Převedení modelů z trainz do msts

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Roman Plch
  • Datum začátku Datum začátku
Kdyby někdo moc chtěl dostat nějakou věc z TRAINZu do MsTS ... a nevadilo by mu, že ho musí pak znova votexturovat, tak bych řešení poznal ... TRAINZ je totižto velice stupidní program - namísto toho, aby si model kompletně přerenderoval vlastním renderovacím jádrem (jak to dělá MsTS) tak používá jako formát téměr nezměnený .3ds soubor. Toho si všimlo několik maďarů a výsledek je následovný - na http://web.axelero.hu/karpo/ stáhněte software 3Dobject converter (shareware) pak mu prostřednictím stránky http://cracks.am trochu pomozte, načtěte si v něm .pm(i) soubor /obdoba .s v TRAINZu/, uložte jej jako .3ds binary mesh, a pak otevřete v Maxu nebo naimportujte do Gmaxu - některé polygony to nevykresluje (neb tam možná ani nejsou - redukce poly na TRAINZových modelech je někdy za h***o ) no a můžete jet ...

Naposled editoval moderátor:
Timmy - 3Dobject converter

Noo, trocha zbrzdi, ono to neni zas až tak jednoduché, jak to tu podávaš ... Po skúsenostiach s prevodom vagónov Ztrc a Sas z trainzu do MSTS a po vyskúšaní tohoto programu som došiel k záveru, že je jednoduchšie postaviť celý model odznova, podľa toho, čo vyžaduje štruktúra modelu pre MSTS. Ten Trainzácky zdroják je prepchatý položkami, ktoré MSTS nepotrebuje, je zbytočne prekombinovaný. Originál zdroják z trainzu musíš pracne zbaviť zbytočných materiálov, ktoré sú k nemu priradené odlišnou stavbou a začať textúrovať nanovo textúrami prispôsobenými MSTS. Pri importe z 3D Object converter-a je to ešte horšie, pretože ten často rozhádže alebo odmaže poniektoré časti a robí to veľmi rád ... proste je to len na beznádejne vytešovanie sa, že niečo z trainzu šlohnem ... nie, nemá to cenu, fakt je lepšie si ten model od základu vyrobiť nový priamo pre MSTS

Ja som sa skoro tiež stal zlodejom, pekne som si jeden model vykonvertoval z TRAINZu, nahodil do Gmaxu, ale keď som to videl, tak som sa tak zhrozil, že som ho radšej urobil rovno celý znova ... zbavený všetkých Trainzoidných prij*baností ...

Přátelé, mám prosbu. Pokusil by se mi někdo zkonvertovat model budovy nádraží v Rokycanech z CDP souboru TRS do S souboru MSTS? Pokud to tedy půjde. Povolení od autora k tomu mám v mailu, přeposlal bych k nahlédnutí, že se nejedná o černotu.1010.jpg

tak dneska už to přes blender je docela jednodušše stačí k tomu jeden program ani ne... no asi jak píše mistr předemnou

Ty Rokycany (i s okolními stavbami) jsou povedené. Jestli se nepletu, stav je ještě postaru - nejsou tam vidět ona univerzální nástupiště, kterými je reálná trať přecpaná od Berouna až po Cheb.

Jestli ta plocha štěrku je součást modelu, je škoda, že je tak nahrubo. V detailu to pak kazí celkový dojem. Udělat na modelu jemný štěrk, to mne v gmax naučili mistři Mikulda a Tom Kanka. Jde to a velice jednoduše a rychle. Také Mikulda vydal nedávno video, kde ukazuje jak na to, aby obrubníky měly bílé plochy stejně nahoře a na boční hraně. Anebo bych jako součást modelu tyto jednoduché perony nedával. Protože když se podíváš na tehdejší leteckou mapu, tak ty ostrůvky mezi kolejemi mají být stejně široké. A právě, až se naučíš dělat zhlaví, aby koleje byly od sebe přesně na vícekolejné díly, tak se bude muset model zbytečně přepracovávat. Tohle ber jako technické postřehy. Protože také jsem míval v počátcích nerovnoměrně koleje od sebe a model s perony na míru a pak problém s nádražím, když jsem kolejiště přepracoval jak má být.

To není součást modelu, to je všechno skládané. Nachystal jsem si plac a na něho posadil ten barák. Ten štěrk, to je <Transfers> Track_ballast_1. To se dá upravit. Zatím je to tak, aby to bylo zakrytý, velikost mám nastavenou na 100x150m. Dá se to zmenšit a natentovat tam těch čtverců třeba 200, aby to byl jemný zásyp.RunActivity 2023-09-04 20-03-24-863.jpg

Tak dej pod koleje model náspu. Ten má jemný štěrk. A navíc lze snižovat/zvyšovat terén za kolejištěm. Ale jinak to kolejiště by nešlo opravit, aby vzdálenosti mezi kolejemi byly rovnoměrné a použily se modely peronů o šířce 2m. Takto nepravidelně to vycházelo, když se stavěla nádraží jenom ze základního kolejiva. Já měl takto celou BP až do Pardubic. A pak jsem vše musel přestavět, až jsem si doplnil xtrackové kolejivo. A také jsem to neznal a rozumy řešení zhlaví jsem sbíral z tehdy nedokončeného projektu Východočesko. Doporučuji totéž. Můžeš opisovat i z BP. :) Ale jen ze staré verze. V současné už nezjistíš zadané hodnoty u dynamických kolejích, protože mám komplet vše převedeno.

Back
Nahoře