Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Martens napsal:
Dráčik napsal:
Vo fóre sa nedá nastaviť, aby Ďurové príspevky boli automaticky mazané?
Tohle asi nenastavíš, ale mám lepší nápad - poďme se zaregistrovat do Jurofora a kecat hlouposti a nebo tam budem přenášet jeho příspěvky.....to by docela šlo....

A schválně, jestli si je tam bude mazat :-D

Skúšali sme, nepomohlo, všetko je preč... :cry: Ale zas je len zasraté vlákno, takže by to bolo vhodné zmazať (nie do hydeparku, to nemá význam), aj s reakciami...

distribuce

Draco napsal:
A co třeba zkusit herní magazíny jako Score nebo Level. Ale pouze na free tratě. Jenže by to bylo pro malej okruh hráčů. Tak že by to asi pravdě podobně nezveřejnili.

Pokud autor na tom chce něco získat zpět(za práci atd.) tak se přiklánim k distribuci jako Zbyněk Š.

Vydělat na trati rozhodně nechci, už jsem se zmiňoval. Mě stačí, že dvd udělá někomu radost (nebo starost) a postačí mi, když se mi vrátí vynaložené náklady za dvd, potisk a pošotvné s balným. Pořizovací náklady na dvd s potiskem vychází cca na 15+25,-kč a byl jsem hodně překvapen, že si pošta za dobírku drze a beze studu za 350g listovní zásilku řekla 60 peněz. Asi jsem to měl za to, že jsem poštu nepoužil dobrých 5 let(horská přirážka v nížině). Žil jsem v bludu. Takže se milí odběratelé nezlobte se, ale ta dobírka bude za 100,-kč a osobní odběr za 40,- . Pokud se vám to zdá hodně, tak mi sežeňte prostor na webu a já to tam rád natlačím a budete moci vesele stahovat. Pouze trať zabalená v archivu má cca 500 MB, 20 MB UZK a cca 150MB Trainset.
A dále to bude mou prioritou, že poštu krom zásilek v rámci MSTS používat nehodlám.
Tygy

Cena není důležitá.Důležitá je kvalita a podle fotek to bude na vysoké úrovni :wink: .Takže klidně kilo za to dám :D

Děčín -Praha

Ahoj s cenou souhlasím,cenu poštovnýho neovlivníme ani při větším počtu zásilek.Tygymu přeji mnoho úspěchu při dalším zdokonalování trati.latich

Re: REakce

Jiří Maxa napsal:
Tygy napsal:
Ahoj Jirko, ahoj všichni. Není to špatný nápad, hodit to na FTP, ale problém je v tom, že ne všechny použité modely jsou nebo byly dostupné na webu grátis. A protože a jelikož nýbrž nechci mít opletačky s kýmsi z Evropy, tak se mi nevyplatí držet si ftp za peníze. Je pro mě jednodušší poslat dvd, když je Trať z těchto důvodů zdarma. Navíc bych si ani nedovolil, vydat něco takto nekompletního a za peníze. To se dá v případě, že je dílo hotovo a pak se časem něco rozšiřuje. Nechtěl bych si koupit auto bez oken, s tím že zaplatím a až bude čas a chuť, se mi okna doplní.
Stavění mě baví, i když jsou to někdy útrapy, ale ani na skutečném staveništi to nejde bez problémů. Ztráta času to taky zcela jistě je, ale probendit tento čas v hospodě a popíjením alko dobrot, tak už jsem se vlastně včera uchlastal k smrti. :lol: .
Takže na variantu dobírky či osobního odběru jsem připraven a nic mě nepřekvapí. :wink:
S pozdravem Tygy

U té dobírky bych to poupravil. Tož když už to chcete posílat to DVD poštou, tak bych to udělat tak, že až mi ten dotyčný nejdřív zaplatí.

Víme, jaké trable měl Zbyněk, že si ho u něho lidi objednali a pak si poštu nevybírali. Takhle by to šlo ošetřit. Nejdříve by zaplatil poštovní poukázkou, převodem a až pak jak by autor tratě dostal peníze by mu normální standartní poštou poslal DVDčko. :wink:

Tohle je pravda. I Stavitelxxx to už neposílá dobírkou, protože někdy si to lidi prostě nevyberou (i třeba vinou pošty, protože nedá oznámení) a dobírka se vrátí zpět. A kdyby se to posílalo jenom jako doporučená zásilka, hned by to bylo i levnější. I když takhle nízká cena zase tak důležitá, myslím, není, když se tady bavíme o částkách do 100 Kč :) .

Jinak na stránkách pošty je ceník a obyčejný balík stojí kolem 30 Kč a doporučená zásilka (350 g) 28 Kč.

ceny tam rozhodně pošta má. taky jsem dle jejich webového ceníku dal původních 75,-kč.
jenže skutek je jiný. za to jedno dvd, které jsem poslal zkušebně fabiovi na dobírku, jsem dal 60,- a to je to bez pojištění!! hodně mě to zaskočilo.
:eek: tygy

Naposled editoval moderátor:
Máte nesprávné informace.
Dobírka na 116kovou složenku (na účet) je za 52kč (0.033 kg)
Doporučená zásilka 22 kč
I tak se do těch 75kč nemůžeš vejít.
Na jednu objednávku a s komunikací počítej asi hodinu práce.
Někdy je to i více, někdy je to méně. Jednou mi napadlo, kdo má krátkou adresu a krátké jméno, dát mu slevu, protože poštovní poukázka byla napsána dvakrát rychleji než u Františka Ivanoviče Křivochcálka ze společnosti Organizace pro věci zbytečné, spol. s r. o.
Náměstí Tomáše Garyka Masaryka 13567/88
123456 Kotěhůlky u Starého Města u Uherského Hradiště.
:D :D :D
Už rok na to mám software, tak mi delší adresa už tak nevadí. Raději zaplatit za tohle 4000kč než z ručního psaní poukázek zešílet (hlavně, když si trať objedná někdo, kdo si trať nevyzvedne a zásilka se vrátí zpět. Z poštovného Ti pak pošta vráti 20kč

da sa teda povedat, ze je pre autora-distributora trate jednoduchsi sposob, ked si zaujemca pride po DVD sam?
ja ako drzitel rezinky to mam v pohode a nerobi mi az taky problem previezt sa aj cez pol republiky, napr. aj do usti nad labem :D

ramelow

To snad nemyslíš vážně,když pominu to,že ne každý má režijní výhody tak by si musel asi Tygy pronajmout prostory k činnosti nebo by měl z bytu průchoďák.Je mi jedno jestli to pošle jako dobírku nebo platbou předem na účet.Pokud se rozhodne pro dobírku a ti co si objednají a nevyzvednou tak může zveřejnit jejich jména zde na foru nevím jestli se nemůžou uvádět celá jména,tak inicialy a bydliště-místo určitě.S pozdravem latich

latich: a preco by som to asi tak nemal mysliet vazne??

asi si ma zle pochopil, ja som to nemyslel tak, ze KAZDY k nemu bude chodit do kuchyne. ja som to myslel len na seba, ze ked mam dajme tomu moznost sa zadarmo dopravit az do usti alebo niekam inde, ci je pre autora-distributora vyhodnejsie odvzdat DVD osobne a usetrit si tak namahu s vypisovanim tlaciv atd. .....

Martens napsal:
Tygy, jesli bych chtěl ušetřit 4000 CZK, tak se koukni tady
http://www.slunecnice.cz/sw/formulare-itpro -

Třeba by to mohlo fungovat - mají tam i napojení na DB a formulář na dobírku už je taky předpřipravený, akurát nevím, jestli je aktuální.
O tomhle nevím, určitě u free verzi budou určitá omezení, ale další věc jsou například podací lístky. Když jich přineseš na poštu 30, tak než se vše odbaví, tak fronta na poště za Tebou Tě bude nenávidět za prostátý důlek. Formfiller umí mimo jiné i hromadné podání a opět je to úspora času.
Největší práce je nastavení tiskárny a vytvoření databáze. Ale je to jen jednorázovka. Pak už jen valíš. A na poště vše odbavíš do jedné až dvou minut.

Naposled editoval moderátor:
KJ_Ross napsal:
Souhlasím. Ne každý má vysokorychlostní internet, ikdyž v dnešní době si providerové konkurují jak je to jde (viz nabídky a akce firmy O2). A někdo třeba má připojení, kde jeho FUP má datový limit 1 bo 2GB/měsíc. Tohle se také musí brát na vědomí, takže z toho plyne, že pošta bude nejjednoduší a nejrozumější volbou.
Mějte se, Rossik

Budu mluvit za sebe, já mám ADSL o rychlosti 6 Mpbs/384 kbits, měsíční paušál 839,- Kč bez DPH. Měsíční FUP mám nastaveno na 25 GB, po vyčerpání platím 37,90 Kč bez DPH za každý přenesený 1 GB.

Horší to budou mít ti, co si pořídí O2 internet ADSL START. :lol:

Jiří Maxa napsal:
KJ_Ross napsal:
Souhlasím. Ne každý má vysokorychlostní internet, ikdyž v dnešní době si providerové konkurují jak je to jde (viz nabídky a akce firmy O2). A někdo třeba má připojení, kde jeho FUP má datový limit 1 bo 2GB/měsíc. Tohle se také musí brát na vědomí, takže z toho plyne, že pošta bude nejjednoduší a nejrozumější volbou.
Mějte se, Rossik

Budu mluvit za sebe, já mám ADSL o rychlosti 6 Mpbs/384 kbits, měsíční paušál 839,- Kč bez DPH. Měsíční FUP mám nastaveno na 25 GB, po vyčerpání platím 37,90 Kč bez DPH za každý přenesený 1 GB.

Horší to budou mít ti, co si pořídí O2 internet ADSL START. :lol:

Tak než zase budeš navrhovat řešení i pro ostatní, tak se jich nedřív zeptej, kolik z nás ostatních májí stejně rychlej Internet. To víš, ne každej je tak hobatej, aby si mohl dovolit takovejhle Internet :-)

Návrh

Zdravím Všechny, dávám dohromady na hrubo terén okolo trati, aby to aspoň trošku vypadalo, že jedete podél vody mezi kopci. Pokusím se dodat trolejové vedení, jak to bude možné. Nemám ještě zcela po novu vyřešené Lukavecké zhlaví v Lovosicích n.n. , ale snad to bude do prvního vydání. Zatím se dá projet po hlavních kolejích a po 103. a 105.koleji. Vložím také ještě interaktivní nákladové koleje, aby se daly tvořit i těžké aktivity pro nákl. dopravu.
A abych nezapomněl, proč vlastně píšu do fora, tak jsem přišel s návrhem ohledně zasílání DVD s tratí. Pokud bydlí pár z Vás blízko sebe, není problém zaslat v jedné obsílce i několik DVD. To je proto, abyste ušetřili na poštovném a není tedy problém. S pozdravem Tygy

Re: Edie

Edie napsal:
A pro ty, co bydlej v Ústí by byl možná osobní odběr????

jj, tos celkem trefil. Občas to chce kouknout i na webovky, nemusím to psát několikrát. Dokonce to je i o pár příspevků výš. :lol:
Tygy

Zdrawím!
Jak sem koukal na ty screeny u Tebe Tygy na webovkách, tak musím říct, že na každém screenu to poznávám. Dobrá práce a Good Luck při tvoření terénu.
Rossik

Is it possible to obtain the route via postal shipment in case I live in Poland?

Back
Nahoře