ozvučení tratě

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna AlesB
  • Datum začátku Datum začátku

AlesB

Hradlař
čau lidi, otázka pro stavitele tratí :
většina cizích tratí BOHUŽEL není ozvučena a je tam slyšet ten šílený defaultní zvuk. Chtěl bych si tedy dodatečně ozvučit trať . Postupně jsem přišel na způsob jak, ale dělá mi problémy jedna věc. Když položím počátek zvukové oblasti,znázorněný žlutými trojhrany, tak předpokládám,že zvuk začíná směrem od této značky pryč, nikoliv po směru těch trojhranů. Druhá věc je, jak tyto trojhrany otočím (konec zvukové oblasti). Dál bych se chtěl zeptat, jak je to na vícekolejném úseku.Značka se položí pouze na jednu kolej, ale podle znázornění v editoru to vypadá,že je to pro všechny koleje dohromady. Jak to tedy je ? Díky

AlesB napsal:
čau lidi, otázka pro stavitele tratí :
většina cizích tratí BOHUŽEL není ozvučena a je tam slyšet ten šílený defaultní zvuk. Chtěl bych si tedy dodatečně ozvučit trať . Postupně jsem přišel na způsob jak, ale dělá mi problémy jedna věc. Když položím počátek zvukové oblasti,znázorněný žlutými trojhrany, tak předpokládám,že zvuk začíná směrem od této značky pryč, nikoliv po směru těch trojhranů. Druhá věc je, jak tyto trojhrany otočím (konec zvukové oblasti). Dál bych se chtěl zeptat, jak je to na vícekolejném úseku.Značka se položí pouze na jednu kolej, ale podle znázornění v editoru to vypadá,že je to pro všechny koleje dohromady. Jak to tedy je ? Díky
bohužel opak je pravdou ,nastavený zvuk se ozívá po směru žluté šipky,jinak změnu šipky zvuků uděláš jako když chceš obrátit kolej tedy T.,klikneš na šipku a poté na t.

tak zatím to jde celkem dobře.Mám ještě jeden dotaz Vlastíku. Můžou se překrývat dvě zvukové oblasti ? Jde mi o to,jestli musím ukončit např.zvukovou oblast pro běžnou trať před vyhybkou a tu udělat zvlášť, nebo se tyto oblasti můžou vzájemně překrývat ?

AlesB napsal:
tak zatím to jde celkem dobře.Mám ještě jeden dotaz Vlastíku. Můžou se překrývat dvě zvukové oblasti ? Jde mi o to,jestli musím ukončit např.zvukovou oblast pro běžnou trať před vyhybkou a tu udělat zvlášť, nebo se tyto oblasti můžou vzájemně překrývat ?
Bohužel Aleši,mužou ale nebude ta druhá pomalu znát,lepší je vždy ukončit jednu větev a začít druhou,to znamená před vyhybkou dám zvuk pro vyhybku a proti tomu zvuk třeba oblouku,jen pozor na správnost směru zvuků,je lepší aby se mě šipky nekryli tak je umístit trochu od sebe.

Ahoj Vlastíku,potřeboval bych ještě poradit s jednou věcí. Udělal jsem snad všechno správně, zvukové úseky jsou každý zvlášť, ale přesto žádný z těchto zvuků není slyšet. Překopíroval jsem i zvukové soubory do složky SOUND přímo ve složce trati,ale to taky nepomohlo. Nemají se tyto zvukové .sms soubory zapsat ještě někam jinam,než do "ttype.dat" ? Aleš

AlesB napsal:
Ahoj Vlastíku,potřeboval bych ještě poradit s jednou věcí. Udělal jsem snad všechno správně, zvukové úseky jsou každý zvlášť, ale přesto žádný z těchto zvuků není slyšet. Překopíroval jsem i zvukové soubory do složky SOUND přímo ve složce trati,ale to taky nepomohlo. Nemají se tyto zvukové .sms soubory zapsat ještě někam jinam,než do "ttype.dat" ? Aleš
Aleši zvuky i s příslušnými soubory musíš ještě dokopírovat do SOUND(train simulátoru),je to trochu nelogické ale právě od hlavního SOUND si je přebírá.
Dále musíš v ttype .dat,napsat číslo s kolika souborama pracuješ,jinak ti třeba podle čísla bude pracovat se 3 a ty jich budeš mít 15.

tohle všechno mám,ale přesto to nejde. Není ještě nějaký jiný soubor,kam se třeba zapíše ještě jednou,kolik tam je zvuků ? Aleš

Anonymous napsal:
tohle všechno mám,ale přesto to nejde. Není ještě nějaký jiný soubor,kam se třeba zapíše ještě jednou,kolik tam je zvuků ? Aleš
To je zajímavé,Aleši mám doma asi 40 tratí i placené addony a nejlepší by bylo zda by jsi mě nenapsal o jakou trat jde,popřípadě kde jsi ji stáhl a já bych se na to podíval a otestoval a dal vědět.

Vlastíku, je to trať 310 (Opava-Olomouc), stažené u F.Havla. Já budu ještě laborovat, vymazal jsem veškeré zvuky z tratě, hodil jsem tam teď nový ttype.dat a začnu tzv.NAČISTO a uvidím co z toho vyleze.Každopádně to prosím testni a dej vědět.Napiš mi klidně na mail :
Ales.Blecha@seznam.cz
Díky moc :)

Naposled editoval moderátor:
Vlastíku,tak jsem to teď vyzkoušel na pár vyhybkách a po odstranění-resp.vyčištění tratě od původních zvuků a smazání všech .ws souborů to už jde (zatím), tak ji nemusíš zbytečně stahovat. Díky za rady a pomoc a snad to půjde i dál. V nejhorším se ozvu. Díky a měj se.

zas jsem se ZAPOMĚL přihlásit !!! jsem fakt hroznej :eek: :D

Anonymous napsal:
Vlastíku,tak jsem to teď vyzkoušel na pár vyhybkách a po odstranění-resp.vyčištění tratě od původních zvuků a smazání všech .ws souborů to už jde (zatím), tak ji nemusíš zbytečně stahovat. Díky za rady a pomoc a snad to půjde i dál. V nejhorším se ozvu. Díky a měj se.

zas jsem se ZAPOMĚL přihlásit !!! jsem fakt hroznej :eek: :D
Aleši ,stahovat jsem si jí nemusel nebot jí mám staženou i s posladním 60Mb updatem,jinak jsem rád že se problém vyřešil,když bys v budoucnu potřeboval poradit klidně napiš na mail :vlastinekMSTS@seznam.cz

nevíte někdo, proč při dodatečném ozvučování některých tratí, se to v určitých čtvercích prostě nedá udělat ? Problém: trať Denmark 2000 elektric, většina čtverců má kolem 600-900 objektů-tam není žádný problém, ale pár čtverců (asi 3) má kolem 1200-1400 objektů a tam ať udělám cokoliv (vložím zvukovou značku, smažu objekt atd.), tak mě to vždy pošle k Billovi. Prosím, prosím, smutně koukám o pomoic... :roll: :roll:

AlesB

Narážíš na maximální možný počet objektů vdaném teréním čtverci. S tím nic nesvedeš. Je to omezení MSTS.

Ale při tom, když se mi tohle stane, tak pak zmizí veškeré kolejivo.Udělám zvukové značky podle zobrazených link kolejí, bez problému uložím, zkopíruju si daný čtverec do WORDU ze zálohy a pak, když se tam v editoru podívám, tak je tam vše. Veškeré kolejivo, objekty i mnou daný zvuk. Počet objektů se samozřejmě zvednul a bez problému to načte i tam můžu normálně projíždět. Myslíš tedy, že je to chyba MSTS, nebo tratě ?

On to je chyba Route Editoru MsTS (zvlada podstatne menej nez samotny MsTS) ... teda zvlada toho podstatne menej ulozit nez nacitat (nacita to iste co MsTS ale ulozit ee ... ) ... spravnou stimulaciou RE sa da na jeden sektor v pohode dostat az skoro 2x tolko objektov co normalne

JOHNZi , nevíš proč když udělám komplet ozvučení tratě, tak při jízdě toto ozvučení není vůbec slyšet ? Chová se to, jako když tam to ozvučení není. Stalo se mi to asi u dvou tratí. Zvuky používám stále stejné u všech tratí.

Back
Nahoře