Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Včera jsem listoval v dokumentacích, nemám opravit zhlaví novým kolejivem i v Pardubicích a České Třebové? Ale rozhodí to všechny aktivity. Pak bych musel dát aktualizaci něco později i s předělanými některými aktivitami. Náročná služba 10, kde by se mohlo jet ze Zábřehu (doufám, že už bude) do Kolína, mašinu otočit na Velimském okruhu, pak nějaký expres do Brna, atd a bude í šichta strojvedoucího jak v reálu na 8 hodin, ale to je zatím utopie. Nejprve dám dohromady rozestavěné. Chci jen upozornit, že složitější nové aktivity zatím nestavte, protože k těmto změnám zhlaví určitě brzy dojde.
Mezi tím se snad někdo i pustí do důstojného modelu 471.

Mám nově staženou parní lokomotivu CSD 465_022.V trati BP nemůžu lokomotivu rozjet.V ostatních tratích mi to funguje,stačí odbrždění,potom W a D a jede to.V BP mám pocit jako by to chtělo ne zjednodušené ovládání.Může prosím někdo poradit?Děkuji!

Mates napsal:
Mám nově staženou parní lokomotivu CSD 465_022.V trati BP nemůžu lokomotivu rozjet.V ostatních tratích mi to funguje,stačí odbrždění,potom W a D a jede to.V BP mám pocit jako by to chtělo ne zjednodušené ovládání.Může prosím někdo poradit?Děkuji!

Loko CSD 465_022 je v pohodě až na to, že při volbě "quick release" neboli "rychle odbrzdit" neodbržďuje. Při použití volby "release" je vše v pořádku. Aspoň mě to tak funguje

471 k tomuto úseku patří a byla by opravdu škoda, kdyby ji nikdo neudělal. Taky by to ale chtělo 451, která zde jezdí a pokud vím, tak ta taky není udělaná nebo se pletu?

Na nové kolejivo Pardubic a České Třebové se už těším.
Plánuji nějakou aktivitu v této části trati a vzhledem k plánovaným změnám zatím vyčkávám.

Zbyněk Šemora napsal:
Včera jsem listoval v dokumentacích, nemám opravit zhlaví novým kolejivem i v Pardubicích a České Třebové? Ale rozhodí to všechny aktivity. Pak bych musel dát aktualizaci něco později i s předělanými některými aktivitami. Náročná služba 10, kde by se mohlo jet ze Zábřehu (doufám, že už bude) do Kolína, mašinu otočit na Velimském okruhu, pak nějaký expres do Brna, atd a bude í šichta strojvedoucího jak v reálu na 8 hodin, ale to je zatím utopie. Nejprve dám dohromady rozestavěné. Chci jen upozornit, že složitější nové aktivity zatím nestavte, protože k těmto změnám zhlaví určitě brzy dojde.
Mezi tím se snad někdo i pustí do důstojného modelu 471.

Určite sa to oplatí, že to rozhodí aktivity to je podľa mňa daň za krajšie a reálnejšie zhlavie týchto staníc.Ale ak sa vám do toho chce tak nie je čo riešiť.Ešte chcem podotknúť že model rady 471 existuje, ale presne ako píšete nie je to nič dôstojné.A táto trať si zaslúži niečo lepšie ako je tento model rady 471.Takže dúfam že modelári mňa (nás) nenechájú vštichu.Dnes som začal pracovať na aktivite okolo elektrárne Chvaletice, paths som urobil tak na 15-tý krát.Už su hotové aj pozičné body, myslím že tieto dve záležitosti boli pre túto aktivitu kľúčové.Nakoľko mám voľno až do utorka dúfam že táto aktivita by mohla byť hotová v stredu.

Zbyněk Šemora napsal:
Včera jsem listoval v dokumentacích, nemám opravit zhlaví novým kolejivem i v Pardubicích a České Třebové? Ale rozhodí to všechny aktivity...
Taky bych se přimlouval za úpravy v Pardubicích a hlavně ve Třebové by to chtělo angličáka na pardubickém zhlaví.

Prosba

Nebyl by někdo ochotný vložit do sigcfg.dat motorovou vykolejku a navest na anglicana od p.Poláka.Mě se to pořád nedaří :(

Ty úpravy v PU a ČT jsou určitě vítané. Přimlouval bych se ale i za třebovské depo. To mi tam hodně chybí.

Dnes som zápasil s aktivitou okolo ECHVA.Prišiel som nato že ak mám odstavenú súpravu 30-tich vozňov Eas a pripojím sa naňu s lokomotívou 742 tak sa s tým nepohnem.Ale keď do hráčovho consists súboru dám 742+30xEas tak sa (síce tažko) rozbehnem.Ale ako sa tak nato pozerám asi budem opäť musieť meniť paths.Už ani nerátam koľkú verziu už vlastne mám...

Re: možná chybička?

Blackwolf napsal:
Radekpl napsal:
Při jízdě od Pardubic se v Záboří nad Labem při rychlosti 150km/h (teď se omlouvám nevím jaká je tam maximální povolená rychlost, ale chtěl jsem si jen tak zkusmo projet trať) při přejezdu prvních vyhýbek rozpojí vlak. Nezkoušel jsem to teda s více druhy vlaky.
Jinak taky další dotázek maličkej, jestli někdo neplánuje vytvořit taky dvoupatráky co jezděj Pardubice Praha. Teda ten starší typ už nejezdí, teď jezdí jen ten novej bílej.
Jinak skvělá práce, trať je úplně super a už se těším až bude plně osazená Přelouč, má rodná zastávka :)
Jediné co umím je fotografovat a tak bych mohl přispět třeba několika fotografiemi, pokud by byo třeba.

Zdravím!

Pokud je mi známo tak Elektrická souprava 471 "dvoupatrák" neboli EŠUS se dá stáhnout na této adrese http://zelweb.wz.cz/download/vlaksim.htm Není to buhví co, ale alespoň něco.

Jen tak zkusmo jsem si ho vložil do aktivity Sp 1903 (autor Mirec snad promine) místo odjíždějícího rychlíku z Pardubic na Prahu a nevypadá to nejhůř - stejně se proti sobě na zhlaví jen mihneme.

Určite mi to nevadí, bol by som rád keby (aj moje) aktivity niekto upravoval a s nedočkavosťou by som sa pozrel na ich prácu.

Naposled editoval moderátor:
Mirec napsal:
Dnes som zápasil s aktivitou okolo ECHVA.Prišiel som nato že ak mám odstavenú súpravu 30-tich vozňov Eas a pripojím sa naňu s lokomotívou 742 tak sa s tým nepohnem

S tym sa ani pohnut nemas .... ty mas vyvesit prvych 15 a odviezt na vysypku potom sa vratit zobrat druhych 15 a taky na vysypku ...

JOHNZ napsal:
Mirec napsal:
Dnes som zápasil s aktivitou okolo ECHVA.Prišiel som nato že ak mám odstavenú súpravu 30-tich vozňov Eas a pripojím sa naňu s lokomotívou 742 tak sa s tým nepohnem

S tym sa ani pohnut nemas .... ty mas vyvesit prvych 15 a odviezt na vysypku potom sa vratit zobrat druhych 15 a taky na vysypku ...

Skúšal som aj prvý spôsob posunu, teda 15 vagónov na výsypku a potom daľších 15 ale ani to nepomohlo.Jednoducho keď som pripojil prvých 15 vagónov tak som sa nešiel pohnúť.Takže som to nechal na druhý spôsob posunu, teda 30 vagónov na koľaj 108 a potom na 104.Pohol som sa ale stým rozdielom že consists hráča je v zložení 742+30 Eas.Teda lokomotíva je už spojená so súpravou.

Zbyněk Šemora napsal:
ale já upozorňoval, než se odpojí lokomotiva, je nutné soupravu odbrzdit. Jinak jsou tyto problémy

Už aj na toto som myslel, po pripojení súpravy som zabrzdil vlakovou na maximum a potom odbrzdil.A šlapalo to.Ale na druhý krát to už štrajkovalo.Ja to vidím na druhý spôsob prísnunu na vlečku, teda 742+30Eas.Tie aspoň roztlačím, ale budem musieť upraviť otočné body.

Odskúšal som si aktivitu ECHVA. Pre skúšku som sa pokúsil rozbehnúť so všetkými 30-timi vagónmi a išlo to bez najmenších problémov (výkon lokomotívy stačilo mať na 38%).Potom som išiel aktivitu normálne t.j. potiahol som iba prvých 15 vagónov tie som odstavil, obehol a tlačil pred sebou. Opäť bez akýchkoľvek problémov s rozbehnutím súpravy.
Všetko je to teda len o správnej konfigurácii eng/wag súborov.

Kebarko napsal:
Odskúšal som si aktivitu ECHVA. Pre skúšku som sa pokúsil rozbehnúť so všetkými 30-timi vagónmi a išlo to bez najmenších problémov (výkon lokomotívy stačilo mať na 38%).Potom som išiel aktivitu normálne t.j. potiahol som iba prvých 15 vagónov tie som odstavil, obehol a tlačil pred sebou. Opäť bez akýchkoľvek problémov s rozbehnutím súpravy.
Všetko je to teda len o správnej konfigurácii eng/wag súborov.

Mohol by si mi prosím na e-mail (vladozv@stonline.sk) poslať eng súbor 742274 a wag súbor vozňa CDvagEas-u-plny.Porovnám to a hneď budem vedieť načom som.Inak na Zbynkovej ECHVA mi to tiež išlo v pohode, na mojej si to zaťiaľ neviem vysvetliť.Díky.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře