném času,ale nějak se to projet musí.Noční jízdu jsem úplně nezkoušel,to mě v tuhle chvíli nenapadlo,takže bych to vzal z jedné vody načisto,projet to v noci a v zimě.Pak bych si musel poznamenávat,kde co chybí a pak poprosit autora,aby to v rámci svých možností doplnil.JZD nemám nainstalovanou,i když ji staženou mám,protože i ní nepředpokládám nějaké velké problémy.Nyní stahuji novou 310 a jsem zvědavý,jak to bude v tom mojem guláši fungovat.Až to otestuji dám sem zprávu,zatím prosím o strpení.

Ono totiž jde pořád o to, že součástí některých Globalů jsou textury objektů a dokonce i modely objektů. Takže se může stát, že pokud použiješ ten "nesprávný" global, tak to pojede bez problémů ve dne, ale už ne v noci či v zimě. Pod "správným" globalem to pojede v pohodě i v zimě a v noci, protože ty textury vložil autor do globalu místo do tratě. O tomto jsme právě meditovali ve vláknu tratě JZD a to, co je tam, platí obecně, nejen pro tuto trať.

JiříkTK napsal:
Ono totiž jde pořád o to, že součástí některých Globalů jsou textury objektů a dokonce i modely objektů. Takže se může stát, že pokud použiješ ten "nesprávný" global, tak to pojede bez problémů ve dne, ale už ne v noci či v zimě. Pod "správným" globalem to pojede v pohodě i v zimě a v noci, protože ty textury vložil autor do globalu místo do tratě. O tomto jsme právě meditovali ve vláknu tratě JZD a to, co je tam, platí obecně, nejen pro tuto trať.
Máš pravdu,na tento problém jsem už narazil.Ani se neptej,kolikrát mě to spadlo a jaké nepublikovatelné výrazy byly slyšet....
Zkusil jsem na to jít jinudy a myslím,že by tudy mohla vést cesta.Hodně lidí prostě kopíruje nové soubory tak,že prostě spustí aktualizaci a ta přepíše soubory.To je však ten kámen úrazu,na který jsem po mnoha pokusech našel.Musí se na to jít jinak - použít souborový manažer,v mém případě Total Comander.V jednom okně mít aktualizaci,trať,Global a pod. a v druhém příslušnou trať či Global.Vtip je v tom,že dám přepsat jen starší soubory.Tím se mi nakopírují nové,které tam autor přidal a zároveň mi tam zůstanou ty z předešlých aktualizací.V žádném případě nepoužít volbu přepsat vše!Pak doplnit textury,Shapes,zvuky stejným způsobem.Global tak hrozně nabobtná,můj má 161 MB (169 111 552 bajtů),ale je tam vše.Zkusil jsem v noci a zimě projet 321,jel jsem z Přerova na východ cca 45 min bez jakékoliv hlášky.Jen tam byl jiný odstín sněhu přímo na trati a mimo trať,ten byl světlejší,ale to nepovažuji za nějakou závažnou věc.Všechny zimní textury tam byly.Zkusím ještě jiné trati a pokud by nebyly nějaké problémy,tak by tato úprava mohla pod Xtrack fungovat pro všechny trati mimo BP.Pak bych se pustil do zkoušení s BP,co to udělá.
Pak ještě bacha na TSECTION.dat,ten můj má 5,26 MB (5 525 504 bajtů).Bez toho to půjde do kytek...

Naposled editoval moderátor:
No jo, toto je takové vyhánění čarta ďáblem z nouze. Global BP má necelých 10 MB a vše funguje, protože se k těmto věcem staví Zbyněk zodpovědně. A o tomto to je.
Kdyby se k těmto věcem stavěli zodpovědně všichni stavitelé tratí, nemusel by Tvůj univerzální global mít 161 MB, z čehož dobrých 100 MB bude balast textur a modelů a kdoví čeho ještě, co nemá v globalu co dělat.
Když už dávám do světa něco pro všechny, mělo by to obsahovat skoro všechno. To skoro dodávám proto, že jsme jenom lidé a nějaké přehlédnutí se stane.

S tím se nedá než souhlasit,bohužel už je takový stav,že máme pomalu Global ke každé trati a pak měnit globaly jako ponožky...
Těch textur je tam požehnaně,nešlo by to nějak udělat (nemám s tím praktické zkušenosti) nacpat ty textury zpět k tratím,ke které patří?Pak by mohl být opravdu jeden univerzální Global a hodně lidí by si oddechlo.
Pak je tady ještě jeden velký problém a to TSECTION.dat.Ten můj je tak velký,že tam musí být všechny dílčí nastavení tratí,pod kterými má jezdit.Proto padají trati pod různými globaly,to se mi definitivně potvrdilo včera večer.Jestli by nešlo nějak sjednotit to nastavení,pak by nemusel ten soubor být tak velký,i když dnes s těmi velkými HDD to není zas až tak velký problém,jen se prodlouží doba startu msts.

Jak jsem taď napsal do vlákna trati 310, tém univerzálním globalem pro většinu tratí by měl být originální Xtrack 3.20. No jenže kterému staviteli se bude chtít pokusit se trať zprovoznit v tomto globalu, když výsledek snažení je nejistý.
Já bych se k tomu stavěl takto: Čo bolo, to bolo. Ale další tratě stavme ne pod globalem tratě xy, ale pod originálním Xtrackem a do globalu nepřidávejmě žádné modely objektů (včetne návěstidel) ani jejich textury.

JiříkTK napsal:
No jenže kterému staviteli se bude chtít pokusit se trať zprovoznit v tomto globalu, když výsledek snažení je nejistý.
Já jsem si vždycky myslel, že postavit trať tak, aby fungovala všem, je věcí stavitelské cti. Ale asi jsem moc naivní.
JiříkTK napsal:
Ale další tratě stavme ne pod globalem tratě xy, ale pod originálním Xtrackem a do globalu nepřidávejmě žádné modely objektů (včetne návěstidel) ani jejich textury.
Tesat do kamene.
Ale myslíš, že si to noví stavitelé přečtou? Zejména takoví, co nemůžou najít editor ? :-(

JiříkTK napsal:
Jak jsem taď napsal do vlákna trati 310, tém univerzálním globalem pro většinu tratí by měl být originální Xtrack 3.20. No jenže kterému staviteli se bude chtít pokusit se trať zprovoznit v tomto globalu, když výsledek snažení je nejistý.
Já bych se k tomu stavěl takto: Čo bolo, to bolo. Ale další tratě stavme ne pod globalem tratě xy, ale pod originálním Xtrackem a do globalu nepřidávejmě žádné modely objektů (včetne návěstidel) ani jejich textury.
S tím naprosto souhlasím,moje poslední verze Globalu je jen pod Xtrackem 3.20.Ale nadhodil jsi názor,že spousta textur by v globalu neměla vůbec být.Tak jsem začal znovu,použil jsem defaultní Global,nahrál do něj Xtrack 3.20 bez textur,pouze Shapes.Textury jsem nahrál do 090 a ono to funguje.Teď zkouším novou 310 a zatím to vypadá,že nebudou problémy.Global má nyní slabě přes 30MB,uvidím,co s tím udělá slavná 321.:D O ostatní trati se tak nebojím,ony do Globalu pomalu nic nepřidávají. :cool:

No to je ono, jenže bys to neměl dělat Ty, ale stavitelé oněch tratí. Aby se takto upravené trati dostaly i k lidu MSTS a aby tyto úpravy nebyly znehodnocovány dalšími aktualizacemi.

JiříkTK napsal:
No to je ono, jenže bys to neměl dělat Ty, ale stavitelé oněch tratí. Aby se takto upravené trati dostaly i k lidu MSTS a aby tyto úpravy nebyly znehodnocovány dalšími aktualizacemi.
To máš taky pravdu,ale hodně tratí je už postaveno a s tím se dá těžko něco udělat.Nová 310 jede pod Xtrack3.20,tam problém není.Uvidíme,jak se to bude dál vyvíjet.Zde http://www.edisk.cz/stahni/64152/GLOBAL.exe_95.88MB.html si můžete stáhnout Global,je v samorozbalovacím archívu s 2% na obnovu dat.Po rozbalení by to mělo mít 161MB.Poprosil bych o otestování a napsání zkušeností sem.Měl by fungovat ve všech tratích,které jsou stavěny pod Xtrackem.Jinak mě vrtá hlavou to množství textur,zkusím s tím něco udělat.

mikulda napsal:
Já jsem si vždycky myslel, že postavit trať tak, aby fungovala všem, je věcí stavitelské cti. Ale asi jsem moc naivní.
Já jsem též toho názoru a doufám, že mé tratě fungují skoro všem. Ale setkal jsem se s rozličnými názory. Ve smyslu - když mou trať chtějí, tak si musí stáhnout i můj global.
Na druhé straně se objevil přímo opačný trend u sound. Nějak se automaticky předpokládá, že všichni mají v hlavním adresáři MSTS sound dodávaný z tratí BP. Ale praxe ukazuje, že nemají.

JiříkTK napsal:
mikulda napsal:
Já jsem též toho názoru a doufám, že mé tratě fungují skoro všem. Ale setkal jsem se s rozličnými názory. Ve smyslu - když mou trať chtějí, tak si musí stáhnout i můj global.
Na druhé straně se objevil přímo opačný trend u sound. Nějak se automaticky předpokládá, že všichni mají v hlavním adresáři MSTS sound dodávaný z tratí BP. Ale praxe ukazuje, že nemají.
Mikulda má pravdu a protože mě to věčné přehazování globalů už štvalo,tak jsem udělal pokusný global,kdy by bylo vše,co je zapotřebí pod Xtrackem.No a Sound je úplně to samé,taky kompilace ze všech možných zdrojů.BP je tam jenom částečně,je to doplněno ze všech tratí.Zatím to neřve,že něco chybí.

Back
Nahoře