Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Problém se spřáhly

My s Polsko velce prosim Vas o to, byh trat byla do granicni stanice s nadrazi v Miedzylesie- to je 25km za Letohrad aby byl prime spojeni Polsko do Brna i Praha.

Dotaz na pana Šemoru. Nebylo by rozumnější aktivity nedělat jako komplet instalační balík, ale jako jednotlivé soubory *.apk, které by se daly stáhnout na Vaší stránce nebo nakonec kdekoli na internetu. Já osobně jsem chtěl vyextrahovat Zbyňkovu náročnou službu a myslel jsem si, že to jsou všechny soubory začínajíci zs_2******. To byl, ale omyl. Takže nová instalace všech aktivit a lovení co eště dalšího tam patří. Jestli je zájem jsem ochoten toto udělat z aktuálních aktivit sám a někomu kdo to uveřejní poslat.

Pelikán napsal:
No já sem kus vola. Vždyť to tam je. Akorát né všechno.

To máš pravdu, podmínkou pro ruční extrakci všech srv, pat a con souborů je právě ten prefix na začátku souboru, tzn. zs_02........

Problém je v tom, že to je na daném autorovi, jak si to pojmenuje a pokud se tohoto nepsaného pravidla drží, tak to ručně vytáhneš jedna dvě....ale pokud si někdo ty soubory nazývá dle svého, tak to asi tak jednoduché není.....Zbyňkovi jsem o tomhle psal už před cca 10 dny sz...

Jiné řešení je tyto aktivity postupně pootvírat a zkomprimovat do toho apk....

A co se týče umístění, buď můžu nabídnout svůj web, nebo se domluvit se Zbyňkem o umístění těch apk u Mariana Šima....

To si trošku nerozumíme. Já měl na mysli , že na stránce Zbyňka Šemory jsou některé aktivity zvlášť, ale ne všechny co jsou obsaženy v tom paklu. Jinak konkrétně u aktivity Náročná služba jsou použity některé konsisty začínající 250****. A mě šlo právě z tohoto důvodu o vytvoření stránky s aktivitami, které by tam byly jen ve formátu *.apk. Je v podstatě jedno jestli budou u pana šemory nebo někde jinde. Nevím jak moc má Zdeněk chuť jeho stránku, kde aktivity umisťuje aktualizovat. Proto ten nápad na novou nebo jinou sajtu. Myslím, že má dost práce s tratí a toto by se dalo vyřešit jinde. Ale třeba jsem mimo mísu a Zbyněk to má vyřešené akorát nemá čas.

Chlapi, já opravdu nevím, kam skočit napřed. Prioritní je pro mě stavět trať. Pokud mám jednu novou aktivitu, tak ji dám do apk. Ale pokud aktualizuji trať, tak je jednodužší a rychlejší dát vše do jednoho balíku. Zítra bude nová aktualizace a opět se updatuje balík aktivit. Bude obsahovat dvě nové aktivity od Miloše z Blanska. Vypadá opět velmi zajímavě, jako jeho předchozí "111_záchrana náklaďáku" tentokrát to bude 113_Krásná jízda. Je rozdělená na dvě části. Fíra totiž vystřídá více lokomotiv.
Aktualizace trati bude mít 4,36 MB. Tolik to dalo práce a jen 4 MB

Ja si myslím že keby každý autor používal svoje názvy súborov, bolo by to fajn aj v exe balíku aktivít.Ale keď niekto preberá súbory od iných autorov už je problém na svete.Ja som si z najnovšieho balíku chcel vyexportovať jednu aktivitu a prišiel som nato že používa súbory Zbynka Šemory a iných.Kým som to spravil tak praklo toľko nervov... :x

Zase sem ten špatnej. Tak znova. Přijde mi jednodušší když Vám pane Šemoro přijde nová aktivita, tak ji jenom hodit na vaše stránky ve formátu *.apk a maximálně k ní připsat ke které aktualizaci patří. Nic víc. Takhle třeba když si chci zahrát ty dvě atkivity od Miloše musím stáhnout celej balík a potom v mém případě čekat asi 4 minuty než se otevře aktivita v editoru a uložit si ji v .apk. Myslel jsem, že způsob kdy jenom hodíte došlou aktivitu na web s případným čislem aktualizace je jednodušší. Ovšem jestli nejdřív aktivitu řádně ozkoušíte a pak celej pakl sbalíte a hodíte na web tak to už chápu. Mně šlo spíš o to Vás této zdlouhavé práce zbavit. Zdlouhavé ve smyslu zkoušení například dvouhodinové jízdy s ICčkem. Tím Vás nechci ochudit o pěknej požitek. Chraň Bůh. Doufám, že se mnou bude většina lidí souhlasit, když Vy budete dělat hlavně trať a o aktivity se bude starat někdo jiný v tomto oboru neméně zkušený. No a právě z důvodu, že někdo použije už paths nebo consist už předtím pužité je si myslím záhodno distribuovat pouze v *.apk. Nemuselo by se nic upravovat ,nic předělávat. Prostě by někde na síti byly pouze soubory apk, které někdo otestoval a řekněme ručil by za základní kvalitu. Myšlenka je ulehčit Vám práci. Třeba tím, že toto bude dělat někdo jinej. Určitě je víc těch co dělají slušné aktivity než těch co dělají skvělé tratě. Musíme si Vás hýčkat.

Pelikán napsal:
Zase sem ten špatnej. Tak znova. Přijde mi jednodušší když Vám pane Šemoro přijde nová aktivita, tak ji jenom hodit na vaše stránky ve formátu *.apk a maximálně k ní připsat ke které aktualizaci patří. Nic víc. Takhle třeba když si chci zahrát ty dvě atkivity od Miloše musím stáhnout celej balík a potom v mém případě čekat asi 4 minuty než se otevře aktivita v editoru a uložit si ji v .apk. Myslel jsem, že způsob kdy jenom hodíte došlou aktivitu na web s případným čislem aktualizace je jednodušší. Ovšem jestli nejdřív aktivitu řádně ozkoušíte a pak celej pakl sbalíte a hodíte na web tak to už chápu. Mně šlo spíš o to Vás této zdlouhavé práce zbavit. Zdlouhavé ve smyslu zkoušení například dvouhodinové jízdy s ICčkem. Tím Vás nechci ochudit o pěknej požitek. Chraň Bůh. Doufám, že se mnou bude většina lidí souhlasit, když Vy budete dělat hlavně trať a o aktivity se bude starat někdo jiný v tomto oboru neméně zkušený. No a právě z důvodu, že někdo použije už paths nebo consist už předtím pužité je si myslím záhodno distribuovat pouze v *.apk. Nemuselo by se nic upravovat ,nic předělávat. Prostě by někde na síti byly pouze soubory apk, které někdo otestoval a řekněme ručil by za základní kvalitu. Myšlenka je ulehčit Vám práci. Třeba tím, že toto bude dělat někdo jinej. Určitě je víc těch co dělají slušné aktivity než těch co dělají skvělé tratě. Musíme si Vás hýčkat.

Presne oto ide.Pán Šemora stavia trať a nemá čas strácať ho s aktvitami a preto to jednoducho zbalí do jedného paklu.A to je podľa mňa správne, radšej si počkám 4 minúty akoby som mal čakať x-dní na nový úsek trati, prípadne dorobávku krajiny.Pretože keď nemám peknú, kvalitnú trať ani sa mi nechce tvoriť aktivity.

Klídek, aby bylo jasno. Veškeré aktivity, které zveřejňuji, proklepnu minimálně Route Riterem a Conbuilderem a mohu potvrdit, že bez chyb je asi tak 5% aktivit, které mi posíláte. Nejčastější chybou je, že používáte nekompatibilní Trainset. Další chybou je, že v názvech používáte ěšččřž, což MSTS nepřečte. Nemíním být zaplaven desítkami emailů, že někomu po aktualizaci z mých stránek něco nefunguje (a stejně se vás několik najde). A když si ten čas na testnutí a opravení aktivit najdu já a musím ještě stavět a rozesílat trať, tak nevidím důvod, proč by si uživatelé neudělali čas z balíku vybrat jen novinky. Vždyť při instalaci můžete zvolit i jinou složku než MSTS. Vše je oindexované, tak nevidím problém. U mých aktivit kvůli duplicitám jsou ještě universální consists ucelených souprav, aby jste neměli to samé pod jiným názvem několikrát. Však Route Riter vám oznámí všechny soubory, která každá jednotlivá aktivita obsahuje.

Jinak stále čekám nějakou spolupráci ohledně chování lokomotiv a vozů. Zkuste si zajet Milošovu novou aktivitu Krásná jízda. Lokomotiva 230. Z nákladem má rozjezd třista z místa jak šalina v Brně. Když brzdím, tak je to jak u osobního auta, dupnu na brzdu a stojím, což je u vlaku nesmysl. Reál je přesně takový, jak jste kritizovali červené IC vozy ŽSSK na Slovenské strele v mé testovací aktivitě, že to téměř nebrzdí. K zastavení nákladního vlaku s brzdami v poloze nákladní je to ještě horší. Proto měly Pn vlaky max rychlost 65km/h, aby to na tom kilometru ubrzdil. A vo tom to je.

Na nikoho neútočím. Nápad byl dohodnout se s někým z nás, aby to dělal a ne Vy. Toť vše. Ale jestli to radši děláte sám tak stačí říct : ne nemám zájem a je to.

Tady jde jen o to, aby když už to někdo udělá, tak ať to dělá pořádně a bez chyb, což se z 95 procent neděje. Jinak je to o ničem. K čemu je aktivita, která zasekne spouštění MSTS.

doufám, že udělám radost před chvílí doručenou aktivitou od Mikšiho, osobák Brno - Kúty:

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/BBK2.apk

Nutno poznamenat, dodána 100% kompatibilní a bez chyb.
Omlouvám se, za dnešní trochu ostřejší reakce, ale měl jsem v práci celkem frmol a ve finále jsem byl už trochu nervní. Také to byl důsledek toho, že když jsem začal posílat aktivity v apk, chodila mi korespondence, že to hodně lidí neumí rozbalit :mad: , jestli bych to nezveřejňoval v instalačce jako dříve :twisted: . A to se zase nelíbilo druhé straně :mad:.

Naposled editoval moderátor:
Chtěl bych se zastat pana Šemory,už jsme to probíraly několikráte.Když někdo udělá aktivitu k trati,tak ať ji udělá tak,aby po nakopírování fungovala všem co používají vozidla distribuovaná s tratí.Věřím,že není problém použít nějaký program a upravit si vozidla k obrazu chtěnému,ale 99% lidí chce aktivitu k trati takovou,aby fungovala a ne hledat a používat utility.Jsme v Čechách a jednotný TRAINSET není.Jsou lidé,kteří udělali jednotný TRAINSET pro nejpoužívanější Add-on v Čechách a to je trať pana Šemory,tak když už chci udělat aktivitu pro tuto trať tak to snad není takový problém používat TRAINSET z této trati.Já osobně pokud stáhnu aktivitu pro tuto trať a začnou lítat hlášky o chybějících souborech tak ji raději vymažu,čož vlastně byl i problém OCELOTA24,který udělal stránky s aktivitami a dnes už tam 5 měsíců nenajdete update,protože o to nikdo nemá zájem a takovou aktivitu dotyčný člověk dělal zbytečně.ZÁVĚREM:Pan Šemora dělá něco za co jej někteří kritizují i chválí,ale je zatím jedinný co něco podobného a tak kvalitního dělá a tak si myslím,že bychom jej měli podporovat v tvorbě trati a aktivity tvořit tak,aby fungovaly všem. :wink:
Za Vás co se mnou souhlasíte říkám předem Dííííííííííík :lol:

..ještě poznámka k aktivitě od Mikšiho. Sice test RouteRiter OK, ale po načtení aktivity je tam jeden servis staršího data a po odkliknutí následuje naše známá "oblíbená" hláška v souvislosti s Billem G.
Buď Editor úkolu - Přepočítat a uložit nebo si apk stáhněte znovu, právě jsem ji opravenou nakopíroval. Alespoň vidíte, že je nesmysl obdržený apk soubor bez otestování rovnou zveřejnit.
Jinak další zrada. Jede se s lokomotivou ŽSSK 362007. Chci brzdit a chyba. Já tam nemám opravený elektrický brzdič. S tím se nedá jezdit. Takové mám v trainsetu nedostatky. Dnes se mi to nechce už přepisovat. Ale buhví, kolik takových zastaralých engů ještě mám.
Jinak jsem oživil Mirecovu Echvu. Bylo nutné opravit všechny wag soubory cd_Eas-u : předposlední dva řádky na hodnoty
EmergencyBrakeResMaxPressure( 54 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 54 )
A už to jede.
Tady je výhoda balíku aktivit v instalačce, protože v příštím Packu tam mohu dosadit a dosadím i opravené eng a wag soubory a vše se Vám jedním kliknutím nakopíruje tam, kam patří. Uživatel pak nemusí po domácku na koleně pracně otevírat opravovat tyto soubory ručně.

Omlouvám se, za dnešní trochu ostřejší reakce, ale měl jsem v práci celkem frmol a ve finále jsem byl už trochu nervní. Také to byl důsledek toho, že když jsem začal posílat aktivity v apk, chodila mi korespondence, že to hodně lidí neumí rozbalit , jestli bych to nezveřejňoval v instalačce jako dříve . A to se zase nelíbilo druhé straně .

No tak toto mně například vůbec nenapadlo. V tom případě plně chápu výhody celyho paklu a držim hubu. Ale jinak připomínky typu "Já neumím rozbalit apk" mi přijdou bezpředmětné. Toto se tady probírá každou chvíli a stejně se vždycky najde někdo, kdo to zatím nečetl a zeptá se na to znovu. Vůbec mně nenapadá jak tyto lidi přinutit číst FAQ potřebuju poradit se soubory .apk nebo něco podobného. Já se považuju oproti vám ostatním za docela amatéra, ale přesto mi nečiní problém, když něco konkrétního hledám, si to na fóru většinou najít

Pelikán napsal:
No tak toto mně například vůbec nenapadlo. V tom případě plně chápu výhody celyho paklu a držim hubu. Ale jinak připomínky typu "Já neumím rozbalit apk" mi přijdou bezpředmětné. Toto se tady probírá každou chvíli a stejně se vždycky najde někdo, kdo to zatím nečetl a zeptá se na to znovu. Vůbec mně nenapadá jak tyto lidi přinutit číst FAQ potřebuju poradit se soubory .apk nebo něco podobného. Já se považuju oproti vám ostatním za docela amatéra, ale přesto mi nečiní problém, když něco konkrétního hledám, si to na fóru většinou najít.

Ono je to zřejmě jenom o pohodlnosti dotyčného....tady pomůže už jenom to, že takovéto duplicitní dotazy taky začnu natvrdo bez náhrady a odpovědi mazat.....

MSTS CD1

Ahoj pařani, mám k Vám prosbu, můžete mně prosím poslat instalční disk 1 od MSTS, origoš je poškozen, měl jsem náhradní na CDRW a já vůl jsem si ho smazal, samozřejmě to nechci zadarmo. Adresa: Josef Karlec; ČSA 930; Týniště nad Orlicí 51721 Mockrát děkuji.
Kdo to prosím pošle, ať hodí info, aby se doma nesešlo několik CD

Re: MSTS CD1

alcapone napsal:
Ahoj pařani, mám k Vám prosbu, můžete mně prosím poslat instalční disk 1 od MSTS, origoš je poškozen, měl jsem náhradní na CDRW a já vůl jsem si ho smazal, samozřejmě to nechci zadarmo. Adresa: Josef Karlec; ČSA 930; Týniště nad Orlicí 51721 Mockrát děkuji.

Pokud si zatím nikoho nesehnal tak se ozvi. Mohu Ti CD odeslat v pondělí.

Re: MSTS CD1

Jan Švec napsal:
alcapone napsal:

Pokud si zatím nikoho nesehnal tak se ozvi. Mohu Ti CD odeslat v pondělí.

Děkuji byl bych moc rád.

Chlapi, proč si tyhle zvdořilostní fráze už nevyměňujete mailem nebo soukromými zprávami? Zbytečně to tady zasírá prostor........a navíc BTW ...tenhle dotaz vůbec nemá nic společného se Zbyňkovou tratí.... :twisted:

Martens

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře