Jak na camcfg.dat ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Existuje nějaký prográmek, který umí tento soubor editovat, aniž bych musel použít Windowsovský program Wordpad ?

Dále mne zajímá, zda-li se dá nějak změnit pohled kamery pomocí pohledu z vrtulníku, tedy klávesou 2 a to tak, aby kamera byla umístěna na posledním vozu na nárazníku, tedy, aby uživatel si připadal, že sedí na nárazníku a porozuje, jak jede po zpátku a k tomu vidí ubýhající kolej ?

Dále mne zajímá, proč v některých částech tratě, nejde zapnout klávesu 7, ( kamera, která není připotána k rozjetému vlaku ). ?

No takýto pohľad na kameru 2 moc nedostaneš, lebo každý vagón je iný ... tu sa to dá riešiť cez kameru 5, ktorú nastavíš tak, aby bola presne na zadnej stene vozidla (so súradnicami ti asi najviac pomôže autor samotného vozidla) potom už len treba dávať pozor aby pred vagónom (asi bude posledný) nebol aj iný vagón s pohľadom cez kameru 5, lebo by sa použila tá a nevidel by si nič ... kameru na pohľad 5 nastavíš vo .wag súbore a editor na to v podstate (teda čo ja viem) neni, pomôže ti jedine notepad a iné .wag súbory, kde si pozrieš ako sa to má urobiť ...

1 - editorů na textové soubory je mnoho. Stačí si jen vybrat. Jednoúčelový "prográmek" na tento soubor neexistuje.
2 - Jak psal Johnz - pomocí této klávesy je to blbost. Řešit se to dá jako pohled cestujícího u klávesy 5 ale záleží na definici umístění tohoto pohledu u posledního vozidla s tím že v soupravě nesmí být jiné vozidlo s pohledem cestujícího. To ale vyžaduje určité znalosti. Jednodušší je použít klávesu 3 a otočit se do pozice nad vagony tak aby jsi koukal nazpátek. Není to sice sezení na nárazníku ale nevyžaduje to žádné zásahy do chování vozidel.
3 - Toto je závislé na tom jak je ta která konkrétní trať vytvořena. Klávesa 7 funguje pouze na místech kde stavitel tratě nadefinoval příslušné body. Ty jako koncový uživatel toto sice můžeš změnit ale vyžaduje to určité znalosti s editorem tratě. Já osobně si prohlížím tratě raději v editoru než přes tuto klávesu. Nic nemusím měnit/dodělávat a poslouží mi to stejně.

Back
Nahoře