Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
A v tých traffic je zakopaný pes - pretože dobrá aktivita sa musí prejsť viac krát, a to je pri aktivite Kúty - Praha dosť náročné.Lebo na simuláciu pohybov traffic vlakov v editore aktivít sa nedá spoľahnúť.Z mojej skúsenosti viem že oproti reálnej jazde v MSTS to platí tak na 5%.Príklad -
vlak je podľa editora v stanici o 10.00, ale keď to prechádzam v reále tak som tam oveľa neskôr.A tento jav je pri tvorení (hlavne dlhých) misií najkritickejší.Pamätám sa na kratšie aktvity, napr. v okolí Břeclavi - kým som tam vyladil traffic vlaky, tak utieklo veľa vody v rieke....

P.S.:Stálo by zato, len pre zaujímavosť zistiť ako je to z obehmi rušňovodičov aspoň na EC-čkách Praha - Břeclav, prípadne na ramene Praha - Olomouc.

Mirec napsal:
P.S.:Stálo by zato, len pre zaujímavosť zistiť ako je to z obehmi rušňovodičov aspoň na EC-čkách Praha - Břeclav, prípadne na ramene Praha - Olomouc.
Po Břeclav chodíme my (Blaváci) a medzi Břeclavou a Prahou chodia aj Břeclaváci aj Pražáci na otočky v kuse a sami. Predpis, že jednočlenne sa može jazdiť len do 300 km a max 3,5 hodiny už v čechách neplatí a od nového grafikonu nebude platiť ani u nás. Olomouc bohužial nepoznám.

Mirec, je to velmi jednoduché. Vlak hráče a jedu celou trasu. Poznámkový blok a píšu si časy, v kolik jsem v konkrétních stanicích. A podle těch časů dosazuji traffic. Tak jsem navrhoval Náročnou službu. Jde to celkem rychle, ale problém je, když se má křižovat, předjíždět nebo provádět nějaký posun. A čím dál od startu, tím je to složitější pro test. Ale jde to, jen trochu trpělivosti. Myslím, že se to dá zvládnout i do týdne. Ale další doladění, aby to bylo trochu na úrovni je práce na další týdny. Týdny proto, že je vždy nutné celou 8 hodinovou aktivitu projet ve hře.

Já jen doplním, v roce 2002 jezdila na R 209 Vltava (Praha - Moskva) v úseku Praha - Petrovice u K. loko 350. Soupravu přivezla v Praze na hlavní žehlička, zde nastoupila 350 a fíra(DKV Praha), který s ní jel sám až do Petrovic, pak strojně do Bohumína, kde 350 odstavil. Převzal 151 a vezl IC 500 "Ostravan" do Olomouce, kde ho přišel vystřídat kolega. Pak 8 hodin zadarmo na nocležně v Olomouci (ve dne) a odpoledne 140 "Detvan" do Prahy.Pěkná šichta... :lol:

Karel napsal:
Já jen doplním, v roce 2002 jezdila na R 209 Vltava (Praha - Moskva) v úseku Praha - Petrovice u K. loko 350. Soupravu přivezla v Praze na hlavní žehlička, zde nastoupila 350 a fíra(DKV Praha), který s ní jel sám až do Petrovic, pak strojně do Bohumína, kde 350 odstavil. Převzal 151 a vezl IC 500 "Ostravan" do Olomouce, kde ho přišel vystřídat kolega. Pak 8 hodin zadarmo na nocležně v Olomouci (ve dne) a odpoledne 140 "Detvan" do Prahy.Pěkná šichta... :lol:

Co je to ta žehlička?Prosím,nepoužívat hovorová slova a přezdívky pro lokomotivy,ne každý tomu dobře rozumí.Třebá já vím o jedné přezdívce Brejlovec,patří to lokomotivám 753,754,ale rovnou řeknu číslo lokomotívy než přezdívku.

Jiří napsal:
Karel napsal:

Co je to ta žehlička?Prosím,nepoužívat hovorová slova a přezdívky pro lokomotivy,ne každý tomu dobře rozumí.Třebá já vím o jedné přezdívce Brejlovec,patří to lokomotivám 753,754,ale rovnou řeknu číslo lokomotívy než přezdívku.

lokomotivy tohoto tvaru: http://spz.logout.cz/album/cz/cz_cd210.html

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, je to velmi jednoduché. Vlak hráče a jedu celou trasu. Poznámkový blok a píšu si časy, v kolik jsem v konkrétních stanicích. A podle těch časů dosazuji traffic. Tak jsem navrhoval Náročnou službu. Jde to celkem rychle, ale problém je, když se má křižovat, předjíždět nebo provádět nějaký posun. A čím dál od startu, tím je to složitější pro test. Ale jde to, jen trochu trpělivosti. Myslím, že se to dá zvládnout i do týdne. Ale další doladění, aby to bylo trochu na úrovni je práce na další týdny. Týdny proto, že je vždy nutné celou 8 hodinovou aktivitu projet ve hře.

Ja to presne tak robím.A ako hovoríte práve ten test tak veľmi zdržuje.Pri veľmi dlhých aktivitách si ju rozdelím na pár menších, aby som vždy nemusel chodiť od začiatku.No a z toho čo povedal Miro som v úžase: Břeclav - Praha na jeden šup.To ten rušňovodič musí na konci šichty ale vyzerať... :D

Kolejivo

Omlouvám, se pokud tato otázka již padla... Po stažení 53. aktualizace jsem nenalezl změny v kolejivu v úseku Letohrad-Ústí-Brandýs jak je vidno na screenech a v popisku zmíněné aktualizace. Všude mám standartní kolejivo s betonovými pražci. Nevíte někdo, včem může být chyba? Podotýkám, že všechny aktualizace mám staženy a provedeny. K.

Mirec: Breclav Praha je jen pár hodin. Já míval 16 hodinové šichty i noční a to bylo teprve třeba sirky do očí. Nebo 30 hodinové dvoudenní Hradce, kde byl první den tak nadupaný, že když jsi ráno chytil zpoždění, tak jsi jej vezl až do večera. Pak se šlo spát na nocležnu v Hradci Králové a druhý den jsme pak pendlovali na Týniště a Choceň, to už bylo volnější a pak do Prahy. A 3 až 4 dny turnusové volno.
Takový noční Borohrádek. To když se vyslovilo, to byla šichta Železný muž. Začínalo se v 16 hodin odpoledne, Praha - Pardubice - Hradec, pár pendlů do Pardubic a pak o půlnoci strojově z Hradce do Borohrádku. Když jezdily náklady, tak na jednokolejce než se to vykřižovalo, tak jsme do Borohrádku přijeli ve dvě až v půl třetí ráno, na hoďku jsme si dřímli a ve čtyři první osobák do Hradce, Chlumce, Nymburka a Prahy. Něco se jelo reží. Sloužit se smělo maximálně 15 hodin.
Nebo takový Přerov. Z Prahy jsme jeli odpolední rychlík, kolem 22. hodiny v Přerově, tam hodina na večeři a poštovní rychlík (max 80km/h) zpět, v půl šesté ráno v Praze.

Kontra: Trať by se starým kolejivem nefungovala, vyhazovala by chyby, protože ve World jsou všude odkazy na koleje z Tracks_B.

O víkendu jsem mimo jiné pracoval na úseku Brno - Blansko, kde jsem vyměnil většinu tunelových portálů dle reálu. Trochu upravil vegetaci a hlavně usměrnil tok řeky Svitavy, aby byla hladina vody rovnoměrně vysoko. To způsobilo lokální záplavy, se kterýma jsem zápasil do této hodiny. Zítra ještě něco doladím a v úterý rozešlu DVD a bude aktualizace.

Zbyněk Šemora napsal:
Kontra: Trať by se starým kolejivem nefungovala, vyhazovala by chyby, protože ve World jsou všude odkazy na koleje z Tracks_B.

O víkendu jsem mimo jiné pracoval na úseku Brno - Blansko, kde jsem vyměnil většinu tunelových portálů dle reálu. Trochu upravil vegetaci a hlavně usměrnil tok řeky Svitavy, aby byla hladina vody rovnoměrně vysoko. To způsobilo lokální záplavy, se kterýma jsem zápasil do této hodiny. Zítra ještě něco doladím a v úterý rozešlu DVD a bude aktualizace.

Takže meteorologům ta předpověď lokálních záplav částečně vyšla, ale nebyla způsobená přívalovými dešti. Už se těším na aktualizaci.

Pelikán napsal:
Mám na Vás pane Šemoro dotaz. Bude kolejivo v Pražském uzlu už ve stávající podobě?
Já doufám, že ano. Tam už není co měnit. Samozřejmě bych Paths netrasoval od úplného konce koleje, která bude někdy pokračovat, ale nechal bych si rezervu. (Vršovice, Smíchov, Vysočany, Malešice) Ale Masryčka, hlavní, Holešovice, Libeň, tam je to už stabilní. Nechtěl bych to stavět znovu.

Ohledně záplav, to byla tedy synchronizace. Já opravoval zaplavené silnice u Adamova, na Blanensku a ve zprávách v televizi ukazovali také záplavy.
Ještě se tam nějaké práce najdou, ale konečně mezi prvním a druhým tunelem za Blanskem v korytě řeky mi teče voda. Když jsem to stavěl, nešlo mi to zrealizovat, protože jsem tehdy nevěděl, že jde vodní hladina naklopit. Ale z Babic do Maloměřic jsem vodní tok ještě nereguloval, protože to bude souviset i s přestavbou zdí v Bílovicích a to je další kapitola. (ale na zastávce už nová kamenná zeď se zábradlím je postavená. )

Mirec napsal:
A v tých traffic je zakopaný pes - pretože dobrá aktivita sa musí prejsť viac krát, a to je pri aktivite Kúty - Praha dosť náročné.Lebo na simuláciu pohybov traffic vlakov v editore aktivít sa nedá spoľahnúť.Z mojej skúsenosti viem že oproti reálnej jazde v MSTS to platí tak na 5%.Príklad -
vlak je podľa editora v stanici o 10.00, ale keď to prechádzam v reále tak som tam oveľa neskôr.A tento jav je pri tvorení (hlavne dlhých) misií najkritickejší.Pamätám sa na kratšie aktvity, napr. v okolí Břeclavi - kým som tam vyladil traffic vlaky, tak utieklo veľa vody v rieke....

Oběhy pro lokomotivy 350 ZSSK mám. Na požádání zašlu. E-mail: brucknert@centrum.cz

Naposled editoval moderátor:
Rád bych se zeptal Zbyňka, jestli při revizi celé tratě přijde na řadu i dokončení železničního uzlu v Brně (židenický "triangl" a spojení s nákladnovým nádražím). Díky!

ragulin napsal:
Rád bych se zeptal Zbyňka, jestli při revizi celé tratě přijde na řadu i dokončení železničního uzlu v Brně (židenický "triangl" a spojení s nákladnovým nádražím). Díky!

Na to je velmi jednoduchá odpověď. Sice se nyní soustředím na Prahu, ale Roman svými modely mne nasměroval na úsek Brno - Blansko, Michal do Kolína, atd. Když někdo začne s objekty v Brně....

stáhnul jsem si novou aktualizaci amusím říct, že je fakt bezva. Hlavní nádražíuž teď je jako v reálu,ještě ta hala. Jediné,co neodpovídá ( chtělo by to vymodelovat originální objekt) jsou mosty přes Bělehradskou ulici.
A nevím, proč když přijedu na negrelliho viadukt, tak se hra zasekne a nelze z toho ani vyjet, musím to pokaždé restartovat

Zbyněk Šemora napsal:
ragulin napsal:

Na to je velmi jednoduchá odpověď. Sice se nyní soustředím na Prahu, ale Roman svými modely mne nasměroval na úsek Brno - Blansko, Michal do Kolína, atd. Když někdo začne s objekty v Brně....

Co takle navnadění Brněnskými komíny. Nestačí?

Pane Šemora,vy jste génius,takhle postavit trať opravdu nikdo nedokáže,díky za aktualizaci,už to hlavní nádraží se začíná pomaličku rýsovat,jak řekl jeden můj předřečník,ještě chybí ta hala,a je to éňo,ňůno. :lol: :lol:
Až bude komplet hotova krajina Pardubice-Praha,pak si z Prahy zajedu na pardubický perník po dokončené krajině. 8)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře