Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
o tom už se tu psalo, že MSTS má jinak nastavenou rychlost, než je reál. Pokud jedu 100km/h, v realu to odpovídá přibližně 120km/h. A to ještě závisí na fps počítače. Ćím lepší fps, tím jedu proti reálu rychleji. Jedině překalibrovat rychloměry v MSTS, ale to asi nelze.

Joo to asi nepujde, protoze tohle bude primo v tom *.exe souboru a navic jak jste zminil je to zavisle na fps. Podle me jediny zpusob jak tohle udelat je nejakym zpusobem ridit cas (zpomalovat ho, pripadne zrychlovat) Jenze to je zase nesmysl s ohledem na to ze se realny cas prebira z Windows (resp prepocitava se do casu MSTS). Holt se s timhle musime smirit. Takze i kdyz je trat realna, realneho chovani na ni nedosahnem s ohledem na ruzne rychlosti nasich milacku. Narazili jsme tu na to i v nekterych aktivitach (Narocna sluzba toho byla dukazem), kdy nekteri z nas nebyli schopni tuto aktivitu zvladnout, protoze s ohledem na nizsi fps a nizsi rychlost to proste nestihli.

Nicmene tohle me vubec nevadi, ono se v realu taky casto jezdi pomaleji, nez ve jsou maximální rychlosti, tak si proste predstavim ze mam schvalne udelanou vatu a bude. :D

Nová Choceň?

Pane Šemoro, mám dotaz. Až doděláte Prahu nebo prostě někdy, uděláte novou Choceň, jako vypadá dnes, nebo ji necháte starou? Dík za odpověď

Re: EC 173 Vindobona

Petr Šimral napsal:
Vyrobil jsem si zkušební aktivitu EC 173 Vindobona z Holešovic do Břeclavi. Časy jsem zadal dle platného jízdního řádu. Trochu jsem zblbnul Holešovice, takže souprava byla zadkem u konce perónu a mašina daleko na mostě přes Vltavu. Odjel jsem z Holešovic ve 14:30, tedy 2 minuty s náskokem a přijel jsem do Pardubic v 15:13, tedy 18 minut s náskokem :cry: . Celou cestu jsem nepřekročil rychlost, v Běchovicích jsem přejížděl rychlostí 80 km/h z 1. na 0., v Poříčanech zpět a kromě zastavení v Pardubicích jsem nepoužil samočinnou brzdu. Vše jsem brzdil jenom s EDB. Přitom kilometry jsou naprosto v pořádku a souprava taky odpovídala. Co s tím?
Petr Šimral

Mel jsem stejny problem, kdyz jsem si delal Sohaje do Zabrehu (na cisto jsem tam byl asi o 22 min driv !), resenim je bud silnejsi provoz (a tim nizsi fps), nebo umisteni pomalych jizd (i jen jeden blbej prejezd pri 160 udela dve-tri minuty, do kopce i vic) a pripadne nejake vleceni za osobakem ap. Ale problem to samozrejme vyresi jen castecne ... mmch pri 18 min uz by se dalo vymyslet treba i vyrazeni neschopneho vozu nekde po trati ... Jo a jeste jedno reseni, nainstalovat si DB pack EUROFIMA (ktere se ted objevily na thetrainu a trainsimaustria) a tam vzhledem k nastaveni vozu (vaha, brzdeni ci co) s 350 na 160 snad ani nerozjedete :-)

Pan Semora,
Nepomohlo by spoamlenie trate dat na nejakej rychlosti 160 len 120 tym by sa cas priblizil.Aspon by to trochu lepsie vyzeralo a do Prahy by sa prislo vcas a nie s naskokom.
Akobude dalej pokracovat vasa stavba?
Chystate sa uz ajnahlavne nadrazie??
Kedy bude dalsia aktualizacia?

Ahoj Zbyňku,
předem děkuji za dotažení tratě do Prahy. Po projíždění bych měl jeden dotaz. Ve stanici Praha-Běchovice na Libeňským zhlaví se mi jeví nelogické, aby vlaky jedouci od Prahy, které vjíždějí před stanicí Běchovice na 0. kolej, křižovali jízdu vlaku směrem do Prahy po 1. koleji.
Jestli ta sjížděcí výhybka nemá být až za křížením 0. koleje.
Díky za odpověď milo

Miloslav Vlček napsal:
Ahoj Zbyňku,
předem děkuji za dotažení tratě do Prahy. Po projíždění bych měl jeden dotaz. Ve stanici Praha-Běchovice na Libeňským zhlaví se mi jeví nelogické, aby vlaky jedouci od Prahy, které vjíždějí před stanicí Běchovice na 0. kolej, křižovali jízdu vlaku směrem do Prahy po 1. koleji.
Jestli ta sjížděcí výhybka nemá být až za křížením 0. koleje.
Díky za odpověď milo
Nemá, je to správně.

Lubos napsal:
Pan Semora,
Nepomohlo by spoamlenie trate dat na nejakej rychlosti 160 len 120 tym by sa cas priblizil.Aspon by to trochu lepsie vyzeralo a do Prahy by sa prislo vcas a nie s naskokom.
Akobude dalej pokracovat vasa stavba?
Chystate sa uz ajnahlavne nadrazie??
Kedy bude dalsia aktualizacia?
Pan Šemora staví dle reality, představa, že by někde dal 120 místo 160, je nereálná, okamžitě by se spustila lavina dotazů, proč to tak je a že je to špatně a jiné blebleble. Tady je spíš prostor pro tvůrce aktivit, aby s tímto počítali a dle toho tvořili "provozní zápletky" (jízda na Výstrahu, neplatné návěstidlo, pomalé jízdy, rozkaz Op atd....).

Pro všechny dotazovatele typu kdy bude to a kdy zase to. :!: :!: PROBOHA :!: :!: Nechte Zbyňka stavět!! Kdyby měl den 40 hodin, člověk nemusel pracovat a spát, tak věřte tomu, že už dnes se vozíte z Děčína až do Bratislavy. Ale Zbyněk je také jen člověk, tak ho nechte v klidu pracovat a těšte se na výsledky. Určitě budou, některé dřív, některé později. Trpělivost je velmi důležitá lidská vlastnost. Děkuji za pochopení. :wink:

..stavím, stavím a jak na to koukám, vzpomněl jsem si na lednovou slezinu příznivců MSTS. Tenkrát jsem řešil dopravu na místo konání a Miran utrousil poznámku, že kdybych měl koleje až do Prahy, "aktivita slezina" v MSTS by to jistila.....Nyní sice hlavní nádraží ještě nemám, ale Praha Bubeneč, koleje jsou pouze necelých 300m od místa konání. V MSTS už mohu tedy jet až na místo. Tímto bych chtěl poprosit Ppoolllla, jestli by mi tam nevyfotil nějaké fotky. Vyustění vlečky i nádražní budovu.
Toto nádraží je potřeba, aby se dalo jezdit z Masaryčky do Holešovic legálním postupem. A 4znaký autoblok Bubeneč - Rokytka stojí také za to.
Dále jsem už postavil nějaké baráky od Masaračky po břeh Vltavy a už se to trochu rýsuje. Ale chtělo by to časem vyměnit za original bloky budov i kvůli zbytečným polygonům. Mám dodělané chybějící cedule, jen by to chtělo ze pár originál objektů. Stavědlo v Bubnech by se hodilo nejen tam, atd....

Nafotím a pošlu co je zapotřebí. Kdy to teď projdu ale nevím. Buďto to zvládnu během týdne nebo to bude mít velké zdržení z důvodu mé dovolené.
Jinak jsem si teď odpoledne procházel tu tvou Prahu a nějak mi tam chybí návěstidla ve směru z Masaryčky na Bubny. Tohle mám nafocené z jedné jízdy na zadní plošině a už sme se o těch omylem nezaslaných fotkách bavili. Takže jakmile dofotím další lokality tak ti pak pošlu CD a dám vědět.

Ppoollll napsal:
Nafotím a pošlu co je zapotřebí. Kdy to teď projdu ale nevím. Buďto to zvládnu během týdne nebo to bude mít velké zdržení z důvodu mé dovolené.
Jinak jsem si teď odpoledne procházel tu tvou Prahu a nějak mi tam chybí návěstidla ve směru z Masaryčky na Bubny. Tohle mám nafocené z jedné jízdy na zadní plošině a už sme se o těch omylem nezaslaných fotkách bavili. Takže jakmile dofotím další lokality tak ti pak pošlu CD a dám vědět.

Ty vjezdové klacky jsem tam už dnes dal, také jsem si toho všiml. Opravil jsem i špatně nastavené vjezdové návěstidlo od Hrabovky do Libně. Do Stromovky jsem už zasadil stromy, atd....

Zbyněk Šemora napsal:
Ppoollll napsal:

Ty vjezdové klacky jsem tam už dnes dal, také jsem si toho všiml. Opravil jsem i špatně nastavené vjezdové návěstidlo od Hrabovky do Libně. Do Stromovky jsem už zasadil stromy, atd....

Stromy, zase jenom stromy :cry: :cry:, ale kdy tam bude 100, (slovy "sto") věží, aby naše matička měst, naše stověžatá Praha byla k něčemu, řekl by náš slavný a všemi vážený "Signalista". A svatý Václav na koni bude kdy ???? :lol: :lol:

Zbyňku, měj se fajn a ať se daří..........

Stromovka se jmenuje od stromů,čili bez stromů to není Stromovka.Já bych měl jiný dotaz,jaký vzhled bude mít hlavní nádraží -Wilzoňák?Bude to nové anebo to původní?Něco jako u té Chocně,tam se taky vedou debaty.

Nechcete aktualizaci?

Opraveny některé chybky
Už teče Vltava, ostrovy
Ulice Prvního pluku
Nádraží Praha Bubeneč
Stromy nejen ve Stromovce
Okolí tunelu pod Bílou skálou
A přespat můžete v hotelu Hilton (i když...ale krychle je to podobná)
Pár tenisových kurtů na Štvanici už je také.
Perony na nádraží Holešovice.
Vylepšená návěstidla od J, Poláka, aby jich svítilo co nejvíce. (Libeň - Holešovice, tam už to nestíhalo, nyní OK)

Zítra to dám nějak dohromady.

teda Zbyňku, Ty jsi drak :D Kdyby takhle rychle stavěli i naši silničáři, tak by nebyly žádné uzavírky delší, než týden :lol:

Este nemam ani aktualizaciu 50 a zistil som problem: Isiel som z Usti n.O do Letohradu a hned za Ustim vlak opustil kolaje a isiel oblukom cez kopec., po nejakom km sa vratil na trat ale pod sebou som videl dalsiu krajinu a pri pohade kamery ( klaves 4 ) som vlak videl zospodu 100m nado mnou. V zst Letohrad to bolo OK, iba koniec stanice bol na bielom stvorci ( omylom som prerazil sturc a lokomotiva spadla s uzastnim svistanim 100m dole :-)). Podobne to vyzera vo vapenke Vitosov.Skusal som preinstalovat aktualizacie 48-49 ale bez uspechu. Letohrad mi predtym chodil, ale neviem do ktorej aktualizacie. Prosim o radu.

nebulus napsal:
Este nemam ani aktualizaciu 50 a zistil som problem: Isiel som z Usti n.O do Letohradu a hned za Ustim vlak opustil kolaje a isiel oblukom cez kopec., po nejakom km sa vratil na trat ale pod sebou som videl dalsiu krajinu a pri pohade kamery ( klaves 4 ) som vlak videl zospodu 100m nado mnou. V zst Letohrad to bolo OK, iba koniec stanice bol na bielom stvorci ( omylom som prerazil sturc a lokomotiva spadla s uzastnim svistanim 100m dole :-)). Podobne to vyzera vo vapenke Vitosov.Skusal som preinstalovat aktualizacie 48-49 ale bez uspechu. Letohrad mi predtym chodil, ale neviem do ktorej aktualizacie. Prosim o radu.

Já hlasuji všema deseti pro aktualizaci.Je to bezva,už být až v Praze.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře