Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
tak doplním

Tak doplním info pro ty, kteří mají zájem. Objednávka je mailem. Není problém, napsat si , jakým způsobem chcete DVD odebrat, tj. např. dobírkou, osobně apod. Pokud se dostavíte osobně, bude cena jen za DVD, logicky. Každopádně to doplníme na web, aby nedocházelo k podobným dotazům. Ale dojde k tomu až v pondělí. "WebMajster" má volno tento víkend.
Tygy

Ahoj Tygy
Chtěl bych se jen zeptat, zdali instalace bude doprovázena pomoci instalátoru bo bude forma archívu a ruční instalace? To samé s aktualizacemi jak to bude? Vím, možná trochu předbíhám.

Instalačka

Instalačka bude automatická s výběrem možností tratě, Trainsetu a kolejiva.
Možná se vejde i nějaké úvodní video z trati včetně screenů.
Aktualizace budou pochopitelně na webu a jak to bude, to ještě nejsem schpoen říci. Musím tyto technické věci probrat s odborníkem. jen taková malá technická - termín vydání je konec června, tak to ještě chvilku vydržte, tvoří se potisk DVD.

Tygy

Tygy: Ať počítám, jak počítám, tak do uvedené ceny se náklady (dobírka) nemůžeš vejít, pokud zásilku nepotřebuješ ze svého dotovat. A to nepočítám 4000kč za software pro tisk poštovních tiskopisů (potřebuješ verzi s podporou databáze). I tak toho budeš mít po stovce objednávek plné kecky. A uživatelů je mnohem víc.
Nechci strašit, ale je to realita.
Zde se nedá porovnávat tratě podle rozsáhlosti, protože ty jako takové jsou zdarma, ale musíš si spočítat svůj čas na jednu zakázku, který opravdu není zanedbatelný.
Nakonec je to tvoje věc. Chtěl jsem Tě ale jen varovat, protože mi připadá, že nemáš tušení do čeho jdeš. Zdraví máme jen jedno.

bob57_cz napsal:
Informace na stránce je jen jediná a to cena. Chybí způsob platby (převodem, dobírkou, složenkou předem/posléze), doručení (osobní, obyčejná, pojištěná, dobírka,...). Osobně mi vyhovuje dobírka, někomu zase něco jiného, info je opravdu bez potřebných informací. ( Poučte se u "Zbyňka". )

Ahoj Bobe, neboj se poučím se.
Až se s Tygym domluvíme na tom, jak bude DVD s trati distribuovat, tak to na stránku napíšu. Na stránce je jen to, co vím.
Když budu vědět dřív, určitě to tam ihned dám. Do 30.6. to tam určitě bude. :-)

Pošta

Ahoj Zbyňku. Snad to nebude tak hrozné. Poštu jsem dnes zkušebně prověřil, software na tiskopisy kupovat nebudu. Je to jen jednorázová záležitost a tak na tom ušetřím. Potisk DVD mám zařízený, tak jen tu poštu vyřídit a hlavně dostavět trať, tak aby to bylo koukatelné i stránce s terénem. Je to boj ty terénní úpravy. Taky sis musel pořídit na úpravy takové techniky ??? A jinak mi s tou poštou píchne i manželka, malý synek ještě ne. Tomu už jsou 3 měsíce, ale má zcela jiuné zájmy.
S pozdravem Tygy.

Tygy: Moc se těším na Tvojí trať. Hned potom začnu vytvářet aktivity a dám je k sobě na stránku ke stažení! :)
Jinak s tou cenou si taky myslím, že by mohla být klidně vyšší, protože posílání dobírek není moc rychlá práce. Dřív jsem dobírky v práci posílal a zabere to opravdu hodně času. Ale to je samozřejmě Tvoje věc. :)
Tak držím palce se stavbou krajiny! :D

Laborec425 napsal:
....
Jinak s tou cenou si taky myslím, že by mohla být klidně vyšší, protože posílání dobírek není moc rychlá práce. Dřív jsem dobírky v práci posílal a zabere to opravdu hodně času. .... :D
Jestli to mohu přirovnat, vypisování složenek je práce asi jako když ve škole dostaneš trest 100x opsat básničku. Vlastně ještě horší, stejný text si po 20. zapamatuješ, ale adresu budeš vypisovat pokaždé jinou.
Uděláš chybu, můžeš ji vyhodit a začít psát znovu. Obětovat na tohle dovolenou, nevím.

A nebylo by ergonomicky lepší, toto :

a) Normálně tu trať vystavit na internet
b) Stáhnout si ji může pouze ten, který si ji zaplatí
c) Platbu může provést Poštovní poukázkou, převodem z účtu
d) Až ji zaplatí dostane uživatel e-mailem přístupová práva k FTP serveru, odkud pak může tu trať stahovat

a je po problému.

P.S. Ještě mne napadá jak to ochránit proti vysoké zátěži, aby nebyl tak silný traffic. Stačilo by,kdyby uživatel nastavil pro stahovače FUP, kdy může stáhnout určitý objem dat v určitém časovém limitu.

Tím pádem by ten dotyčný co tu trať nabízí by si musel koupit doménu a na té doméně nastavovat restrikce.
Náklady na pořízení domény by byly zahrnuty v ceně tratě.

Dráčik napsal:
Vo fóre sa nedá nastaviť, aby Ďurové príspevky boli automaticky mazané?
Tohle asi nenastavíš, ale mám lepší nápad - poďme se zaregistrovat do Jurofora a kecat hlouposti a nebo tam budem přenášet jeho příspěvky.....to by docela šlo....

A schválně, jestli si je tam bude mazat :-D

REakce

Ahoj Jirko, ahoj všichni. Není to špatný nápad, hodit to na FTP, ale problém je v tom, že ne všechny použité modely jsou nebo byly dostupné na webu grátis. A protože a jelikož nýbrž nechci mít opletačky s kýmsi z Evropy, tak se mi nevyplatí držet si ftp za peníze. Je pro mě jednodušší poslat dvd, když je Trať z těchto důvodů zdarma. Navíc bych si ani nedovolil, vydat něco takto nekompletního a za peníze. To se dá v případě, že je dílo hotovo a pak se časem něco rozšiřuje. Nechtěl bych si koupit auto bez oken, s tím že zaplatím a až bude čas a chuť, se mi okna doplní.
Stavění mě baví, i když jsou to někdy útrapy, ale ani na skutečném staveništi to nejde bez problémů. Ztráta času to taky zcela jistě je, ale probendit tento čas v hospodě a popíjením alko dobrot, tak už jsem se vlastně včera uchlastal k smrti. :lol: .
Takže na variantu dobírky či osobního odběru jsem připraven a nic mě nepřekvapí. :wink:
S pozdravem Tygy

Re: REakce

Tygy napsal:
Ahoj Jirko, ahoj všichni. Není to špatný nápad, hodit to na FTP, ale problém je v tom, že ne všechny použité modely jsou nebo byly dostupné na webu grátis. A protože a jelikož nýbrž nechci mít opletačky s kýmsi z Evropy, tak se mi nevyplatí držet si ftp za peníze. Je pro mě jednodušší poslat dvd, když je Trať z těchto důvodů zdarma. Navíc bych si ani nedovolil, vydat něco takto nekompletního a za peníze. To se dá v případě, že je dílo hotovo a pak se časem něco rozšiřuje. Nechtěl bych si koupit auto bez oken, s tím že zaplatím a až bude čas a chuť, se mi okna doplní.
Stavění mě baví, i když jsou to někdy útrapy, ale ani na skutečném staveništi to nejde bez problémů. Ztráta času to taky zcela jistě je, ale probendit tento čas v hospodě a popíjením alko dobrot, tak už jsem se vlastně včera uchlastal k smrti. :lol: .
Takže na variantu dobírky či osobního odběru jsem připraven a nic mě nepřekvapí. :wink:
S pozdravem Tygy

U té dobírky bych to poupravil. Tož když už to chcete posílat to DVD poštou, tak bych to udělat tak, že až mi ten dotyčný nejdřív zaplatí.

Víme, jaké trable měl Zbyněk, že si ho u něho lidi objednali a pak si poštu nevybírali. Takhle by to šlo ošetřit. Nejdříve by zaplatil poštovní poukázkou, převodem a až pak jak by autor tratě dostal peníze by mu normální standartní poštou poslal DVDčko. :wink:

Vidím že by se pan Maxa mohl stát dotěrným finančním poradcem........... :D :D Aby mohl jenom dirigovat

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
Dráčik napsal:
Vo fóre sa nedá nastaviť, aby Ďurové príspevky boli automaticky mazané?
Tohle asi nenastavíš, ale mám lepší nápad - poďme se zaregistrovat do Jurofora a kecat hlouposti a nebo tam budem přenášet jeho příspěvky.....to by docela šlo....

A schválně, jestli si je tam bude mazat :-D

Martine,
vsaď se že si ty příspěvky mazat nebude. Alespoň se mu bude plnit databáze. Pořád si tady stěžuje, že jeho DB zeje prázdnotou.....

Miran napsal:
....
Martine,
vsaď se že si ty příspěvky mazat nebude. Alespoň se mu bude plnit databáze. Pořád si tady stěžuje, že jeho DB zeje prázdnotou.....
Ale bude .....víš kolik mi smazal příspěvků ve svém předchozím foru? Skoro všechny....:lol:

Ale držme se opět tématu.....dík.

Martens napsal:
Miran napsal:
....
Martine,
Ale bude .....víš kolik mi smazal příspěvků ve svém předchozím foru? Skoro všechny....:lol:

Tak v tom případě nechť si trhne levou zadní protézou. My mu tam chceme dodávat tak kvalitní příspěvky, a on s nimi pacholek bude pohrdat????!!!!

Jiří Maxa napsal:
A nebylo by ergonomicky lepší, toto :

a) Normálně tu trať vystavit na internet

d) Až ji zaplatí dostane uživatel e-mailem přístupová práva k FTP serveru, odkud pak může tu trať stahovat

a je po problému.

P.S. Ještě mne napadá jak to ochránit proti vysoké zátěži, aby nebyl tak silný traffic. Stačilo by,kdyby uživatel nastavil pro stahovače FUP, kdy může stáhnout určitý objem dat v určitém časovém limitu.

Teda to by mě moc zajímalo, kdo to Tygymu bude spravovat, dávat to všechno dohromady. (Nebo to chceš spravovat a nastavovat práva jednotlivým uživalům, aby měli práva pro stahování? ) Každopádně si Jirko myslím, že to co píšeš jsou blbosti. Jsem zvědavej, jak někdo bude stahovat 1,5 GB trati + další rozšíření TRAINSETU + další ÚKZ. Dovedeš si představit, jak je to dohromady veliký? Budeš to stahovat tejden, když budeš mít pomalej Internet a ještě k tomu pojedeš ve dne v noci.
Podle mého názoru je to pitomost o které nemá cenu ani mluvit.

Nejjednodušší je to, jak to Tygy bude distribuovat. Tedy po DVD jako Zbyněk.
Je mi jasný, že to není žádnej med, že se z toho Tygy možná z těch složenek zblázní (což bych nerad), ale bude to tak v celkém měřítku nejlepší

S pozdravem.
plukas

Souhlasím. Ne každý má vysokorychlostní internet, ikdyž v dnešní době si providerové konkurují jak je to jde (viz nabídky a akce firmy O2). A někdo třeba má připojení, kde jeho FUP má datový limit 1 bo 2GB/měsíc. Tohle se také musí brát na vědomí, takže z toho plyne, že pošta bude nejjednoduší a nejrozumější volbou.
Mějte se, Rossik

A co třeba zkusit herní magazíny jako Score nebo Level. Ale pouze na free tratě. Jenže by to bylo pro malej okruh hráčů. Tak že by to asi pravdě podobně nezveřejnili.

Pokud autor na tom chce něco získat zpět(za práci atd.) tak se přiklánim k distribuci jako Zbyněk Š.

Back
Nahoře