model 770

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Nazdar všetci, mám jeden problém, písal mi človek z Ruska a ide o toto: Na Ondrov model 770 vyrobil skin ČME3, ťažné a narážadlové ústrojenstvo dal do alfy, spravil FT spriahla SA3 ale nevie si dať rady akú definíciu dať do engu - chain alebo automatic. Vie niekto poradiť ? Ide o to, že v poradí súpravy je za loko hneď FT spriahla, takže definované musí byť to, nie loko.No neviem, som z toho jeleň.

duuso napsal:
Nazdar všetci, mám jeden problém, písal mi človek z Ruska a ide o toto: Na Ondrov model 770 vyrobil skin ČME3, ťažné a narážadlové ústrojenstvo dal do alfy, spravil FT spriahla SA3 ale nevie si dať rady akú definíciu dať do engu - chain alebo automatic. Vie niekto poradiť ? Ide o to, že v poradí súpravy je za loko hneď FT spriahla, takže definované musí byť to, nie loko.No neviem, som z toho jeleň.
Dušan, asi by tam měl dávat automatic, jinak bude mít problém s tím, spojovat se s jejich vozy s SA3 - nespojí se. FT by na to mít vliv nemělo, jenom bude potřeba asi upravit korektně bouding boxy.

FT by na to taky vliv mít nemělo - vem si, jak dlouho se jezdilo se čmeláky, které měly v originále SA3 schované do alfy na to šroubovku.

Ale třeba se mýlím. :study: :study: :study:

duuso: Nech tam da take spriahla ake u nich pouzivaju normalne. To ze je tam nejaky FreightAnim hovori MsTS len to, ze by bolo zahodno tam pricapit este nejaky model ... nic viac nic menej ... odkaz mu to co pise Martens, ze nech si tam da spriahla ake potrebuje ale nech si da bacha na spravne nastavenie bounding boxu ...

Neviete aké sú otáčky motora 770/1 pri jednotlivých jazdných stupňoch? Viem iba že na voľnobeh je 350ot/min a 8. stupeň má 750 ot/min.

passion: Díky, ale potrebujem to vedieť vo verzii bez elektroniky. Engy a zvuky sú ladené na klasiku.

Cituji z knihy Technický popis elektrické výzbroje lokomotivy T669 z roku 1970:
Odstupňování otáček dieselu při stojící lokomotivě:
0....350ot.
1....350
2....380
3....420
4....460
5....510
6....560
7....660
8....750

Moja literatúra
nadas.jpg

píše:
77xp.jpg

Sú to ale nepatrné rozdiely oproti tomu, čo udáva StrojvedouciDoBoha.

Naposled editoval moderátor:
passion: Vzhľadom na rozlíšenie a veľkosť otáčkomera 770 v MSTS je +- 20 otáčok jedno. Aj tak sa mi v cabe nepodarilo úplne presne trafiť na stupnicu, pretože posun o jeden bod už spôsobí posun ručičky na stupnici aj o 30-50 otáčok. Takže teraz som rád že to mám v podstate správne, lebo na pôvodne uvedené hodnoty som sa trafil asi s odchýlkou 10-20 otáčok :D

Tak jsem mrknul ještě do knihy od inženýrů Beka a Chmelíka o lokomotivách T669.0,1,5 z roku 73, kde je uváděno to, co jsem napsal výše s tím že jsou tam uvedeny odchylky +-10%, takže pohoda džez :D

Back
Nahoře