Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
...tak Kolín už je na tom mnohem lépe než před rekonstrukcí. Ale stejně nejlepší lahůdka bude jízda přes křížové zhlaví na Pardubické straně..
Než to budu moci zveřejnit, je třeba doplnit návěstidla a označení kolejí, nástupiště a to až od Záboří nad Labem. Pokračování zítra. Kolejově hotovo vše po 3. nástupiště.

Bob napsal:
P. Šemorovi přeji hodně sil a těším se na aktualizaci.

Mirec - s těmi Chvaleticemi a předním spřáhlem bych byl opatrný. Jak popisuje např. p. Frinta v návodu na úpravu spřáhel, obnáší to některá rizika, např. po F9 je "vidět" jen 8 vozů, pokud necháš zabržděnou soupravu před odvěšením, tak po připojení na přední spřáhlo už nepovolíš atd.... Já osobně bych to koncipoval tak, jak je posáno v technologii bod 2, t.j. zatlačíš 30 na 108. n. 110. kolej, rozdělíš a po 15-ti přistavíš na 106. a 104. kolej. Pak vytažení prázdných ze 101. nebo 102. koleje do stanice a třeba ještě přístavba (sunutím) prázdných Rajek na popílek ..... Postě tak, aby to šlo odjezdit na jedno spřáhlo.

Tady souhlasím s Bobem. Tuto druhou variantu jsem viděl i v reálu. 731.017 najede na soupravu 30 uhláků a sune ji do areálu ECHVA. Tam se pak odehrává velké šibování - odstavování a přestavování plných vozů a sběr vozů prázných.

CSD 80´s

Zdravím. Chci udělat nějakou aktivitku z dob CSD, ale chybí mi nějaký podklady. Zatím mám jenom jízdní řád 83-84, kde je omazení provozu na 260 kvůli stavbě tunelu. Toho bych chtěl využít. Pokud byste někdo měl nějaký šikovný podklady (řazení vlaků-aspoň tak zhruba, používaný vozidla a pod.) docela by to pomohlo. Díky předem.

nejde nainstalovat trať

Zdravím.
Zkoušel jsem u jednoho známýho nainstalovat tuto trať a nešlo to. Zkoušeli jsme všechno možný i nakopírovat soubory na HDD a nic nepomohlo. Kde může být problém?

Re: nejde nainstalovat trať

Davidus napsal:
Zdravím.
Zkoušel jsem u jednoho známýho nainstalovat tuto trať a nešlo to. Zkoušeli jsme všechno možný i nakopírovat soubory na HDD a nic nepomohlo. Kde může být problém?

Jeden zásadní problém - chybí Ti tu popis toho, co to dělalo či nedělalo po instalaci.....takhle Ti zřejmě nikdo neporadí....začalo MSTS padat? nešla trať spustit? hlásilo to něco?

Martens napsal:
Davidus napsal:
Zdravím.

Jeden zásadní problém - chybí Ti tu popis toho, co to dělalo či nedělalo po instalaci.....takhle Ti zřejmě nikdo neporadí....začalo MSTS padat? nešla trať spustit? hlásilo to něco?

Vůbec nenaběhla instalace. A to jsme zkoušeli jakýmikoliv způsoby a nic nefunguje, ale při tom na mým PC je to bez problémů.......

Davidus napsal:
Vůbec nenaběhla instalace. A to jsme zkoušeli jakýmikoliv způsoby a nic nefunguje, ale při tom na mým PC je to bez problémů.......
Co je tam za OS? Win XP?Jaká práva má uživatel? Co všechno jste vyzkoušeli?Setup něčeho jiného jde spustit?

A nenaběhne ti, idkyž dáš otevřít CD, najdeš ten instalační soubor a spustíš to manuálně? Lord.

Michal napsal:
Bob napsal:
P. Šemorovi přeji hodně sil a těším se na aktualizaci.

Mirec - s těmi Chvaleticemi a předním spřáhlem bych byl opatrný. Jak popisuje např. p. Frinta v návodu na úpravu spřáhel, obnáší to některá rizika, např. po F9 je "vidět" jen 8 vozů, pokud necháš zabržděnou soupravu před odvěšením, tak po připojení na přední spřáhlo už nepovolíš atd.... Já osobně bych to koncipoval tak, jak je posáno v technologii bod 2, t.j. zatlačíš 30 na 108. n. 110. kolej, rozdělíš a po 15-ti přistavíš na 106. a 104. kolej. Pak vytažení prázdných ze 101. nebo 102. koleje do stanice a třeba ještě přístavba (sunutím) prázdných Rajek na popílek ..... Postě tak, aby to šlo odjezdit na jedno spřáhlo.

Tady souhlasím s Bobem. Tuto druhou variantu jsem viděl i v reálu. 731.017 najede na soupravu 30 uhláků a sune ji do areálu ECHVA. Tam se pak odehrává velké šibování - odstavování a přestavování plných vozů a sběr vozů prázných.

Díky všetkým za ich postrehy, ja osobne mám záujem spracovať túto aktivitu čo možno najreálnješie.

Davidus napsal:
Martens napsal:
Davidus napsal:
Zdravím.

Pozor na to, instalátor načítá soubory poměrně dlouho, na mém starším systému ( Athlon 1700+ 256 MB Mx440) trvalo načtení instalačního souboru pro BP z CD cca 20 minut. Několikrát jsem to vzdal v domění že systém zatuhl, ale opak byl pravdou. Doporučuji vypnout automatické spuštění auotorun. inf, soubory z cd (DVD) nakopírovat na HDD a spustit z HDD

návěsti

Plánujete dosazování na nových úsecích tratě nová návěstidla a v budoucnu jejich kompletní výměnu?

Re: návěsti

Roman Plch napsal:
Plánujete dosazování na nových úsecích tratě nová návěstidla a v budoucnu jejich kompletní výměnu?

ono sa to lahko povie, ale vymena 3500 navestidiel chvilku potrva, nehovoriac o tom, ze sam Zbyna sa tejto predstavy desi (na tuto temu som sa s nim uz bavil a vyjadril sa v tom zmysle, ze nove navestidla by museli mat vychytane nedostatky sucasnych /krizovanie ap./, len kvoli vzhladu ich vraj menit nebude :? )

ked pred casom zverejnil pan Stary low-poly navestidla, trvalo mi velmi, velmi dlho nez som Zbynu na ich vymenu prehovoril, a to slo len o par kusov (tusim to boli autobloky s medzikruzim, trat bola vtedy len po Brno) - pravdepodobnost, ze ich teraz vsetky vymeni, je takmer nulova :twisted:

Roman Plch napsal:

A víte o nějakých nových??? A s kompatibilními scripty??? Stávající stály asi půl roku mejlování dvkrát týdně, než vše fungovalo jak mělo.

Kdo je nedočkavý, na webu už je 43bptrat.exe, odkaz si zatím doplňte sami. (10,0MB)

Ale před instalací si zálohujte Global a z Routes přesuňte někam všechny tratě, které používají Xtracks, jinak MSTS nespustíte

Zbyněk Šemora napsal:
Roman Plch napsal:

A víte o nějakých nových??? A s kompatibilními scripty??? Stávající stály asi půl roku mejlování dvkrát týdně, než vše fungovalo jak mělo.

Pustil je ven J.Polák na http://trainsim.wz.cz....ale otázku kompatibility neumím posoudit, zatím jsem je neviděl......BTW někdo to počítal a ve Zbyňkově trati je nyní 3597 ( nebo 3957) návěstidel? A všechny by se musely vyměnit.......

Jenom se chci jako neznalec zeptat, jak poznám, že trať používá Xtracks? Díky za odpověď :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Xtracks používají všechny ostatní České a Slovenské tratě. Vysočinou počínaje, pak 180, 310, 140, Jeneho 150 (díky mému "rychlému" připojení na web jsem ji ještě neviděl), zkrátka asi vše. Jen já byl doposud konzervativní. Chtěl jsem být kompatibilní, ale po 14 dnech bezúspěšného testování jsem zaklapl notesy a začal používat svůj vlastní (nápad Michala) Xtracks BP, který je kompatibilní po update Global se standartním kolejivem, má jen pár kilo a obsahuje veškeré potřebné kolejivo pro české tratě (kromě úzkorozchodek) a to hlavní. Proti Xtracks má výhodu, že neomezuje maximální počet objektů na čtverec a je možné používat dynamickou kolej se standartním definováním. Takové Brno, Břeclav, Třebová, atd by s klasickým Xtracks nebylo možné postavit, protože by MSTS v editoru padl. A stále mám v Tsection.dat ještě několik volných pozic pro nějaké koleje navíc (v případě potřeby).

Jinak doufám, že má PaV smysl pro humor. Jeho modýlek s fotoaparátem Vás bude vítat v Letohradě na přejezdu u vjezdu a před dopravní kanceláří. Chtělo by to i modýlky postaviček dalších tvůrců a lidí kolem MSTS a osadit je na perony stanic, odkud pocházejí.

Zbyněk Šemora napsal:
Kdo je nedočkavý, na webu už je 43bptrat.exe, odkaz si zatím doplňte sami. (10,0MB)

Staženo, Pardubice-Kolín projeto, práce ještě jak na kostele, ale kolejově musím říct DOST DOBRÝ! Jen tak dál! :) A chvaletická elektrárna vypadá úžasně, jako bych jel kolem v reálu. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře