Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Díky za odpověď, a jak se jmenuje větev vlečky k těm silům naproti nádraží za řekou? Vše už mám vybudované, jen označit koleje. Dle leteckých snímků nádražíčka na vlečkách moc zřetelná nejsou, ale snažil jsem se co nejvěrněji.
Dále jsem hledal,kde asi bude kritická rovnoběžka a mohu potěšit, že bude až těsně nad Šumperkem. Povodňový odklon rychlíků ze Zábřehu přes Hanušovice a Letohrad do Ústí mne také láká, ale nejprve bude potřeba osobní návštěva, jinak nemá smysl něco stavět. Ono by to nahrubo šlo z leteckých snímků, ale neznám sklonové poměry, což je u této trati velmi důležité. Kdyby něco někdo věděl, dejte vědět. (V TTP to není)
Stoupání/klesání v promilích a kilometrická poloha, nebo nějaký orientační bod (most, budova, les,...)

V příští aktualizaci bude kromě Bludovského trianglu a vleček kolem Zábřeha, protažení kolejí do Lukavic na Moravě

Otazka 2

Odpoved na otazku dostanete jeste dnes!!Ale chtel jsem se jeste zeptat,KDAY BUDE VYDANA AKTUALIZACE?PREDBEZNE........
S pozdravem Novak M.

Právě ke stažení nová aktualizace. Do Paths jsem přidal vstupní body v Lukavicích na Moravě a v hangáru vápenky Vitošov. Místní ať prominou, že jsem dal do těchto míst uhelnou elektrárnu, ale s reálem to má společného jen ty dopravníky :P . Kdyby někdo uhlí přeskinoval na bílou, tak by to možná vypadalo reálně. :lol: Po dvou třetinách jízdy přijedete k trianglu (který jsem uměle vytvořil pro otáčení lokomotiv), ale díky propojení se dostanete přímo z Vitošova na další vlečku za nádražím za řekou, jak jsou ta sila. Nebo můžete nonstop jezdit mezi Bludovem a Zábřehem. Ale tento úsek krajinově dostavím až po osobní návštěvě. Úsek do Lukavic je včetně krajiny.

Zbyněk Šemora napsal:
Právě ke stažení nová aktualizace. Do Paths jsem přidal vstupní body v Lukavicích na Moravě a v hangáru vápenky Vitošov. Místní ať prominou, že jsem dal do těchto míst uhelnou elektrárnu, ale s reálem to má společného jen ty dopravníky :P . Kdyby někdo uhlí přeskinoval na bílou, tak by to možná vypadalo reálně. :lol: Po dvou třetinách jízdy přijedete k trianglu (který jsem uměle vytvořil pro otáčení lokomotiv), ale díky propojení se dostanete přímo z Vitošova na další vlečku za nádražím za řekou, jak jsou ta sila. Nebo můžete nonstop jezdit mezi Bludovem a Zábřehem. Ale tento úsek krajinově dostavím až po osobní návštěvě. Úsek do Lukavic je včetně krajiny.

Nieje čo dodať, jednoducho paráda... :D

Jelikož jsem byl v Zábřehu,všiml jsem si, že most nad Třebovským zhlavím je těsně nad křížem. Vy ho máte o kousek posunutý. Na trati Krasíkov-Zábřeh me chybí odbočky Tatenice, Lupěné, Most. Prosím Vás o odpověď. S pozdravem Deterio.

Deterio napsal:
Jelikož jsem byl v Zábřehu,všiml jsem si, že most nad Třebovským zhlavím je těsně nad křížem. Vy ho máte o kousek posunutý. Na trati Krasíkov-Zábřeh me chybí odbočky Tatenice, Lupěné, Most. Prosím Vás o odpověď. S pozdravem Deterio.

Tak ten most jsem osadil přesně na milimetr podle fotek, řídil jsem se jazyky výměn. Myslím nový most. Jestli máte přesnější foto, měl jste ho dodat. Ještě jsem se raději podíval do editoru a na foto. Jedinné co mi nesedí, že originál most má o něco nižší oblouk. Kdybych měl čas, tak zveřejním originál foto a screen. Kříž vůči most sedí jak facka.
Jinak upozorňuji, že používám poloměry oblouků 250m, 500, 1000, 1500, atd, co nabízí MSTS. Ale jestli jste to měřil také, tak Zábřeh - Hoštejn jsou poloměry: 496, 373, 365 a 500m před Hoštejnem, tak to poslední mi sedí. Také místo cihlových zdí mám betonové. Počet stromů určitě nesouhlasí a o budovách ani nemluvě. Ale je tu řešení. Fotoaparát, nafotit, vyrobit model a poslat. Rád jej doplním. Poměr modelářů/kritikové je silně neúměrný. (1/100)
Pokud chcete výlukové výhybny, tak si je dodělejte. Až to stavitelé dotvoří, tak eventuelně postavím koridorový úsek. To stejné se týká Chocně. Také jsem nemohl každý týden aktualizovat postup prací. To by průběžně rozbíjelo aktivity. Zatím je stará Choceň, až bude vhodná konstalace, tak bude nová Choceň.

no no no

Zbyněk Šemora napsal:
Deterio napsal:

Tak ten most jsem osadil přesně na milimetr podle fotek, řídil jsem se jazyky výměn. Myslím nový most. Jestli máte přesnější foto, měl jste ho dodat. Ještě jsem se raději podíval do editoru a na foto. Jedinné co mi nesedí, že originál most má o něco nižší oblouk. Kdybych měl čas, tak zveřejním originál foto a screen. Kříž vůči most sedí jak facka.
Jinak upozorňuji, že používám poloměry oblouků 250m, 500, 1000, 1500, atd, co nabízí MSTS. Ale jestli jste to měřil také, tak Zábřeh - Hoštejn jsou poloměry: 496, 373, 365 a 500m před Hoštejnem, tak to poslední mi sedí. Také místo cihlových zdí mám betonové. Počet stromů určitě nesouhlasí a o budovách ani nemluvě. Ale je tu řešení. Fotoaparát, nafotit, vyrobit model a poslat. Rád jej doplním. Poměr modelářů/kritikové je silně neúměrný. (1/100)
Pokud chcete výlukové výhybny, tak si je dodělejte. Až to stavitelé dotvoří, tak eventuelně postavím koridorový úsek. To stejné se týká Chocně. Také jsem nemohl každý týden aktualizovat postup prací. To by průběžně rozbíjelo aktivity. Zatím je stará Choceň, až bude vhodná konstalace, tak bude nová Choceň.

Neúměrný určitě je ale podívejte se kolik lidí pro vás tvoří. Snad skoro každý kdo v editoru umí pro Vás už něco udělal, takže nějak špatně na tom určitě nejste. :wink:

Tady jste mimo, já mluvím o přítomném čase. Současně specielně pro mne tvoří Michal a dál opravdu nevím. Samozřejmě nepočítám Trundu, J Poláka a další, kteří tvoří neutrálně pro všechny stavitele tratí. Hodně modelářů odpadlo z důvodů pracovních i rodinných povinností.
Dříve modelovali Starý, Tomi, JaMar, PaV Pikku mi vytvořil několik souprav, něco mi i postavil Tax, a další...bylo jich opravdu relativně hodně. Jiní přispěli plánkami stanic nebo dokumentací. Ale všichni to dělali z důvodu, že jich moje trať nějak oslovila a až po té co jsem trať zveřejnil. A v tom je zakopaný pes. Před zveřejněním jsem stavěl jen z toho co nabízelo MSTS.

Šemora napsal:
Tady jste mimo, já mluvím o přítomném čase. Současně specielně pro mne tvoří Michal a dál opravdu nevím. Samozřejmě nepočítám Trundu, J Poláka a další, kteří tvoří neutrálně pro všechny stavitele tratí. Hodně modelářů odpadlo z důvodů pracovních i rodinných povinností.
Dříve modelovali Starý, Tomi, JaMar, PaV Pikku mi vytvořil několik souprav, něco mi i postavil Tax, a další...bylo jich opravdu relativně hodně. Jiní přispěli plánkami stanic nebo dokumentací. Ale všichni to dělali z důvodu, že jich moje trať nějak oslovila a až po té co jsem trať zveřejnil. A v tom je zakopaný pes. Před zveřejněním jsem stavěl jen z toho co nabízelo MSTS.

Presne ako hovoríte, typický príklad je Břeclav.Nedávno som vyhrabal fotku zo začiatku vašej trate, kde v Břeclavi stojí 350-ka - staré peróny, rakúske TV a budova bola asi tiež defaultný "humus" MSTS.Keď si to porovnám s terajším Břeclavom, je to na nepoznanie.A "stačilo" nové koľajivo, TV a budova.A samozrejme že ich niekto musel vyrobiť.S tým pomerom máte tiež pravdu, ale musím sa zastať niektorých kritikov.Lebo nieje kritika ako kritika.Niektoré kritiky sú len kozmetickými detailami, ktoré sa dajú vykonať v priebehu pár sekúnd, ale druhé kritiky sú podľa mňa už úplne ine kafe...

mno jo

Já tomu vlastně nerozumím, ale jak mi řekl jeden moudrý člověk, i přesto modeláři radši modelují pro trať, která už je vytvořená a žádá jen updaty a ne pro trať která je ve výstavbě a tím pádem má pochybnou existenci a nikdy není jisté jestli vůbec spatří světlo světa. 8)

Re: mno jo

Mexicannos napsal:
Já tomu vlastně nerozumím, ale jak mi řekl jeden moudrý člověk, i přesto modeláři radši modelují pro trať, která už je vytvořená a žádá jen updaty a ne pro trať která je ve výstavbě a tím pádem má pochybnou existenci a nikdy není jisté jisté vůbec spatří světlo světa. 8)

Opět jsme v diskusi, která patří do jiné skupiny. Ale mohu odpovědět jen tolik, že Michal staví objekty kolem své chalupy, kde mu to něco říká. Starý stavěl Brno, protože je to jeho domov, PaV stavěl 024, protože to měl také kolem domova. Když někdo staví modely lokomotiv a vozů, tak se také soustředí na stroje, které mu jezdí pod nosem. Sem tam někdo vypustí i něco vzdálenějšího. Proto PaV vypustil Suchdol, aby ukázal ostatním, kteří jen čekají, co kdy vytvoří jiný, že modelovat lze a chce to jen trochu vůle. Já jsem před pár lety také nic postavit do MSTS neuměl.

TnO

Zdravím pane Šemoro, až budete potřebovat halu žst. Týnište nad Orlicí tak mi dejte vědět. Je sice ve fázi vývoje ale do týdne bude hotova.....

Re: TnO

blizzard napsal:
Zdravím pane Šemoro, až budete potřebovat halu žst. Týnište nad Orlicí tak mi dejte vědět. Je sice ve fázi vývoje ale do týdne bude hotova.....

A bude to i s budovami nádraží? To by byl důvod k položení kolejí Choceň Týniště. Tam by model neměl být problém, jedná se o dvě zrcadlové budovy propojené halou. Sice nevím kam skočit napřed, tento sychravý vikend využiji k dostavbě okolí Kolína, ale kolik stihnu, nevím.
Chci poděkovat J Polákovi za sloučení jeho návěstidel s Tomiho scripty, takže se můžeme těšit na další typy návěstidel, hodně jich bude vyměněno, protože na koridoru je takových s terčíkem 5 jako hub po dešti. Sem tam nějaká výkolejka a budeme realitě o další krok blíže.
Zatím je takto osazena Dlouhá Třebová a vypadá to bombasticky.

Zbyněk Šemora napsal:
blizzard napsal:

A bude to i s budovami nádraží? To by byl důvod k položení kolejí Choceň Týniště. Tam by model neměl být problém, jedná se o dvě zrcadlové budovy propojené halou. Sice nevím kam skočit napřed, tento sychravý vikend využiji k dostavbě okolí Kolína, ale kolik stihnu, nevím.
Chci poděkovat J Polákovi za sloučení jeho návěstidel s Tomiho scripty, takže se můžeme těšit na další typy návěstidel, hodně jich bude vyměněno, protože na koridoru je takových s terčíkem 5 jako hub po dešti. Sem tam nějaká výkolejka a budeme realitě o další krok blíže.

Čo vlastne znamená ten terčík s "5" na tom návestidle.

Mirec napsal:
Čo vlastne znamená ten terčík s "5" na tom návestidle.

Předpis D1 jsem viděl už dávno, tak snad se neseknu. Laicky - pokud je na takto označeném návěstidle návěstěna rychlost 40, pak to vpodstatě znamená 50.

Zbyněk Šemora napsal:
blizzard napsal:

Je tam trošičku problém... Ony ty budovy nejsou zas až tak stejný. Nicméně model je zhruba hotov (2300 trojúhelníků což je dost ale to ještě snad pořešim), s tím, že bych tam přidal ještě nějaký blbůstky jako chodník, 2 trafiky atd... Nejhorší to bude s otexturováním v Maxu. Dále počítám, že bych zrovna udělal i obě hradla. Ty jsou skoro stejná, takže by to bylo "snad" jednoduchý. Model mám už taky hotový...

Jinak... na ty textury vyrazím snad po výkendu abych to řádně nafotil a až to bude hotový včetně stavědel tak vám dám vědět.

A co se týče kolejí tak ty mám taky položený nicméně si myslím, že bych vám tím trošičku fušoval do řemesla takže pokud budete chtít plánek tak napište...

..včera jsem vyrobil zbývající cedule z Kolína až do Prahy, a aby mi nebylo některých líto, tak jsem vygeneroval terén a začal pokládat koleje až do Českého Brodu.
Skončil jsem za Poříčanama, že ráno budu pokračovat, stisknu tlačítko zapínání počítače a nic.........vše vypadalo, že asi odešel zdroj. Rozestavěná práce v nefunkčním počítači :mad: Nakonec jsem zašel do prace, vypůjčil si zdroj z PC a po třech hodinách pomlky jsem mohl pokračovat v tvorbě. Blížím se do finále a jak na schvál, všechny stanice jsou v obloucích. Bude to ještě pěkná makačka. Ale asi nejhorší byly vyhýbkové spojky v oblouku mezi 1-0-2 na Úvalském zhlaví v Českém Brodě.

Nevíte někdo kolik promile je z Českého Brodu na Úvaly? 8? možná bych to ještě kousek na Rostoklaty protáhl. A hlavně, kde se to lomí do klesání do Úval. Je to někde u Tuklat, ale nepamatuji si kde.

Naposled editoval moderátor:
Chtěl bych se zeptat, jestli někdy na budoucno neplánujete odbočku z Poříčan na Nymburk??? Vím, že teď máte fůru práce směrem na Prahu, ale kdybyste si našel čas na odpověď, tak děkuji... :wink:

PANU SEMOROVI

Pane Semora,stoupani Por-Cbr je doopravdy 8 promile!!Chtel jsem se vas zeptat,nechtel byste,ze bych vam natocil krajinu od zabreha po Bludov???Abyste vedel,jak ta krajina zhruba vypada!!Do budoucna klidne do Jeseniku:)S pozdravem Novak M. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře