Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Tak jsem ten řadič objednal. Přijde na 1238 Kč po přepočtu kursu v bance, dokonce si ani neúčtovali poštovné. Až přijde, provedu několik pokusů a dám vědět. Podle manuálu to je přesně to, co je potřeba. Mohl jsem ušetřit cca 200 Kč za variantu bez naletovaných šroubovacích svorek. Svorky se dají sehnat tady levněji a připájet na desku doma. Bohužel jsem ji přehlédl....

Sem na to sám zvědav jak to bude fungovat. Já teď na MSTS nemám moc času. Buď sem v práci a nebo pracuji na modelové železnici H0.

No ja som mal nastavený volant (Logitech) na Logitech Profiler a ten pákový joystick na xPadder...
Spustí sa to, ale ako som písal, raz ide jeden, potom druhý... :(

Dva ovladače, to není řešení. Je vhodné jen jedno zařízení s maximem prvků. Proto víc vyhovují gamepady než nějaké levnější joysticky do 1000 CZK. Ale počkáme na Mirana, on asi vsadil na správnou volbu a doufám, že na slezině předvede.

Dva různé joysticky připojené k jednomu počítači je blbost už jen z toho důvodu, že se tahají o stejné HW prostředky počítače. Z toho vyplývají ony důsledky střídavě nepravidelné funkce.
Řešení, které jsem zvolil já, má výhodu ve volné programovatelnosti přímo v HW řadiče, např lze libovolnému vstupu přiřadit libovolný generovaný klávesový znak (dokonce i více vstupům současně) možnost simulace rychlého opakovaného stisku, generování jiného znaku pri stisku a jiného při puštění ovladače, Analogové vstupy pro potenciometry (až 6 vstupů), možnost připojení rotačního encodéru. a spoustu dalších a dalších možností. Celkem tam je k dispozici 55 vstupních linek. Ale co je nejdůležitější: lze dokonce připojit více řadičů (až 255) k jednomu počítači aniž by se vzájemně rušily. A co se týká toho předvedení na slezině, tak to možná až na té příští v r. 2012 (bude-li nějaká). Na téhle možná pouze poreferuji o nějakých prvních pokusech s řadičem (pokud něco stihnu, protože je potřeba přeložit dokumentaci, naučit se pracovat s obslužným programen atd. atd..). A kromě toho jej zatím ještě nemám na stole. Největší ořech bude (jako ostatně vždy) mechanické řešení, kdy uvažuju o nějakém zmenšeném modelu (modelech) pro různá uspořádání ovládacích prvků, protože lze řadič poměrně jednoduše přeprogramovat a nahrát do něj jiné uspořádání vstupů a výstupů (profil) a tak zajistit adekvátní reakci na různé připojené ovladače. A zmenšené modely jen proto, že se mi jaksi do bytu zaručeně nevejde několik skutečných kabin. Kromě toho netuším kde bych je sháněl. Já vím, byla tady nabídka na několik kabin z laminátky ale ....

Tak pánové já si to taky objednám už sem se rozhodl. I když stále mě vrtá to od kolegů ze slovenska jak to dopadlo u nich s tvorbou.

Miran napsal:
A ještě nevíte co umí Pokeys55......

Docela sem zvědav co to umí :) Já zatím ale zůstanu u toho co mám. Finance jdou teď do modelový železnice, takže až bude někdy tak v léťě hotovo tak o tom zapřemýšlím :)

Edit: má to začínat - chtěl bych poděkovat ... :-)

Tom Kanka napsal:
Edit: má to začínat - chtěl bych poděkovat ... :-)
Patří to k mému předposlednímu příspěvku - došly baterky v klávesnici. Bohužel není možná editace příspěvků! :-)

Naposled editoval moderátor:
kucimsts napsal:
Miran napsal:

Docela sem zvědav co to umí :) Já zatím ale zůstanu u toho co mám. Finance jdou teď do modelový železnice, takže až bude někdy tak v léťě hotovo tak o tom zapřemýšlím :)
Největší sranda je ta, že tímhle rozhraním, případně i více kusy by měla jít velice jednoduše řídit i ta modelová železnice......

Miran napsal:
kucimsts napsal:
Miran napsal:

Největší sranda je ta, že tímhle rozhraním, případně i více kusy by měla jít velice jednoduše řídit i ta modelová železnice......

Jojo to souhlasím na modelovku by to bylo suprové.

No to by pro mě nebylo :D já potřebuju tlačítka páčky atd. Jak by sem to řídil přez pc tak by mě to nebavilo:)
Proto sem šel do analogu. Jinak tohle je už asi na jiný forum :)

Mirane a šlo by tam naprogramovat opakování stisku klávesy F ?
Udělal bych si v terénu kvádr, označil, zapnul generátor klávesy F a šel bych na pivo do hospody. Až bych se vrátil, byl by z kvádru nádherný kopec. Anebo také znovu rovina, když by se těch piv vypilo víc :D
Ale kdyby se F aktivovalo například 1000x za sekundu, určitě by se kopec krásně tvaroval před očima. To by byla paráda.

Tak dneska jsem konečně vyzkoušel Xpadder v kombinaci s volantem Logitech Driving Force a to především sekvenční páku.
Tu je výsledek. Omlouvám se za kvalitu, je to z mobilu. A hlavu prosim taky naklonit, nevim, jak to změnit :)
http://www.youtube.com/watch?v=eifE1L9SZio

Zbyněk Šemora napsal:
Mirane a šlo by tam naprogramovat opakování stisku klávesy F ?
Udělal bych si v terénu kvádr, označil, zapnul generátor klávesy F a šel bych na pivo do hospody. Až bych se vrátil, byl by z kvádru nádherný kopec. Anebo také znovu rovina, když by se těch piv vypilo víc :D
Ale kdyby se F aktivovalo například 1000x za sekundu, určitě by se kopec krásně tvaroval před očima. To by byla paráda.
To samozřejmě jde. Jde sdokonce napsat i prográmek, který tohle umí.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirane, jestli něco víš, tak poraď. Nějaký generátor klávesy F by se opravdu hodil.
To musíš nejprve vlastnit to zařízení o kterém píšu. Potom si ho během 10 minut naprogramuješ a pak jen mačkáš klávesy k němu připojené. Umí to dokonce generovat i celá klávesová makra (posloupnost kláves) jediným povelem a dokonce je i opakovat. Stisk klávesy umí simulovat i v rytmu 200x za sekundu. A pokud by sis k tomu účelu postavil nějaké jednoduché zařízení ve formě joysticku tak by zaručeně mohlo i zrychlit pokládání objektů a jejich zarovnávání a polohování. A funguje to všude bez ohledu na operační systém.

Miran napsal:
....A pokud by sis k tomu účelu postavil nějaké jednoduché zařízení ve formě joysticku tak by zaručeně mohlo i zrychlit pokládání objektů a jejich zarovnávání a polohování. A funguje to všude bez ohledu na operační systém.
Mirane. Pokládání objektů ničím nezrychlíš. To je opravdu čistě ruční přesná práce. Dal jsem si na gamepad komplet prostředí editoru a kromě opakování klávesy F, což je revoluce v tvarování kopců, tak vše ostatní je rychlejší z klávesnice. Ani se mi neosvědčila kombinace num šipek s end. Stejně ze zvyku sahám po klávesnici. :D

Dominik napsal:
Ojej, tady bych vydržel celý den. :D

http://www.weaverling.org/atc/sim/insim2.jpg
http://www.weaverling.org/atc/sim/f59.jpg
http://www.weaverling.org/atc/sim/p4042.jpg
http://www.rail.lu/img/mt/3022pc.jpg
http://www.orthstar.com/images/modsim4.jpg

Na fotky jsem narazil náhodou. Jedná se o Amtrak Training Center, to předposlední a poslední netuším.

Posledne dve fotky vyzeraju byt na svedske masiny, posledna je zarucene rada RC a predposledne (ak myslis ten pohlad z kabiny) sa podoba na X2000, ale s istotou to netvrdim.

Back
Nahoře