Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Nic jsem ještě nezveřejnil a už jsou zde připomínky, která verze 024 je lepší. Tohle nelze porovnávat. Od PaV to byly první kilometry a já 024 stavěl po praxi 450km.
Ale i tak, ještě nic nehodoťte, po načtení trati v editoru na PC v práci mi MSTS editor moji trať načetl, ale pak chvíli přemýšlel a poslal mne rovnou k Billovi. Tak jsem od 7 rána do 9ti než otevřu krám ,ze zálohy stavěl znovu. V Kolíně se mi konečně podařilo angličany vyměnit za původní a musel jsem pak dostavět naštěstí jen několik detailů na 024 (pár cestujících, tabule konec nástupiště a kousek silnice, ale už potřetí) Zatím to funguje, ještě to v klidu projedu testovací soupravou a až potom to budu moci dát do instalačky a do aktualizací. Kdyby ale trať zkolabovala bez návratu a já musel stavět 024 znovu (dostavění asi 15 hodin práce), asi by mne trefil šlak.

Hele nech si ty řeči o šlaku, kdo by dodělal BP? Šlak asi ne.... :-)

MSF

Už je to dobrý, projel jsem od Peček do Letohradu testovacím EC (povodňový odklon) a kochal jsem se. V Kolíně jsou doplněny další koleje, po trati jsou vzorky dalších protihlukových zdí,,..Tentokrát jsem trasu přes Kolín nalajnoval opět jinudy, po takových tajných kolejích, ale pak jsem se do Záboří dostal už jen po nesprávné koleji. Tam jsem našel menší schodek ve styku kolejí. Hned jsem tam nahnal podbíječku.

Stanice Lupěné

Proč na vaší trati chybí mezi stanicemi Hoštejn a Zábřeh na Moravě stanice Lupěné? To ji tam nemám jen já nebo to není mojí vinou?

...jo já zapomněl označit koleje. V příští aktualizaci to napravím. Pracuji současně na více frontách a nelze stíhat vše. Stejně tam musím přestavět nové tunely, protože jsem měl špatné mapy. Chce to vydržet. Vše bude.

Chtěl bych oslovit Pavla N,který vytvořil aktivitynew pokud čte tuto diskusi.Pošli mi odkaz na db_Samms nebo mi jej pošli na mail.Hledal jsem ho,ale neúspěšně nebo pokud ví někdo jiný.Dík

poison napsal:
Chtěl bych oslovit Pavla N,který vytvořil aktivitynew pokud čte tuto diskusi.Pošli mi odkaz na db_Samms nebo mi jej pošli na mail.Hledal jsem ho,ale neúspěšně nebo pokud ví někdo jiný.Dík

Tak s tím nemá pan Pavel nic společného, protože jsem vše přizpůsobil kompatibilitě Trainsetu dodávaném na DVD a omlouvám se, že tento vůz není na webu. Už jej tam kopíruji, má něco pře 1MB a odkaz bude po doplnění vzorečku:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/db_Samms.rar
kdyby ještě něco chybělo, dejte vědět, doplním. Jednoduše nestíhám sledovat situaci na všech frontách.
Už můžete stahovat.

Naposled editoval moderátor:
Díky mistře ještě tam chyběla cd_163064,ale ta je u FHavla.Ten německej Samms neni nikde na jejich stránkách,alespoň jsem jej nenašel.Trať 024 je úplně jiná než původní má větší nádech a je super.Opět smekám Mr.Š.... :lol: Díky
Zbyněk Šemora napsal:
poison napsal:

Tak s tím nemá pan Pavel nic společného, protože jsem vše přizpůsobil kompatibilitě Trainsetu dodávaném na DVD a omlouvám se, že tento vůz není na webu. Už jej tam kopíruji, má něco pře 1MB a odkaz bude po doplnění vzorečku:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/db_Samms.rar
kdyby ještě něco chybělo, dejte vědět, doplním. Jednoduše nestíhám sledovat situaci na všech frontách.
Už můžete stahovat.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/zssk_Bpeer.rar

to je údajně další vůz, kteří starší majitelé mít nemusí
ohledně cd_163064, ta v downloadech a současných DVD je.
(cd_136.rar)
Stejně si myslím, že by to chtělo vozový a lokomotivní park trochu aktualizovat. Nestíhám vše sledovat, tak kdyby měl někdo tip, dejte vědět.

Jinak jsem rád, že se 024 líbí. Doufám, že i PaV bude spokojen, že jeho dílo alespoň v objektech a trase opět ožilo. A myslím, vůbec nevadí, že domečky nejsou na úrovni, jakou by si dnes představoval. Má to alespoň tu správnou patinu první trati do MSTS CZ. Každou připomínku proti dokumentaci uvítám. Opravím - upravím.

Neupravoval jste si někdo WAG soubory vozů IC ZSSK? Velice špatně brzdí, proti jiným vozům. Např. v aktivitě Test (projetí nové tratě Tatce – Letohrad).
Jinak bych chtěl poděkovat za upravený silniční most přes Labe v Kolíně. Ještě dodám polohu jednoho návěstidla v Kolíně, kolem kterého se jede v testovací aktivitě.
Ještě to bude chtít přestěhovat malý peron v Pečkách mezi 2. a 4. kolej a na oseckém zhlaví v Kolíně umístit rychlostník 80 km/h někam před výhybku, která rozhoduje o jízdě na 12. resp. 10. kolej. Ve 12. a 14. koleji v peronech se už může 80.

Karel napsal:
Neupravoval jste si někdo WAG soubory vozů IC ZSSK? Velice špatně brzdí, proti jiným vozům. Např. v aktivitě Test (projetí nové tratě Tatce – Letohrad).
Jinak bych chtěl poděkovat za upravený silniční most přes Labe v Kolíně. Ještě dodám polohu jednoho návěstidla v Kolíně, kolem kterého se jede v testovací aktivitě.
Ještě to bude chtít přestěhovat malý peron v Pečkách mezi 2. a 4. kolej a na oseckém zhlaví v Kolíně umístit rychlostník 80 km/h někam před výhybku, která rozhoduje o jízdě na 12. resp. 10. kolej. Ve 12. a 14. koleji v peronech se už může 80.
Ja som ich upravoval, ale mal som s nimi iný problém. Nedali za mi zvesovať. Nastavenie bŕzd nieje nič ťažké, návod je (bol) na stránkach F. Havla.

ZŽO Cerhenice

2 Z. Šemora, chtěl bych se zeptat jestli postavíte také ZŽO Cerhenice když už vedete trať kolem, nebo jestli budou Cerhenice jen v podání Vlastíka, jo neplánujete také zrušit (jako v reálu ) třebovický tunel? I když to by zase narušilo některé aktivity.

Re: ZŽO Cerhenice

Okruh v Cerhenicích postavím a sudé koleje v Kolíně (od 6.) dodělám, až budou další materiály. Projel jsem to celé až do Letohradu v testovací aktivitě a mělo by to být všude OK. Kříž v Letohradě je opraven. V úterý by mohla být aktualizace.
Pak budu pokračovat v tvorbě krajiny, ale v pořadí, dle chuti a nálady a v závislosti na dokumentaci. A samozřejmě dle volného času. Mám rozestavěno celkově na 75ti kilometrech. ............Tato odpověď je na straně 9

pařan napsal:
2 Z. Šemora, chtěl bych se zeptat jestli postavíte také ZŽO Cerhenice když už vedete trať kolem, nebo jestli budou Cerhenice jen v podání Vlastíka, jo neplánujete také zrušit (jako v reálu ) třebovický tunel? I když to by zase narušilo některé aktivity.

Tento víkend jsem nepracoval ani v Cerhenicích, ani v Letohradě, ale zápasil jsem s krajinkou z Hoštejna do Lupěného. Stavbu koridoru jsem zatím zrušil a pak jsem si trochu pohrál s krajinkou. Je to tam dost členité, tak jsem se dál než za peron Lupěného nedostal. Ale myslím, že současně to vypadá o 100% lépe než to znáte z aktualizací. Pokusím se to dotáhnout až do Zábřehu a až potom bude aktualizace. Zbývá cílová rovinka, tak snad zítra večer.

Re: čsd aktivita

Lucas napsal:
Davidus napsal:
Zdravím. Chsi udělat na tuto trať nějakou aktivitku z dob čsd, ale chybí mi podklady. Nemáte někdo třeba jízdní řády z 80-tých let a např. řazení vlaků..... Taky bych potřeboval loko E499.2 . Vím, že existuje, ale od Havla se k ní nedá na trainsim dostat. Není možný ji najít ještě jinde?
Já mám JŘ z let 1989-90 (vyhrabal jsem to někde ve sklepě, nevím ani, čí to bylo,původně asi určeno do sběru...) a taky bych si chtěl něco udělat, akorát nevím, kde najít to řazení vlaků.Neví někdo? :?:

To mě zajímá, i když bych radši tak o pět let starší....... a je celorepublikovej? Řazení se nějak vymyslí, hlavně bych potřeboval tratě, který jsou postavený, tzn. Břeclav-ČT-Praha a pak směr z ČT na Olomouc.... Možná i Břeclav-Přerov. Nešlo by to nějak naskenovat........?

Mám celostátní "Cestovný poriadok ČSD 1974/75". Nemám bohužel zatím scanner, mohu jen okopírovat vybranou trať a zaslat poštou.

Naskenoval jsem z celostátního JŘ ČSD 1988/89 trať 250,260,270,330.Je to v pdf. souboru velikost toho všeho 17,3MB.Můžu zaslat když budu vědět komu a jak z internetu.
pavel.matousek@seznam.cz

Tak jsem myslel, že už jsem v cílové rovince a následuje Zábřeh, ale tak jednoduché to není. Jde to pomalu. Zplanýrovat terén, dosadit podjezdy, ještě drobná doladění, hledání nejpodobnějších nadjezdů nad oběma zhlavími v Zábřehu. Našel jsem a osadil téměř originál přemostění.
Pokračování zítra. Koryto řeky, jezera, silnice, chatová osada, a nějaké městské baráčky. Pak vegetace a bude tento úsek mnohem veselejší. Možná zítra, možná až pozítří.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře