Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pardon ještě jsem zapoměl popsat to místo. Už jsem brzdil jakože do stanice, tj. před odjezdovou návěstí směr Hrabovka. Před prvním vozem místo na lokomotivu plus cca 10 m.
Jinak neříkám, že to je Vaše chyba. Akorát to pro mě je záhada, že to vylítne v tak malý rychlosti (i když je derailment vypnutý)
No jinak jsem byl v sedmém nebi, sem si vyjel z tunelů a ejhle padák ulice Bělehradská k mé domovině :) ještě tak tu Šalinu a je to :)
Fakt hezky to je udělané, dobře se na to kouká.

michawel napsal:
a ejhle padák ulice Bělehradská k mé domovině :) ještě tak tu Šalinu a je to :)
.
Však po té ulici jsem se něco po mnoho let našlapal na kole. (Z ubytovny na ONJ). Paradoxně se mi to zdálo bezpečnější a hlavně rychlejší, vyšlapat část Bělehradské, pak pěšinkou parkem nahoru k magistrále(to už pěšky) a tam jsem se zařadil do správného pruhu, nasadil rychlost 40 a za pět minut jsem byl v depu na Masaryčce. Zpátky do bylo do kopce, tak jsem jezdil přes Václavák a Karlák a závodil s tramvajema. A vyhrával jsem ...
Už zase uhýbám od tématu. Opravdu by to chtělo speciální rubriku
"Zážitky z prostředí železničních drah" Nebo nějaký vhodný universální název. Tam by mohli psát nejen fírové a zaměstnaci drah, ale všichni, kdo se souvislostí s železnicí zažili nějakou historku. Jednat to může být na pobavení, ale něco také jako inspirace k tvorbě aktivity.

problem je v tom,ze uz zase Zbynkovo téma přerostlo tak,že už jej nelze moderovat.Psal jsem p.Starému,ať to zase zarchivuje,tak až to udělá,tak ty příbehy přesunu.Zatím s tím nemůžu nic udělat.
Jinak mosty nad Bělehradskou jsou nafocené a ty tramvaje by tam byly super.A jestli ještě dobře vaří v Excelsioru,tak bych nafotil i ten.Přece jenom je to 5 minut pěšky z práce :D

Praha jako taková je problém v počtu objektů a polygonů. Tady pomohou jen modeláři a fotografové. Chce to celé bloky budov a do pozadí jen jednopolygonové kulisy. Ale originál. Místo Pražského hradu nemůžeme dát nic jiného. To samé Nuselský most, palác kultury, Jakešův prst, Jana Žižku, atd...

Semora: vysvetlete me jako prazakovi co to je Jakesuv prst? :D Kdo Milous byl samozrejmne vim, ale o tomhle jsem jeste neslysel.
Martens no vidis ja to tam mam ca 10 minut z Jugoslavsky. Takze zadnej problem. U me je problem akorat cas. Nicmene si nejakej udelam a s vymluvou ze jdu za klientem, vemu fotak a taky muzu neco odokumentovat.

michawel napsal:
Semora: vysvetlete me jako prazakovi co to je Jakesuv prst? :D Kdo Milous byl samozrejmne vim, ale o tomhle jsem jeste neslysel.
Martens no vidis ja to tam mam ca 10 minut z Jugoslavsky. Takze zadnej problem. U me je problem akorat cas. Nicmene si nejakej udelam a s vymluvou ze jdu za klientem, vemu fotak a taky muzu neco odokumentovat.
Já sice nejsem Pražák,i když jsem tam léta studoval,kdyže ty časy jsou..My jsme používali v legraci termín Jakešova rozhledna,to je ten vysílač,který se nikde nedá přehlédnout,je tuším na Žižkově.

Tak tak, Žižkovský vysílač. Tenhle "prst" nade mnou bdí ve dne v noci. :lol: Bydlím 10 minut pohodové chůze od něj. Tenkrát jako dítě školou povinné si pamatuji, jak ho začli stavět. Se spolužákama jsme se pak chodili dívat na stavbu. To byly časy...

Petr Novák napsal:
michawel napsal:
Já sice nejsem Pražák,i když jsem tam léta studoval,kdyže ty časy jsou..My jsme používali v legraci termín Jakešova rozhledna,to je ten vysílač,který se nikde nedá přehlédnout,je tuším na Žižkově.
Tak tak. Ta stavba skutečně připomíná vstyčený ukazováček. Je to vidět ze všech stran. Kdo ten název vymyslel nevím, ale neříkalo se tomu monstru jinak než Jakešův prst. Ale bude to zažité, protože po dlouhé době jsem toto označení slyšel od Michala.

Michal napsal:
Tak tak, Žižkovský vysílač. Tenhle "prst" nade mnou bdí ve dne v noci. :lol: Bydlím 10 minut pohodové chůze od něj. Tenkrát jako dítě školou povinné si pamatuji, jak ho začli stavět. Se spolužákama jsme se pak chodili dívat na stavbu. To byly časy...
Teda Michale, to jsme se pěkně srazili, jen jsi to odeslal o pár vteřin dříve. "Tak, tak"

Pán Šemora môžem sa opýtať prečo sú v tunely Vítkov, a tiež vo Vinohradských tuneloch stožiare TV?Nechcem mudrovať, ale tiež sa mi zdá že Vítkovský tunel je furt nejako nízko.Vždy keď doňho vchádzam, tak mám pocit že mi to urve zberač...

P.S.:Chcem Vám ešte pripomenúť aj na zle vložený stožiar TV (je príliš nízko) za Ústí nad Orlicí, smer Letohrad.Je to hneď za sťahovačkou.Ale aby som tu len nekritizoval tak chválim úsek Brno - Blansko (hlavne tunely), nadjazdy v ČT tam tiež dodali na dojme reality, Kolín a Praha už tiež naberajú podobu.... :) :) :)

Zbyněk Šemora napsal:
Michal napsal:
Teda Michale, to jsme se pěkně srazili, jen jsi to odeslal o pár vteřin dříve. "Tak, tak"

Tak tak :D :D :D

Vítkovský tunel se zdá nízký. On není nízký,jen bych použil jiný portál tohoto tunelu. Ty sloupy by se mohly také zmizet. úchyty na TV jsou normáně také jiné. Co vím, jsou ve vinohradských tunelech úchyty jak na normální trati, jen zachycené zezhora. Jinak tunely nemají chybu.
Ještě dotaz. Šlo by udělat speciální tunelovou dvoukolejku s rozvětvením? K realitě v částí III.Vin.tunelu na rozvětvení a v jednokolejných tunelech mají nejblíž ke vzhledu krasíkovských tunelů po aktualizaci 56BPtrat. Ale to už chci asi moc :eek: .

Naposled editoval moderátor:
Panove zdravim,vim,ze je to od tematu,ale mohl byste mi nekdo poradit,jak do masiny dostat zivak?Dekuji moc....Jinak,pekna prace :D

Stránčice

Zbyněk Šemora napsal:
michawel napsal:
Tož jsem dnes robil na hlaváku takovou běžnou situaci, R421 přijel od Ústí, tedy ze směru Praha Sedlec, přijel jsem s ním na hlavní a jal se přepojovat. Přijel jsem na nástupiště 2, odpřáhnul lokomotivu a jel jsem si pro lůžko, lehátko a jednu dvojku od R377. objížděl jsem pak přes první nástupiště kolej dva (první průjezdná) a ejhle, mašinka mě vypadla z kolejí. Pak jsem něco podobného zkusil i s vozy a totéž. Rychlost byla předpisových 20km/h (a nenadejchal jsem nic :D )
Jinak tuhle aktivitu si asi zkusím udělat, má to akorát háček v podobě toho reflektorů lokomotivym bude na to potřeba trošku upravit ENG, aby svítila do obou směrů.
Tak jsem zmiňovanou kolej projel a v pohodě. Ale pro příště pište číslo koleje a místo. A také jestli náhodou nemáte nastavené vykolejení (které je nereálné) To vykolejení v MSTS by bylo na místě při překročení traťové rychlosti tak o 30 až 40km/h. Kdyby tohle šlo někde změnit.
Do Stránčic úřednickým překlepem bylo od Prahy několik let 100km/h, ale oblouk před Stránčicema stavěný na 80km/h. Pendolina tenkrát ještě nejezdila. A pár bláznů tam tou stovkou s panťáky jezdilo. Když sto, tak sto. Trochu adrenalinu neuškodí. Dělalo to divy. Já kafe na zemi, zadní fíra kastrol s obědem na zemi, trochu se motala hlava, ale nikdy tam nic nevykolejilo.

Ten 80kový oblouk byl zvednut na 100 oficialně GVD92-93, prostudoval jsem si i "Dodatek" ( na to jsem byl pedant) a to kilo jsem tam jezdil taky ikdyž to na tom lomeňáku byla prasárna. Měl jsem to projeté 451/452,141 i 363 a všecky to spolkly OK.

cviční

ok1dnh napsal:
Hezky jste se kluci rozjeli se zážitky ze šichet. Taky by se u mne našly nějaké vzpomínky za 22 let života na kolejích (z toho 19 let jako fíra). Asi to fakt bude chtít samostatné téma, ale aktivní fírové by si měli dát pozor na případný cvičný, kteří to můžou tady číst :-).
Karel
Cviční už jsou neškodní. Co z nich udělali inspektory vozby, mají na starost na prvním místě hajzlíky a vybavení ve vozech a až potom fíru s mašinou.

web

Jakou url má mirec ? Viděl jsem tu mockrát na něj jeho citaci,ale bez adresy.

padák

Zbyňdo. Pokusil jsem se vytvořit dlouhou aktivitu z hlaváku do ZnM, editor OK za UO, v DlouheT se to seklo a poslalo k Billovi.
Problem GK to neni, průjezd ve hře je všude OK.

Taky jsem objevil,že od aktivace vlastního GLOBAL pro BP se zobrazují výhybky (F8) v nesouladu se skutečností - pravé místo levých atd.

Re: padák

bob57_cz napsal:
Zbyňdo. Pokusil jsem se vytvořit dlouhou aktivitu z hlaváku do ZnM, editor OK za UO, v DlouheT se to seklo a poslalo k Billovi.

Taky jsem objevil,že od aktivace vlastního GLOBAL pro BP se zobrazují výhybky (F8) v nesouladu se skutečností - pravé místo levých atd.

To musí být nějaká blbost. Já jsem podobné jevy nikde nezaznamenal. Sice na ježdění moc času nemám, ale jezdí jiní. Jinak to chce napsat přesně konkrétní místo. Nemáš tam někde nefunkční mrtvý consists? A ve kterých místech jsou místo pravých vyhýbek levé? Jedině, že by vše přepsal nějaký virus. Jiné vysvětlení nemám. V Global BP vše zústalo na svém místě, jen do neobsazených pozic se doplnilo další kolejivo.

Re: padák

bob57_cz napsal:

Já jsem zase dělal aktivitu ze ZnM do Prahy hl.n. a až na DT, kde je kritický poledník, bylo vše OK.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře