Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
toto s tratí samotnou nemá nic společného,to určují tuším zvukové .sms soubory každého vozidla,doufám,že se nemýlím

AlesB napsal:
toto s tratí samotnou nemá nic společného,to určují tuším zvukové .sms soubory každého vozidla,doufám,že se nemýlím
Jo, je to tak. Tohle určuje Scalabilty Group (0) v souboru *_eng.sms. Takže pokud je spávně definovaná tak ty zvuky při potkávání jsou slyšet i v kabině, pokud ne tak je ticho.

Ahoj,potřeboval bych poradit s instalací této trati.Mám čistou novou instalaci MSTS updatovanou na verzi 1.2 -aby při spuštění hry se nemuselo dávat CD mechaniky.Příslušné soubory rozbalím do Routes,Global,Trainset,Consist.Též i těch 6 aktualizací.Po startu hry dostávám varování nejspíš o chybějících vozidlech.Když se jimi proklikám,v hlavním menu nemám žádná nedefaultní vozidla,ale ani trať!Ať nainstaluji poslední verzi bin,či nikoli,výsledek je stejný.Prolezl jsem FAQ i fórum k této trati,ale chybu jsem nijakou neobjevil,přesto nějakou dělat musím.Jakou asi?A prosím moderátory,kdyžtak můj příspěvek přesuňte na vhodnější místo či smažte.Díky

Tady by určitě poradili zkušenější, ale protože nechci z tohoto fóra jen čerpat, ale i pomoci, pokusím se odpovědět. Každá trať by měla mít nainstalovánu alespoň jednu aktivitu. Dále doporučuji Trainset BP, tedy obsáhlý balík kolejových vozidel, na které se odvolává drtivá většina aktivit. Ten se dá stáhnout buď postupně ze stránek pana Šemory nebo obdržet na DVD s tratí Bratislava-Praha (víceméně za cenu média + poštovného). Pak by se neměly objevovat hlášky o chybějících vozidlech.

Na domovské stránce trati 090 jsou k dispozici tuším tři základní aktivity, které se ale nejspíše odvolávají především na speciální trainset pro tuto trať, tedy na to co jste si stáhl jako "Trainset 090". Má vlastní zkušenost s tímto trainsetem je však taková, že jsme ho musel z větší části upravit na svůj aktuálně stažený trainset BP, protože některá vozidla (např. SNCB_R aj.) mi chyběla.

Zkusil bych možná nainstalovat další aktivity, např. od Rosse, protože ty mě běhaly i bez trainsetu 090.

Doporučuji program ConVoi, ve kterém zjistíte, která vozidla k dané aktivitě chybí. Buď je můžete dodatečně stáhnout nebo nahradit těmi, které obsahuje Váš trainset.

Že každá trať má mít naistalovanou aktivitu je pro mne úplná novinka.Pokud jsem provozoval Čáslav-Třemošnice,Zapadlou a Ztracenou,tak u nich když jsem se proklikal chybějícími vozidly,tak se mi objevily seznamu a dalo po nich jet jinými vozidly.Ta 090 se chová jinak a po proklikávání chybějících vozidel se mi v seznamu neukáže.A vůbec netuším,co jsem mohl zvorat či opomenout.

Já provozoval svého časo trať 090 bez jakékoli aktivity a podobně spoustu a spoustu dalších tratí, které jsem si projížděl při hledání námětů a zajímavých objektů pro Dvoukolejku. Ale co v trati musí být, je alespoň jeden path, tj trasa odněkud někam vytvořená v aktivity editoru. Ale to by měla být zaležitost stavitele tratě.

Už to tady bylo psáno v souvislosti s jinými tratěmi.
Povinnost mít v trati alespoň jednu funkční aktivitu na to, aby se dala jezdit alespoň volná jízda, platí při spouštění trati přes TrainStore.

Martens napsal:
Povinnost mít v trati alespoň jednu funkční aktivitu na to, aby se dala jezdit alespoň volná jízda, platí při spouštění trati přes TrainStore.
Už proto by bylo dobré, kdyby všichni jen trochu vážnější zájemci o MSTS uměli spustit trať i bez Trainstore. U řady zahraničních tratí by bylo hledání této potřebné aktivity dost pracné. Dost často je jinde, než na stránkách, kde lze stáhnout trať.

JiříkTK napsal:
Martens napsal:
Už proto by bylo dobré, kdyby všichni jen trochu vážnější zájemci o MSTS uměli spustit trať i bez Trainstore. U řady zahraničních tratí by bylo hledání této potřebné aktivity dost pracné. Dost často je jinde, než na stránkách, kde lze stáhnout trať.
Nebo umět v AE udělat kratičkou aktivitku jenom s vlakem hráče a kratičkou trasou. I se startem MSTS Editoru je to otázka 10 minut.

Martens napsal:
JiříkTK napsal:
Martens napsal:
Nebo umět v AE udělat kratičkou aktivitku jenom s vlakem hráče a kratičkou trasou. I se startem MSTS Editoru je to otázka 10 minut.

Nebo podle návodu, který jsem poblikoval u Martense, sestavit volnou trasu. Jde ale v podstatě o primitivní aktivitku, z níž zůstane jen PATHS. :)

Aj ja som bol toho názoru, že u trati stačí, aby bol aspoň jeden path, ale pri jednej trati (teraz si fakt nespomeniem, ktorej) som mal ciest nadefinovaných aj 5, ale som ju nespustil ani za nič. Nakoniec som vytvoril celú aktivitu a už to išlo. Doteraz neviem, kde bol problém. Train Store nepoužívam.

Dráčik napsal:
Aj ja som bol toho názoru, že u trati stačí, aby bol aspoň jeden path, ale pri jednej trati (teraz si fakt nespomeniem, ktorej) som mal ciest nadefinovaných aj 5, ale som ju nespustil ani za nič. Nakoniec som vytvoril celú aktivitu a už to išlo. Doteraz neviem, kde bol problém. Train Store nepoužívam.

Já mám dostupné české a slovenské trati rozděleny podle provedení do 3 různých ROUTES. V každé mám originální Tutorial Route. Mohlo by to být ono? Trasy mi fungují všude (BP, 321, 180, 240, 310, 090, 236, 120, slovenské 150, 130) bez problémů... :)

Zdravím,

můj dotaz je spíš směřován na Rosse, jehož aktivitu rs_r773m.apk jsem včera jel, ale všiml jsem si níže uvedeného nastavení i u jiných jeho aktivit a nejen jeho - je opravdu nutné, aby aktivita začínala tím, že sedím v rozjeté mašině? Copak v reálu také naskakuje fíra do rozjetého stroje? :) Setkal jsem se s tím už kdysi v některých aktivitách trati Vysočina, tam to celkem bylo fuk, ale tady např. u zmíněného R 773 jede samotná mašina 151 hned po spuštění aktivity více jak 30 km/h, vzápětí na to mine rychlostník "30" - samozřejmě nestihnu za tak krátký okamžik zareagovat, takže se mi aktivuje záchranná brzda. Směšně to pak vypadá při přechodu na druhé stanoviště - mašina jede okamžitě. Ještě prapodivněji to vypadá při nacouvání k soupravě a následném přechodu na opačné stanoviště - celý vlak je okamžitě v pohybu :eek: :)

Jinak se mi Rossovy aktivity líbí, jsou bezproblémové co se týče chybějících consistů, je tam přiměřeně událostí i trafiků. Výše uvedený fakt se dá tuším změnit v AE v nastavení počáteční rychlosti soupravy, jde mi spíš o polemiku o smyslu tohoto nastavení.

Omlouvám se, pokud se to už někde řešilo, navíc jsem nenašel vlákno pouze pro aktivity 090.

Naposled editoval moderátor:
Robert Schindler napsal:
je opravdu nutné, aby aktivita začínala tím, že sedím v rozjeté mašině? Copak v reálu také naskakuje fíra do rozjetého stroje? :)
Přesně tak - právě kvůli MSTS Bin a možnosti přechodu na druhé stanoviště bylo již mnohokrát doporučeno, aby aktivita začínala v klidu při nulové rychlosti - jedině tak lze z tohoto pohledu přecházet mezi stanovišti bez jakéhokoliv problému, že by se mnou začala souprava nekontrolovatelně ujíždět.

Aktivita, která tuto podmínku nesplňuje by neměla nést informaci o tom, že je kompatibilní s MSTS Bin.

Martens napsal:
Aktivita, která tuto podmínku nesplňuje by neměla nést informaci o tom, že je kompatibilní s MSTS Bin.
Pravda je, že toto označení asi aktivita nenesla, alespoň to nemám uvedené ve svém soukromém seznamu projetých/neprojetých aktivit.

Je pravda, že není reálné, když fíra naskakuje do rozjetého vlaku. Ale je to stále jen hra. Na druhou stranu by bylo nereálné, kdyby fíra nastupoval před mostem přes Labe. Udělal sem to z důvodu, že není postaveno Střekovské nádraží, takže ta počáteční jízda na to jakoby navazuje. Začít na Střekově byla mou inspirací projet se po pár metrech tratě 072, kterou pro MSTS staví Karlos, do konečné stanice Ústí nad Labem západ.

Znovu se vracím k aktivitě Nex 41313 - jel jste ji někdo? Na stránce http://cd090msts.ic.cz/aktivity.html, kde je trať ke stažení se píše, že aktivita využívá trainset BP a trainset 090. Troufám si říci, že obojí mám a snad ve správné (tj. poslední verzi). Přesto mi Convoi našel 4 chybné con soubory se spoustou chybných zápisů, hlavně u vagónů Sgjs. CB zase našel v souboru nex_41313_decín-praha.act více jak 30 chyb, např. na neexistující cd_Nsk:

[WAGON FILE MISSING]
The wagon file nsk2.WAG does not exist in the folder
f:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\cd_Nsk
(ACTIVITY nex_41313_decín-praha.act)

Nebo když už alespoň existuje složka (např. cd_Laaes), je v act souboru odkaz na LaaesC2.WAG, přitom všechny vozy začínají "CD_" (např. CD_Laaes_C1.wag). :(

Jak to tady s tím trainsetem je? Je ještě nějaký jiný trainset 090 nebo si mám vzít pár dní volna, abych opravil všechny chybějí wag soubory? :oops:

Naposled editoval moderátor:
Tak cd_NSK už dlouho není, je to pojmenováno na cd_Kbkks. To samé i u Laaess, ty jsou také už delší dobu pojmenovány jak jsou v závorce. Asi si majitel aktivity domníval, že má aktuální trainset, nebo možná v té době byl, ale mezitím se udělala aktualizace trainsetu.

Back
Nahoře