Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Úvaly

Firlet napsal:
V Úvalech je fakt ale jen jedno nastupiste - spolecne pro prujeznou kolej smerem do Prahy a krajni kolej. Ve smeru do Kolína to staví v kolejisti a mezi kolejema je jen mirne zdvizeny nastupni ostruvek ...
:wink: :cry:

Re: Úvaly

Anonymous napsal:
Firlet napsal:
V Úvalech je fakt ale jen jedno nastupiste - spolecne pro prujeznou kolej smerem do Prahy a krajni kolej. Ve smeru do Kolína to staví v kolejisti a mezi kolejema je jen mirne zdvizeny nastupni ostruvek ...

Jak se zbrojení naftou používá, musí odpovědět Johnz. Já jen zveřejnil jeho model na otestování.
Současně si "hraji " s Prahou Libeň. Dostavěl jsem ranžír. Objevil jsem málem hrubou chybu. Zapomněl jsem na výtažnou kolej směr odbočka Rokytka a bylo nutné do zhlaví vtěsnat angličan a vyhýbku. Nakonec se zadařilo, aniž by to ohrozilo jakoukoli vznikající aktivitu. Předpokládám, že ten rozestavěný 100m cancourek od Prahy Vysočan nikdo nepoužil. Tam je změna.
Dále mi to nedalo a trochu jsem snížil přemostění z Vítkova na Rokytku a Vysočan, dokud nebude pozdě. Ani tam by to nemělo narušit eventuelně existující trasu. V kolejích žádná změna. Ještě by to kousíček chtělo níž, ale MSTS neumí sníženou výšku troleje. Na druhou stranu sklony vyšly plynulejší. Z Rokytky levá kolej stoupá 12promile, pravá 10 promile.

Mirec: Pokud budeš dělat aktivitu z Masaryčky do Sedlece, propoj to nějak z Libní přes Rokytku a pusť vlak hráče za vlakem na 4znakém autobloku, ať se otestuje jeho funkčnost.

No v podstate sa jedná o to, že každá mašina by mala mať nadefinovaný intake point. Týmto intake pointom jest nutno (napr. v explore route, ked dochadza palivo) Prist k mojmu tankovaciemu zariadeniu a tento intake point pristavit na miesto kde som ja nadefinoval fuel point (je to na urovni vnutorneho okraja toho cerpacieho stojana). Naboku by sa malo zobrazit take T a potom treba stlacit T a zacnu vam do masiny capovat. Ale funguje to jak americky raketoplan. Ked to ide tak to ide vyborne ... ale aby to islo ...

Už to bylo popisováno v diskuzi o trati Bystřice Hustopeče:

První číslo udává pozici plnícího otvoru na ose Y (podélná osa) od geometrického středu vozidla. Druhé číslo udává rozsah v kterém to tankování funguje. A kupodivu jsou tyto hodnoty v metrech.

V eng souboru je položka IntakePoint a doporučená hodnota je (0.8 0.6 Fuel Diesel). Pak to funguje.

Zbyněk Šemora napsal:
Jak se zbrojení naftou používá, musí odpovědět Johnz. Já jen zveřejnil jeho model na otestování.
Současně si "hraji " s Prahou Libeň. Dostavěl jsem ranžír. Objevil jsem málem hrubou chybu. Zapomněl jsem na výtažnou kolej směr odbočka Rokytka a bylo nutné do zhlaví vtěsnat angličan a vyhýbku. Nakonec se zadařilo, aniž by to ohrozilo jakoukoli vznikající aktivitu. Předpokládám, že ten rozestavěný 100m cancourek od Prahy Vysočan nikdo nepoužil. Tam je změna.
Dále mi to nedalo a trochu jsem snížil přemostění z Vítkova na Rokytku a Vysočan, dokud nebude pozdě. Ani tam by to nemělo narušit eventuelně existující trasu. V kolejích žádná změna. Ještě by to kousíček chtělo níž, ale MSTS neumí sníženou výšku troleje. Na druhou stranu sklony vyšly plynulejší. Z Rokytky levá kolej stoupá 12promile, pravá 10 promile.

Mirec: Pokud budeš dělat aktivitu z Masaryčky do Sedlece, propoj to nějak z Libní přes Rokytku a pusť vlak hráče za vlakem na 4znakém autobloku, ať se otestuje jeho funkčnost.

Aktivita je už na webe.Ale pre otestovanie môžem nejakú aktivitu narýchlo vyrobiť.

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Aktivita je už na webe.Ale pre otestovanie môžem nejakú aktivitu narýchlo vyrobiť.

První jízda, u mne žádná jízda, protože to vyhazovalo chyby, já mám totiž jiný Trainset než vyžaduje ta vaše aktivita. Mám trainset defultně s tratí Kúty-Pardubice.
Chtělo to po mne tyto soubory a já je mám označené jinak

150013.eng
372006.eng
zssk_WLABme/zssk-wlabm.wag
371015.eng

Signalista napsal:
Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

První jízda, u mne žádná jízda, protože to vyhazovalo chyby, já mám totiž jiný Trainset než vyžaduje ta vaše aktivita. Mám trainset defultně s tratí Kúty-Pardubice.
Chtělo to po mne tyto soubory a já je mám označené jinak

150013.eng
372006.eng
zssk_WLABme/zssk-wlabm.wag
371015.eng

Kdyby jsi se nezajímal o pí....ny, tak nemáš tyhle problémy. A s tý dovolený už se radši nevracej. :twisted:

Signalista: Preznačovaniu aktivít podľa vlastných TRAINSETov sa tu venovalo toľko priestoru ... chce to len hľadať ... ale ako tak pozerám, hľadanie na fóre je asi nad mentálne schopnosti niektorých jedincov (nemyslím len teba)

model

Zdravim - vyrobil jsem model vodarny v Peckach, ktera je u nadrazi - ted jen musim nekde vycmuchat jak to ulozit abych to mohl poslat p. Semorovi .. doufam ze to jeste nekdo nevymodeloval .. Nebo muzu to jako "surove" pripadne poslat nekomu jinemu kdo to ulozi pro pouziti v MSTS .. ?
Diky

Re: model

Firlet napsal:
Zdravim - vyrobil jsem model vodarny v Peckach, ktera je u nadrazi - ted jen musim nekde vycmuchat jak to ulozit abych to mohl poslat p. Semorovi .. doufam ze to jeste nekdo nevymodeloval .. Nebo muzu to jako "surove" pripadne poslat nekomu jinemu kdo to ulozi pro pouziti v MSTS .. ?
Diky
Ahoj, robil si to v gmax, alebo 3ds max ??? Ak chceš, kľudne pošli zdroják s textúrami, nech sa na to pozriem ...

model

Ahoj, robil si to v gmax, alebo 3ds max ??? Ak chceš, kľudne pošli zdroják s textúrami, nech sa na to pozriem ...

delal jsem to v GMAX - mam hotovy model + textury uz na nem .. jen to ulozit a exportovat do MSTS .. a to nevim jak na to .. takze kdyz se ti ta podoba ve ktere to mam hodi, tak to poslu -- OK ?

V dusném víkendu jsem hodně pokročil se stanicí Libeň. Chybí mi "jen" téměř celá ulice Českomoravská, kde bude jedinné řešení, postavit fabriky jako jednoduchou kulisu. Už jsem na 1206 ti objektech. Ten čtverec má smůlu, protože je na něm západní část Libně, odb Rokytka a depo na Vítkově, které jsem také dal dohromady. Chtěl bych poprosit Pražáky s digitálem, kdyby někdo nafotil (jestli to tam už nezbourali) Panťákovou halu i halu motorárny. Také si už nevzpomínám, jestli u krajní koleje byl svah nebo tam byla opěrná zídka. Já tam nebo odtut jezdíval na kole (bylo to na ONJ rychlejší než autobus MHD). Vím že tam byly schody nahoru (do ulice Novovysočanská) Jezdíval jsem tam jen v noci. Vyhýbky jsme si museli naházet ručně a pokud jsme 451 dávali do haly, muselo se tam dojet samotíží a přesně zastavit. Na to byl jeden pokus, ale vždy se zadařilo. Motorové depo na Vítkově jsem trochu kolejově omezil, ale dá se tam už jezdit i po té manipulační koleji z Libně. Ale tam to moc neznám, chodil jsem tam jen ke strojmistrům pro klíče od vrat a 451. Pro test jsem za panťákovou halu dal původní americké zbrojení D lokomotiv, jestli tohle bude fungovat. Pak by to Johnz eventuelně doladil. Aktualizaci dám ven pravděpodobně zítra.

Siganlista,

všetky lokomotívy a vozne som ťahal od p.Havla, len to chce trochu trpezlivosti hľadať, alebo pravidelne sledovať jeho web.Za druhé - to ti tam vyhodilo len tieto 4 chyby???.Ak áno, tak neviem o čo ide? Pozri sa na môj web a obidve aktivity od Tomáša a Kebarka a tí tam mali 300 chýb!!!A mne sa to chcelo opraviť a vydať pre širokú verejnosť.
A čo sa týka Trainsetu - mám kompatibilný s p.Šemorom a samozrejme nejaké vydarené modely od p.Havla.

Tak mám pocit, že "prudič" Signalista (o takových byl myslím pořad na Nově "Na vlastní oči"), dosáhl svého.
Všichni reagují na jeho "experimenty", ale že by někdo něco nového nafotil a dále přispěl do tvorby MSTS, na to se odpovědí nedostává. Nechci tím říci, že nikdo nepomohl, bylo Vás hodně, jen porovnávám směr, který převažuje v tomto diskusním foru. Nejen celý víkend ve všech tématech figuruje Signalista, ale všechny příspěvky se točí hlavně kolem Něj. Kdyby jste jej neměli, asi by byla nuda. Až půjde na dovolenou, určitě Vám všem bude smutno. Takže jej neodsuzujte. Jen bych poprosil, pište příspěvky na jeho adresu do příslušných kolonek, ať tu není opět nepořádek.

Re: model

Firlet napsal:

delal jsem to v GMAX - mam hotovy model + textury uz na nem .. jen to ulozit a exportovat do MSTS .. a to nevim jak na to .. takze kdyz se ti ta podoba ve ktere to mam hodi, tak to poslu -- OK ?

Ak si to robil v Gmaxe bez Gamepacku tak sa export do MsTS rovná novému otextúrovaniu ...

Od přátel z Polska máme jednu zajímavost. XtracksBP je beze změn, ale máme několik druhů pražců. Kde je koridor, tam je koridor, ale Ústí nad Orlicí - Letohrad, UO - Brandýs jsou staré betonové pražce a ve vyhýbkách dřevěné pražce. V Krasíkovských tunelech je i koridorová textura. Jak se to osazuje....asi jedině manuelně ve world přepsat směrování na texturu koleje. Jinak jsem to nepochopil.
Já se díval do dokumentace a na těch zhlavích jsou skutečně dřevěné pražce. Celá ta sranda ani není moc veliká. I s novými tunely od Romana (Bílá skála) a update Praha Holešovice to bude 10MB.
letohrad1.jpg letohrad2.jpg UO.jpg

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře