Martens napsal:
Ahojek, trošku bych to poupravil...velikost trainsetu to neovlivní....spíše odstranit přebytečné consisty....ty by měly zdržovat hlavně tu první část náběhu....no a pokud máš další tratě mimo KB, tak ty to taky ovlivňují.....mám to vyzkoušené.....stačí dát přebytečné tratě a consisty někam bokem....jinak ty textury to můžou dělat, ale ty to už neovlivníš....resp. jak říkám v práci.....zabijte problém hardwarem.....
Na to přesouvaní tratí je skvělý TrainStore....psalo se o něm tady nedávno a když si necháš vyhledat slovo Trainstore, tak najdeš všechny relevantní příspěvky k tomuto......jinak mi se MSTS se samotnou KB po odstranění všeho balastu a ostatních tratí načítá cca 5 minut.....mám PIII 800 s 512 MB RAM......
Teď jsem byl nucen několikrát přeinstalovat MSTS kvůli chybě v jediné mašině a přitom jsem vždy přidával jednu trať po druhé, jednu řadu po druhé, atd. Zjistil jsem, množství složek v Trainsetu až takový vliv na zpomalení nemá, consisty taky ne (mám jich okolo 1000), ale největší zdržení způsobují mise pro trať Kúty - Brno. Protože po jejich odložení se rychlost snad ani nezvýšila, mám zato, že problém je v obrovském množství souboru *.pat ve složce PATH. Po odhození většiny z nich (nesmíte odstranit všechno - nebylo by po čem jezdit) už nabíhání MSTS bylo v normě.
Jinak doporučuji program TrainStore, v menu podobném MSTS si vyberete jednu konkrétní misi nebo explore route a program všechny nepotřebné soubory odloží bokem do jiné složky. MSTS naběhne okamžitě a lze spustit jen jednu misi jedné tratě nebo použít jen vozidla obsažené v té jedné misi při explore route.