Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pane Šemora, nechybí náhodou za Ústím směr Pardubice návěst 49-připravte se ke stažení smetáku...? Nebo tam ve skutečnosti také není? Nebo že bych ji tolikrát přehlédl? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Kontra napsal:
Pane Šemora, nechybí náhodou za Ústím směr Pardubice návěst 49-připravte se ke stažení smetáku...? Nebo tam ve skutečnosti také není? Nebo že bych ji tolikrát přehlédl? :eek:
Chybí, chybí a ještě myslím v Chocni. Měl bych je už konečně dosadit.

Zbyněk Šemora napsal:
Kontra napsal:
Chybí, chybí a ještě myslím v Chocni. Měl bych je už konečně dosadit.

Taky mi chybí na výjezdu z nákladních kolejí v Majlontě (před St.6).

Já bych se chtěl jen jako amatér zeptat,kde seženu rozbalovač aktivit ve formátu *.APK. Na stránkách Břeclav-Praha sem to nenašel a tak se ptám. Díky za odpověď a za trať!

P-man napsal:
Já bych se chtěl jen jako amatér zeptat,kde seženu rozbalovač aktivit ve formátu *.APK. Na stránkách Břeclav-Praha sem to nenašel a tak se ptám. Díky za odpověď a za trať!

Já ho našel, je v sekci Aktivity BP (Update APK)
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/registr_fix.exe

Jinak kdo má doma odemne trať na DVD, máte tuto utilitku mimo jiné (Conbuilder, Shapeview,..) i na tomto disku ve složce Bonusy.

Zbyněk Šemora napsal:
P-man napsal:

Já ho našel, je v sekci Aktivity BP (Update APK)
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/registr_fix.exe

Jinak kdo má doma odemne trať na DVD, máte tuto utilitku mimo jiné (Conbuilder, Shapeview,..) i na tomto disku ve složce Bonusy.

Zbyňku, nerad bych se mýlil, ale máš tam chybu....ten rozbalovač se jmenuje tsunpack.exe a je součástí standardní instalace MSTS.....ten registr_fix.exe udělá jenom to, že opraví chybu v registrech po instalaci MSTS, kde je špatně asociovaná přípona *.apk..... jo a malá douška.....pro spuštění registr_fix.exe na W2k a WXPmusíte mít práva zápisu do registru....tedy netýká se vás to v případě, že stále pracujete pod účtem nebo s právy lokálního admina....pokud se toto nezohlední při spuštění, tak ten registr_fix.exe skončí s chybou a bez účinku.....

nevim proc, ale ja mel u tech apk souboru asociovanej jinej program, kterej mi psal, ze to neumi. Pod wxp. Stacilo spravne asociovat a bylo. Ted to beha. To muze byt jeden z tech problemu...

Tak ten tsunpack.exe ako ho spmina Martens, ten MUSI MAT kazdy kto ma nainstalovane MsTS (a nerypal sa v nom pravda), registr_fix je eln oprava, ktora ma tsunpack.exe uviest do chodu tym, ze opravi to co spomina jirka, takze pravdu maju vsetci ... 8)

...aby jste si nemysleli, že se nic neděje, tak jsem včera začal stavět koleje na Letohrad. Skončil jsem za zastávkou Hnátnice asi 4 km od Letohradu. Dál nemám orientační body, kilometrovníky jsem v kopřivách už nenašel, ale tam to tak složité nebude. Z PaV 024 použiji jen budovy. Porovnával jsem profil jeho původní trati a neodpovídal skutečnosti. Zastávky, které jsou v oblouku má v rovině a neodpovídají km vzdálenosti jednotlivých zatáček i na trati. Takže stavím čistě podle sebe, nic kromě budov kopírovat nebudu. Bude to vlastně pokus o třetí verzi 024 a doufám, že bude tentokrát nejen PaV spokojen.

Pro puntičkáře. Použil jsem svou serii asi 100fotek pořízenou oběma směry, podrobnou turistickou mapu, plánky stanic s km. vzdálenostmi a ještě mi má být doručeny další podrobnosti, abych správně umístil přejezdy, rychlostníky, zastávky, stahovačky, atd. Souřadnice neporovnávejte, nasadil jsem jen správný směr s možnostmi použitých kolejí a kladu důraz na správné KM. vzdálenosti.
Kdo má použito v aktivitě kus této trati z dřívějška, tak funkční paths bude jen po vjezdové návěstidlo do UO. Hned za obloukem jsem vytrhal komplet koleje a postavil znovu, protože mi nevyšla km vzdálenost k předvěsti, která má být na 12. km. Nešlo jen posunout předvěst, ale aby i její umístění odpovídalo realitě. Na druhou stranu, eventuelní aktivity se stejně předělají, když bude možnost jet až z Letohradu. (do Brna i do Prahy).

Problem s aktivitou Zdár nad Sazavou-Brno-Kuty_os4911

Dobry den,
vlastnim uz dlhsi cas DVD s touto tratou, no az teraz som sa dostal k misii os. vlaku Zdár nad Sazavou-Brno-Kuty_os4911, vsetko ide v poriadku az za stanicou Brno - Kralovo pole, tam hra spadne na hlaske s nacitanim suborov *.s a skoncim vo Windowse. Co stym ?

Re: Problem s aktivitou Zdár nad Sazavou-Brno-Kuty_os4911

Rony napsal:
Dobry den,
vlastnim uz dlhsi cas DVD s touto tratou, no az teraz som sa dostal k misii os. vlaku Zdár nad Sazavou-Brno-Kuty_os4911, vsetko ide v poriadku az za stanicou Brno - Kralovo pole, tam hra spadne na hlaske s nacitanim suborov *.s a skoncim vo Windowse. Co stym ?
Pro jistotu bych ty *.s soubory zkontroloval, ale jinak myslím, že je to nejčastější problém - PC nestihá. Takže ukládat a ukládat a před Brnem kdyžtak snížit počet objektů v nastavení.
Petr.

Zbyněk Šemora napsal:
...aby jste si nemysleli, že se nic neděje, tak jsem včera začal stavět koleje na Letohrad. Skončil jsem za zastávkou Hnátnice asi 4 km od Letohradu. Dál nemám orientační body, kilometrovníky jsem v kopřivách už nenašel, ale tam to tak složité nebude. Z PaV 024 použiji jen budovy. Porovnával jsem profil jeho původní trati a neodpovídal skutečnosti. Zastávky, které jsou v oblouku má v rovině a neodpovídají km vzdálenosti jednotlivých zatáček i na trati. Takže stavím čistě podle sebe, nic kromě budov kopírovat nebudu. Bude to vlastně pokus o třetí verzi 024 a doufám, že bude tentokrát nejen PaV spokojen.

Pro puntičkáře. Použil jsem svou serii asi 100fotek pořízenou oběma směry, podrobnou turistickou mapu, plánky stanic s km. vzdálenostmi a ještě mi má být doručeny další podrobnosti, abych správně umístil přejezdy, rychlostníky, zastávky, stahovačky, atd. Souřadnice neporovnávejte, nasadil jsem jen správný směr s možnostmi použitých kolejí a kladu důraz na správné KM. vzdálenosti.
Kdo má použito v aktivitě kus této trati z dřívějška, tak funkční paths bude jen po vjezdové návěstidlo do UO. Hned za obloukem jsem vytrhal komplet koleje a postavil znovu, protože mi nevyšla km vzdálenost k předvěsti, která má být na 12. km. Nešlo jen posunout předvěst, ale aby i její umístění odpovídalo realitě. Na druhou stranu, eventuelní aktivity se stejně předělají, když bude možnost jet až z Letohradu. (do Brna i do Prahy).

Keď som si nainštaloval trať 024 tak som si povedal: Toto je najkvalitnejšia "česká" trať do MSTS.Jazdil som na nej na burze stredných škôl, mal som to hodené na projektore a bol to úspech.Potom prišla bomba menom Kúty - Brno a 024 sa presunula na druhé miesto.Ja si myslím že 024 je dobrá trať ale po Zbynkovej "modernizácii" bude ešte lepšia...

Tažná síla...

Měl bych jeden dotaz, který se zrovna nevztahuje k tomuto tématu, ale když sem chodí ti vodborníci... Pokud si u lokomotivy nastavím max. tažnou sílu, kterou udává výrobce skutečné lokomotivy, bude reálná i Msts??? Onehdy jsem si stáhnul laminátku, která měla 380kN, což je trochu aj dost, co? :eek:

Re: Tažná síla...

Kontra napsal:
Měl bych jeden dotaz, který se zrovna nevztahuje k tomuto tématu, ale když sem chodí ti vodborníci... Pokud si u lokomotivy nastavím max. tažnou sílu, kterou udává výrobce skutečné lokomotivy, bude reálná i Msts??? Onehdy jsem si stáhnul laminátku, která měla 380kN, což je trochu aj dost, co? :eek:

Áno bude. O tom to je - nastaviť si skutočné parametre a vlaky/lokomotívy sa potom správajú reálne.

Semora: Potesil jste me s tou 024. Si konecne zajezdim s zehlou a Bymeeckama :-). Plus se otvira prostor pro dalsi lahudky jako Sergej s nakladem smer Miedzilesie, pripadne dva Brejlovci, nebo Zamracene. Je to sice kousek ale i tak fajn. Co takhle to zkusit natahnout az do Vermerovic za mechaniky :-)))

Re: Tažná síla...

Kebarko napsal:
Kontra napsal:

Áno bude. O tom to je - nastaviť si skutočné parametre a vlaky/lokomotívy sa potom správajú reálne.

Já bych byl s tím reálným chováním trochu opatrnější. Koukal jsem na parametry cd150(151), sice je tam všechno v pořádku, ale stejně si myslím, že se ta mašina moc reálně nechová. Mám na mysli konkrétně aktivitu "Laborec", kde veze soupravu 13ti vozů a místy s ní má docela problémy. Hlavně v těch stoupáních před Chocní a za ČT. Nedokážu si představit, že bych jel v reálu na "paralel+šunty", což v MSTS odpovídá 100% výkonu a takhle se to vleklo!! Když se kdysi vozíval Ex 20/21 Dukla, tak měla souprava i 18!! vozů (což je dneska skoro nemyslitelé), k tomu byla polovina těch ruských krabic, které byly samozřejmě těžší než vozy ČD, vlak měl klidně i 800tun a taky se s tím nechalo jet. Je fakt, že místy s postrkem, ale ne v těhle místech... Myslím, že kdybyste v MSTS pověsili za cd151 takovouhle soupravu, tak se možná ani nerozjede...

O tohle mi v dotazu šlo. Jestli když nastavím reálné hodnoty, je v reále i chování v Msts.... Je trochu mimo reál když má lokomotiva na 20% výkonu větší zrychlení než porsche...

Tak som práve zostavil consists z ČD 151 + 20xrýchlikové vagóny. Celý vlak važil cca 1000ton. Začal som v Hoštejne kde som stál v kopci. Lokomotíva roztiahla celý vlak do kopca - smer Česká Třebová.
Takže v MSTS sa táto súprava rozbehla bez problémov.

chování lokomotiv

K tomuto tématu bych něco připojil. Stáhl jsem si S499.1010. Na to m není nic zvláštního. Jenže když jsem si udělal zkušební rychlík a vyrazil z Břeclavi do Brna..... Rozjel jsem to až na 500 km/h! Když jsem to pak zkoušel později, už jsem se se soupravou nedostal na víc jak 180.... ale jenom co jsem soupravu odpojil.... podařilo se mi z toho uděla asi 550. A při tom jsou všechny parametry tak jak mají být.....

EC107

Na adrese

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/EC107PrahaMirecUpVlcek.apk

najdete povodnu Mirecovu aktivitu EC 107, ktoru upravil pan Miloslav Vlcek z Prahy na obtiaznost "hard" - su doplnene trestne body ak nepojdete ako mate :)

Zbynek musel este poupravovat consisty lebo ConBuilder hadzal nejake chyby, consist EC Praha je teraz presne podla realu (strieborne vozne PKP).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře