Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Bob napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kdo je nedočkavý, na webu už je 43bptrat.exe, odkaz si zatím doplňte sami. (10,0MB)

Staženo, Pardubice-Kolín projeto, práce ještě jak na kostele, ale kolejově musím říct DOST DOBRÝ! Jen tak dál! :) A chvaletická elektrárna vypadá úžasně, jako bych jel kolem v reálu. :lol:

A ani to tolik nebolí s tím GLOBALEM, co?......

Martens napsal:
Bob napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kdo je nedočkavý, na webu už je 43bptrat.exe, odkaz si zatím doplňte sami. (10,0MB)

Staženo, Pardubice-Kolín projeto, práce ještě jak na kostele, ale kolejově musím říct DOST DOBRÝ! Jen tak dál! :) A chvaletická elektrárna vypadá úžasně, jako bych jel kolem v reálu. :lol:

A ani to tolik nebolí s tím GLOBALEM, co?......

Přejmenování dvou resp. čtyř adresářů považuji za základní počítačovou gramotnost, kterou by měl zvládnout každý uživatel, takže .... :wink:

alespoň vidíte, co obnáší téměř měsíc práce. Nejde o to položit koleje na zelenou louku, ale aby odpovídal každý oblouk a tím i návěstidla byla dle kilometrické polohy a na správném místě. Celý úsek jsem poprve předělával novým kolejivem, Řečany včetně vlečky 4x, Kolín 2x, úsek Kolín -Chvaletice 3x, Letohrad 3x, než jsem se všude správně trefil. I tak tam najdete nějaké odchylky, ale to je tolerance MSTS jako takového. Stejně by mě zajímalo, jak Kolín vyřešil Vlastík. Je to hodně těžká stanice, asi nejtěžší, kterou jsem kdy stavěl. Mám sice jen osobní část, ale ta je právě v oblouku a byl problém to celé zakřivit. U nákladních kolejí, pokud nějaká tajná kolej nevyjde, tak se nic neděje, ale k peronu se musí vejít vlak jako v reálu.

Bob napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Tak to jsem rád, že se elektrárna líbí... :wink:

Mam dotaz, abych predesel pripadnym komplikacim ... v MSTS mam jen 180, tuto trat a dnes jsem si stahl 150. Pouziva nektera z nich (tedy 180 nebo 150) xtracky ? A vadi pokud je mam nainstalovane ? Radsi se ptam, abych se pak nedivil nebo nedelal zbytecnou praci ... jinak skoda ze ta aktualizace nebyla rano, ted ji musim stahovat pres dial-up, zatimco rano jsem to mohl zvladnout za pet deset vterin :-)

AndrewM. napsal:
Mam dotaz, abych predesel pripadnym komplikacim ... v MSTS mam jen 180, tuto trat a dnes jsem si stahl 150. Pouziva nektera z nich (tedy 180 nebo 150) xtracky ? A vadi pokud je mam nainstalovane ? Radsi se ptam, abych se pak nedivil nebo nedelal zbytecnou praci ... jinak skoda ze ta aktualizace nebyla rano, ted ji musim stahovat pres dial-up, zatimco rano jsem to mohl zvladnout za pet deset vterin :-)

Ma omluva, napred jsem psal a az pak cetl dnesni prispevky, takze se omlouvam za zbytecny dotaz. Ale preci jen pro jistotu, staci jen menit v globalu tscection soubor a v routes prohazovat podle potreby trate souhlasi ?

opravdu stačí. Jen mne mrzí, že tento tsection.dat nevymyslel nikdo dříve. Mohlo to ostatním ušetřit hodně práce. A ne používat přihlouplý Xtracks, který silně omezuje zástavbu v MSTS. Takže můžete za tento "vynález" poděkovat Michalovi, a dále, že se konečně našel další odvážný, který věnoval vekou část svého volného času i k vytvoření dalších originál objektů do MSTS.

Diky za prodlouzeni az za Kolin. Mam vsak jednu pripominku k Letohradu. Na vjezdovem krizi pri jizde do odbocky (t.j. prez kriz) se vlak obrati a jede zpet po druhe koleji. V aktivity editoru se mi koleje v krizi jevi jako rozpojene. Je to chyba pouze u mne nebo je to chybka kolejiva?

Libor

S tim Letohradem mi to dělá taky nebo mi vlak vykoleji.Nevim kde je problém.Jinak zdravím p.Šemoru práce kterou odvádí pro příznivce MSTS je špičková.Malý dotaz na závěr .Kdy bude dotvořen usek LET-UO

Koukám, že už jsou toho plné noviny. Přišel mi i email s tímto upozorněním. Díky za to. Takhle složený kříž jako je v Letohradě použít nelze. Naštěstí se na jeho místo v pohodě vejde ten ze 60km/h výměn. Jinými slovy, ne vše co se dá z kolejiva složit musí být funkční. Jiné zakázané ovoce je propojovací kolej 0,3m v použití mezi hroty dvou vyhýbek. Paths sice nadefinujete, ale po SAVE to vyhodí chybu s červeným vyznačením v oblasti takto spojených vyhýbek. Minimální spojka musí být 1m. Ale proto jsem trať pustil ven takto rozestavěnou. Kdyby jste ještě někdo narazili na nějaký problém, pište zde. Já přes víkend něco dostavím, doladím a v pondělí bude aktualizace. Až teprve potom bude možné tvořit aktivity na Letohrad. Ale toho krátkého křížového spojení je škoda. Ten štíhlý neúměrně prodlužuje zhlaví. Bude problém i v Kolíně. Propojení ze 14. koleje do Pardubické trati mi tímto způsobem nevyjde. Možná ještě budu hledat v Xtracks a doplním nějakou potřebnou kolejničku, aby bylo možné postavit křížové zhlaví pod ostřejším úhlem.

Zbyněk Šemora napsal:
Koukám, že už jsou toho plné noviny. Přišel mi i email s tímto upozorněním. Díky za to. Takhle složený kříž jako je v Letohradě použít nelze.
Ja mám takto zložený kríž a funguje normálne, možno záleží len na poradí v akom sa tie výhybky položia.

Doma to ještě prověřím. Ještě se omlouvám všem, kterým jsem slíbil dnes odeslat DVD...vůbec nestíhám. Do víkendu to už stejně nepříjde, tak to nechávám na pondělí, už rovnou opravenou verzi, po dnešních připomínkách.

Takže je to pravda, zhlaví v Letohradě může zůstat, jen jsem musel vše znovu pospojovat. Nejprve se musí spojit vyhýbky do kříže a pak teprve dosadit zbytek. Otestovalo se to už při definování návěstidel. Před tím se mi trasa ohnula o 180 stupňů, nyní je trasa směrem, kam patří. Už jsem měl obavy, protože tohle křížové zhlaví se vyskytuje i v Adamově a téměř všude směr Havlíčkův Brod. S delším křížem by mohly být problémy, že by do některých stanic jednoduše nevešel.

Zbyněk Šemora napsal:
Xtracks používají všechny ostatní České a Slovenské tratě. Vysočinou počínaje, pak 180, 310, 140, Jeneho 150 (díky mému "rychlému" připojení na web jsem ji ještě neviděl), zkrátka asi vše. Jen já byl doposud konzervativní. Chtěl jsem být kompatibilní, ale po 14 dnech bezúspěšného testování jsem zaklapl notesy a začal používat svůj vlastní (nápad Michala) Xtracks BP, který je kompatibilní po update Global se standartním kolejivem, má jen pár kilo a obsahuje veškeré potřebné kolejivo pro české tratě (kromě úzkorozchodek) a to hlavní. Proti Xtracks má výhodu, že neomezuje maximální počet objektů na čtverec a je možné používat dynamickou kolej se standartním definováním. Takové Brno, Břeclav, Třebová, atd by s klasickým Xtracks nebylo možné postavit, protože by MSTS v editoru padl. A stále mám v Tsection.dat ještě několik volných pozic pro nějaké koleje navíc (v případě potřeby).

Jinak doufám, že má PaV smysl pro humor. Jeho modýlek s fotoaparátem Vás bude vítat v Letohradě na přejezdu u vjezdu a před dopravní kanceláří. Chtělo by to i modýlky postaviček dalších tvůrců a lidí kolem MSTS a osadit je na perony stanic, odkud pocházejí.

Nápad s modelmi postavičiek sa mi páči, síce u mňa by sa to skôr hodilo na trať 150, ale aj na BP si určite nájdem miesto.Dajte vedieť čo treba a vec je vybavená.

Nemáte někdo udělanou i tu nejjednodušší aktivitu na jízdu z Kolína do Pardubic. Chtěl bych si to projet klidně jen „prohlížením trati“, ale nemám startovací bod v Kolíně, nebo před Novou Vsí. Editor aktivit mi padá a stejně s ním neumím. Kdybyste mi prosím příslušné soubory poslali na mail: zelenka.karel@quick.cz. Děkuji.

Naposled editoval moderátor:
Karel napsal:
Nemáte někdo udělanou i tu nejjednodušší aktivitu na jízdu z Kolína do Pardubic. Chtěl bych si to projet klidně jen „prohlížením trati“, ale nemám startovací bod v Kolíně, nebo před Novou Vsí. Editor aktivit mi padá a stejně s ním neumím. Kdybyste mi prosím příslušné soubory poslali na mail: zelenka.karel@quick.cz. Děkuji.

Tak si dej jakoukoliv trasu z Pardubic a zpatecku, pokud trvas na smeru Ko-Pce, tak na konci zas vpred :-) Jel jsem to cca 160 (se 141) asi 15 minut

Michale, jsi třída, ta ECHVA je jak živá. Brzy budu mít vnitřní disposice, pošlu je Zbyňkovi, pokud budou fotky, chceš je taky? Opravdu mistrovská práce.

Karel napsal:

Klidně můžeš bez aktivity, já si vzal EC 107 a vycouval jsem to až do nádhernýho karambolu, všechny vagony se válely na hromadě, ale krysa vydržena a spokojeně vrněla dál. Přes pohled "3" jsem se kochal celou cestu. Pravda musí se dávat bacha na návěsti, a rychlost, ale jde to. Závěrem musím říct, pěkný ale pro autora stále práce jak na kostele. Přeji pevnou ruku a hodně zdraví tam kde se potkává pozadí se židlí.
Zdeněk Itterheim

livi napsal:
Michale, jsi třída, ta ECHVA je jak živá. Brzy budu mít vnitřní disposice, pošlu je Zbyňkovi, pokud budou fotky, chceš je taky? Opravdu mistrovská práce.

Tak to je pro mě pocta. Zbyněk mi říkal, že jsi odborník přes elektrárny... Materiály by se určitě hodily, zvlášť pokud máš nějaké schéma, kde je vidět rozmístění objektů v měřítku. Já to odhadoval jen zpoza plotu. A když porovnám pohled z nadjezdu nad vlečkou u Řečan na fotkách a v MSTS, je tam ještě sakra rozdíl. Hlavní halu mám asi moc blízko komínu. Ještě bych to eventuálně předělal. Zbyněk chce stejně celou vlečku předělat podle tvých materiálů, tak by se to spojilo.

JOHNZ napsal:
Keď to spustíš na štandardnom GLOBALE, pošle ťa k Billovi ...

Mám k tomu ještě jeden dotaz. Aktualizoval jsem KB a před tím jsem si nevšiml oné poznámky o Xtracks (moje blbost). Nicméně MSTS se mi nechová jak tady většina z Vás popisuje. Normálně MSTS funguje i většina tratí. Pouze některé trati nejsou vidět v nabídce při výběru a tím pádem je nemohu normálně spustit. Takže žádné padání, žádný Bill, jen ty tratě nespustím.
Osobně nejsem příliš nadšen přehazováním souborů, je to sice základní gramotnost, nicméně je to dost nepohodlné. Z fora jsem pochopil, že je možné mít MSTS nainstalovaný víckrát a řešit to raději takhle (chce to jen dost místa disku). Chci se v této souvislosti zeptat, zda-li je možné mít MSTS víckrát na stejném disku bez oddílů ? Anbo je nutné to dát na více různých disků nebo tak něco ? Díky !
Ještě jeden dotaz. Kde seženu starou verzi Xtracks ? Všude na netu vidím jen nové verze a kde sehnat třeba verzi 3.10 či 3.9 nějak nevím !

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře