Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Další možný problém - mám jen Bin 1.7. Zkusím přeinstalovat. Pak si zkusím pohrát s Globalem. Používám totiž společný z 321 pro 090, 310 a 180/183. Dosud žádný problém - až do nové aktualizace 090. Trati koexistovaly na společný Global v pohodě. Přinejhorším se pokusím "proklikat" původním Globalem (Xtracks + UZK 3.18) až do Děčína, co se bude dít. Určitě je to nějaká blbost...
Global s Xtracks + UZK 3.20 se naopak jeví pro ostatní trati jako bezproblémový (namátkově testováno).
I tak děkuji za podněty, případné výsledky podám na SZ, eventuálně sem. Požádám ještě o jednu informaci: jak předpokládám používáš originál Global, doplněný o Tvé soubory (viz Downolad / Global) a nyní rozšířený o Xtracks + UZK 3.20?
Ještě jednou děkuji za trpělivost.

Je to tak , jak píšeš. Global respektive TSection.dat je upravený vždy z každé nové verze XTracks na UZK dle shodného číselného označení. K downlodau nabízím v UZK jen upravené repainty kolejiva, proto je nutné si stáhnout XTracks a instalovat před tím, než se instaluje UZK. Chybělo by mnoho kolejových modelů a je blbost, aby se ve dvou balících stahovalo 25MB za sebou.
Mohu samozřejmě udělat to, že spojím Shapesy XTracks a UZK, ale výsledek je stejný jako při postupné instalaci jen s tím rozdílem, že na mě pak útočí Okrasa Ghia jakožto vydavatel XTracks, že nabízím jejich produkt jen rozšířený o několik desítek repaintů kolejiva.
Tygy

Zdravím všechny. K 31.1.2009 chystám další krátkou aktualizaci tratě. Drátuji Děčín, jak to jen časově jde. Udělal jsem malou perličku pro aktivitáře pokud se jedná o odjezd od soupravy ze směru Praha. Příručku na používání tzv. falešné výtažné koleje (Karlosův Know-how, díky Karlosi) dodám včetně obrázků do aktualizace.Jinak se máte asi na co těšit, až jednou vyleze na veřejné světlo trať 072. Je to paráda jezdit ve stanici na "bílou" i přes další možné odjezdy na barvy. Hotové jsou i modely točen od Pikka(díky, poklona, thx). A protože jsem získal plány z Děčína až na státní hranici, v budoucnu pojedeme s kolejemi až tam. Dále mám přislíbeno, že dostanu kolejové plány z hranic směrem na Drážďany, tak se pokusím dotáhnout trať až tam.
Jinak se zatím přihlásil jeden človíček, že pomůže s tratí, resp. se vkládáním objektů do krajiny v 090, za to mu děkuji, uvidíme, jak se spolupráce vyvine. Ale mohou se přihlásit i jiní, na trati je práce mraky a za 9h týdně a to ještě ne vždy a čistého času to jaxi tedy jaksi nezvládám.
Tygy

Ahoj všem, tak se blíží datum další aktualizace. Je už 31.12009 a já mám pro Vás aktualizaci v podstatě nachystanou. Na Webu se objeví někdy po obědě.
Pokusil jsem se zadrátovat celé nádraží, jsou tam ještě nějaké nedodělky trolejí, okolí jsem upravil opravdu spoře. Na ústeckém zhlaví nejsou zatím schválně osazeny troleje mezi hlavními kolejemi, zato jsou po zemi a na stožárech dány znaky TV používané při výlukách nebo při poruchách TV. Časem ale zmizí a dojde k osazení troleje.
Pro aktivitáře dám k dispozici balíček screenů jako návod pro použití skryté výtažné koleje směrem na Protřední Žleb do 1.TK. Všechna návěstidla jsou do této koleje nalinkována pro posun, takže se dá na bílou od UL dojet přes tento výtah a následný revers až do depa.
Tygy

KJ_Ross napsal:
Jde o to, kdy obědváš. Zatím to tam nemůžu najít.

Obědval jsem v 18:00h. Přišla návštěva, tak jsem musel práci odložit. Ale více k aktualizaci.
Podařilo se mi na poslední chvíli dosadit návěstidlo Se61 ve skryté výtažné koleji, tak je funkční pro posun z ní. Problémy pište sem do vlákna nebo na SZ či do Mailu.
Tygy

Tak jsem další. Před Děčínem mi to bez jakékoli zprávy spane do win.
Zkoušel jsem akivity oběma směry. Projel jsem několikrát celou trať. Všude je to ok až na ten Děčín. Na Globalu s XTracks 3.18 a UZK 3.18 sice chyběly textury, ale do Děčína jsem se proklikal. Upgradoval jsem tedy Global na XTracks a UZK 3.20, ale po upgrade to vždy před Děčínem spadne. Po doplnění textur do trati už žádné textury nechybí, tedy alespoň MSTS nic nehlásí. Chci se zeptat, zda jsem upgrade provedl správně.
Na defaultní Global jsem instaloval XTracks 3.20, potom UZK 3.20 včetně textur. Nakonec jsem instaloval Global ze stránek tratě.

Zdravím. Ohledně problému. Včera jsem byl ve fázi peinstalace celého MSTS. Mám zprvozněné traťe jen pod globalem BP. Čili se teď vrhnu na 090. Trať mám zálohovanou, ale global ne. Takže dám vědět, jak sem dopadl s Děčínem.
S pozdravem Ross

Dobrý den přátelé,
Jsem nový a neznalý uživatel TS a rád bych se svezl po trati 090. Od včerejška se ji snažím rozchodit ale marně. Všechny mé pokusy vedou od čisté instalace TS po instalaci nespustitelnou. Jak postupuju:
- Nainstaluju TS
- Nainstaluju na nej patch od MS
- nainstaluju MSTSBIN verze 1.7.051922 (označovanou jako stabilni)
- Nainstaluju trať kterou jsem stáhl.
- nainstaluju stažený global k trati
V této fázi je simulátor spustitelný a trať se mi načte bez chyb, ale chybí mi tam Děčín, odkud pocházím.
Nainstaluju tedy updaty od nuly az po osmý.
Děčín je na místě, ale už při otevření hry na pozici Děčín (stojím ve Vilsnici) skáčou na mě chybové hlášky o nečitelných/nenalezených objektech. Něco je z adresáře Global, něco z adresáře tratě samotné.
Když je všechny odklikám, rozjedu se směrem k Děčínu a skáčou další.
Zde na foru jsem se dočetl že je potřeba kolejivo XTracks 3.20.
Pokud ho nainstaluju, simulátor už nespustím, musím zase překopírovat Globals k trati.

Pak, když se proklikám přes všechny chybové hlášky, řeknu si že by to chtělo české mašinky a nainstaluju Train set stažený z Tygyho stránek.
No a od té doby simulátor nespustím.

Chtěl bych se tedy zeptat co myslíte že dělá špatně a co je ta důležitá věc co mi chybí.
Předem díky za každou radu.

Víťa

Boby napsal:
Tak jsem další. Před Děčínem mi to bez jakékoli zprávy spane do win.
Zkoušel jsem akivity oběma směry. Projel jsem několikrát celou trať. Všude je to ok až na ten Děčín. Na Globalu s XTracks 3.18 a UZK 3.18 sice chyběly textury, ale do Děčína jsem se proklikal. Upgradoval jsem tedy Global na XTracks a UZK 3.20, ale po upgrade to vždy před Děčínem spadne. Po doplnění textur do trati už žádné textury nechybí, tedy alespoň MSTS nic nehlásí. Chci se zeptat, zda jsem upgrade provedl správně.
Na defaultní Global jsem instaloval XTracks 3.20, potom UZK 3.20 včetně textur. Nakonec jsem instaloval Global ze stránek tratě.

Nazdar. Měl jsem podobný problém. Chyba byla v koexistenci XTracks + UZK 3.20 s Tsection.dat. Výše v diskuzi jsem stručně popsal cestu, kudy ven (možná). Vezmi defaultní Global MSTS, do něj doplň soubory Globalu ze stránek trati (3.18). Až potom Xtracks 3.20, přes něj UZK 3.20 opět ze stránek trati. Přes dodržení postupu jsem stejně "padal" v prostoru výtažné koleje Děčín. Pomohlo upravené Tsection.dat, které by mělo být součástí poslední aktualizace. Ozvi se, jak jsi dopadl... :wink:

1) Stáhnout trať a umístit do složky ROUTES a postupně, správně rozbalit všechny aktualizace
2) Zálohovat si složku standartního Globalu (pro pozdější požití jiných globalů pro jiné tratě)
3) Standartní Global musí nést název složky "GLOBAL" (Global BP máte jinde, nebo jinak pojmenován, třeba GLOBAL_BP)
4) Stáhněte Global pro 090 a rozbalte, dojde k přepsání některých souborů včetně tsection.dat ve složce GLOBAL (standartní Global) a tím pádem máte ten správný Global pro 090
5) Stáhněte Xtracks 3.20 a nainstalujte. Global pro 090 se vám rozroste.
6) Stáhněte si textury UZK 3.20 a rozbalte do ROUTES/Cr_090
7) Stáhněte si rozšíření UZK 3.20, v archívu je podsložka Global a v ní jsou soubory, které rozbalte do Globalu pro 090 (složka GLOBAL)
8) Pro jistotu rozbalte poslední aktualizaci č.8
9) Doporučuju nastavení dle desatera pro MSTS

Pokud ste to tak udělali, musí vám to fungovat.

Díky Vám Rosi. Trať už funguje. Teď ještě zkusím pohledat co s těma mašinama. Píše mi to už při startu simu Error reading train database file pro ruzne masinky a pak to kresne.
Víťa
Skoro to vypadá že soubory s příponou con které definují vlaky referencují víc mašin a vagonů než je obsaženo v downloadu trainsetu.

Naposled editoval moderátor:
Vita_01: Ahoj vítám tě na fóru. Trainset 090 je jen doplněk pro Trainset BP (dodáván k trati Zbyňka Šemory), na kterém jsou postaveny všechny aktivity a bez něho se takřka nehneš.
Ross

2 KJRoss: Díky za pomoc. Problém byl tedy v tom, že jsem nedoplnil textury UZK do tratě, ale nacpal jsem je do Globalu. Panťák už je v Děčíně a teď si dám EC 173.
2 Venny: Teď už je to v Děčíně ok. Tsection.dat je tedy dle postupu UZK 3.20 z 30.12.2008. Tsection.dat není součástí poslední aktualizace.

KJ_Ross napsal:
Vita_01: Ahoj vítám tě na fóru. Trainset 090 je jen doplněk pro Trainset BP (dodáván k trati Zbyňka Šemory), na kterém jsou postaveny všechny aktivity a bez něho se takřka nehneš.
Ross

Pravdu díš. Naštěstí jej mám a tak mě ho napadlo nainstalovat taky a přesně jak píšeš to výrazně pomohlo. Sice pár věcí stále chybělo, ale poté co jsem vyházel postižené *.con tak už se spokojeně vozím :-)
Takže ještě jednou děkuju za pomoc.

Víťa

Vita_01 napsal:
KJ_Ross napsal:
Ross

Pravdu díš. Naštěstí jej mám a tak mě ho napadlo nainstalovat taky a přesně jak píšeš to výrazně pomohlo. Sice pár věcí stále chybělo, ale poté co jsem vyházel postižené *.con tak už se spokojeně vozím :-)
Takže ještě jednou děkuju za pomoc.

Víťa

Máš ještě možnost pomocí např. ConBuilderu atd. upravit "postižené" soupravy ze svých dostupných vozidel tak, aby ti nechyběly v nějaké aktivitě. ;-)

Ahoj všem,
opravil jsem už konečně taky na webovkách soubor "Global for Route 090", tak už by s instalací neměl být žádný problém. Stačí teď jen stáhnout tento archiv bez žádnýc hXtracks a UZK. Vše je v tomto balíčku. Nějak mi uniklo, že jsem tento balíček neaktualizoval, tak se omlouvám za vzniklé potíže. Jinak samozřejmě dál platí, že tato úprava kolejiva je slučitelná se všemi tratěmi postavenými v XTracks jakékoliv verze, dále pro postavené v základním kolejivu (pro ty, kteří mají upravené základní tratě po svém) a taky v doplněném rozšířeném kolejivu UZK.
Jinak dále pokračují práce na žst. Děčín, spíše tedy na depu PJ Děčín. Už jsem položil koleje až k vjezdu do Prostředního Žlebu. Plány už mám až na státní hranici, tak letos se tam nějak prokousám.
Tygy.

Tygy: Budeš mít někdy nebo chystáš na svém webu stáhnutí tratě "přímo", aby se staré aktualizace nemusely stahovat, ale už by byly nainstalované (např. po Aktualizaci č. 10). A pak by zase pokračoval systém "jedné aktualizace" apod. ...

Tygy napsal:
Ahoj všem,
opravil jsem už konečně taky na webovkách soubor "Global for Route 090", tak už by s instalací neměl být žádný problém. Stačí teď jen stáhnout tento archiv bez žádnýc hXtracks a UZK. Vše je v tomto balíčku. Nějak mi uniklo, že jsem tento balíček neaktualizoval, tak se omlouvám za vzniklé potíže. Jinak samozřejmě dál platí, že tato úprava kolejiva je slučitelná se všemi tratěmi postavenými v XTracks jakékoliv verze, dále pro postavené v základním kolejivu (pro ty, kteří mají upravené základní tratě po svém) a taky v doplněném rozšířeném kolejivu UZK.
Jinak dále pokračují práce na žst. Děčín, spíše tedy na depu PJ Děčín. Už jsem položil koleje až k vjezdu do Prostředního Žlebu. Plány už mám až na státní hranici, tak letos se tam nějak prokousám.
Tygy.

Ahoj Tyggy,pokud bys chtěl mám video Ústí nad Labem hl.n.-Děčín hl.n.-Bad Schandau-Dresden HBF tam a zpět ve vlacích Ec 174/175 Jan jesenius gvd 07/08.Pokud budeš na slezině budu ti to moct udělat.Lukáš

[/quote]
Ahoj Tyggy,pokud bys chtěl mám video Ústí nad Labem hl.n.-Děčín hl.n.-Bad Schandau-Dresden HBF tam a zpět ve vlacích Ec 174/175 Jan jesenius gvd 07/08.Pokud budeš na slezině budu ti to moct udělat.Lukáš
[/quote]

Ahoj Lukáši, díky za nabídku, video určitě uvítám, ale na slezinu jet nemohu. Termín je pro mě velice nešťastným, v pátek jdu na oslavu kamarádových narozenin, takže v sobotu je to mrtvé a v neděli už máme od začátku ledna naplánován výlet do Drážďan na Eisenmodelbahn na Messe Dresden. To je na celý den. Tak jedině jiným způsobem nebo třebas dát Matesovi a já si to u něj vyzvednu.
Díky za ochotu i nabídku . Tygy

Back
Nahoře