padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Pavlíku: To už mě napadlo hned jak mi to poprvé spadlo. Skoušel sem hodně věcí : spomali před stanicí jet skoro tempem tekoucího medu, skoušel sem to přejt 120 km rychlostí ale nic nepomohlo :cry: :cry:

Naposled editoval moderátor:
Pokud MSTS padá, hledejte chybu v zapsání parametru v zástupci pro spuštění. Buď Vám chybí nebo je zapsán špatně. Proto jej zapisujte vždy kopírováním přes schránku. (z pokynů na DVD BP)

To nemusí být pravda,msts padá i při chybách v tratích,když autor použil nestandardní kolejivo,které nebylo zapsáno v Tsection.dat a malér je hotový.To byl problém u 240,která pod jiným než svým Globalem padala na 4 místech.Stejný problém byl i u dalších tratí.Proč si myslíte,že pomalu každá trať má svůj Global? :roll:

Pane Novák, máte podobný problém, jako někdy já. Nečtete o čem je řeč a reagujete. :D
Tady se diskutovalo o padání konkrétní trati a to o mé. Takže Vaše rada je v tomto případě úplně mimo. Za správné zapsání kolejiva ve své trati ručím hlavou včetně alternativního kolejiva do Track:B. To neexistuje, abych něco nesynchronního v tsection.dat pustil ven. Navíc vše testuje kontrolní program od Michala Tučka a vše pouštím ven zásadně s nulovým počtem chybných objektů.
Takže stále platí to co jsem napsal a v kolejivu určitě chybu nehledejte.
Jediné chyby, které mi žádný kontrolní program neodhalí jsou poškozené textury a tak se mi už i stalo. Ale tohle MSTS neshodí, pokud potvrdíte pokračovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Pane Novák, máte podobný problém, jako někdy já. Nečtete o čem je řeč a reagujete. :D
Tady se diskutovalo o padání konkrétní trati a to o mé. ...

Ahoj Zbyňku, nic ve zlém, ale podívej se o čtyři příspěvky zpět! :D

´kill napsal:
Mám problém. Používam trat 321, vsetko je OK až na jeden problém. Když přijedu do Ostravy Kunčic před nástupiště, tak mě to normálně shodí do Windows. Nemůžete mi poradit. Diky

Nic ve zlém, ale pan Novák citoval mě, když jsem odpovídal na padání trati mé. Psal jsem jen a jen za sebe a za nikoho jiného. To že se tady namíchaly za mou odpověď další dotazy na jiné trati je už jiný problém.
Hold měli bychom se naučit nechytat za slovíčka nebo raději nereagovat vůbec.

Tome, tady došlo ke smíchání reakcí na problémy u obou tratí - Zbyňkova o stránku dopředu, Martinova o 4 příspěvky zpět.

ahoj kdyz spustim aktivitu a nacita se hra, msts spadne s tim ze mi chybi soubor XXXXXX.s ve slozce ROUTES/tratX/shapes a pote soubor XXXXXXa.ace (b,c) ve slozce GLOBAL/TEXTURES. Stalo se mi to alespon jednou u kazde trate.Ty soubory normalne v trainsetu ve slozce dane lokomotivy jsou.ja je do tech slozek vzdycky nakopiruju rucne a pak uz to jde. Ale tak to asi byt nema. Muze mi nekdo poradit co to je? Nejsem zacatecnik ale odbornik taky ne. Dekuji

Vlaky jsou vlaky, tratě jsou tratě a Global je Global. Takže textury z trati nemohou být v Trainsetu a nesmí být ani v Global. Pokud něco chybí, je vhodné napsat autorovi trati ať si to opraví. Nebo si přepsat příslušný sd soubor, aby model nechtěl noční a zimní textury nebo si tyto doplnit z denních. Ale nikdy nic necpat do Global, i když MSTS tohle naznačuje.
U každé tratě se to určitě nestalo. Za mou osobu, tohle si před vypuštěním ven kontroluji, aby nic nechybělo.

Zbyněk Šemora napsal:
Vlaky jsou vlaky...

Zajiste, vase trat ej to nejlepsi co pro MSTS je (dle meho nazoru). Spoustu veci jsem uz vyresil a naucil se resit,ale v tomhle tedy budu muset badat dal. Nerikam teda ze u vsech trati se to deje ale u tech co mam ja tak ano.(BP, Jihlava-Brno, Luhacovice..)Je to taky mozna tim ze sem si v msts nadelal binec...ale preinstalovat kompletne i s trainsetem se mi moc nechce...rozumite

Doporučuji používat kontrolní programy. Na vlaky Conbuilder, který vypíše, kde jsou špatné vazby na kabiny nebo zvuky nebo jestli tam jsou překlepy v názvoslovích.
Na tratě používat od Michala Tučka TrackReport, který spolehlivě vypíše do seznamu, co kde chybí nebo co je tam zbytečné. Oba programy jsou bezpečné, protože samy nic neopravují, ale jen vypisují chyby, podle kterého si uživatel vše opravuje sám. A pak je nutné vše opravené a funkční si zálohovat.

Mam problem s padanim MSTS. Naistaloval som Win XP sformatoval HD /NTFS/ naistaloval som MSTS /original/. Spustil som vsetko islo tak ako malo.
Naistaloval som Trat Bratislava Praha od Pana Semori. Vsetko podla pokynov hra sa nacita vyberiem si aktivitu a ked sa nacitava aktivita tak ku koncu nacitavania mi to vyhodi hlasku Ze sa vyskytla chyba na TRAIN.exe a tym som skoncil. zaujimave je ze niekdy hra ide a niekedy nie.
A aby som nezabudol jeden admin si mysli ze mam cas citat asik cele forum, skus napisat do vyhladavania pad MSTS kolko ti toho vybehne, a ked sme uz pri tom stacilo ten prispevok presunut, alebo mi poslat odkaz na riesenie mojho problemu a nie mi napisat SS ze toho je pisaneho vela staci hladat. Po hodine citania prispevkov sa na Vas obraciam po druhy krat so ziadostou o pomoc pri rieseni mojho problemu.

acer564 napsal:
....zaujimave je ze niekdy hra ide a niekedy nie.
....
A tady právě měla být zásadní informace, kdy konkrétně MSTS funguje a kdy ne. Určitě to nebyla stejná aktivita, která jeden den se načetla, ale jiný den shazovala MSTS :D
Tak mohu jen tipovat.
Pokud se nainstaluje nový MSTS a do něj se neinstalovalo nic jiného, tak vše co je na DVD BP musí fungovat. Ale pokud tam doinstaluji nějakou aktivitu z webu, která není kompatibilní s touto verzí trati, tak se děje to co tazatel popisuje.

Doporučení je jedno. Instalovat do trati jen to, o čem vím, že je pro tuto verzi trati. Chybějící vozidla se doplnit dají, ale potrhané trasy může dát dohromady jen autor.

Istaloval som iba to co bolo na tych dvoch DVD od vas. ja uz neviem ako dalej ten pc nieje pripojeny ani na internet a este mam otazku ak Chem istalovat do MSTS trat 321 tak musim vsetko odstaranit znova naistalovat MSTS a do toho Trat 321??

Milý acere564, to, že Ti vyběhne na otázku mnoho příspěvků bude asi tím, že se to tu mnohokrát řešilo. A Ty jsi svým příspěvkem přidal další příspěvek, který bude kritérium dotazu padání MSTS splňovat. To, že jsi líný, jinak se to nazvat nedá, se příspěvky prokousat, je Tvůj problém. Stejně jako ten, že napíšeš, žes udělal všechno, jak je psáno na DVD a přesto Ti hra padá, pomozte. Jak Ti máme pomoci. Něco, co ostatním funguje, Tobě nefunguje. Nezlob se, ale tak jsi asi vše neudělal, jak jsi měl. Jinak by Ti to fungovalo. A hledat na dálku, kdes chybu udělal, to se nezlob, to prostě nejde. Navíc, jak už se zmínil Zbyněk, když Ti to jednou funguje, jednou ne, je to dost podivné. Ale abys neřekl, napiš mi mailem detailně krok za krokem co a jak jsi instaloval, jak máš MSTS nastavené, kdy Ti funguje a kdy nefunguje. Pak se možná dá něco diagnostikovat a poradit.

Pokud jde o instalaci 321, je třeba mít jen odlišné složky Global a Routes. Vše ostatní je v MSTS společné. Takže rozhodně není třeba druhá instalace MSTS. Jak zacházet se složkami tratí vyžadujících odlišné Globaly už se na fóru psalo také mnohokrát.

Jsi-li z Prahy nebo okolí a jsi schopen zajistit prostor, můžeš mít i privátní školení ... ale čas poradců je drahý ;o))))

Den Blbec padá při odjezdu z Hradce

Dobrý den. Mám problém s aktivitou den blbec. Vše je v pohodě dokud nechci odjet poprvé z Hradce Králové v 9:03. Není to závyslé na čase. když vyjedu pozdě nebo brzy. Prostě jakmile dám výkon na 2 procenta tak hra ihned spadne bez chybové hlášky a pak dotaz odeslat/neodesílat. Mám verzi BP81 T(asi)6. Hru jsem po dlouhé době nainstaloval a update už jsem nesehnal.

RE: Den Blbec padá při odjezdu z Hradce

Ikona pro spuštění MSTS, vlastnosti a skontrolovat správný zápis:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512

Kdy D je jednotka na které mám MSTS, takže zkopírovat a nahradit vše za posledním lomítkem, jen tady se proti instalaci MSTS dělá změna.
Vše je popsáno i v pokynech na DVD, stačilo zkopírovat i odtud.

Dobrý den,
chci se zeptat, co mám dělat s MSTS, protože když jedu aktivitu s reklamní lokomotivou, tak při vnějším pohledu mi MSTS spadne. Já mám od prosince novou grafickou kartu a je to pořád stejné. Tak se chci zeptat jestli je to problém v mém PC nebo jestli na to existuje nějaký program. Já jsem na toto žádnou odpověď tady na foru nenašel. Chtěl bych se při těchto aktivitách dívat i z pohledu venkovního a ne pořád být v kabině.
Poradí mi někdo prosím??
Předem díky

Dvacka: to jsi slepý nebo co? http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2831

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře