Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Davide: To máš nějaký klasický spínač ? nebo něco spešl , koukám totiž na ty tři káblíky . :study:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
jde o klasický mikrospínač a tři vodiče proto, že ten rozpínací kontakt je jen coby záloha pro případné další laborování s PoKeys, který umí reagovat i na sestupnou hranu impulsu. Normálně se tedy používá jen kontakt spínací (tedy dva vodiče).
Jinak se už pomalu "drátuje" ...

cdedb6fe6e926998c514d1aca4644340.jpg

CML :D

David

Dnes byl na štrece z Ostravy do Opavy zdárně vyzkoušen kocouří kontroler a brzdič BP. Takže až se pracně nastaví brzdič BS 2, počká se na výplatu, s ní se poté zajede do Ferony pro potřebné železo a dostane se na svařování rámu pultu. No a protože je výplata až za dva týdny, bylo třeba začít práci i na jiných "detailech". Zatím tedy jen první verze frontu (zde nafoceno na stroji 742 160) ... . ;) Stejně jako v případě pultu pro stroj ř.749, odpovídající "budíková" část bude dodána až po dokončení a nafocení té skutečné.

49411eb1c3a74bd1e47a0687189d2036.jpg db996f976ae64864cc8e95504cd796d1.jpg

David

Jak už jsem tu nedávno psal, tak jsem se již pustil do výroby pultu. Mám naměřeno všechno ze stanoviště lokomotivy řady 750. Všechen materiál i díly na stavbu mám, už jen chybý nějaké měřáky, vztko, bs2, rychlometr a pár drobnůstek. Na šroťáku jsem vychmátl pár plechů, pedále atd. S pomocí přátel se dáme do stavby a následně napojíme na počítač. Nebude to nic jednoduchého, ale dáme do toho všechno ;) brzy se pochválím obrázky.

Ta krásná podlaha mi připomíná "humanizaci" mašin ČDC, na které jsem se podílel. :D Máš to krásný, všechna čest!

Teda, Davide, Ty seš fakt frajer. Vypadá to úchvatně! Koukám, že máš nové spínače. Starší typ není "na skladě"? :P

Takto porobený pult nemáme ani na požoskových mašinách....Ty si sa minul povolaním....

Na počátku všeho byla výzkumařina, poté vývojařina, projektařina, zámečničina, truhlařina, rychloměrařina, kontrolerařina, vzduchařina a na úplný závěr se tak dnes konečně dostalo i na elektrikařinu ... :rolleyes:

3a925c56a568fbe73b779bcb7c31ac1f.jpg 7eac1d275dc5f2b8c36d91e7817d88fe.jpg ddd941339ad33f11567815e78bf6da7c.jpg 9c78db01ba907e81d057dd5774f7d4fe.jpg f765338b1d769c75fefe8669f3fa9822.jpg

I tentokrát děkuji za podporu a pochopení pro mou "úchylku" manželce a dcérence, takže až se zítra vrátí z týdenního výletu na Mallorcu domů, prcek si již bude moci v neděli zajezdit se svým Kocourem.;) No, bude to paráda - přípřež Berty s Kocourem přes jeden zesilovač. :D

David

E499_2002 napsal:
Teda, Davide, Ty seš fakt frajer. Vypadá to úchvatně! Koukám, že máš nové spínače. Starší typ není "na skladě"? :P

Jaký frajer, to bylo tak před patnácti kily.:cool:
Starší typy ovl.prvků /ovl.hlavice a "kostky"/ někde mám ještě z dob, co jsem fungoval v železárnách a likvidovaly se velké rozváděče. Není toho ale mnoho a pro pulty stejně nepoužitelné /jiné barvy signálek apod./. Plechy pro pult 742 ale byly vyrobeny již se záměrem použít ovládací prvky řady "Harmony" od Schneidera. Hlavice uvedených prvků vyžadují otvory o průměru 22 mm, zatímco staré ovl.prvky potřebují 30 mm. Existuje sice redukce 22/30 mm, ale když se už plechy dělaly nové, hned se tam laserem vypálily ty dvaadvacítky. Bohužel, cenově je Harmony docela "brutální" - cca.1 600,- Kč za všechny ovl.prvky.;-)

David

Back
Nahoře