Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Docela mě těší, že se konečně vyřešil problém, proč někdo není schopen dokončit časově náročnou aktivitu. Nebude tolik poznámek na strojvůdcovské umění neúspěšných uživatelů a ti co nemají k dispozici rychlejší sestavu nestráví tolik hodin pokusy o projetí kontrolním bodem...:o)

Po dlouhe dobe jsem vycistil MSTS od chyb a zbytecnych constistu, cest atd. a po mensim problemu se vhrnul vytvorit se aktivitu, abych si novou trat mohl projet tak trochu realneji. Vytvoril jsem si aktivitu R 703 Sohaj, ale prave proto mam na pana Semoru ci znale problemu dotaz. Vlak zastavuje v Prelouci, Sohaj ma podle razeni deset vozu, v patek 13. Jedu s desetivozovou sestavou, ale v Prelouci se na nastupiste vejdu jen vagony, loko uz musi byt pred nastupistem, pokud bych jel s 13 vozy, jsem bez sance. Je to nastupiste i v realu "tak kratke" a jak se to pripadne resi ? Dik moc
PS Sice to sem uplne nepatri, ale vlaky v doprave zastavuji vzdy az na konci nastupiste, nekde az za nim (asi zalezi na zadefinovani nastupiste), jak lze nenasilne soupravu zastavit u nastupiste "rozumne" ? Zkousim to waiting pointem, ale take to asi neni uplne ono. Zejmena treba v Koline zastavim skoro tak, ze se vejdu do mezery mezi vlakem na Prahu a Pardubice, ktere jsou nalepene na koncich svych nastupist :-(

Kontra napsal:
Docela mě těší, že se konečně vyřešil problém, proč někdo není schopen dokončit časově náročnou aktivitu. Nebude tolik poznámek na strojvůdcovské umění neúspěšných uživatelů a ti co nemají k dispozici rychlejší sestavu nestráví tolik hodin pokusy o projetí kontrolním bodem...:o)

No neni az takovy problem to v editoru upravit tak, aby to kazdy podle sebe stihnul. Ja treba vypadl v Usti, ale jen proto, ze jsem se blbec kochal misto toho, abych to do kopce pred Chocni rozjel co to da (a ze to moc neda :-))

AndrewM. napsal:
Po dlouhe dobe jsem vycistil MSTS od chyb a zbytecnych constistu, cest atd. a po mensim problemu se vhrnul vytvorit se aktivitu, abych si novou trat mohl projet tak trochu realneji. Vytvoril jsem si aktivitu R 703 Sohaj, ale prave proto mam na pana Semoru ci znale problemu dotaz. Vlak zastavuje v Prelouci, Sohaj ma podle razeni deset vozu, v patek 13. Jedu s desetivozovou sestavou, ale v Prelouci se na nastupiste vejdu jen vagony, loko uz musi byt pred nastupistem, pokud bych jel s 13 vozy, jsem bez sance. Je to nastupiste i v realu "tak kratke" a jak se to pripadne resi ? Dik moc
PS Sice to sem uplne nepatri, ale vlaky v doprave zastavuji vzdy az na konci nastupiste, nekde az za nim (asi zalezi na zadefinovani nastupiste), jak lze nenasilne soupravu zastavit u nastupiste "rozumne" ? Zkousim to waiting pointem, ale take to asi neni uplne ono. Zejmena treba v Koline zastavim skoro tak, ze se vejdu do mezery mezi vlakem na Prahu a Pardubice, ktere jsou nalepene na koncich svych nastupist :-(

V Přelouči jsou dlouhá nástupiště 220m což odpovídá délce peronu na ostatních zastávkách 200m. 13 vozový rychlík má tedy myslím smůlu.

V Přelouči jsou dlouhá nástupiště 220m což odpovídá délce peronu na ostatních zastávkách 200m. 13 vozový rychlík má tedy myslím smůlu

Tak v tom pripade by me zajimalo, jak se to dela v realu :-) Btw v Usti je ta situace velmi podobna.

V Pělouči je predsa dlhé kryté ostrovné nástupište ešte z čias Bolševika ... alebo tam už neni? Raz som tam z mimoriadnych dovodov (jednu slecnu sme tam zrazili-nezrazili) presadal z R601 do R709 ... a vliezol tam ten vlak cely (12 vozov) ...

JOHNZ napsal:
V Pělouči je predsa dlhé kryté ostrovné nástupište ešte z čias Bolševika ... alebo tam už neni? Raz som tam z mimoriadnych dovodov (jednu slecnu sme tam zrazili-nezrazili) presadal z R601 do R709 ... a vliezol tam ten vlak cely (12 vozov) ...

To je pravda, ale to uz mam obsazene osobakem a nakladakem :-) Ja to posuzoval podle editoru a na delku mezi temi modrymi zarazkami mi to prislo stejne dlouhe, tak jsem to nechal bez jizdy pres vyhybky. I kdyz zas na zpomaleni by to nebylo az tak spatne :-)

Pokud se dlouhý rychlík nevejde k peronu, tak zastavujte prvním vozem u peronu a zadek hold bude mimo. V Přelouči jsem takto do vlaku nenastupoval, ale když jsem jezdil do práce a v Brně na druhém nástupišti nastupoval do expresu Balt Orient, který míval až 20 vozů a volněji v kupé bývalo v posledních vozech, tak věřte nevěřte, nastupoval jsem ve vyhýbkách brněnského zhlaví a také to šlo. A opačně z Prahy Masarykovo, vozy které v Praze přidávali, také se nevešly k peronu a nastupovalo se až někde v Hrabovce. :lol:
Dnes odpoledne dotvářím krajinu na 024. Pokud zde někdo chce už nyní tvořit aktivitu a využít triangl v Letohradě a nechce čekat do aktualizace, tak ať si opraví 3 koleje za angličanem (Chybu objevil Mirec)
Za angličanem směrem na 13. kolej odstraňte kolej 0,3m a doplňte kolejí 1m. Pak je nutné posunout následující vyhýbku A1t6lfts. Propojovací oblouk od vyhýbky na 13. kolej zrušte a doplňte dynamickou kolejí o těchto parametrech: Rovný úsek: 2.000, První oblouk - zapnout, poloměr 325.040, uhel -0.090 a musí se to trefit. Propojení s 15. kolejí, tam rovné koleje vymažte a nahraďte dynamickou kolejí délky 29,320. SAVE.

Zkrátka propojení dvou vyhýbek hroty k sobě musí být přes kolej délky nejméně 1m.

Presne ako píše Zbyněk.Keď som chodil na modelársku burzu do Prahy, a tiež som v Žiline prestupoval do R 424 Laborec pomaly na výhybkách.A nikoho nič netrápilo.

Je neděle večer a mohu prohlásit, že trať 024 Ústí - Letohrad je hotova. Ti, co to tam znají mohou mít připomínky, v jistých místech krajiny mám sám několik otazníků, zkrátka by to chtělo celé projet tentokráte ne po kolejích, ale v klidu na kole. Krajina je tam malebná, místy se jede v úzkých soutěskách mezi stromy, jinde mezi políčky a loukama. PaV věděl, že tato trať jako model do MSTS stojí za to.
Aktualizace bude v půli příštího týdne. Ještě něco dotvořím v jiných místech trati.

Zbyněk Šemora napsal:
Je neděle večer a mohu prohlásit, že trať 024 Ústí - Letohrad je hotova. Ti, co to tam znají mohou mít připomínky, v jistých místech krajiny mám sám několik otazníků, zkrátka by to chtělo celé projet tentokráte ne po kolejích, ale v klidu na kole. Krajina je tam malebná, místy se jede v úzkých soutěskách mezi stromy, jinde mezi políčky a loukama. PaV věděl, že tato trať jako model do MSTS stojí za to.
Aktualizace bude v půli příštího týdne. Ještě něco dotvořím v jiných místech trati.

To máte pravdu, trať 024 je skutočne nádherná ale ide oto kto ju do MSTS spracuje...

Nechápu tvou odpověď PaV,vždyť většina objektů snad je tvojich i s tím,že si souhlasil.Potom nechápu proč se rozčiluješ,jsi skvělý modelář a trať ti holt nevyšla tak jak by sis představoval.Pro mě nebyla až tak nejhorší,byla to jedna z prvních v českým MSTS,ale za tu nepopularitu si můžeš sám :roll:

Jsem strašně rád že se dotvořila trat do Letohradu.Moc fandím celému projektu pana Šemory a lidí kolem něj.
Mám jeden problémek .Nevím proč mi po projetí vlaku přejezdem se auta stojicí před zavorami nerozjedou.Zjistil jsem že se rozjedou když zastavím a kousek couvnu.Nevím kde je problém a zda se to dá řešit.

s pozdravem fanda Petr

Tak ještě, že zálohuji, málem jsem vše pos....a skončil bych na chybě "databáze kolejí selhala".
Zkoušel jsem v Kolíně jiný typ angličanů (dvoudílný) a jaksi bohužel tam je nějaká chyba a vlaky přes něj vykolejovaly. Po vyčerpání možností, jsem je chtěl všechny smazat a vrátit tam angličany původní, (pětidílné). Po smazání a uložení jsem byl poslán ale k Billovi. Ještě jsem se do editoru dostal a po osazení čehokoli se konal Bill podruhé a tím jsem se do editoru této tratě podíval naposledy. Tak záloha a znovu. A na potřetí mi to došlo. Přes angličan bylo definováno návěstidlo. Většinou to při pokusu o SAVE zakřičí, ale v tomto případě rovnou Bill a THE END. Proto stavitelé tratí, dávejte si na to bacha. A hlavně angličani jsou obzvláště nebezpeční. Osadit se nechají rádi, ale na Delete jsou velmi hákliví.

poison napsal:
Nechápu tvou odpověď PaV,vždyť většina objektů snad je tvojich i s tím,že si souhlasil.Potom nechápu proč se rozčiluješ,jsi skvělý modelář a trať ti holt nevyšla tak jak by sis představoval.Pro mě nebyla až tak nejhorší,byla to jedna z prvních v českým MSTS,ale za tu nepopularitu si můžeš sám :roll:

Poison ti mi čítaš myšlienky.Pre PaV:Tvrdenie nebolo myslené zle, len som jednoducho skonštatoval že keď robia dvaja ľudia jednu vec, zákonite bude jeden lepší.Aj tvoja trať je dobrá, ale nehnevaj sa na Zbynka (zaťiaľ ) nemá.Neviem či sa pamätáš, ale dávnejšie som tvrdil že tvoja trať je prvá "kvalitná" česká trať do MSTS.Ale nič netrvá večne, a toto je ten prípad.To isté platí pre trať 010/011.Keď som videl screeny z Kolína, tak nech sa Vlastík nehnevá, ale zo Zbynkovym Kolínom sa to nedá porovnať.A to je ešte rozostavaný...

Nic jsem ještě nezveřejnil a už jsou zde připomínky, která verze 024 je lepší. Tohle nelze porovnávat. Od PaV to byly první kilometry a já 024 stavěl po praxi 450km.
Ale i tak, ještě nic nehodoťte, po načtení trati v editoru na PC v práci mi MSTS editor moji trať načetl, ale pak chvíli přemýšlel a poslal mne rovnou k Billovi. Tak jsem od 7 rána do 9ti než otevřu krám ,ze zálohy stavěl znovu. V Kolíně se mi konečně podařilo angličany vyměnit za původní a musel jsem pak dostavět naštěstí jen několik detailů na 024 (pár cestujících, tabule konec nástupiště a kousek silnice, ale už potřetí) Zatím to funguje, ještě to v klidu projedu testovací soupravou a až potom to budu moci dát do instalačky a do aktualizací. Kdyby ale trať zkolabovala bez návratu a já musel stavět 024 znovu (dostavění asi 15 hodin práce), asi by mne trefil šlak.

To porovnávanie bolo len akési moje rozmýšľanie nahlas.Ja nevravím že kto je lepší a kto horší, ale len prezentujem svoj názor.Ale keď tak uvažujem, keby Zbyněk nestaval trať 024, tak neviem či by si ešte niekto spomenul na PaV-ovu 024-ku.Modely má PaV kvalitné, ale ako povedal Poison, stavba tratí asi nieje jeho najsilnejšia stránka.
Pre p.Šemoru - určite to nebude až také zlé, treba myslieť nato najhoršie a stane sa to najlepšie... :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře